Hånden på hjertet


CloudHands
 Share

Recommended Posts

Dropsæt er, når man reducerer vægten under selve sættet når man når failure (eller tæt på) for at kunne fortsætte.

Back off sæt er, når man tager sæt efter topsættet , med mindre vægt end topsættet, for at udnytte post activation potential til at tage flere gentagelser, end man ville kunne have gjort før man havde taget topsættet = bedre gainz.

Det du laver er back off sæt 😊

Link to comment
Share on other sites

Det er helt utroligt for mig at der kan være så stor forskel mellem din DL og din pres. Jeg er et stykke foran dig i pres, mens du er fucking lysår foran mig i DL.

ENOGTYVE fucking reps i DL, hvem gør det ved sig selv?

Jeg kan kun sekundere Thorhauge. Det giver en pæn 1RM :-) Sådan!

Link to comment
Share on other sites

JSC har helt ret i forhold til at det med 5/3/1 flader meget ud efterhånden som jeg nærmer mig mit maks. Der er lang tid til, men det er sådan jeg har planlagt det. Det jeg sigter mod hver gang jeg går under stangen er at køre akkurat til 1 rep før failure, så vidt det lader sig gøre. Jeg tænker at jeg får mest ud af at være i centret på kortest tid på den måde. Sidste session var tight og tog med omklædning knap en time. Og ja min overkropsstyrke er uimponerende, nogen ville måske gå så langt som at kalde den feminin (dr. Ål!), men det er nu en gang sådan at de øvre magters terningespil er faldet ud. Som jeg skrev da jeg indledte denne omgang af 5/3/1 så er det noget af det jeg gerne vil arbejde med. Jeg forsøger at passe meget på mine skuldre, som har en tendens til at brokke sig efterhånden som jeg øger vægten. Jeg vil gerne undgå at rende ind i skader og skavanker i denne omgang af 5/3/1.

Jeg er glad for roserne (sådan tager jeg det i hvert fald) omkring mit dødløft. Tak.

Link to comment
Share on other sites

Skader kan heller ikke betale sig. Og overkropstyrke man ikke er født med, kan man få opbygget. Det kan bare tage længere tid end med understellet, specielt pres tager lang tid at øge i.

Jeg er født med zero overkropsstyrke. I 7. klasse var jeg i motionscenter og kunne ikke bænkpresse stangen 😄

Kunsten er, at finde den rette balance mellem forsigtighed på den ene side og sult, kontrolleret aggression og ambition på den anden, så man går frem uden at gå i stykker. Jeg har endnu ikke mestret den 😉

Edited by jsc
Link to comment
Share on other sites

Øv har været syg. Mine lunger fucker op, igen! Siden december '09, hvor jeg var inde og runde skadestuen pga. vejrtrækningsproblemer forårsaget af en eller anden kombination af en infektion og en slumrende astma der blev vækket, så har jeg 4 gange haft noget lignende. I modsætning til første gang kan jeg holde selve "kvælningsfornemmelsen" i ave med bricanyl og pulmicort, men hosteriet og den derpå følgende træthed og manglende søvn har gjort at jeg ikke har haft lyst eller overskud til at træne. Det er ikke fordi at jeg ikke godt kunne træne, for jeg har gjort det før uden de store problemer, men jeg er bare bange for at det ikke går så godt i spænd med restitution og styrkeøgning. Selvfølgelig skal jeg tage den med ro når jeg er syg, men jeg synes bare at det er så pisse træls og ærgerligt at skulle bremse en ellers fin udvikling.

Link to comment
Share on other sites

Løb i går 6km på godt 37min.

I dag var dødløftdag... YAY!

Push ups

2x20bw

Chin ups

3x5bw

Tuck planche dips

3x1bw

Tuck planche

3x5 sekunder

DL

5x60, 80

3x100, 115

10x127,5 (efter halvanden uge væk fra vægtene, sygdom og 50% af min tid siddende og læse, så var der ikke så meget krudt i kanonen. dejligt med 5/3/1, hvor jeg er startet lavt og nemt kan komme efter det i næste cyklus)

3x10x100

Presssss

10x20

5x25, 30

3x35, 40

6x45

1x45, 45, 45

Mit topsæt stank. Tror jeg må starte med pres næste gang, så jeg slipper for at være alt for brændt af i ryggen. Nåh men jeg blev så sur på mine arme og vægten at jeg straffede dem med semi-høje reps og mange sæt... Så kan de lære det, eller noget...

3x10x30

3x10x25

Rack Pulls fra knæhøjde

1x100, 120, 130, 140, 150, 160, 170, 180 (første gang jeg prøver det. jeg morede mig)

Link to comment
Share on other sites

Velkommen tilbage

Hvordan har ryggen det? Min HADER rack-Pull og foretrækker dødløft fra blokke, hvis ROM skal reduceres

Overraskende godt. Jeg formåede at holde en super tight core, havde godt åndedræt og jeg kunne mærke at mit svageste led umiddelbart var næverne. Vildt nok at jeg kunne holde sammen om så mange kilo. Det havde jeg ikke troet. Ryggen har ikke brokket sig foreløbigt. Rack pulls kommer helt sikkert til at være mainstay i mit program fra nu af. Det var super skægt... Ikke mindst fordi at jeg fik brugt de fleste af centrets 20kg skiver. Der var nogle curlbros der stod og manglede skiver til deres BP fordi jeg og en anden der kørte DL i racket ved siden af mig havde høstet alle 20kg skiverne. Så morer jeg mig, simpel som jeg er ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nåh så kom jeg endelig tilbage under stangen igen... Sygdom, arbejde, manglende søvn og stive teenagere der bryder ind i mit hus kan jo tage pippet fra enhver.

Startede hårdt ud med at fortsætte mit program hvor jeg slap, så jeg gik direkte på den tungeste uge i 4. cyklus af 5/3/1 i henholdsvis squat og bænkpres. Det gik suboptimalt, men jeg fik da flyttet vægtene og nået de beskedne mål jeg havde sat mig inden træningens start. Jeg ville tage mindst 5 på mit squats topset og mindst 5 på mit bænkpres topset. Lortet gik ned således...

Squat

3x10x20

5x60, 70, 80, 90

3x100

5x112,5

3x10x80

Push ups

20

15

10

Tuck plache

5x5sek

Tuck plache dip

1

Ventede på at bænken blev ledig

BP

10x20

5x40,50, 62,5

3x70

7x80

10x60

9x60

8x60

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share