Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Er du en ørn til at flyve?

Ellers kan du lure dem kunsten af i Ørnereservatet, hvor vi som nævnt var forbi den anden dag. Det ligger ved Bindslev og Tuen i Nordjylland, og der er show hver dag klokken 10 og 17. Ikke fordi showet i sig selv er så fantastisk, men fuglene er imponerende. Her er reservatets ejer ved at træne den enorme stellers havørn. Den er stor som en dør, når den folder vingerne ud. http://www.eagleworld.dk/

Det er jo næsten i min baghave. Hvis du har brug for at ødelægge formen helt, vil jeg foreslå dig at tage et smut forbi Tversted og Det Blå Ishus. Deres Kæmpe Kalle er en hver gainers våde drøm.

10 kugler is, guf og flødebolle for kun 50 kroner..

Link to comment
Share on other sites

Præcis, det er ikke nogen god ide at vifte bamserne om næsen med mad. Man risikerer, at de ser en som én stor madpakke :laugh:

I øvrigt så vi et par bamser på selvsamme tur. Det var ret imponerende. At vi ikke koblede det sammen med indtagelse af velduftende madder i det fri, fatter jeg stadig ikke. Nå, men vi er da stadig en fuldtallig familie :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Garmin data på tirsdagens træningstur var vist låst. Nu skulle de være låst op, så man kan se herreturen ved vestkysten her: http://connect.garmi...ivity/205514713

Jeg kan se, at jeg deler gps-enhed med rytterne på Garmin-holdet. Det er da for cool. Jeg sætter så lidt mere improviseret fast med Garmins klikholder og elastikker rundt om frempinden. Rytterne på holdet har fået 3T frempinde med en integreret holder til deres Edge foran styret. Det har jeg ike set før.

post-52761-0-87485100-1343923488_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Flere intervaller

Jeg fortsætter stille og roligt overgangen til cykeltræningen, efterhånden som det trækker længere og længere ud med løberiet. I dag stod den igen på intervaller oppe på Bregnerød rundstrækningen. Og jeg snuppede et interval mere end sidst plus et på tilbagevejen. Intervallerne er indtil videre på omkring 8 minutter (det sidste i dag var lidt længere). Og pulsen ligger lige under syregrænsen.

Som det fremgår var der plads til begejstring lige fra starten på første interval. Der var nogle unge fløse, der lige skulle se gammelfar lægge fra land. De kørte så forbi mig en kilometer senere :rolleyes: . Jeg gav den også lidt ekstra gas på sidste interval. Ellers lå de, hvor de skulle på nuværende tidspunkt. Sidste runde på Bregnerød rundstrækningen var på 8 minutter, og den er vist 4,9 km, så det er okay.

I går stod den på mit kompakte pas med styrketræning i FW, og det skulle den også helst gøre i morgen. Søndag satser jeg på fællestræning. Det er sgu' for kedeligt at køre alene hele tiden. Specielt nu, hvor der en lille smule mere fart i pedalerne, og hvor jeg samtidig bliver mere og mere fortrolig med Schrøderen. Det er faktisk en rigtig, rigtig god cykel, når man - bogstavelig talt - går til stålet :laugh:

post-52761-0-49335300-1344015382_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Uge 31

Som allerede beskrevet har det været endnu en uge i cyklingens tegn.

Mandag og tirsdag foregik i Thy. Mandag med en afbrudt tur på omkring de 50 km, der endte med et planmæssigt tilbagetog pga. torden og lynild. Tirsdag en ordentlig herretur på 86 km i den stride blæst. Onsdag tillod jeg mig en beskeden ansats til en joggingtur i strandsandet (så bliver det vist ikke mere forsigtigt) ... men akillessenen er ikke parat til at lege med endnu.

Torsdag og lørdag tog jeg som tidligere nævnt mine kompakte sæt med 45 min. spinning og 45 min. styrketræning. Den omgang er jeg kommet til at holde rigtig meget af. Så mandag morgen er jeg på den igen.

Fredag blev det til omkring 52 km med 4 gode intervaller indlagt. Og i dag tog jeg en omgang klubtræning i Birkerød BC. Det gav en ordentlig omghang regn undervejs og endte med en punktering, men alligevel var det al besværet værd. Rigtig hyggeligt at komme ud at rulle med de andre midaldrende motionister. Ialt 80 km med 31 km/t i snit, hvad der er okay med de stop og de regnskyl, der var i dag.

Dagens runde:

post-52761-0-91259800-1344177578.png

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Uge 32

WTF? Uge 32? Jeps, for om alt går vel er jeg uden for rækkevidde af både pc og træning resten af ugen, så det bliver - mildest talt - en status i utide.

Mandag bød på mit træningspas i FW, hvor jeg gjorde lidt ekstra ud af begge dele. 45 min. spinning med godt med pres på pulsen og efterfølgende 45 min. styrketræning. Det er min oplevelse, at jeg får langt mere ud af styrketræningen med denne her kombination. Og så kan jeg samtidig lave diverse styrkeøvelser for min akillessene.

Tirsdag har den stået på 60 km i noget af en stiv kuling, men helt uden regnbyger. Jeg lagde en Bull Benchmark™ ind, men det blev omtrent samme tid som sidst - 20:15 for de 11,6 kuperede kilometer. Vinden og nogle trætte ben gjorde sit til, at det ikke blev hurtigere, men en god basis her omkring er stadig okay.

Det er vist ret tydeligt på pulsen, hvor omgangen på Tyren ligger :happy:

post-52761-0-64637200-1344357742_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Mandags MorgenSang™

Med varmen fra Adriaterhavet i kroppen, er det godt nok sin sag at stå tidligt op og komme i gang med arbejdet igen. Specielt når flyet først landede klokken 22 i går aftes. Og der ligger store bunker og venter. Der er vel ikke andet at gøre end at sætte røven i gear og MJ på repeat :shades:

http://www.youtube.com/watch?v=w35qFeKCIBU

Link to comment
Share on other sites

Hej Henrik!

Jeg kom til at tænke på dig, da jeg så herrernes ol-maraton. Den med-speakende ekspert ( ved ikke hvem det var ) sagde, at man skulle lægge mærke til, at alle maratonløberne landede på hælen. Forklaringen var, at godt nok var forfodslanding den hurtigste løbestil ( hvorfor sprinterne anvender denne stil ), men den er meget "dyr", hvorfor den ikke er hensigtsmæssig ifm. maratonløb!

Hvad tænker du om det, du som i den grad er fortaler for forfodsløb ( og nu skadet efter maraton-forfodsløb!! )?

Jeg skriver ikke dette indlæg for at pege fingre, snarere for at kaste en bold op i luften til debat. For det er da ærgerligt, hvis det er kombinationen af forfodsløb ( som kan være udmærket til de kortere distancer ) og dine lange løb, der skader dig, og dermed afholder dig fra at løbe!

Fyssen

Link to comment
Share on other sites

Den ekspert, som TV2 havde tilkaldt, må have hørt det ringe for sine ører, for han er i den grad blevet genstand for hidsige diskussioner i løberkredse. For det er naturligvis noget gedigent vrøvl. Maratonløberne - kvinderne og mændene - laver ikke en tung hællanding, men en elegant mellemfordslanding. Eksperten må have forvekslet det med den rene sprinterstil, som er noget helt andet. Sprint foregår helt oppe på tæerne, og det er selvsagt ikke muligt at gøre det over lange distancer.

Hvor han har fået det fra, at det skulle være en energimæssig dyr måde at løbe på, ved jeg ikke. Når man lander helt omme på hælen, får man et stød op igennem kroppen og bremser kroppen op, da foden lander foran kroppen. Det er naturligvis mere energikrævende, end at lade fødderne køre under kroppen, hvor man får det naturlige flow fremad. Jeg har selv i loggen fortalt om, hvordan min arbejdspuls sank på sammenlignelige ture. God løbeteknik er afgjort "brændstofbesparende".

Overordnet set er det jo også en helt forkert tilgang at se på fodlandingen alene. God løbeteknik handler om så meget andet - skridtlængde, kadence, armene, holdningen, hovedet, ryggen. Alene det, at han åbenbart har talt om forfod contra hæl er god dokumentation for, at det nok ikke er ekspertkasketten, der strammer. Nu har jeg så slet ikke set noget af det selv, så det kan selvfølgelig være, at det har været mere nuanceret end som så. Men debatten om hans udtalelser tyder ikke på det.

Den deciderede poserunning handler overhovedet ikke om, hvordan foden lander, men hvordan man holder kroppen (ens "pose"), kadencen, skridtlængden og benarbejdet. Så må foden lande, som den bedst kan finde ud af det selv. Da jeg tog et kursus hos Posemanden, brugte vi ikke et sekund på at tale fodlanding, men udelukkende holdningen og rytmen. Det fascinerende er netop, at foden sagtens selv kan finde ud af det, hvis blot man giver den mulighed for det i stedet for at lukke den inde i tykke løbesko.

Det er da også tankevækkende, at eksperten ikke på noget tidspunkt har skænket det en tanke, hvordan i alverden folk egentlig løb maraton før 1972, hvor de stødabsorberende såler for alvor holdt deres indtog. Jeg har selv trænet med folk, der var fremme sidst i tresserne og først i halvfjerdserne, og det foregik i ruskindsløbesko, som ville have givet øjeblikkelig skader, hvis man havde valgt en tung hællanding. Nogle af dem trænede 200-250 km/ugen.

For mit eget vedkommende, var det en ændring af løbestilen, der overhovedet gjorde det muligt for mig at komme til at løbe igen. Min ene ankel drillede tilbage i 2005, og det ville bare ikke gå væk. Da jeg i 2009 - med hællanding - forsøgte mig igen, skete det samme. Det var først den radikale ænsdring af løbeteknikken, der bragte mig tilbage på sporet. Mine nuværende skavanker kommer ikke på grund af løbeteknikken, men af min hårrejsende dårlige evne til at se på dåbsattesten og gå langsomt fremad :bigsmile:

I øvrigt havde jeg en meget levende drøm i sidste uge, hvor jeg bankede mit sædvanlige træningshold i Sparta i nogle intervaller til træning. Det kan grine meget af, men i februar havde jeg samme type livagtige drøm at fuldføre et maraton, selv om det slet ikke var inde i mine planer. Og det gik fint. Så jeg tager det som et tegn fra det underbevidste om, at jeg nok skal komme tilbage på løbesporet. Hvem ved? Måske er der mere mellem himmel og jord. Og én ting er sikkert: Det bliver ikke på hælen :4trumpet:

Link to comment
Share on other sites

Når man ser klip fra maratonløbet i London, så bliver det da helt sort, at fyren på TV2 har talt om hællanding, for løberne lander da på mellemfoden. Se omkring 0:53, hvor man ser en flok afrikanere fra siden. Man kan som nævnt ikke løbe et maraton som en sprinter helt oppe på tæerne, men de lander sågu da på mellemfoden :rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=ZqeMDGr93Mc

Link to comment
Share on other sites

Oh tak for dette indlæg. Jeg sad nemlig og så Marathon løbet, og tænkte at "sikker noget vrøvl"

Det var ellers fasinerende at se hvordan deres løbestil netop spillede. Men det var meget tydeligt at de ikke landet på hælen.

Nu talte han heller ikke mellemfods landing overhoved, men sammenlignede den med en Usain Bolts sprinter stil, der jo selvfølgeligt er meget anderledes.

Fokus på løbestil og at løbe afslappede har også haft kæmpe indflydelse på mit løb. Blandt andet takke være inspiration fra denne log, og den kære posemand..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share