Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Hobbyprojekt on the side ...

Efter længere tids (halvhjertet) søgen dukkede der pludselig et Boreas-stel op på DBA i dag. Endda i min størrelse og til en pris, der kunne forhandles ned til et mere end rimeligt niveau.

Har måske nævnt det før, men jeg fandt i sin tid på navnet, da de startede op (det var to udbrydere fra Principia), og jeg har længe tænkt på, at det kunne være cool selv at have et eksemplar.

Stellet er fra dengang, aluminium var gud, men det er i rigtig fin stand og er trods alt ikke ældre, end at det monteres med nymodens komponenter. Nu går jagten ind på en tidstypisk gruppe.

Det haster ikke, da jeg jo praktisk taget aldrig cykler, så det bliver et lille hobbyprojekt.

post-52761-0-19117000-1436206902_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Uge 28

Det har trukket ud med den ømme brystmuskel, så i starten af denne uge bevægede jeg mig stadig noget vingeskudt af sted. MEN jeg kunne dog løbe stille og roligt, så jeg har haft endnu en uge med nogle halvlange ture. Alle løbet omkring noget 5:05-5:15 stykker, dog undtaget en enkelt noget langsommere og så søndagens 21 km, hvor jeg holdt kæden lidt strammere med 4:54/km.

Ellers har mønstret været det samme, og ømheden er fortsat med at fortage sig, så den nu ikke rigtig er noget at tale om. Det har dog fået mig til at tænke på, om det kun har været en fibersprængning, eller om jeg også har fået trykket ribbenene lidt. Nuvel, men kan ikke rigtig gøre så meget ved nogle af delene, så det gør ikke den store forskel.Men 14 dage er alligevel lang tid at døje med eftervirkningerne.

NU er det dog ved at være historie, og det har sådan set været en glimrende løbeuge.

Mandag bød på 6 km i Søndermarken og Frederiksberg Have.

Tirsdag blev det til 14 km ad de sædvanlige stier omkring Damhussøen.

Onsdag løb jeg 18 km classic omkring Utterslev Mose og ind omkring Østerbro.

Torsdag blev det til 17 km i nabolaget plus et par nye krøller.

Fredag løb jeg 9 km her på hjemmebanen.

Lørdag blev 16 km i det hele med en omgang freestyle i Hvidovre og Valby.

Søndag blev det 21 km med kæden lidt mere stram end ellers.

Og voila, så blev det forbløffende nok - med nød og næppe! - en 100+ km uge. I sidste uge nærmede den sig også de 100, og det har passet mig fint, at give de tidligere 70-80 km/uge et bette løft. Det er måske stadig "Lydiard Light", men jeg føler nu alligevel, at jeg er inde i en god, stabil gænge.

De kommende tre uger bliver jeg nødt til at genoptage noget bakketræning, hvis jeg skal overleve det trailløb i Silkeborg den 2. august. Det betyder typisk lidt færre kilometer, men det overlever jeg nok.

Link to comment
Share on other sites

Glemte lige at sige tillykke med den nye ramme! Boreas var et af de første mærker jeg for alvor fik øjnene op for. Ligheden med datidens Principiaer fornægter sig i hvert fald ikke. En sådan ramme fortjener i den grad en Dura Ace 7800 gruppe :smile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg sad i går og læste Cykelmagasinet. De havde nemlig en test af en Rose cykel, som i en str. 57 vejede omkring 5,8 kg og kostede 35.500,-

http://www.rosebikes.dk/bike/rose-x-lite-team-8800/aid:761788

Det er billigt, det er let, men sprælsk kan man sgu ikke helt kalde den.

Læste en artikel + så et indslag på youtube, at den er kåret som bedste cykel i 2015 set ift. pris og kvalitet. Skønhed kan man ikke just sige.

Link to comment
Share on other sites

Læste en artikel + så et indslag på youtube, at den er kåret som bedste cykel i 2015 set ift. pris og kvalitet. Skønhed kan man ikke just sige.

Det beviser vist, at Rose Bikes har overtaget "biggest bang for the buck"-tronen fra Canyon :laugh:

Overrøret, der buer nedad, gør altså ikke noget godt for designet :4whip:

Link to comment
Share on other sites

Uge 29

God træningsuge, hvor jeg endelig har kunnet se bort fra den irriterende ømme brystmuskel. Jeg kan forbløffende nok stadig mærke et ømt punkt, men kan ikke længere bruge det som undskyldning for noget :laugh:

De sidste uger har jeg dog helt undladt noget form for styrketræning for ikke at fremprovokere yderligere bøvl, men det vil jeg nok prøve at genindføre stille og roligt igen i løbet af denne uge.

Mængdemæssigt har jeg igen lige fået sneget mig op i 90'erne, og jeg har desuden varieret træningen lidt mere, end jeg har gjort i de foregående uger.

Mandag blev det til 6 km rundt i Søndermarken og Frederiksberg Have.

Tirsdag blev i alt 12,5 km, hvor de midterste 7,5 km blev løbet med 1 km øget tempo og 0,5 km jogging.

Onsdag løb jeg 14,5 km ude i Hareskoven herunder "vaskebrættet" frem og tilbage langs Furesøen.

Torsdag løbe jeg 13 km i ensartet tempo i nabolaget.

Fredag blev det 14 km efter samme recept.

Lørdag blev det lidt over 16 km i form af to runder løb på Det Hvid Spor i Bidstrup Skov ved Osted. Den har sving og bakker HELE vejen og var derfor tænkt som forberedelse til mit Highland Trail i Silkeborg den 2. august. Bidstrup Skov er fantastisk natur, og selv om det er et mtb-spor, så møder man aldrig en sjæl dernede.

Søndag tog jeg en 15 km freestyle omkring Damhussøen og rundt i Frederiksberg.

Denne uge bliver nok nogenlunde ligesådan, dog med den tilføjelse, at jeg som nævnt vil prøve at snige lidt styrketræning ind igen.

PS: Som det fremgår, er Det Hvide Spor rimelig krøllet. Læg dertil, at det går op og ned hele tiden ...

PPS: Det må være et af Sjællands mest krævende mtb-spor. Jeg ville nødig forcere ruten på to hjul i stedet for på to fødder :laugh:

post-52761-0-55568400-1437371681.jpg

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Uge 30

Ikke det helt store at berette i forhold til de foregående uger. Business as usual:

Mandag blev det til 6 km i Søndermarken plus lidt forsigtig styrketræning.

Tirsdag løb jeg 12,5 km efter samme recept som sidst med 1 km hævet tempo, 0,5 km jogging på de midterste 7,5 km.

Onsdag nøjedes jeg med 9 stille og rolige km.

Torsdag i alt 13,5 km i Søndermarken og Frederiksberg Have, hvor jeg løb op og ned af alle bakker (flere gange) og desuden trænede nedløb. Fik samlet 200 højdemeter sammen. Det er egentlig ganske godt midt i storbyen.

Fredag blev det til 14 km ad de sædvanlige stier.

Lørdag præcis det samme - 14 km.

Søndag har jeg løbet 24 km til fællestræning i Herlev. Nu kunne jeg altså ikke undvære det gode selskab længere, og det var super hyggeligt at være tilbage. Den lange søndagstur i klubben passer fint i mit program.

Og nu til afslutningen på Tour de France ...

Link to comment
Share on other sites

... i dag fandt jeg i øvrigt ud af, at mit TomTom Runner ur viser alt for lidt. Den fælles del af turen viste 20,32 km på mit ur, mens den viste 21,8 km på en anden løbers fine Fenix. Jesper fra klubben har så målt ruten op til 21,4 km, så min viste over 1 km for lidt. Det er ikke godt nok.

Jeg løb til og fra FW i Herlev og kom derfor op på de 24 km i det hele. Vil jeg skyde på :)

Link to comment
Share on other sites

Tirsdags Opsang

Nu blev det tirsdag i stedet for mandag, men musik skal der til. Og jeg synes fandeme, man trænger til en opsang i det her vejr. Det kan et af mine yndlingsbands klare. The Pixies stod personligt som forløbere for en hel genre - grungen - men de var altså en del år tidligere på banen end Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden og hele det slæng. Skøn energi.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Skiftet browser eller pc?

Nogle browsere laver kun links mens andre indsætter videoen. Sært og dertil irriterende når man skriver fra en af de forkerte.

Næh, hverken eller. Mystisk. Har prøvet med både Chrome og Firefox, og de vil ikke. Nå, det er ikke verdens største problem, så det går nok. Bare sådan lidt småirriterende ...

Link to comment
Share on other sites

Nå, okay, nu prøvede jeg lige at uploade én gang til, og vupti kom hele videoen med (på foregående side). Det bliver mere og mere mystisk. Måske det bare skal fejres med endnu et nummer med Pixies. Så må vi se, om det virker to gange i træk :laugh:

Link to comment
Share on other sites

I øvrigt bemærkelsesværdigt at han stadig kører med mekanisk gear, og stadig foretrækker Shimano. Til gengæld er pedalerne droppet til fordel for Speedplay, og så forstår jeg ikke hvorfor han ikke har fået en custom geometri så han kunne slippe for den der spacer under frempinden. Men pæn er den. Sjovt at han ikke har valgt Seven i stedet for, men han har jo også fået taget sine titler fra sig :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share