Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Uge 31

Hurtigste opdatering ever :laugh:

Der er blevet løbet en 50-60 km i det hele. En del bakker først på ugen og så ellers nedtrapning til søndagens Highland Trail i Silkeborg.

3 x 7 km = en halvmaraton og 3 x 500 hm = meget ømme lår. Har aldrig brugt 3 timer om at løbe et halvmaraton før, men her var over halvdelen af tiden også i gåsegang op ad de latterligt stejle bakker. Og nedad igen (og ja, jeg stinker til at løbe nedad).

Der var 150 tilmeldt min distance, kun 100 gennemførte, og jeg fik kravlet mig hjem på en 52. plads. Første omgang gik rigtig godt, anden omgang nogenlunde, og på tredje omgang eksploderede jeg. Men jeg kom da igennem, selv om det var stinke hårdt.

På billedet er der stadig overskud til at smile. Det må have været på første omgang :laugh:

post-52761-0-96554600-1438588260_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Uge 32

Intet at berette, for jeg har holdt ferie i Helsinki og Sankt Petersborg. Nu er jeg tilbage igen og glæder mig til at genoptage løberiet. Men i denne uge er det blevet til et stort rundt nul. Ikke skyggen af træning, men en del vandring og sightseeing :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Frem og tilbage er lige langt ...

Holder også ferie i denne uge, men her bliver der plads til løb og cykling. I dag frem og tilbage langs kysten (det er på Rügen). Her ligger et 4 km (!) langt byggeri, der blev opført af nazisterne lige før 2. verdenskrig. Ideen var, at der skulle 20.000 mennesker på ophold hver uge til kombineret ferie og hjernevask, men det blev ikke taget endeligt i brug, før krigen brød ud. Nu bliver det delvist sat i stand, men det meste står stadig tomt ... I øvrigt en god løbetur på 12 km i tempo 5:09.

post-52761-0-72794000-1439568767_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Uge 33

Endnu en ferieuge, men denne gang på Rügen med gode muligheder for cykling og løb. Og svømning, hvis det havde været noget for mig ... :)

Der er så småt kommet gang i benene igen efter torturen i Silkeborg, og det er derfor blevet til lidt løb hver dag.

Mandag blev det den sædvanlige 9 km tur på de hjemlige breddegrader.

Tirsdag 6 km i Frederiksberg Have og Søndermarken efterfulgt af lidt styrketræning i FW.

Onsdag afgang til Rügen med en 5,5 km joggetur langs kysten ved ankomst.

Torsdag 45-50 km turistcykling og 8,5 km joggingtur.

Fredag 25 km turistcykling efterfulgt af 12 km løb i OK tempo.

Lørdag 4,5 km morgenjogging før afgang fra øen.

Søndag 24 km fællestræning med Herlev, hvor jeg præsterede at komme for sent, så fællestræningen foregik alene :)

Alt i alt en ganske aktiv uge med gode ben. Jeg regner med at løbe Esrum Sø Rundt (27 km) den 30. august, så jeg skal lige have et par halvlange ture i benene inden.

That's it and that's that.

Link to comment
Share on other sites

Uge 34

Man skal aldrig komme til at nævne, at man da godt lige kan tage et enkelt møde eller to i den sidste ferieuge, når man nu alligevel bare er hjemme og ligger på langs. Den fleksible attitude eksploderede mellem fingrene på mig og betød, at det blev en fuldstændig latterlig travl uge, rent arbejdsmæssigt. Det er naturligvis bare skønt, når nu man er selvstændig, men det har knebet med de lange løbeture.

Der er blevet løbet hver dag, men det var først her i weekenden, at jeg kunne komme ud på nogle længere togter.

6 km blev det til mandag, så vidt jeg husker.

12,5 km tirsdag med lidt hævet tempo de midterste 7,5 km.

5 km klemt inde mellem nogle ærinder.

6 km i Søndermarken efterfulgt af lidt styrketræning i FW.

7,5 km i nabolaget - med nød og næppe.

14,5 km med lidt pyramidetempo - 1 til 5 minutter og tilbage til 1 min.

25 km langtur i et solbeskinnet København. Det var sgu varmt til sådan en ekspedition (midt på dagen). Jeg fik drukket lidt undervejs, men ellers bestilte jeg ikke andet end at drikke hele eftermiddagen, hvor jeg lige fik set Usain Bolt genvinde 100 meter VM.

Det var lidt vigtigt for mig - trods alt - at komme ud på en langtur, da jeg regner med at løbe Esrum Sø Rundt næste søndag, og det er 27 km.

Her er søndagens tur:

post-52761-0-50586200-1440393289_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Uge 35

Hmmm, mine uger for siden er lidt wobbly, men bliver åbenbart "rettet op" i sidste øjeblik af en lang weekendtur :laugh:

Mandag bød på en 6 km tur i Søndermarken Frb. Have efterfulgt af en omgang styrketræning i FW.

Tirsdag løb jeg 14 km med lidt pyramidetempo på de midterste 7.5 km

Onsdag blev det til 9 km i nabolaget i jævnt tempo.

Torsdag blev det igen til 6 km plus en omgang styrketræning.

Fredag løb jeg 7,5 km omkring Damhussø og -eng

Lørdag gjorde jeg præcis det samme - 7,5 km

Søndag har jeg til gengæld været på langfart i form af Esrum Sø Rundt, så den har budt på præcis 27 km, som "Kongeruten" er. Jeg varmer ikke op en meter før så lang en tur, så det blev 27 og ikke ét skridt længere.

Den landede på 2:11:18, og det er jo mildest talt på det jævne, når man tager distancen i betragtning. MEN - for der er et men - der er seriøst mange bakker på ruten, så tiderne bliver aldrig formidable. Sidste år løb jeg 2:07:25, så det koster ikke en gang 4 minutter på så lang en rute at afstå fra alt, hvad der hedder intervaltræning.

Resultatet er her.

Det er i øvrigt en spøjs distance. Den minder mig lidt om nogle 30 km løb, jeg var med til "i gamle dage". 27 km føles ret meget længere end en halvmaraton, og når der så kommer nogle seriøse stigninger oveni, så kan det sgu mærkes i de gamle ben.

Jeg lagde ellers meget discplineret og halv langsomt ud i dag og øgede derefter lidt. Så havde jeg en periode (på grusstien gennem skoven), hvor det bare kørte, så jeg tænkte, at jeg ville give den lidt gas fra 21 og hjem. Det kom ikke til at ske. Låget røg fuldstændig af på de sidste 3 km, hvor man løber helt ned til søen, for derefter at gå i krig med en ond, ond tur op ad en lang bakke i slotsparken.

Så jeg kom kravlende i mål, og det har ikke været noget kønt syn :laugh:

Tager nok lige en halv uges tid med småture for at få dagens strabadser ud af kadaveret ...

Link to comment
Share on other sites

Tak begge :4trumpet:

De lokalt cykelkendte kender i hvert fald bakkerne ved Jonstrup og Plejelt. Ovre langs vestsiden af søen løber man på en skovvej af grus, der går op og ned. Og så er bakkerne i Slotsparken heller ikke til at kimse ad. Jeg ved ikke, hvad det er, men jeg har åbenbart en iboende drift til at opsøge bakker ... Heldigvis har benene det forbløffende fint her til morgen.

post-52761-0-25014000-1440998823_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Uge 36

Ugen kom traditionen tro langsomt i gang, og så gav jeg mig selv en udfordring, jeg har prøvet før: at løbe lidt længere dag for dag. På den måde endte ugen alligevel med at byde på en del kilometer. Jeg kan godt lide at lave sådan en hjemmelavet regel og så lade den tage styringen for ugen.

Mandag: Måske 2 km på løbebånd og efterfølgende styrketræning i FW. Benene var rimeligt ramte efter søndagens Esrum Sø Rundt.

Tirsdag: Ingen træning overhovedet, men en del selskabelighed.

Onsdag: 9 km i nabolaget.

Torsdag: 12,5 km rundt om Damhussøen og -engen.

Fredag: 14 km langs Vestvolden og rundt om Damhussøen.

Lørdag: 18 km op til Utterslev Mose og ad en omvej retur.

Søndag: 26 km sammen med Herlev Løberne.

Nu har benene det fint igen, og jeg er atter oppe i kadence, så alt i alt en glimrende uge. Har misset en omgang styrketræning, men det må jeg indhente i den kommende uge.

Link to comment
Share on other sites

Mandags MorgenSang



Hænger åbenbart fast i 1980'erne lige for tiden. Støvede denne bog af og fortabte mig helt i dette forrygende årti, hvor der skete en hel masse på alle niveauer. Selv gik jeg fra at flytte hjemmefra til at få mit første barn på de 10 år, så jeg rykkede mig et stykke. Omkring 1983-84 var jeg tjener på Sommersko og kom tit på Montmartres Natdiskotek, hvor der var én pladespiller, og hvor man spillede jazzfunk som denne her:



Link to comment
Share on other sites

Har du været tjener på Sommersko først i firserne. Det var da ellers det hippeste af de hippe på det tidspunkt. Ihertfald indtil Krasnapolsky tog over. Du må så have mødt alle årtiets kendte. Efter halvfjerdsernes marxisme blev det lige pludselig smart at være rig og cool.

Link to comment
Share on other sites

Ha, haaa, jo, det virker jo som en evighed siden (hvad det næsten også er). Dengang var der ikke ret mange om buddet. Sommersko, Dan Turrell, Victor og et par stykker mere udgjorde sådan set Københavns caféudbud. Og værdierne skiftede ganske rigtigt på nogle få år fra at være meget "socialrealistiske" til at blive mere løsslupne og gang i gaden. Hvad man ofte glemmer er, at det også skete med et "bagtæppe", hvor den kolde krig var tæt på at blive varm, så der var også noget fandenivoldskhed over tiden, for det kunne jo være slut lige om lidt.

I øvrigt var det to købmandssønner fra Ringkøbing, der ejede Sommersko og Dan Turrell: Jørgen og Søren Bro. De havde også Hotel Klitten i Søndervig, hvor der var rockkoncerter om sommeren. På billedet sidder de på Sommersko med Kenn André Stilling, der var med til at indrette caféerne. Det er ikke mig bag baren, men vi havde altid hvid skjorte/jakke, sorte bukser og butterfly på :laugh:

post-52761-0-45697400-1441613600_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

En tand bedre ...

Hmm, første tandeftersyn efter to omgange hypnose - eller rettere: hypnoterapi. Må konstatere en markant lavere ængstelse, ja, nærmest en helt normal adfærd op til besøget. Det bliver vist aldrig en fest for mig at gå til tandlægen, men efter to sessioner hypnoterapi har jeg fået fjernet den sorte sky, der har fulgt mig op til eftersynet.

Jeg skal faktisk have lavet noget denne gang og skal afsted igen om en måneds tid, men det fylder ikke nær så meget i min bevidsthed, som det har gjort tidligere. Det kan åbenbart et eller andet, det dersens hypnose ...

post-52761-0-44960000-1441703138.jpg

Link to comment
Share on other sites

En tand bedre ...

Hmm, første tandeftersyn efter to omgange hypnose - eller rettere: hypnoterapi. Må konstatere en markant lavere ængstelse, ja, nærmest en helt normal adfærd op til besøget. Det bliver vist aldrig en fest for mig at gå til tandlægen, men efter to sessioner hypnoterapi har jeg fået fjernet den sorte sky, der har fulgt mig op til eftersynet.

Jeg skal faktisk have lavet noget denne gang og skal afsted igen om en måneds tid, men det fylder ikke nær så meget i min bevidsthed, som det har gjort tidligere. Det kan åbenbart et eller andet, det dersens hypnose ...

Uha kender jeg alt for godt. (Gen)startede også med at gå til tandlæge igen, for tre år siden, efter en pause på 10 år. Var dog slet ikke ude i hypnose, men valgte at gå efter en klinik som specialiserede sig i folk, der lider rigtig meget af tandlægeskræk.

Det er en rigtig behagelig tandlæge jeg så har fundet og den eneste "smerte" jeg har oplevet er de penge, jeg uundgåeligt kom(mer) til at betale, efter min 10 års tandlæge-hi.

Og som du selv skriver, selv efter tre år med nuværende tandlæge og de "gode" oplevelser, så slår jeg da stadig ikke vejrmøller, når jeg bliver indkaldt til eftersyn. Tilgengæld er jeg heller ikke et rystende espeløv, når jeg ligger i stolen. Men thumbs up, for at du kom igang :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke haft en pause, men er troligt gået til tandlæge hvert halve år - og har kæmpet med det hver gang. Nu virker det heldigvis som om, det er kommet ned i et normalt leje.

Det er da også flot, du har fået hanket op i dig selv og er kommet af sted. Lyder som en god ide at gå til en klinik, hvor de kender til problemet.

Link to comment
Share on other sites

En tand bedre ...

Hmm, første tandeftersyn efter to omgange hypnose - eller rettere: hypnoterapi. Må konstatere en markant lavere ængstelse, ja, nærmest en helt normal adfærd op til besøget. Det bliver vist aldrig en fest for mig at gå til tandlægen, men efter to sessioner hypnoterapi har jeg fået fjernet den sorte sky, der har fulgt mig op til eftersynet.

Jeg skal faktisk have lavet noget denne gang og skal afsted igen om en måneds tid, men det fylder ikke nær så meget i min bevidsthed, som det har gjort tidligere. Det kan åbenbart et eller andet, det dersens hypnose ...

Jeg tilslutter mig også gerne effekten af hypnose. Sover fantastisk på min Glenn Harrold app og ja efterhånden er bare de første sætninger tilstrækkelige til, at jeg føler mig meget træt :sleeping: :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share