Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Lige for tiden har jeg lagt mig fast på en 15 km-tur her om onsdagen, hvor jeg løfter tempoet 5 x 1 km undervejs med 1 km jog indimellem. Det går ikke vanvittig hurtigt, men er en god kombination af halvlang tur og tempotræning. Pulskurven ser fornuftigt disponeret ud :)

Udklip.PNG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Du liker på FB ind i mellem et familiemedlem der spiller banjo.

Hvis han bor nogenlunde tæt på KH eller du evt kan være mellemstation, tror du han er interesseret i at overtage min banjo kvit og frit, incl stativet den står i? Det er en femstrenget Ashbury - nærmer model kommer jeg ikke, da jeg ikke kan finde kvitteringen. Det ligner desværre meget det han i forvejen spiller på, på videoerne men jeg kunne jo tage fejl.

Det piner mig at se den stå og støve til... et instrument skal leve og ikke bare stå i dvale.

Link to comment
Share on other sites

11 minutter siden, Gregers TF skrev:

Du liker på FB ind i mellem et familiemedlem der spiller banjo.

Hvis han bor nogenlunde tæt på KH eller du evt kan være mellemstation, tror du han er interesseret i at overtage min banjo kvit og frit, incl stativet den står i? Det er en femstrenget Ashbury - nærmer model kommer jeg ikke, da jeg ikke kan finde kvitteringen. Det ligner desværre meget det han i forvejen spiller på, på videoerne men jeg kunne jo tage fejl.

Det piner mig at se den stå og støve til... et instrument skal leve og ikke bare stå i dvale.

Det er min storebror, som er glad banjospiller og benytter enhver lejlighed til at slippe af sted med det :)

Jeg skal gerne give beskeden videre. Jeg ved mindre end ingenting om banjoer, men noterer mig, at det er en femstrenget Ashbury - tjek :) 

Link to comment
Share on other sites

Så er Alexander Kamp kommet til landet for at gøre sig klar til Danmark Rundt, og han benytter lige lejligheden til at køre hurtigste Strava-tid op ad Kiddesvej. Altså, nu har jeg taget turen en gang, og 27 km/t i snit op ad den bakke er nærmeste uhyggelig hurtigt. Formen må være der :)

https://www.strava.com/segments/954225

 

Link to comment
Share on other sites

Fitness Tracker

Jeg er begyndt at nørde mere med pulsur og den slags i forbindelse med, at jeg lægger træningen lidt om. I weekenden faldt jeg for fristelsen til at købe en såkaldt fitness tracker. Det er et armbånd med pulsmåler og andet halløj, som ikke er nær som kompliceret - og langt fra så dyrt - som et rigtigt sportsur med GPS osv. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal bruge det til, ud over at jeg havde lyst til at prøve det. 

Men det er meget sjovt at tracke lidt på kroppens data. Fx er de anbefalede 10.000 skridt om dagen faktisk ret meget. Hvis ikke det var for mine løbeture tror jeg ikke, at jeg ville runde de 10.000 skridt hver dag.

Derudover har jeg fået vished for, at jeg stadig har et pænt stort hjerte, når jeg ser på hvilepulsen. Nu er træningen i går ikke med på grafen - den ligger ved den underlige lige, skrå linje klokken 15-17, hvor jeg ikke havde trackeren på. Men ellers kan man se nattesøvnen, de tre toppe (som var tre gange transportcykling) og til sidst udjævningen frem mod sengegangen.

Gennemsnittet for hele dagen er på 54/min og den laveste hvilepuls var på 38/min. Til højre for grafen står den gennemsnitlige hvilepuls for dagen, som den må beregne ud fra de perioder, hvor jeg ikke er i direkte aktivitet, og den er på 47/min. Så man kan da ikke ligefrem sige, at hjertet overanstrenger sig. Jeg tænker, at det trods alt er de mange års cardiotræning, der gør det.

PS: Træningen klokken 15-17 bestod af en omgang spinning og efterfølgende styrketræning, så der ville grafen være kommet længere op, bare rolig.

PPS: Trackeren er en TomTom Touch.

Udklip.PNG

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

CPH HALF

Da jeg nu have et startnummer til Cph Half, tænkte jeg jo, at det kunne blive et passende, foreløbigt farvel til de halvlange og lange distancer. What could possibly go wrong?!

Nuvel, mit nummer var til startgruppen til en sluttid på 1:30-1:45, og jeg havde store betænkeligheder i forhold til, om det overhovedet var muligt at komme til at løbe med i alt 22.000 løbere i de smalle københavnske gader.

Jeg hoppede på cyklen og cyklede til FW på Lyngbyvej for at klæde om. Undervejs drønede jeg lige forbi laaaange bilkøer på grund af alle trafikomlægningerne, så det var en rigtig disposition. Jeg klædt om og joggede de 1,5 km til startstregen, hvor det faktisk var virklig nemt at komme frem i boksen for min startgruppe.

Der stod fartholderne med 1:30-ballonerne, og ud fra devisen om, at de kilometer, der går godt, ikke kommer dårligt tilbage, lagde jeg mig i hælene på dem, da det enorme felt begyndte at buldre af sted. Og det gik egentlig fint rundt på Østerbro, ud omkring Nørrebro og videre over til Frederiksberg. Der er noget rart ved bare at følge i hælene på en flok løbere i stedet for at skulle 'forhandle med sig selv' om tempoet. Jeg løber ikke med elektronik på en dag som i dag, fordi der er fartholder for hver 5 min. sluttid.

Fra Frederiksberg og videre til Vesterbro kunne jeg godt mærke, at tempoet var en smule på den optimistiske side. Jeg måtte slække lidt på gaspedalen, og fra 14 til 19 km kom regningen for udgangstempoet. Jeg gik lidt halvkold og måtte se 1:30-ballonen forsvinde ud i horisonten. Typisk rookie mistake, men altså, jeg har måske heller ikke fuld fokus på de lange distancer mere, så det må blive min (sløje) undskyldning i dag.

Videre gik det ud af Store Kongensgade til Østerport, og så var der ikke frygtelig langt hjem. Men benene var begyndt at blive lidt stive i det, så jeg måtte køre den hjem på rutinen. 

Den sidste del af ruten går langs Strandboulevarden, ned ad Østerbrogade til Trianglen og så op ad Øster Alle til målstregen (det er de sidste to kilometer). Her skete der så det, at der brød det mest usandsynlige, lokale uvejr løs. Ja, uvejr. Jeg har aldrig hørt så høje tordenbrag før - det var lige oppe over - og snart stod regnen ned i tove.

Jeg priste mig lykkelig for, at jeg næsten var i mål og blev næsten revet lidt ud af min selvmedlidenhed og ømme ben. Jeg tænkte, at det umuligt kunne blive værre, men det kunne det så godt, for regnen slog over i hagl så kraftige, at de simpelthen gjorde ondt at få i hovedet. Her var jeg så kommet over målstregen og stod under et træ i Fælledparken sammen med nogle andre for ligesom at øge risikoen for at blive ramt af et lyn (som tre mennesker rent faktisk blev).

Jeg havde så 1,5 km foran mig retur til FW, og det gik igennem 'floder' af iskoldt haglvand, der stod op til anklerne. Arh, men hold nu kæft, hvor var jeg kold, da jeg endelig nåede FW, og det varme brusebad var mere end velkomment. Da jeg sad og fik en kop varm te i 'loungen' bagefter havde jeg det egentlig fint og kunne sidde og vente på, at regnvejret uden for stilnede af. Jeg endte med at cykle hjem i varmt solskin. Godt nok et vildt vejr.

Nå, men som tiden afslører måtte jeg slække lidt på tempoet, efterhånden som løbet skred frem, men alt i alt e rjeg nu meget tilfreds med de 1:32:07, som jeg landede på:

Udklip.PNG

Link to comment
Share on other sites

1 minut siden, Gregers TF skrev:

Synd at det dumme skybrud lige skulle ramme lige ned i et ellers fint arrangement. Det poppede ud af ingenting og ramte på næsten værste tid og sted.

Det var 'helt vildt lokalt'. Man skulle ikke mange kilometer væk, før folk havde fint vejr. Virkelig mystisk vejr.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tilbage på de flade ...

Nu har jeg et par måneder foran mig, hvor jeg ikke skal løbe så frygtelig langt, måske en enkelt lidt længere tur om ugen. Resten bliver mellemlange ture og tempotræning. Derfor har jeg anskaffet mig to par FiveFingers for at få korrigeret løbeteknikken. Jeg har ikke skænket teknikken mange tanker i de senere år, men jeg kan se, at jeg er begyndt at tage længere skridt og derfor har fået en langsommere kadence. Det skal der rettes op på, og jeg ved bare med mig selv, at det kræver en pivflad sko. Så jeg er tilbage i de sexede FiveFingers, hvor hele mit nye løbeliv startede. Det føles meget godt.

22228102_10210271390997180_2461647553378517489_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Schieiße en lav bundpuls :shades: (jeg ved godt at din arbejdspuls- og maxpuls også ligger lavt, men alligevel).

Jeg skulle da ikke ligge på venstre side i sengen; jeg ville få vildt noya over om pumpen ville tage et slag mere eller var gået i stå. Det kan være slemt nok, trods jeg ikke kommer længere ned end midt-40'erne, hvis jeg er frisk :blush:

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Parkrun igen igen ...

Lørdag morgen gik turen til Amager Strandpark og en omgang Parkrun. Den landede sjovt nok - på sekundet - på samme tid som sidst: 20:39. Så selv om de seneste uger har været lidt ufokuserede og præget af arbejde, så er det åbenbart dér omkring, at niveauet ligger. Det er sådan set fint nok. Der er plads til forbedring, men det er heller ikke helt sløjt. Og frem for alt er det en smule hurtigere end sidste vinter, så den ændrede træning begynder at gøre en (lille) forskel.

Link to comment
Share on other sites

... og lidt tempotræning i de flade!

Efter premieren søndag har det været ret problemfrit at løbe i de flade FiveFingers igen. Min formodning var rigtig: Når jeg kommer helt ned ved jorden, så ændrer stilen sig automatisk. Så jeg har taget chancen og løbet min sædvanlige tempotræning i dag.

Det vil sige knap 15 km i det hele med 5 x 1 km tempo indlagt og 1 km jogging ind imellem. De første og de sidste 3 km går en smule langsommere end med traditionelle sko, men de 5 x 1 km tempo gik lige så hurtigt, så no worries.

Retfærdigvis skal det siges, at det er langdistancetempoet - hvor man træner løbestilen - der kræver størst tilvænning. Når man først giver den gas, er det en drøm at løbe i de flade FiveFingers. Det er næsten ligesom at løbe på bane. En herlig fornemmelse af, at al energi bliver brugt på at komme fremad. Så år man løber i højt tempo, er forskellen i forhold til traditionelle sko faktisk mindst.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Der er gået rutine i det ... og dog!

Kører p.t. helt faste uger med lidt løb og styrketræning mandag og fredag, lidt tempo-/bakkeløb onsdag og lørdag, en lang tur søndag og så lidt mellemlangt de resterende dage. Det gør jeg nok fortsat nogle uger, inden jeg prøver at øge tempo yderligere. Det er stadig hårdt at få de gamle ben i gang, men jeg synes dog, at den overordnede form sådan stille og roligt flytter sig lidt.

Jeg koncentrerer mig stadig om at løbe i de flade, men her synes jeg også, der er ved at være nogenlounde styr på det. Jeg har dog skiftet mit løbeur ud (et TomTom), da jeg syntes, det var begyndt at få nogle udfald engang imellem, og generelt bare var lidt usikkert i det. Valget faldt på et Garmin Forerunner 235, der var på tilbud Elgiganten til 1.333 kr., og det fungerer indtil videre fint.

Det er imponerende, at man til den pris kan få et smartwatch, der viser beskeder og aktiviteter på ens telefon (selv om telefonen ligger i lommen eller i tasken). Det kan også bruges til bodytracking døgnet rundt, hvis man har lyst til det, da det - selv om det er halvstort - også er meget, meget let.

Så må man bare affinde sig med, at pulsmåling på håndleddet aldrig bliver lige så præcis som med pulsrem. Her er fx dagens graf fra tempo-/bakketræning i Frederiksberg Have, hvor jeg løb 3 x 5 gange op ned ad bakkerne op mod Frederiksberg Slot. Her får jeg den sødvanlige freakmåling i starten, selv om pulsen med garanti ikke var oppe i de luftlag.

Udklip.PNG

Link to comment
Share on other sites

Her i starten er det altid sjovt at lege med sådan en ny gadget. Den kan som nævnt bruges til bodytracking, så jeg går lige med den døgnet rundt i en uge for at prøve mulighederne af. Jeg er ret imponeret af urets fortolkning af søvnmønstret. Den anden morgen vågnede jeg fx virkelig veludhvilet, og da jeg tjekekde data fra uret, kunne jeg se, at jeg fik den vigtige dybe søvn de første tre timer, som man ideelt set også skal have ... (dyb søvn er mørkeblå, let søvn er lyseblå)

Udklip2.PNG

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hmm, tja, de er jo disciplinerede nok, de 5 x 1 km tempoløb, jeg løber om onsdagen, men for filan det er svært at få ordentligt tempo i de gamle ben. Jeg skal virkelig minde mig selv om, at der er lang tid til foråret, og at træningen til den tid skal skærpes yderligere. Måske er der bare ikke meget mere saft i stængerne ...? Nå, på søndag venter første afdeling i vinterens Frost Cup: 12 km ude omkring Flyvestation Værløse. Det er jo sjovt nok terræn, jeg kender fra Heino Cup i gamle dage. Har dog ikke de store forhåbninger om lyntempo.

23559480_10210500161556301_4871329892312349104_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

FROST CUP 1. AFD.

Jamen altså, i regn og slud skal løberen ud! Det var godt nok koldt, vådt og blæsende i morges, da 1. afdeling af årets Frost Cup blev afviklet på Flyvestation Værløse. I stedet for de traditionelle 5 og 10 km-ruter er 1. afdeling på 6 og 12 km, da rundstrækningen er på præcis 6 km. Vi løber rundt på flyvestationen - blandt andet en tur på den brede landingsbane - og dernæst på bakkede stier langs Søndersø og tilbage til start. Når man har kørt Heino Cup i gamle dage, er terrænet slet ikke ukendt.

Da starten gik klokken 10 var der faktisk blå himmel og solskin til en afveksling fra morgenens kraftige byger. Vejret skiftede dog flere gange undervejs, og vi fik nogle ordentlige skyller fra tid til anden.

Mit løb gik faktisk rigtig fint. Jeg løb årets sidste afdeling af RAC Milen forrige lørdag, og der var jeg ærlig talt ikke særlig godt løbende, så i dag var en mere solid indsats, hvor jeg endte på 51:59 for de 12 km, hvad der svarer til 4:20/km, hvad jeg er godt tilfreds med. Navnlig fordi det gik meget fint jævnt hele vejen og med overskud til - vist nok for første gang nogensinde - at løbe med negativ split! What?! ja, minsandten. Det var egentlig også planen, men plejer ikke at lykkes :)

Sidste år løb jeg slet ikke Frost Cup, og jeg bilder mig ind, at det ikke kun er mig, der er blevet ældre og langsommere, men at der også er flere hurtige løbere med nu end tidligere. Der blev virkelig løbet imponerende tider af de unge folk i spidsen, og selv i min fremskredne aldersklasse blev jeg kun nummer 13. Respekt for det.

Næste afdeling er 10. december på 'hjemmebane ' i Herlev. En superhurtig, flad rute på kun 2,5 km, som vi altså derfor skal igennem 4 gange på den lange distance. Der går altid lidt hamsterhjul i det med så mange rundture, men ruten har samtidig lidt 'gadeløb' over sig, så det gør ikke noget.

Udklip.PNG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share