Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

På 3.11.2022 at 10:31 , Gregers TF skrev:

Det må være lidt sjovt selv at kunne samle en cykle.
Jeg kan godt være lidt misundeligt på processen med at lede efter de rigtige stumper og gode tilbud. 

Dog ikke på de elementer der indeholder værktøj og sorte fingre :tongue:
Men jeg kunne godt tænke mig at jeg gad - hvis det giver mening.

En racercykel er ikke så uoverskuelig, vanskelig teknik, synes jeg. Og den består jo af virkelig få dele. Jeg har 10 tommelfingre i mange sammenhænge, men lige på cykelfronten går det nogenlunde.

Når det er sagt, så er der nogle ting, jeg kæmper med hver eneste gang. Ikke mindst at trække bremse- og gearkabler, som godt kan give anledning til en lidt trykket stemning, når det ikke makker ret :)

Derudover skal det ikke blive særlig avanceret, før jeg kaster håndklædet i ringen. Det gælder fx sådan noget med at rette hjul op og den slags. Det kunne jeg ikke finde på at kaste mig ud i.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Skylder måske en opdatering på træningen. Jeg ville jo kaste boldene op i luften her i oktober og november, og det har jeg gjort. Prøver så vidt muligt at holde fast i to besøg/uge i FW med noget styrketræning. Nu er ømheden over lænden væk, men jeg fastholder den gode vane med besøget i FW - indimellem med en omgang på en spinningcykel.

Derudover løber jeg nogle ture helt stille og roligt. Nu er det vel snart en måned siden, at jeg atter hoppede helt ned i de flade sko igen, så det går stille og roligt, men kan dog sagtens løbe ture på 12-14 km. Løbeuret smed jeg over i et hjørne ved udgangen af september, så jeg aner ikke, hvor langt og hurtigt det går, men det er ikke imponerende.

Det passer dog også fint, for omkring 3 uger siden havde jeg en periode, hvor blodtrykket tog et lille hop opad, og det kan give problemer med at få luft nok. Så de stille og rolige ture passer fint, og nu er min medicindosis skruet en lille smule op, så pengene passer igen. Det er sgu ikke sådan at blive gammel, men jeg skal nok ikke klage :tongue:

Nå ja, en sidste ting. Efter en forlænget weekend i Hamburg for en måned skød vægten gudhjjælpemig også lidt i vejret, men den kom nu hurtigt under kontrol igen, så den ligger på de sædvanlige 75-76 kg. Over de næste måneder må den egentlig blive der eller eventuelt en bønne lavere, for det er altså virkelig noget af det, der kan mærkes, når man løber.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Jeg er kommet til at foretage et impulskøb af en Schrøder banecykel. Det er en af den kæmpebunke, der kom i kredsløb efter balladen på cykelbanen (sidste år, forrige år?). Den er lige præcis 59 cm, og så har den fået baghjul med fodbremse, så den kan fungere som en bycykel til ture for sjov. Jeg ved ikke, hvor meget den vil blive brugt, men fristelsen var for stor (og prisen alt for lav) til, at jeg kunne stå over. Jeg fik et fint svunget 'mågestyr' med til den også, som jeg skal have monteret i stedet for racerstyret, tror jeg. Indtil videre skal den bare ud at hænge på krogen i udhuset. Så skal den testes, når lyset og varmen kommer tilbage.

318099407_10221579493212668_7414010392276009366.jpg

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

... træningsmæssigt sker der i øvrigt ikke det store og absolut intet nyt i forhold til sidst. Min dosis blodtryksmedicin fik jo et lille nøk opad, men det hjalp ikke, og tallene ligger ret stabilt i den høje ende. Jeg mangler også stadig lidt luft 'på toppen', når jeg løber, så det står lidt i stampe det hele (selv om jeg dog løber og får holdt formen nogenlunde ved lige). Nu har jeg lige sendt et nyt skema med hjemmemåling af blodtrykket til lægen, og så vi må vi se, hvad vi sammen kan finde på. Det kunne være rart at få afprøvet en større dosis/et andet middel inden min årskontrol i februar.

Link to comment
Share on other sites

8 timer siden, kahlua-kalv skrev:

Den er ret fin - Der er bare noget super charmerende over sådan en dansk låge!

Ja, den er nærmest .... hyggelig?

Og det ser også ud, som om kranken er lidt højere end på en landevejsracer. Som om den har lidt mere 'frigang'.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Efter oktober og november med løse rammer har jeg i december taget mig en smule sammen og skruet lidt op for distance og tempo. Det er blevet til nogle uger med 55-60 km på programmet, lidt længere ture på op til 21-23 km og en enkelt 14 km-tur med stram kæde på under 5:00/min. Så formen er egentlig ikke så ringe endda. Min luftige plan om et hel- eller halvmaraton til foråret lever stadig.

Lige nu har jeg så lige et setback i form af en gevaldig omgang ondt i halsen og lidt hoste, der river umanerligt ondt i luftvejene. Det har jeg overtaget fra min yngste søn og hans kæreste, der har døjet med det samme. MEN altså, der er så meget i luften lige nu, at det er svært helt at undgå at blive ramt, tror jeg. Der er åbenbart både coronavirus, RS-virus og influenza i omløb, så deeet ...

Lige nu er prioriteten derfor at komme ovenpå igen med helbredet. Besynderligt nok har jeg egentlig haft det fint med at løbe nogle ture, men lige i dag skal jeg ingen steder, for halsen er godt snøret til. Har en uforklarlig fornemmelse af, at det ikke bliver så langvarigt, men nu skal jeg lige passe på ikke at jinxe det. 

Link to comment
Share on other sites

Gad vide, om det egentlig er corona, jeg har? Mødte lige - på afstand - en anden hundeejer her i området, som lige har haft en omgang af den aktuelle corona, og det var med præcis de samme symptomer med ru hals og host med krasbørstig riven i luftvejene. Hmmm, jeg skal jo alligevel ikke møde nogen i disse dage, så jeg lader det fare. Og skal min kone have det, så har hun sikkert fået det allerede :/

Link to comment
Share on other sites

Det lyder som noget der skal kureres med en solid romtoddy :-)

Eller en tur i wellness med spa, tyrkisk bad og sauna...

 

Har præcis samme fornemmelse i hals og lunge lige nu, men tror bare det er kombination af halvhårdt arbejde i frostvejr (skitur), lungefunktionstest hos læge i dag og den onde banetræning. 

Link to comment
Share on other sites

9 timer siden, kahlua-kalv skrev:

Det lyder som noget der skal kureres med en solid romtoddy :-)
Eller en tur i wellness med spa, tyrkisk bad og sauna...

I wish! :beerchug:

Den har desværre taget kraftigt til i går og i dag og er ikke længere til at spøge med. For dævlen da, hvor det river i luftvejene ved host. Har sjældent været så glad for, at jeg bare skal slæbe mig de tre meter ind på hjemmekontoret for at arbejde, og at der ikke er planlagt Teams-møder eller lignende. Det kommer vist til at trække lidt længere ud, end jeg troede.:sleepy:

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Bjergtrold skrev:

Rigtig god bedring super løber :sun::flowers:

Tak for det! Der er ikke meget super over det lige nu, MEN - good news! - jeg tror, det er vendt med sygdommen. De seneste to dage har ikke været for børn, men i dag går det nogenlunde, så jeg håber, at det var det. Det hører ikke til mine spidskompetencer at være sløj ...

Link to comment
Share on other sites

På 6.1.2023 at 20:38 , vestjyden skrev:

Godt at det går bedre :smile: håber det fortsætter den vej.

Tak for det, jamen, det gør det heldigvis. Onsdag og torsdag toppede det. Og lørdag havde jeg endelig lyst til at skubbe kroppen i den rigtige retning ved at løbe en tur. Så jeg har været ude at løbe både i går og i dag. Facit er derfor, at der i alt er røget fem dage ud af kalenderen, men det overlever jeg nu nok. 

Med virus når jeg altid et punkt - typisk når feberen er væk - at nu gør det mere gavn end skade at tage sig en løbetur, og så er det bare med at komme af sted. Det river stadig en smule i luftvejene, og jeg hoster stadig lidt, men det går afgjort den rigtige vej. Rusten skal bankes af, men ellers går det fint.

EDIT: En sjov bonus ved denne omgang har været, at jeg fuldstændig har mistet lysten til sodavand, øl, vin, søde sager og kager. Jeg har simpelthen spist så fornuftigt og kun drukket vand. Så selv om jeg ikke har rørt mig, er vægten faktisk faldet en smule. Spøjst. Appetitten som sådan har ellers ikke fejlet noget. Tror, jeg lige bliver i det asketiske spor et stykke tid længere.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Er kommet nogenlunde godt i gang med at løbe igen og selve løberiet går fint. De fem dage har ikke gjort et afgørende indhug i selve løbemekanikken. Jeg skal bare igennem denne her lange 'hale' efter virussen, hvor kroppen ikke kører 100 procent på alle seks cylindre. Jeg tror, det her har været en influenza, men det kan godt minde lidt om ugerne efter den omgang omikron, jeg havde for præcis et år siden. Da tog det også et par uger, før lunger og alting var helt på toppen. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Første nogenlunde normale træningsuge efter influenzaen (eller hvad det nu var for en virus). Løb alle dage på nær én. To besøg i FW med lidt styrketræning, en enkelt dag med lidt tempo og en lidt længere tur i dag - ganske vist kun 18 km, men med fint flow og overskud. Så hele sygdomsforløbet har taget små tre uger med fem dage helt ude af loopet. Ud over de fem dage har det været guld værd, at jeg trods alt har fået bevæget benene lidt i perioden. Der er ikke meget muskelømhed at registrere, så jeg er back on track. Og så bilder jeg mig oven i købet ind, at man godt kan registrere, at dagene er blevet en lille bitte smule længere. Det er vist ikke engang en time, men lidt har også ret.

Link to comment
Share on other sites

På 22.1.2023 at 16:15 , Gregers TF skrev:

Og i morgen er det endnu bedre

9D2DF561-93B0-4C07-8E44-88720D2DB9FD.jpeg

Nemmerlig! Og tænk, i går eftermiddags sad der sgu en solsort på en gavl her i kvarteret og sang! Det var eddersparkeme godt nok en mærkelig lyd, men samtidig også et godt tegn. I dag har det også været mærkbart lysere, og jeg småsvedte i solen på joggingturen i frokostpausen :cool:

Jeg må da tilstå, at det indimellem kribler lidt i fingrene for snart at få lavet mine to cykelprojekter færdige. Jeg har fået købt smådele til Schrøder bycyklen - bl.a. pedaler, de er jo svære at undvære. Så når det er lunt nok til at stå udenfor og skrue, får den friske dæk, slanger og indlæg, pedaler og et fladt styr med nyt styrbånd.

Derefter bliver det tid til at samle Storck-projektet. Jeg har fået fingre i et par højprofil-carbonhjul billigt - det er kinesiske Novatec-nav - og jeg tror, at de vil klæde den rigtig godt. Den kan sagtens bære sådan et sæt, for selve stellet er rimeligt oversize. Mon ikke den kommer ud at rulle til marts, om alt går vel?

Løbetræningen er stadig tilbage på sporet. Hvis jeg skal holde min skumle plan om - måske! - at løbe et maraton den sidste weekend i marts, så skal ugens lange tur løftes fra 20 til omkring 18-30 km i løbet af februar. Vi får se.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Er i gang med planen om at løfte 'ugens lange tur' i februar. Det blev til 23,1 km i går lørdag med 5:27 i snit. Det gik sådan set fint nok, men det kan godt mærkes i stængerne her til morgen. Jeg skal i løbet af måneden op på ture, der er 28-30 km, før det rent mentalt kan lykkes at prøve kræfter med hele distancen ultimo marts. Det hele er kende hasarderet, men lad os nu se. Måske kan det lige nå at falde på plads, så løbet ikke bliver ren overlevelse. Det handler jo slet ikke om tiden, så i værste fald kan jeg prøve at tøffe igennem og tage det som en (lang) udflugt :)

Link to comment
Share on other sites

Denne uge bliver i øvrigt lidt spøjs og anderledes. Næste weekend byder forhåbentlig på langtur(e) igen, men mandag til torsdag har jeg flere (video)møder, et fysisk møde og aftaler hos både lægen og tandlægen, så jeg kan simpelthen ikke nå at træne midt på dagen som sædvanligt. Derfor holder jeg for en gangs skyld benene i gang med en morgenløbetur. Og da jeg nu er i gang med mærkelige dage, prøver jeg at springe morgenmaden over, så jeg ikke spiser noget mellem aftensmad og frokost. Det er jo ikke nogen lang faste, men alligevel ... I dag har det indtil videre være meget udramatisk, men på længere sigt går det nok ikke, da jeg næsten altid træner i frokostpausen. Det bliver formodentlig svært på tom mave helt fra aftenen i forvejen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan altså godt lide Andy, der restaurerer cykler på YouTube. Det er jo en sympatisk tanke at genbruge tingene, og han restaurerer ikke kun de mest kostbare cykler, men også nogle helt almindelige, tilgængelige racere. Denne her Saracen bliver virkelig vellykket, synes jeg.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Det pyntede, må man sige.

Og så sympatisk at genbruge, sådan helt generelt.
Med cykler er det næsten også sådan, at jeg hellere vil have en istandsat ældre cykel end end en topmoderne. Der er efterhånden flere tiltag på nye cykler, som jeg helst ville være fri for - i hvert fald når vi er i den dyrere ende af markedet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share