Q-base's log


Q-base
 Share

Recommended Posts

Hvis jeg ydmygt må komme med et råd, så er det lave noget konkurrence-specifik træning. Tag en dag, hvor du fx laver 3-4 WODS med alt fra 20 min. til en times pause. Fx hvor du starter med en Fran - og præcis 20 min efter du har sluttet den WOD har 12 min til at finde din 1RM i OLY-løft. Og så måske en tung chipper eller noget en time efter. Det er virkelig nedtur, men der er KÆMPE forskel på at lave sine løft i en konkurrence-situation med tidspres og en WOD i stængerne.

Hvad sagde jeg ;)

Link to comment
Share on other sites

Fredag 15-2-2013

Opvarmning

DU's

Barbell routine

Front Squat

5x40kg

5x40kg

5x60kg

5x60kg

5x75kg

3x85kg

3x95kg

1x110kg

1x120kg

1x130kg

1x140kg

1x150kg

Da der jo blev løftet sløret for WOD #2 til DCO, som kommer til at bestå af tung snatch og clean & jerk, kom jeg i tanke om hvor lang tid siden det egentlig var, at jeg har kørt tung front squat. Det ville være ærgerligt at have fået hevet en vægt op på skuldrene, for så at være fanget i bundpositionen. Så det var på ingen måde all-out, bare en måde lige at forsikre mig selv om at styrken i den del ikke fejler noget. Ville skåne bagkæden lidt og ikke køre cleans, som jo ellers nemt kunne opklare mit spørgsmål omkring hvor svagheden kommer til at være.

Push press

5x40kg

5x40kg

5x60kg

1x90kg

1x100kg

1x110kg

1x115kg

Jeg ønsker mig et jerk! Nå men igen lige et forsøg på at give et billede af styrken. Kunne muligvis godt have gået på 120, de 115 røg ret hurtigt op, men med min manglende jerk-teknik kan jeg nok godt regne med at have ristet mine skuldre godt og grundigt inden jeg når dertil alligevel. Tror iøvrigt at de 115 er PR.

Håndstandsgøgl

Ja ikke lige nogen normal del af træningen. Ikke noget der gavner andet end egoet. Men i mandags prøvede min kammerat og jeg at stemme op på hænder på nogle 10kgs forkromede håndvægte, vi satte på højkant. Fladen man holder på og samtidig jo så også er kontaktfladen med gulvtæppet er kun lige på størrelse med håndfladen, hvilket gør dem sindsygt ustabile og meget nemt for én til at vælte dem, som jo er knap så praktisk når man er igang med at stemme sig op på hænder. Derudover glider de som en i helvede, med krom mod gulvtæppe. Tror vi brugte gode 30 min på den her udfordring og jeg var tættest på, men fik ikke låst helt ud i skuldrene. Når man er udstrakt på hænder på dem, kan man end ikke engang trykke den mindste smule med hånden, da det får dem til at vælte med tyngdepunktet så højt oppe. En anden gang burde vi nok ikke have haft trænet pres inden - vi skal i al fald nok vende tilbage og besejre dem.

Cardio

500m roning

21 burpees

400m løb

500m roning

21 thrusters

Målet var her at få prøvet de 21 thrusters i cardio smardio. Jeg er utroligt glad for at vi til DCO ikke har lavet front squat og press inden. Tak skæbne noget forbandet l... at have midt i det hele.

Der er blevet offentliggjort cut på de 20 bedste fra de 2 første WODs, for at komme videre til WOD #3. Da jeg da satser på at komme for mere end 2 WODs, betyder det så også at jeg må satse på mere end at gennemføre WOD #1. I #2 får man, ganske fair, mange point for at kunne snatche de forskellige vægte og da det på ingen måde er min stærke side, må jeg sørge for at samle så meget som muligt i den første WOD, så jeg med lidt held kan få en samlet score der holder mig blandt de 20 bedste.

Link to comment
Share on other sites

Din styrke er SÅ vild.... Jeg formoder, at dit weakpoint i WOD 2 bliver at komme under stangen. Det er det som regel - med mindre man har smooth VL-teknik. Så læg hovedet derhjemme og kast dig under alt. Så klarer styrke og adrenalin resten.

Med hensyn til WOD 1, så er det vigtigt, at du lader dig rive med i et for højt tempo. Det VIL der være nogen, der gør, men som gasser halvvejs.

Jeg er der på dagen, så du siger bare til, hvis du har brug for noget......

Link to comment
Share on other sites

Din styrke er SÅ vild.... Jeg formoder, at dit weakpoint i WOD 2 bliver at komme under stangen. Det er det som regel - med mindre man har smooth VL-teknik. Så læg hovedet derhjemme og kast dig under alt. Så klarer styrke og adrenalin resten.

Med hensyn til WOD 1, så er det vigtigt, at du lader dig rive med i et for højt tempo. Det VIL der være nogen, der gør, men som gasser halvvejs.

Jeg er der på dagen, så du siger bare til, hvis du har brug for noget......

Tusind tak. Ja mit problem er i høj grad at komme under vægten, ikke så meget at jeg ikke er hurtig nok, men mere at jeg ikke stoler nok på min OH squat til at turde "gribe" vægten lige så snart den kommer op hvor jeg ikke bare kan kaste den over hovedet. Er simpelthen for bange for at smadre mine skuldre. Derudover er der også den ulempe i mit center, at jeg ikke bare kan kaste vægten fra mig, så jeg er nødt til at satse på vægte jeg ved kan få op. En masse fejlede forsøg både for og bag, ville måske have haft givet mig lidt mere tro på at hvis ikke jeg får vægten, så kan jeg bare smide den.

Jeg satser/håber også lidt på at der vil være folk der på den ene eller anden måde lader sig påvirke meget af presset/konkurrencen og derfor brænder ud undervejs. Skal nok ikke undervurdere at det også vil påvirke mig, men er dog vandt til at performe foran et publikum med pres på, så det satser jeg på vil hjælpe mig med at holde hovedet en smule mere koldt.

Mange mange tak - det kan jeg sikkert godt få brug for at holde dig op på!

Uhumske vægte du rykker for tiden.

Glæder mig til at høre hvordan det går til CF stævnet

Tak! Ja jeg er også ret spændt på hvordan det kommer til at gå.

Oy vey!

Den var sgu fin at få over hovedet. Hvis jeg ikke er brændt ud i skuldrene på daværende tidspunkt håber jeg da bestemt også at den kommer det til DCO.

Du er STÆÆÆÆRK!

Thanks! Føler bestemt også at jeg har ramt/holdt styrken så godt som muligt med min korte forberedelse.

Link to comment
Share on other sites

Lørdag 16-2-2013

Lots and lots of VL

Søndag 17-2-2013

4 timers gymnastik-træning

Mandag 18-2-2013

Opvarmning

DU's

Mobility

Barbell routine

Clean

3x40kg

3x40kg

3x60kg

2x80kg

2x90kg

1x100kg

1x110kg

1x120kg

BOR

12x60kg

10x80kg

10x80kg

8x80kg

8x80kg

Strict L-hang -> L-sit MU -> L-sit

4x5 reps

Havde en lidt spøjs oplevelse mandag, som kræver lidt forhistorie. Søndag havde jeg som sagt 4 timers gymnastiktræning hvor jeg normalt plejer at have en hviledag. Efter træningen var jeg simpelthen fuldstændig udkørt. Meget mere end jeg plejer. Kunne ikke falde i søvn om aftenen og vågnede flere gange i løbet af natten. Mandag var jeg ret ugidelig, tung i hovedet og havde slet ikke min normale energi. Inden jeg skulle ind og træne sad jeg lige og bladrede en bog om Olympic Weightlifting igennem, som jeg sjovt nok kom i tanke om at jeg havde, og undervejs stødte jeg på nogle bulletpoints omkring overtræning. Det der... - tjek, nahh jo egentlig - tjek etc. etc. etc. Nå men jeg nappede min taske og strøg til træning. Fortalte så min træningsmakker omkring det, men sagde samtidig at det kunne jeg sgu ikke forstå følte mig da ikke rigtig overtrænet. Da jeg så havde haft sagt det begyndte jeg lige at tænke de sidste 2 dage igennem, og jo der var alle tænkelige tegn på at min krop prøvede på at fortælle mig noget. Kørte derfor en relativ kort og ikke for tung eller intensiv træning.

Min tanke har hele tiden været at i dag, tirsdag, skulle være sidste reelle træningsdag og så jeg bare skulle lave serier og lidt dobbeltarbejde til træning og opvisning onsdag/torsdag. Men nu tror jeg maks. at det bliver til noget Snatch-tekniktræning i dag og så må jeg give min krop lidt ro frem til fredag. Kan dog allerede mærke at jeg er lidt mere "let" i hovedet i dag. Men ingen grund til at gøre for meget skade - VIL kunne yde 100% lørdag.

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag 19-2-2013

Opvarmning

Barbell routine

Mobility

Snatch teknik-øvelser

Snatch

5x3x40kg

3x45kg

3x45kg

3x50kg

3x55kg

8-12x2x60kg

Strict Chest-to-bar pullups

15

8

8

Blue iron-woodie band pull-aparts

3x10reps

Superset Dragonflags

2x5reps

Tabata

C2 roning

Det var så sidste reelle træning inden DCO. Kunne godt mærke at jeg ikke var 100% ovenpå, men langt mere ovenpå end mandagen, så med lidt ro til kroppen de næste dage, ud over lidt gymnastik, så skal jeg nok være godt forberedt til lørdag. Nu må det jo i al fald briste eller bære. Glæder mig super meget til at skulle konkurrere, og se hvad de sidste 5,5 uges forberedelse har givet mig.

Link to comment
Share on other sites

Nu har jeg jo proklameret træningsstop indtil lørdag. Og sidste post var måske ikke lige så højt motiverende, som jeg kunne have ønsket, så jeg vil lige byde ind med lidt tanker/status i stedet.

Vi havde sidste træning i går, inden første opvisning som er i aften. Egentlig havde jeg jo valgt ikke at springe med til træningen i søndags, da jeg ikke lige ville risikere at få en skade inden lørdagen. Men mest af alt egentlig også fordi at jeg ikke rigtig havde lyst, søndag. Fast forward til i går. Jeg kunne slet ikke lade være med at springe med, når først folk er trukket i opvisningstøjet og musikken spiller, er følelsen som en gammel cirkushest der lugter savsmuld - jeg kan slet ikke holde mig selv fra det!

Set i bakspejlet, burde det at jeg ikke havde lyst til at springe med, også have lyst som en klar advarselslampe for mig selv, om at der var noget galt.

Gavner det min deltagelse lørdag, at springe med i går og i aften - temmelig sikkert ikke. Skader det - måske. Men ja det er svært at beskrive følelsen, både spring og opvisning som helhed giver. Det er et fantastisk kick når det bare spiller. Det kick, adrenalin og boost i livsglæde vil jeg sgu ikke snyde mig selv for. Slet ikke når jeg står i noget nær mit livs form og netop altid har haft lagt vægt på, at jeg gerne ville have en fysik, der kunne bruges på tværs af sportsgrene.

Er så småt ved at være fyldt med energi igen, har svært ved at sidde stille og arbejde i løbet af dagen - så alt i alt gode takter med under 48 timer igen.

Link to comment
Share on other sites

Held og lykke med det på lørdag, jeg krydser fingre for dig.

Ved du om det bliver streamet nogen steder?

Tusind tak.

Jeg har ærlig talt ingen idé, det kan være andre kan hjælpe med at besvare det spørgsmål. Men det skulle dog undre mig hvis de ligefrem streamede hele eventet.

Link to comment
Share on other sites

DCO 2013

Nu må jeg også lige dele med folk herinde fra hvordan det gik i lørdags. Resultaterne har jo været offentliggjort noget tid, men i kan da lige få min beretning fra dagen, da jeg selv plejer at læse andre folks beretninger, fra konkurrencer, med stor interesse.

Havde, som jeg også havde skrevet herinde, ikke rigtig trænet siden tirsdag, bortset fra en gymnastiktræning onsdag, samt en opvisningen torsdag. Da vi skulle skrive os ind mellem 7.15 og 7.45, ringede mit vækkeur 5.15, efter en nat hvor jeg ikke havde sovet super meget. Heldigvis havde jeg været forudseende og pakket det meste tøj, samt gjort mad nok til at føde en mindre provinsby klar, til bare at smide i en taske. Valgte med mit utroligt klare sind at køre en omvej, til der hvor jeg skulle mødes med de andre, til trods for at jeg kom lidt sent ud af døren.

Ankommet til stedet, var der ikke så meget andet at gøre end at blive briefet omkring dagen og så holde nogenlunde styr på at få spist noget mad i god nok tid til at jeg kunne have gavn af det. Normalt spiser jeg jo først mit første måltid efter kl 11, men havde i særdeleshed ikke tænkt mig at skulle igennem det cardio-helvede uden energi i tanken. De havde på dagen rykket timecap'en fra 15-18 min. hvilket viste sig at være en ret god idé. Jeg havde håbet at kunne komme lige indenfor de 15 min. men da jeg så de første 2 heats med de andre herrer, kunne jeg dog hurtigt ud fra deres tider fastslå at det ville jeg da bestemt ikke komme til.

Lagde ud i et meget roligt tempo på C2'eren, men følte at jeg måtte holde mig ekstra meget tilbage for at komme op på de 1:35-45 som jeg havde sat mig som mål på 500m - det må helt sikkert have været adrenalinen der spillede et pus. Løbet ude i kulden var langt værre end jeg havde ventet, kunne slet ikke få pulsen ned i samme grad som jeg havde håbet. Da vi nåede til de 21 thrusters blev jeg for alvor sat, havde godt ventet at jeg ville have problemer der, men var endnu mere ramt end forventet. Resten var bare en kamp - det lykkedes mig at overhale en anden på de sidste 400 meter løb og kom ind i 16:42, hvilket gav mig en samlet 21. plads - lige uden for cuttet til WOD #3.

WOD #2 var lidt en joker. Den var jo tung, så burde på den led være et sted jeg skulle hente noget af det tabte fra den første, givet min vægt og størrelse. Men da jeg ikke har teknikken til VL, så var mine forventninger ikke super høje. Heldigvis var det jo CF-regler, ellers vil jeg tvivle på at jeg kunne have fået så meget som et enkelt løft godkendt. Ladder'en startede på 70kg og steg med 5 kg op til 140. 50 sek til at gennemføre et snatch samt clean & jerk. 3 point for snatch, 1 for clean og 2 for jerk. Inden jeg gik ind var det højeste jeg nogensinde havde fået over hovedet med snatch-grip 75 kg. Stolede ikke nok på min OH-squat så min taktik var bare at muscle-snatche og så se hvor langt det kunne få mig. Både 70 og 75 røg op så jeg nærmest måtte holde ekstra godt fat på dem i toppen - god start. Det lykkedes mig af uransaglige årsager at fortsætte med denne teknik hele vejen til 95kg som jeg så failede. Undervejs havde folk så også kommenteret min taktik med at presse vægten op fra mit clean til over hovedet. Men ja det var på ingen måde et forsøg på at spille smart, men kan seriøst ikke finde ud af at jerke. Holdt mig derfor til hvad jeg da vidste jeg kunne. Fik presset 110kg over hovedet og var meget tæt på 115, men blev sindsygt svimmel da jeg rejste mig med den i rack-positionen. Cleanede 120 og failede 125 - der var sgu bare ikke mere gas. Det gav mig en 10. plads i den workout og hev mig op som nummer 14 sammenlagt.

Hermed også en plads i WOD #3 og mit mål med at blive blandt de 20 bedste var opnået. WOD #3 gjorde brug af nogle langrends-stavre-maskiner. Noget løb med 70kg sandsæk og reb-klatring - 10 min. AMRAP. Kom super godt fra start og var første mand fra mit heat der nåede 2. omgang på stavre-maskinen, det lykkedes mig dog at spole snoren til trækket af og måtte vente 10-15 sek på at de fik den fixet. Det lykkedes mig ikke at blive så irriteret over det, men det brød lige min rytme. Begyndte også at få problemer med sandsækken da den gled ned fra skulderen og mere blev holdt i armen, som så var godt brugt til min reb-klatring. Her afhang min teknik nemlig i høj grad af armene fremfor den noget mere effektive teknik der benytter primært ben. En af de kvindelige deltagere skal i den grad have cadeau for at skrige mig ind i ansigtet de sidste 2 omgange stavring - hun fik mig ind i rytmen igen. Endte som nummer 2 i mit heat, men er ikke helt sikker på min samlede placering i denne WOD.

Beholdt dog min 14. plads efter 3. WOD hvilket dermed også endte med at blive min endelige placering til DCO 2013. Tusind tak, endnu engang, til alle der på den ene eller anden måde har hjulpet mig med råd, tips, tricks, instruktion etc. Er super tilfreds og stolt!

Desværre har jeg ikke kunnet finde så mange billeder fra dagen endnu, men de kommer nok, her er dog lige et par stykker der er fra WOD #3.

Y6B5tao.jpg

ZYOtzEe.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mandag 25-2-2013

Kan sgu ikke helt huske hvad jeg lavede, men her er et bud:

C2B chins

5x5reps

Deadlift

10x60kg

5-6x10x100kg

Standing OH press

5x10x50kg

Feet supported iron cross pullouts

5x2-3reps

C2B chins

5x5reps

Dips

10xbw

10xbw+20kg

4x8xbw+40kg

Tweaked BB curls

4x8x30kg

Tabata

C2 roning

I kan da lige få et billede fra den opvisning vi lavede sidste torsdag. Håber at det på et tidspunkt bliver fanget på video, så er det nok lidt nemmere at danne sig et indtryk af hvor svært det i virkeligheden er for både ham og jeg.

PQVXuKU.jpg

Og så lige et par billeder med mere fra DCO, med credit til jenskoch.dk

i1cVmdq.jpg

0injJ3p.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ok CF outfit!

Ja, The Dagsform gjorde hvad han kunne, for at få mig til at lave den WOD i bar køler, men jeg valgte dog en smule beklædning på overkroppen - om ikke andet for at slippe for at skulle pille fibre fra tovene, ud af maven efterfølgende.

Lad mig gætte på at du dwarfede største delen af de andre deltagere en hel del

Nahh vist ikke fuldstændig.. Men om ikke andet så dwarfede 13 af de andre mig, i performance.

Fandme flot!

Tillykke med en sej præstation!

Tusind tak!

Der sidder sådan et par på dig!

515671-ggr_brass_balls.jpg

Mange, mange tak bro! Det var sgu lidt af en kompliment.

Godt gået Q!

Stort tak, til dig også!

Link to comment
Share on other sites

Torsdag 28-2-2013

Opvarmning

DU's

Mobility/Stretch

Snatch-teknik/forøvelser

Snatch

3x30kg

3x40kg

3x40kg

3x45kg

3x50kg

3x55kg

3x60kg

EMOTM 15min.

2x60kg

Pendlay rows

6x60kg

5x5x100kg

WG C2B pullups

5x5reps

Dips

4x20xbw

Havde egentlig ikke helt planlagt at skulle træne i dag, men har lidt svært ved at vende tilbage til kun at træne mandag og fredag - har sgu lidt for meget energi og så længe det kan passe ind med tid og gymnastik, kører jeg sgu bare på.

Pendlay rows, var i den grad inspireret af at se Fame køre dem. Fed, fed øvelse, det er helt sikkert ikke sidste gang, at de kommer på programmet.

Link to comment
Share on other sites

Fed beretning fra DCO 2013 og tillykke med placeringen!!

Overvejer du at stille op til endnu en CF konkurrence engang i fremtiden? Det lyder som om du bare skal have lidt VL teknik på plads, så er du langt bedre stillet.

Link to comment
Share on other sites

Fed beretning fra DCO 2013 og tillykke med placeringen!!

Overvejer du at stille op til endnu en CF konkurrence engang i fremtiden? Det lyder som om du bare skal have lidt VL teknik på plads, så er du langt bedre stillet.

Fedt at du syntes om beretningen og tusind tak!

Jeg vil ikke sige, at jeg slet ikke overvejer det. Men i første omgang står hele den her måned, på opvisninger med gymnastik. Derudover er jeg super konkurrencemenneske, så hvis jeg ville stille op igen, ville jeg gå efter toppen af skammelen. Med de virkeligt gode CF-atleter der er i DK, vil det kræve en yderst målrettet indsats over længere tid - og det hænger bare ikke sammen med mine mål og prioriteringer pt.

Når det så er sagt, ser farmer games ret "hyggelige" ud. Men nej ingen konkrete planer i forhold til CF.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share