Løb på den lange bane - DM 100 km i lightudgave.


Lars mikkelsen
 Share

Recommended Posts

Det er sgu nogle lækre lange inspirerende pas du får fyret af det. Hvordan måler du din fremgang i forhold til pace vs puls?

Og hvor længe oplever du at kroppen respondere nogenlunde på at arbejde med fedt forbrændingen, før der skal smides anden træning ind over?

Lydiard beskriver vist noget omkring 3-4 måneder, men jeg har læst om ultra løber der konsekvent løber LSD og har fremgang

Jeg træner jo oftest i en forudbestemt tidsrum og så måler jeg på intensiteten for en 2 timerstræning og ser til forbedringerne antal løbne km. Men helt overordnet, så opfatter jeg 24 timersløb som en styrkediscipling, hvor det gælder om at have kræfterne til det jeg vil gøre. Jeg har estimeret min træning efter et gennemsnit på 9,6 km/ t på de første 12 timer og der efter vil jeg falde til 9,4 km/t. Så lige nu er mit fokus lagt an på at kunne løbe og samle så mange km som muligt frem til maj, hvor jeg så begynder og skrue ned for mængden og op for intensiteten og dermed styrke benene. I Tyskland er mit mål at løbe over 220 km. Min længste træningstur bliver 100 km og ellers så er det om at samle km i hverdagen, være motiveret og i godt humør frem til juni. Og nu begynder kampen at smide gerne 7 kg også, så det vil selvfølgelig også give noget.

Så i hverdagen forsøger jeg at lægge alle teorier om løb til side og skabe en hverdag med mange timers bevægelse. Frem til Mors Rundt i Sep. har jeg lagt alt i min tilværelse an på at løbe hurtigt der og især flytte min grænser for, hvad jeg oplever som et langt løb.

Link to comment
Share on other sites

155 km på en uge, det er godt nok en seriøs mængde :blink:

Har du aldrig problemer med kedsomhed undervejs?

Kedsomheden er jeg ved at knække. Jeg holder en lille fest hver gang uret bibber en ny km i bogen - og man kan altid lige tage en km mere, så bygger glæde op for hver km, det er godt for mig også i al almindelighed i mit liv Jannie, så jo ikke lige har kørt på skinner de seneste 6 mdr. Men glæden over en km, det har for mig knækket den mentale udfordring.

Link to comment
Share on other sites

Endnu en uge i løberiet er gået. Det skulle egentlig havde været en let uge, men der røg alligevel en del km på kontoen, dog uden at blive hårdt, det har været en hyggelig uge..

Mandag: 21 km plus Styrketræning løbe specifik

Tirsdag: 13 km

onsdag: 13 km

Torsdag: 21 km

Fredag: 30 km

Lørdag: 60 km

Søndag: 20 km

Ialt: 178 km Alt er løbet imellem 50 og 60%. Stille og roligt - rigtig rart og hyggeligt.

I næste uge vil jeg lige holde lav profil eller relativ lav profil.

Link to comment
Share on other sites

Ja tak Henrik, det begynder at hjælpe på det, men jeg føler mig på ingen måde presset i forhold til det at gå op i mængde.

Idag mandag tager jeg nu en fridag fra løb og laver lige lidt styrketræning og så afsted til Aarhus og hente noget til mit næste oplevelsesprojekt. Begynder så småt at afsøge og få lidt erfaring med at rejse med løb som transportmiddel - En tur hjemmefra rundt om Den Botniske Bugt og hjem igen er lige nu på tegnebrættet for 2015 og kunne være en perfekt forberedelse til Spartathlon 2015.

Link to comment
Share on other sites

Mandag: 20 km + løbespecifik styrketræning.

Tirsdag: 16 km

Onsdag: 16 km

Torsdag: 23 km

Fredag: 15 km

Lørdag: Hvil

Søndag 23 km.

Ialt: 100 km

En tiltrængt restitutionsuge, så nu nærmest som ny.

I den kommende uge er det tilbage på sporet og en weekend med mere end 100 km.

Det går sgu meget godt og slet ikke kedeligt selv om jeg i disse måneder bare skal trække km hjem i 24 timerstempo.

Link to comment
Share on other sites

Ugens træning - det har været en god mængdeuge.

Mandag: 23 km

Tirsdag: 28,5 km

Onsdag: 31 km

Torsdag: 30 km

Fredag: 17 km

Lørdag: 65,5 km -> 0-30/50% -> 30-42/70% -> 42 - 65,5/50%

Søndag: 23 km

Ialt: 218, km

En god uge, hvor jeg har fået rendt godt med km uden egentlig at blive træt i benene, så i næste uge vil jeg nok se til at samle km igen. Og lige pludselig er det ikke mere svært at tabe vægt, ja jeg skal lige frem råæde for ikke at tabe mig for hurtigt.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

En lidt sej uge med 5 timers kvalitetstræning og 11 timer på 55%

Mandag: Morgen: 1 time 80% - eftermiddag: 1 time 55%

Tirsdag:: Morgen: 1 time interval 5 min 85% 1 min 55% x 10 - Eftermiddag: 1 time 55%

Onsdag: Morgen: 1 time 80% - Eftermiddag: 1 time 55%

Torsdag: Morgen: 15 min 60%/30 min 90%/ 15min 60% - Eftermiddag: 1 time 55%

Fredag: Morgen: 1 time interval 5 min 85% 1 min 55% x 10 - 1 time 55%

Lørdag: 6 timer 55%

Ialt 175 km på 16 timer

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Jamen godav igen her i loggen.

Jeg har været syg i nogle år, men nu begynder det så småt at lette på det hele, og de seneste måneders træning og optrapning begynder at give mig håb mht det realistiske i at komme til og løbe ok igen.

Da jeg begyndte den her log, så var jeg i gang med at begynde og lære at løbe langt - jeg har lært meget, og jeg er ok god til at planlægge og udføre både træninger og løb. Til gengæld, så har jeg også erkendt at Spartathlon nok realistisk set aldrig bliver med mig som deltager. Jeg er ikke så god til at løbe i høj varme, og igennem sommeren er det det gennemgående tema i mit liv: høfeber.

Men jeg vil gerne forsøge at løbe mig til et godt resultat på 24 timer, til det har jeg bestemt mig for at bruge 3 år. De nærmeste mål er VUMB 100 km, 24 timersløb i Sæby sidste weekend i maj og 100 miles Rundt om øen Mors i september.

Rent træningsmæssigt har jeg tidligere været på med lange træninger, det er jeg holdt op med, fordi jeg fandt ikke det gav den gode form for mig. I stedet er jeg på med en generel høj mængde pr uge samt en næsten tilsvarende lav intensitet. I denne uge har træningen set sådan her ud:

man: 14 km sub 65%

tir: 18 km Sub 65%

ons: 14 km sub 65%

tor: 18 km sub 75%

fre: fri

lør: 18 km sub 75%

søn: 18 km sub 60%

ialt: 100 km

Link to comment
Share on other sites

Velkommen tilbage :4trumpet:

Det er da dejligt at høre, at du er på sporet igen.

I foråret var jeg i øvrigt i Nymindegab og løb rundt i Blåbjerg Klitplanatge. Er det egentlig ikke på dine kanter? Der er godt nok grov flot ...

Tak Henrik. Ja Blaabjerg er mit eneste sted med bare lidt højdemeter, jeg løber der hver lørdag, så det er tæt på. ;o)

Link to comment
Share on other sites

Endnu en uge er gået i det vestjyske. Vejret er jo helt forrygende en god blanding af: regn, hård blæst og sol, så bliver det jo ikke meget bedre løbevejr. Ugens og tidens største løbemæssige udfordring er at overkomme trætheden, når jeg trapper op i træning. Jeg skal være ret præcis med min daglige struktur, når jeg er træt ellers hopper min "gode ven " stress op af sækken, men det går, og det er jo så mit vilkår i livet. Min stresshåndtering på løb består i at være bevidst hele tiden og være koncentreret om, at løbe optimalt rent teknisk - således har jeg en indre struktur som er mit udgangspunkt for at tjekke op på løbestil, data samt væske & energi. Det går ret ok med at have sådan en indre struktur, når jeg løber.

Ugens træning:

Man:14 km 65%

Tir: 19 km 65%

Ons: 18 km 65%

Tor: 18 km 65%

Fre: Fri

Lør: 26 km mtb-spor 75%

Søn: 20 km med intervaller - middelintensitet 70%

Ialt: 115 km.

Link to comment
Share on other sites

Vejret er jo helt forrygende en god blanding af: regn, hård blæst og sol, så bliver det jo ikke meget bedre løbevejr.

Du er altså lidt småskør - på den gode måde :shades:

Velkommen tilbage. Long time no see :smile:

Det glæder mig at høre at du har fundet fodfæste igen, og er klar til at dele nogle af dine løbetanker herinde :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ugens løberier:

Man: 14 km sub 65%

Tir: 20 km sub 65%

Ons: 20 km sub 65%

Tor: 18 km sub 65%

fre: fri

Lør: 26 km trail sub 75%

Søn: 21 > 12 km sub 75% og 9 km sub 65%

Ialt: 119 km.

Det går fremad med at finde mig til pas og vænne mig til at trætheden i kroppen bare er sådan kroppen skal føles. Når alt kommer til alt, så er træthed jo mere en følelse end en tilstand - det er ok at være træt, men det noget lort at være udmattet. Denne uge har således været uge, hvor jeg primært har vænnet mig til det med at løbe omkring 120 om måneden. På det fysiske plan, så er mine ben ret gode, jeg mærker ikke rigtigt slidtage eller nogle skavanker, så det er dejligt. På det mentale plan, så har jeg hele tiden lyst til mere end jeg træner, og jeg arbejder godt med mine fokuspunkter i forhold til det at løbe langt - jeg er sådan en der ikke kan tillade mig at lade mine tanker passer sig selv på de lange løb, fordi så ender de et helt forkert sted, så jeg arbejder meget målrettet på at have styr på mine tanker og koncentrerer mig om det jeg selv kan styre i forhold til at være løbende i nuet. At jeg har styr på mine tanker, det har ødelagt en del løb for mig, og jeg har virkelig tænkt meget over, hvordan jeg kan gøre det bedre rent mentalt, og det ser endelig ud til at være i positiv udvikling.

Jeg kommer jo så at sige fra en sport, hvor selve det udførende moment varer omkring 1 til 2 sekunder, så er det jo lidt af et hop at begynde og skulle styre et fokus over 24 timer, men jeg får det nok lært ;o)

Link to comment
Share on other sites

Ugens træning:

Man: 14 km restitution sub 60%

Tir: 21 km sub 65%

Ons: 27 km mtb Blaabjerg sub 65%

Tor: 19 km sub 65%

Fre: Fri

Lør: 26 km mtb Blaabjerg sub 75%

Søn: opvarm 1kmx 20. Tempo: 4 min. 30 sekunder

Ialt: 128 km

En uge, hvor jeg overvandt følelsen af træthed, så det er dejligt.

Jeg bruger ikke at have energiprodukter med i min træning, og jeg lever af en kost der er relativ fattig på kulhydrater. I den første tid med få kulhydrater blev jeg svimmel på mine træninger, men nu spiller det, og jeg tænker ikke så meget over det mere. Lørdag forsøgte jeg så med en smule energigels på træningen, og det skal jeg da love for gav en følelse af energi, men fortsætter nu med at træne uden ekstra energi.

Det går forrygende fint med min løbestil samt mit mentale fokus, så denne uge gav mig lidt mere tro på, at jeg kan lykkes med mit lille projekt her, så jeg snupper sgu lige en uge mere i grimt tætsiddende tøj og løbesko.

Link to comment
Share on other sites

Ugens Træning:

Man: 14 km restitution

Tir: 25 km

Ons: Skadet.

Tor: Skadet.

Fre: 27 km

Lør: 30 km

Ialt: 96 km

Fik et vrid i højre ankel på tirsdagens træning, hvilket har givet en ret spændende fod rent farvemæssigt, men ikke et alvorligt vrid. Dog har jeg jo den holdning, at jeg holder pause med det samme der er noget som gnaver forkert i bentøjet, så snuppede lige 2 dage med hvile, og det var slet ikke så ringe med et par dages hvile.

Efter hånden er jeg ved at være så langt i min genoptræning, at jeg vil til og pakke lidt kvalitet ind i træningen.

Link to comment
Share on other sites

Ugens Træning:

Man: 10 km restitution.

Tir: 20 km incl 10x100m med fart på. 70%

Ons: 27 - 70%

Tor: Fri

Fre: 20 km incl 4x1500m pause 1 minut. 65% - 90% på intervallerne

Lør: 31 km 70%

Søn: 19 km 65%

Ialt: 127 km

En uge med super løbevejr og masser af dyreliv omkring mig. Ugen bød bla. på 2 hugorme, 1 isfugl, 1 rørhøg og x antal krondyr. Så rart nok med lidt liv på ruterne. Der er også dejligt, at det nu næsten blæser hver dag. Det jeg træner til i tiden er jo 24 timersløb i Sæby samt 100 miles Rundt om øen Mors. Begge steder er der som oftest hård vind, så derfor har jeg besluttet mig for, at jeg elsker at løbe i blæsvejr.

I denne uge fik jeg lavet et enkelt træningspas med intervaller og som mine ben reagerer på det, så er det vist en god ide. Stadig er mit primære mål i træningerne at samle så man km som muligt frem marts samt arbejde på at tilvejebringe en viden om mig selv som en der skal opretholde en energi- og væskebalance igennem 24 timers løb. Jeg har altid haft det svært med at finde balancen især mht væske. I forhold til energi på de lange løb, så går det indtil vider ok. I det daglige spiser jeg en forholdsvis kulhydratfattig kost, så jeg har efter hånden vænnet mig til at være lidt i underskud mht sukker. Mit lave indtag af kulhydrater har til gengæld gjort, at jeg indtil nu lykkes rigtig godt med at ramme en balance mht væske.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share