Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

På 30/1/2020 at 19:31 , Bjergtrold skrev:

 Super dejlig men hård træning. Håber i morgen at kunne jogge de 30 min svt Hechmann uge 3 dag 5

 

:hippy:

Well nåede så faktisk ikke løb hverken fredag eller lørdag. Tilgengæld en masse andre gode ting som faldt på plads. Lørdag desuden powerwalk rundt i skønne Århus, hvor jeg så mødte en tidligere kollega og god veninde og fik improviseret juice hygge på Joe & the Juice. Noget af det som jeg elsker allermest ved Århus. Det her med lige at løbe ind i folk. Så hyggeligt.

Lørdag aften lejede jeg så "Frozen" og det var jo en fantastisk flot og sød tegnefilm. Har sjovt nok haft tænkt på at se den mange gange tidligere men ikke fået det gjort. 

Træning søndag d 2.2

Styrke med supercoach J :hippy: 

1.superset dødløft med fokus på teknik, lightweight og mange gentagelser. Arbejdede med at prøve at få brugt benene og ikke kun ryggen. Ind imellem pushups 8 stk med 7 1/2 kg ekstra på ryggen

2. superset squat vekslende med inverted rows med ben på skumkasse = nærmest vandrette og hårde

3. øvelse tror jeg var isoleret db incline chest press, hvor coach blev ved med at insistere på, at jeg havde taget en masse gentagelser med 18 kg´s håndvægte. Well krop havde i hvert fald ingen erindring og jeg følte ikke, at jeg kunne løfte dem overhovedet

4. super set, prowler push & pull men finjusteret, sådan at der var mere vægt på i skubbe frem for i trække delen og for hver runde af 8 stks blev der taget 2 1/2 kg af. Blev kørt som EMOM med 8 x 1 min og træner var meget begejstret mens jeg bare følte mig helt flad.

I går dejlig svøm med miss Spinderella men logger af nu da der er sket noget alvorligt med toget her som jeg er med. 

Pas på Jer selv derude. Vi har kun et liv.

 

 

Link to comment
Share on other sites

11 timer siden, Bjergtrold skrev:

 

  ...men logger af nu da der er sket noget alvorligt med toget her som jeg er med. 

 

Viste sig heldigvis, at den unge mand som var hoppet ud foran toget på Vejle station på mirakuløs vis overlevede. Og jeg kom videre til møde i Kolding. 

Fik lift hjem med kollega og det var selvfølgelig superlækkert men blev både lidt køresyg og mærkede også lidt astma. Formodentlig pga kat. 

Dagens Hechmann pas blev derfor bare 45 minutters roligt løb og ikke med elementer af aerob tempotræning, som ellers er tirsdagens normale tema.

Anyhow super dejligt at røre mig. 

:hippy: Sweet dreams 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 7.2

Løb

Hechman oplægget 30 mins jog-Ae1

Endte dog med powerwalk/løb 6 km over ialt 47 min med rygsæk fra Herning til Hammerum station 

Brugte de første km på at tale i telefon med god ven men dejligt igen at være ude over stepperne og bruge noget af transporten som træningsmulighed. Det bypasser, at jeg skal forhandle med mig selv og presse mig selv ind på løbebåndet når først, at jeg er landet med toget + at det er dejligt at være ude i den friske luft. Andre gange har jeg haft løbet hele vejen til Ikast = ca 12 k men ville gerne holde benene lidt friske til tempo løb i dag og dødløfts test i morgen. Anyhow dejligt at være tilbage med rygsæk løb og dejligt at lyset langsomt kommer til os = alt andet lige rarere ikke at skulle løbe i buldermørke. 

Har glemt at opdatere mht koffein og Netflix. Rammer nu  3.dag i 14. koffein fri uge = 94 dage og mht Netflix så så jeg udelukkende Taylor Swift dokumentaren sidste fredag. Abonnementet udløb så i tirsdags, så det var faktisk ret nemt. 

Apropos, så kørte jeg i går aftes direkte hjem fra banegården. Trods vinterjakke alligevel lidt kuldskær pga svedigt løbetøj og ventetid på tog. Så derfor ingen svinkeærinder i Føtex eller 7-11 og således hjemme kun med nogle få kokoskugler til dessert. Ja og via Vivo Active 3 ur, så kunne jeg så ekstremt tydeligt se, hvor meget bedre jeg sover, når jeg ikke har haft spist for meget og for sødt/fedt i løbet af aftenen. Eventuelle læsere af loggen vil vide, at det her med mad har været ongoing process i min verden, så ikke noget rigtig nyt der. Dog tænker jeg faktisk, at jeg i de her år bliver klogere på det her med at ændre vaner. Jeg bliver mere bevidst om, hvor meget fx forberedelse af madbokse og medbringen dem betyder. Væren ligeglad med hvad andre tænker betyder. Og fx koblingen med muligheden for bedre søvn vil være en ekstremt motiverende faktor for mig, da søvn efterhånden begynder at være noget af det mest dyrebare. Og noget som jeg vil være parat til at gå rigtig langt for, som fx at få pendler lejlighed tættere på job. 

Udfordringen mht det, at jeg så lige skal sikre mig, at den ikke er beboet af skimmelsvamp, eller at tidligere lejere har haft hund, kat, hamstere eller andet med dyrestøv.... 

Er lidt bøvlet men prøver at vende tingene på hovedet og tænker, at jeg trods ekstrem allergi og astma, faktisk er taknemmelig for de ting jeg har kunnet opleve og deltage i. 

:hippy: dejlig lørdag til boardet 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 8.2

Løb, Hechmann uge 4 dag 6

Opvarmnning 15 min jog-Ae1

Hovedserie 3 x 5 min i AT-An1 og valgte som tidligere 4.20 og det fungerede rigtig godt. Ved ikke om jeg kunne have presset den mere. Det er helt vildt hvilken forskel det gør, at mine luftveje 7-9-13 har det så godt. Og sjovt, at det i virkeligheden allerede de første 10 sek på fornemmelsen i kroppen, er muligt at mærke om det kommer til at gå eller ej. 

Indimellem 4 min jog og til sidst ca 5 min aftog. Skulle have været 15 min men havde en del at nå, så susede i supermarkedet i stedet. 

På det andet interval ser det ud som om, at pulsen egentlig er godt nede de første minutter og sidst jeg løb intervaller, der så jeg noget tilsvarende. Ved så ikke om det er gadget fall out, eller om jeg har et hemmeligt zen våben, som gør at jeg ikke bliver påvirket af lidt tempo.

Well fortsat dejlig weekend til boardet :hippy: 

 

Skærmbillede 2020-02-08 15.53.11.png

Link to comment
Share on other sites

Træning d 9.2

Styrke med super coach inkl dødløfts test :weight_lift:

Langsom opbygning fra 40 til slutteligt 82.5 kg = PR for 1 gentagelse, følte mig ikke så ristet, som da jeg sidst kun lige fik 80 op og failede på de 82.5, så ved ikke om jeg skulle have givet 85 kg et go?? Well der må komme en tid for det også.

Dagens indgangsreplik fra coach... "Vi ser hvordan det går og hvis du virker frisk, så går vi efter 1 gentagelses PR".... "Og hvis du ikke er frisk..så går vi efter det alligevel" :dumbbell_lift:

Ind imellem Kosak squats og også nogle længere statiske elastik squats

2.superset 

Pendlay rows vekslende med Arnold db press

3.superset

Leg Press i maskine vekslende med flere Kosak squats

4.superset

Assisted pull ups vekslende med dips, sidste sæt dropset

HELT HELT ristet da jeg prøvede at gå hjem midt i elementernes rasen. Virkelig træt. 

Men SUPER fed træning med masser af god energi og vil virkelig prøve at få listet nogle flere kulhydrater ind.

I morgen :bubblebath:

Kommer til at være alene i mit team, så skal tidligt op for at være forberedt. 

:hippy: Søde drømme herfra 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

På 9/2/2020 at 22:51 , vestjyden skrev:

Tillykke med pr. 82,5 kg dødløft er helt ok! :weight_lift:

Mange tak Vestjyde og ja det var lille fremgang. Everything counts :hippy: 

Træning mandag dejlige 1100 m på Svømmestadion i godt selskab med miss Spinderella

Tilgengæld hverken i går eller i dag tid/overskud til træning. Altså jeg har tights på men kan ikke drive mig ind på løbebåndet. Mange syge og ved ikke om jeg selv har lidt varme/utilpashedsfornemmelse i kroppen. Bliver vist på sigt nødt til at få retableret jog på dele af strækningen, hvis det skal lykkes. Eller cykeltur noget af vejen. I morges faktisk lidt lys på himlen, så vinteren og mørket kommer til at slutte på et tidspunkt. 

I morgen skulle det gerne lykkes med PT, trods meget travle dage. 

:hippy: Forhåbentligt i aften varme og varmt vand i Århus, hvilket ikke var tilfældet i går pga stort fjernvarmenedbrud.

Stay strong derude

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 13.2

Styrke med PT

1.superset squat med elastik vekslende med bridge med KB, 4 runder

2.superset pull down smalt fat vekslende med nordic hamstring curls 6 gentagelser, 4 runder med test på den sidste = 40 kg? (dimser i stakken) og 12 gentagelser

3.superset dumbell incline chest press vekslende med bulgarin split squats 6-8 gentagelser med 14 kgs håndvægte i hænderne, test for antal gentagelser på sidste runde med 6 gentagelser med 18 kgs håndvægte (chest press) 

4.superset prowler push startende med 70 kg og så 5 kg af for hver runde, vekslende med pendlay row/push ups 6 stks, det hele kørt som EMOM, ialt 8 runder. 

Dejlig dejlig træning og havde det SÅ meget bedre, end da jeg så sad i toget og følte mig uoplagt. 

I squat kommer min ekstremt dårlige hoftemobilitet jo meget til udtryk og super coach har udfordret mig på at få gennemført 30 min's yoga om ugen. Jeg ved jo, at det vil forslå som en skrædder i helvede og opgaven derfor at prøve at finde den halve time på noget nær daglig basis. 

Apropos, så er jeg gået i gang med at læse Chris Macdonalds bog "Ikke til forhandling - livets ligning" og den er allerede meget meget tankevækkende og i tråd med, hvad jeg selv i tiden er optaget af. Der må og skal være tid til andet end arbejde, inkl tid til at passe på mig selv med god kost og nære relationer. Men selvfølgelig kan kreativitet og gøren ting helt anderledes hjælpe godt på vej. Fx så bliver jeg glad og inspireret når jeg læser Chris' beskrivelse af det med at hive hans egen godt rystede madkasse ud af rygsækken. Det er jo et punkt, hvor jeg er blevet meget meget bedre og både sparer masser af tid og penge + bliver mæt på en god måde i hverdagen. Og også når jeg er til forskellige møder og før i tiden ville have spist, hvad der var og ofte for meget og for usundt. Folk tænker jo alligevel hvad de vil og Chris har jo opnået fantastiske ting ved at turde at være anderledes. Glæder mig meget til at læse og arbejde videre med at prøve at få flere af de gode vaner ind og dårlige ud. Rundede i går koffeinfri dag 100 = dag 2 i 15.uge og i dag altså dag 101. Kan sagtens være fristet af at falde i men ved, at jeg har haft været der før og at det for mig ikke er godt, bla pga mave problemer. Hvad resten af verden tåler og har godt af, er jo så igen komplet lige meget. 

Træning d 14.2

Løb

Lige over 6 k med rygsæk fra Herning til Hammerum st.

Det fungerer bare godt at snuppe rygsækken på lige ovenpå job. Frisk luft og motion. Gerne meget mere af den slags.

I dag håber jeg at få gennemført Hechmann interval pas og så skal der findes tid til yogaen   

:hippy:

 

 

Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, Bjergtrold skrev:

Apropos, så er jeg gået i gang med at læse Chris Macdonalds bog "Ikke til forhandling - livets ligning" ...

Ha! Sjovt. Den har jeg lige købt i formiddag. Jeg tog jo - næsten - alle hans spinningtimer i min seneste cykelperiode fra 2005-10, hvor jeg fandt ham meget motiverende. Så var han efterhånden her, der og allevegne i medierne i en del år, og jeg troede egentlig, at han havde udgivet en lind strøm af selvhjælps- og træningsbøger, men det har han jo faktisk ikke. Til gengæld virker det umiddelbart som om, at han er gået særdeles grundigt til værks i denne her. Jge glæder mig også til at læse den.

Link to comment
Share on other sites

16 timer siden, Henrik S. skrev:

Ha! Sjovt. Den har jeg lige købt i formiddag. Jeg tog jo - næsten - alle hans spinningtimer i min seneste cykelperiode fra 2005-10, hvor jeg fandt ham meget motiverende. Så var han efterhånden her, der og allevegne i medierne i en del år, og jeg troede egentlig, at han havde udgivet en lind strøm af selvhjælps- og træningsbøger, men det har han jo faktisk ikke. Til gengæld virker det umiddelbart som om, at han er gået særdeles grundigt til værks i denne her. Jge glæder mig også til at læse den.

:hippy: Aj hvor sjovt superløber. Med dit læse tempo, så er du helt sikkert færdig med den førend, at jeg overhovedet er nået halvvejs. Spændt på at høre, hvad du får ud af den.

For mig tror jeg virkelig, at bogen ender med at være et af de skelsættende gode valg og perfekt sammentræf mellem de ting, som jeg i forvejen pusler med og så et ekstra boost motivation til at gøre noget mere og ekstra. Jeg så ikke selv U turn udsendelserne, men bogens beskrivelse af turen henover Pyrenæerne minder mig om alt det, som jeg i forvejen elsker ved bjerglivet. Ja og selvom, at mit arbejdsliv er baseret på at udskrive medicin, så er der altså noget helt grundlæggende positivt ved det her med at bekæmpe livsstilssygdomme ved en ændret livsstil. Skal selvfølgelig huske at skrive, at ikke alle sygdomme er livsstilssygdomme og at det er vigtigt at hjælpe medicinsk når det er det der skal til. Dog stadig  noget meget skræmmende over, at vi faktisk kan risikere at blive syge af al den velfærd, som det er lykkedes os at skabe. Endnu en god grund til, at jeg skal huske at få snøret løbeskoene og pumpet cyklen til at fragte mig delvist vestpå, eller hjem igen. Gælder om at holde mig i gang.

Elsker også, at Chris understreger søvn som vigtigere end kost og bevægelse. Inderst inde, så har jeg jo godt vidst det længe og alligevel, så har jeg jo i årevis sovet for lidt. Og jeg har stadig unoder, som jeg kan arbejde videre med.

I forhold til de 5 vigtigste ting at gøre mhp at forbedre søvnen, så er der absolut rum for forbedring

1. Stå op samme tid hver dag... well den kan jeg stadig være i tvivl om lige nu.  da jeg jo har det markant bedre når jeg i weekenderne får sovet ud, så den ændrer jeg ikke på som det første. Hvis jeg på sigt lykkes med at sove mere igennem i hverdagen, så vil det helt sikkert være en anden sag. 

2.Gå i seng samme tid hver dag. Det er nok noget lettere og ofte kommer jeg ret tidligt i seng. Sandsynligvis også det der hjælper mig meget i øjeblikket når jeg ofte er tidligt oppe. For nogle år siden ville jeg have syntes, at det var kedeligt at sidde i min seng med en bog, eller en avis kl 21 fredag aften men igen vigtigst, hvad der er godt for mig. 

3. Sluk for alt med lysende skærme 2 timer før sengetid. Her absolut nogle lavthængende frugter. Iphone skal i det hele taget ud af soveværelset. Og jeg er jo ovre Netflix. Derfor er det her punkt et, hvor jeg håber, at jeg vil kunne forbedre noget. Har et gammeldags vække ur og fik i går hentet dimsen Dodow https://www.mydodow.com/bundles?gclid=Cj0KCQiA7aPyBRChARIsAJfWCgIS_X83sczcbQSw_CS0rw87qfLS1D-ro70zA6WcnuIPY4f1nf_Dt54aAmMmEALw_wcB

Ofte bruger jeg jo sleep casts via Headspace, eller Calm apps, hvis jeg vågner om natten og ikke kan sove men har også haft været slem til liiige at tjekke nyheder, LinkedIn, Instagram etc etc. Plus slem til at lade mine tanker køre rundt og holde mig vågen. 

4. Vær ikke presset på tid - øhm det er jo i høj grad en mental øvelse med at være i det jeg nu engang er i. Håber at daglig meditation vil kunne gøre en forskel og så planlægning, som jeg faktisk har været tvunget til at blive ekstremt meget bedre til det sidste 3/4 år. 

5. Begræns koffein og alkohol, well endnu en god grund til at holde fast i kaffe stop. Ja for ved jo, hvor sensitiv jeg er og at det for mig ikke er nok kun at drikke det om morgenen etc etc, som folk altid har travlt med at foreslå i den aller bedste mening. Alkohol indtager jeg super sjældent og nyder så til gengæld når jeg får et enkelt glas vin engang imellem

Well :hippy:  så vil prøve i mine opdateringer at forholde mig til hvordan det går med ovenstående. 

Dagens træning i går blev udelukkende 45 minutters yoga = Strala Relax via Yogastream + 12 minutters meditation via Calm app

I dag nåede jeg knapt 40 minutters yoga inden telefon snak = altid udfordringen med hjemmetræning. En af samtalerne til gengæld meget opbyggelig med god veninde B, som også gerne vil igang med hjemme yogaen igen, så nu har vi aftalt at holde hinanden op på det. Det er jo muligt at finde tid. 

Om aftenen tror jeg så faktisk, at jeg skal være opmærksom på at have lyden i høretelefonerne men det er tæller måske ikke helt som skæretid når Mac står 3 m væk oppe for enden af yoga måtten. 

Vi får se, hvordan det kommer til at være.

Senere i dag PT :dumbbell_lift::weight_lift:

:cold:Håber godt nok snart på noget bedre vejr men er klar til at iføre mig fuldt Arcteryx outfit :hippy:  Stay warm & strong derude 

 

Link to comment
Share on other sites

Du kan evt også få gjort farveskalaen på skærmene mere rød (solnedgangs-tonet) sidst på dagen. Det kan sættes op til at indstille sig automatisk.

Jeg har suppleret med at mit loftslys i stuen har fået farvepærer med fjernbetjening (2 af 3 pærer) og når det nærmer sig sengetid, så lader jeg dem lyse rødt mens den gamle pære stadig lyser hvidt. Jeg har kun haft det i et par uger efter LIDL havde pærerne som spotvare men umiddelbart virker det til at have en effekt, uden det er en mirakelkur.

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Bjergtrold skrev:

... så er du helt sikkert færdig med den førend, at jeg overhovedet er nået halvvejs.

Det ville jeg ikke satse mange penge på, jeg er faktisk en virkelig langsom læser. Men helt enig med dig (og bogen, sikkert) i de gode søvnvaner. Jeg har i mange år gået i seng og stået på cirka samme tid både hverdage og i weekenden og kan skrive under på, at det er en god ide.

Held og lykke med de gode initiativer :)

Link to comment
Share on other sites

På 16/2/2020 at 12:33 , Gregers TF skrev:

Du kan evt også få gjort farveskalaen på skærmene mere rød (solnedgangs-tonet) sidst på dagen. Det kan sættes op til at indstille sig automatisk.

Jeg har suppleret med at mit loftslys i stuen har fået farvepærer med fjernbetjening (2 af 3 pærer) og når det nærmer sig sengetid, så lader jeg dem lyse rødt mens den gamle pære stadig lyser hvidt. Jeg har kun haft det i et par uger efter LIDL havde pærerne som spotvare men umiddelbart virker det til at have en effekt, uden det er en mirakelkur.

Mange tak kære Gregers. Både Mac og iPhone er indstillede til at gå på mere blødt lys om aftenen. Nogle gange har jeg dog også fornemmelsen af, at det er nyhedsstrømmen, eller stimuli fra spændende serier, der er med til at holde hjernen aktiv og tror derfor simpelthen også, at det er vigtigt at få lukket ned på den del. Må se på det med pærene.. det kan tage lang tid for mig overhovedet at finde ny pære, når en ryger, så det bliver nok ikke lige som det første...

 

På 16/2/2020 at 14:13 , Henrik S. skrev:

Det ville jeg ikke satse mange penge på, jeg er faktisk en virkelig langsom læser. Men helt enig med dig (og bogen, sikkert) i de gode søvnvaner. Jeg har i mange år gået i seng og stået på cirka samme tid både hverdage og i weekenden og kan skrive under på, at det er en god ide.

Held og lykke med de gode initiativer :)

Mange tak kære Henrik men jeg er vist så i øjeblikket endnu langsommere og ja må også arbejde henimod op og i seng på samme tidspunkt men det skal så nok være via pendlerlejlighed, da det bliver for tidligt med kl 5 7 dage om ugen. Men igen må nok prøve at træne det, inkl i seng kl 9 :w00t::strat: = totalt rockstjerne liv 

Træning d 16.2 fortsat 

Styrke med PT 

1.superset dødløft vekslende med statiske elastik squats 

1.tri set military press vekslende med lateral raises og inverted rows 

... mener at der var noget mere men kan ikke huske det 

EMOM 8 runder af 2 minutter, walking lounges vekslende med airbike 

Løb

Hechmann uge 5 dag 7

20min jog

20 min Ae1

10 min Ae2

15 jog

15 Ae1

5 Ae2

Så var jeg også godt ristet men dejlig dejlig træning begge dele

Træning d 17.2

Yoga 

45 min hatha via Yoga Vivo

Svøm

1100 dejlige m i godt selskab med super delfinen Spinderella 

That's it. Eneste som jeg skal nå i dag bliver aften yoga når jeg kommer hjem. Er stadig super øm ovenpå walking lounges... og vil nå yoga 

Dejlig tirsdag til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

På 18/2/2020 at 07:14 , Bjergtrold skrev:

 Eneste som jeg skal nå i dag bliver aften yoga når jeg kommer hjem. Er stadig super øm ovenpå walking lounges... og vil nå yoga 

Træning d 18.2

Yoga 

45 minutters dejlig hatha yoga. Skulle lige overvinde mig selv men så gik det så fint da jeg var i gang og kunne virkelig mærke, at jeg gik mere afslappet i seng. Til en god nats søvn. Stats siger fra 21.10 til 5.06 og i alt 7 timer og 43 minutter. Var lidt vågen ved 11-12 tiden.

Træning d 19.2

Bodyfit 

1 dejlig time. Var ellers i toget begyndt at parlamentere med mig selv om, at jeg var for træt til løb bla bla bla.... og så pludselig tog jeg en beslutning, fik klædt om på Arrivas toilet og ræsede så fra Banegården til Scandinavian center. Noget hvor jeg længe har haft snakket mig ind i, at jeg ikke kunne nå det på et kvarter men det kunne jeg sagtens og det var MEGA fedt at røre mig. Det bliver jeg bare nødt til at anerkende. Ligesom om mandagen når jeg får svømmet fordi, at jeg har en aftale. 

Tilgengæld ikke noget yoga i går og fik spist for meget og for hurtigt = betydeligt dårligere søvn. Det skal jeg være obs på. Ikke helt uden iPhone i soveværelset og har brug for den når jeg skal falde i søvn midt om natten til sleepcasts. Bliver nødt til at prøve fortsat. Ligesom med meditation, som jeg har haft nået i toget igen de to sidste morgener = meget værdifuldt.

Senere i dag mere tortur med PT :hippy: :surrender:

Dejlig dag til boardet 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 20.2

Styrke = endnu et power pas med super coach J :hippy: 

Først 20 min meget langsom jog til opvarmning = rigtig dejligt

1.superset - squat vekslende med bridge med KB, ialt 4 runder. Squats uden tung vægt men med en del gentagelser = træner stadig teknik, KB initialt 20 og til sidst 26 kg

2. superset DB incline chest press vekslende med Bulgarian split squat med 14 kgs DB i hænderne, 2 sekunders pause i bunden

Brystpressene startende med 12 kg og til sidst PR for gentagelser med 18 kg - 15 stk = skulle nok have haft lidt tungere vægte i de foregående. Well men jeg har længe haft travlt med at state, at jeg var ude af stand til at løfte de 18 kg overhovedet, så ikke nemt for coach. 

3.superset lat pull downs smalt fat vekslende med nordic hamstring curls

4. Prowler push & pull, initialt 62.5 kg til at skubbe og så træk hjem med 42.5 med 2.5 kg af for hver runde. EMOM 8 runder. 

Hårdt men ikke ud af kroppen oplevelse. Kom først hjem næsten halv ni, så igen lidt for sen og for meget aftensmad, rum for forbedring. Plus lidt natteroderi med iPhone. 

Til trods for hvad jeg har skrevet, så var dagen i dag for træt til at benytte løbegear til de planlagte 30 min jog. Og det er heller ikke realistisk, at jeg får smidt mig på yoga måtten. Tilgengæld håb for de næste dage, hvad søvn, træning inkl yoga angår. 

Den gode weekend til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

På 21/2/2020 at 19:27 , Bjergtrold skrev:

 Tilgengæld håb for de næste dage, hvad søvn, træning inkl yoga angår. 

:hippy: Masser af dejlig søvn de to sidste nætter og i morges faktisk vågen kl 5, så håb for, at jeg ikke er helt ude af "tidligt op" rutinen. 

I går desuden 45 minutters dejlig hatha yoga + 12 minutters meditation via Calm app. Ovenpå det var jeg så afslappet, at jeg lige skulle tage mig sammen for at ramme restaurant for at mødes med god veninde inden tur i Musikhuset. Well og så viste det sig, at det først var i dag.. :4oops: Altså nogle gange  så går det for stærkt. Men fik så et dejligt glas vin med bobler mens jeg ventede på take away, fik reserveret nyt bord til i dag og ja kunne gå tidligt i seng med bog. 

Brugte også masser af tid i går med at få bagt, tilberedt madbokse og havregrynskugle masse. Mangler så lige at trille dem.

Rammer i dag koffeinfri dag 109 og har desuden erkendt, at jeg, også trods Kitchen saver, ikke kan styre chokolade forbrug. Så nu foreløbigt 2 aftener uden chokolade. Om det bliver til lidt dessert chokolade på restaurant i aften vil så være noget andet. 

Inden da PT pas og vil også ..VIL nå noget yoga.. lige nu en del opgaver ved skrivebordet :bottom:get moving... :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 23.2

Yoga

45 minutters dejlig strata relax via yoga stream  i  Scandinavian center inden PT, fungerer godt..

Styrke

PT med super coach. Program meget som sidste søndag.

1.superset dødløft vekslende med statisk squat med elastik og KB, tema lidt tungt og så med 5 gentagelser. Mistede grebet lidt på de 75 kg som så blev 3 + 2 kg men 5 gentagelser rent på de 72.5 kg. 

1.triset military press, lateral raises og til sidst inverted rows. Lidt variation i vægt/gentagelser, så blev lettere og lettere men med flere gentagelser

2.superset air bike (mål 7 kcal brændt af) vekslende med walking lounges kørt som EMOM 6 runder af 2 min. Absolut presset, korte pauser

Og det var det, der var ikke noget ekstra bortset fra god snak med coach om at ændre vaner. 

Så direkte  på restaurant og derefter Andrew Lloyd Webber galla i Musikhuset. Stor rygsæk og kjole og laksko.. well det var sådan dagen hang godt sammen i går, men lad os bare sige, at jeg var ret alene om det outfit. 

Koffeinfri på dag 110 og selvfølgelig fristet til morgen fordi, at der tydeligvis blev for lidt søvn. Er glad for søvn og stress monitorering i Garmin Vivo active dims men slog mig i nat, hvordan at skærm lyset tænder, hver gang, at jeg vinkler armen i søvne og at det faktisk lyser meget op i natten = definitivt ikke godt for hjernen, der har brug for mørket. Så er nok både Garmin og Iphone, der på sigt skal udenfor døren til soveværelset. På sigt sådan set nu.. 

Apropos så bestilte jeg i går bogen "Tiny habits" af Bj Fogg. Lille interview, hvor han præsenterer nogle af ideerne https://thriveglobal.com/stories/bj-fogg-build-habits-behavior-change-celebrate-wins-goals/?utm_content=bufferf128d&utm_medium=Arianna&utm_source=LinkedIn&utm_campaign=Buffer

Han er optaget af,  at det vigtige, når vi skal skabe nye gode vaner, ja at det er at få skabt positive følelser og fx det her med at fejre. En ting vi dyrker meget til mandags svøm, hvor vi oppe af bassinet high fiver, som om at vi lige har slået rekord ved VM. Men det virker squ. Simpelt men effektfuldt. 

Alt for ofte har jeg haft presset mig selv med urealistiske mål og så får du ikke succeserne. Og også meget inspirerende når han taler om at "detangle" snarere end at bryde de dårlige vaner. Det at starte med nogle af de lettere områder, få nogle succeser og så gå til de sværere ting. Det her med at forstå, hvor komplekst det er. At der ligger mange valg og beslutninger, omend måske ubevidste, bag hvis jeg fx pludselig sad og væltede mig i mokka. 

Og på samme måde gør farvel til Netflix det (måske) lettere mht chokoladen. We´ll see :hippy: 

Dejlig uge til boardet - argghh lige en mere :hippy: 

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

På 24/2/2020 at 09:59 , Spinderella skrev:

Yes! High-five er en vigtig del af mandagssvøm! :heartpump:

Ses i aften.

Nemlig :bubblebath::hippy:

Update 

Gør det lidt kort uden fancy farver og halløj :hippy: 

Mandag: dejlig svøm med miss S aka crossfit silden. Nåede op på 1200 m godt hjulpet af boblemaskine = svømmer som jeg draftede på og som producerede en masse bobler = super stærk men måske ikke så streamline. 

Tirsdag mulighed for morgen træning med coach inden kursus på Skejby. Nåede både lounges og prowler, så højntenst for benene, der faktisk stadig var ristede ovenpå søndagens pas. Desuden bænkpres, der absolut syntes at have profiteret af incline db press. 

Om aftenen 43 minutters hatha

Onsdag 50 minutters jog, i følge Hechmann aerob træning med lidt tempo men holdt mig langsommere end joggetempo hele vejen.

Lige bagefter yoga = strala relax. Var i DGI husets fitness center i Herning og det åbner gode perspektiver bare at kunne smide mig på måtten i et fremmed center og få gjort min yoga. Ellers ikke helt så stort udbytte som håbet af at sove derude, da jeg alligevel vågnede tidligt. Spekulerer på om jeg hellere skulle prøve at få gang i cykling noget af vejen. Dog vil det være en fordel, hvis det ikke er på dage med syndflod. Bare tirsdagens lidt længere cykeltur med mega vådt vejr, dunjakke, der blev våd mv mv. Det var virkelig vådt og blev gennemkold helt ind til benet = måske årsagen til sygdom. 

Både torsdag og fredag ingen træning pga travlhed og stor mathed. I går eftermiddags udviklede jeg rasende ondt i halsen, så med en vis risiko flere pausedage. I gamle dage ville jeg bare have haft presset citronen men vil for en gangs skyld prøve at opføre mig fornuftigt og ikke træne mig mere syg. Yoga burde nok kunne lade sig gøre senere i dag og skal jo også lige have købt ind, ryddet op mv. 

Må se om jeg bliver frisk til PT tortur i morgen. 

:hippy: 

 

NB og glemte helt at opdatere mht vaner. Er på dag 3 i 17. koffeinfri uge = dag 115. Har absolut været fristet i løbet af ugen men stadig glad for at have holdt fast. Seneste koffeinfri periode var på 117 dage, så nærmer mig. 

Har ikke styr på antal Netflix fri dage men er ikke relapset mht binging. Mobil har haft været med inde i soveværelset igen siden tirsdag, men gode erfaringer med at være off line fra i mandags, hvor det lykkedes = back on the wagon med den. Ikke svært at undvære Garmin og tror stadig, at det er en fordel ikke at have alt lyset direkte ind i knolden om natten. Dodow dims med vejrtrækning efter blåt lys i loftet synes jeg ikke rigtig virker. På et tidspunkt bliver jeg for træt til at holde øjnene åbne og følge lyset men når jeg lukker dem, så er jeg stadig for vågen til at sove. Plus at selvom at lysstyrke i loft kun er 1 Lux, så basker det blå LED lys fra selve dimsen jo lige op i hovedet, når jeg tænder den. Producenterne lover selvfølgelig money back garanti men jeg får den jo ikke sendt tilbage i en travl hverdag. 

I går fik jeg noget Dajm (nærmest medicin mod halsen) efter aftensmaden og onsdag noget blandet slik efter træning til sent, men stadig bedre end systematisk at kværne 100 g Lindt hver aften. 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

21 timer siden, Gregers TF skrev:

Når DU skriver det, så..... :wub:

:hippy:Hæ hæ fralægger mig på forhånd ethvert ansvar og må naturligvis skrive, at der intet INTET videnskabeligt belæg er for ovenstående. 

Men godt med lidt selvforkælelse. Er nu helt groundet med halsbetændelse og foretog mig intet i går, ikke engang yoga og har aflyst alt. 

Må se om det kunne blive til lidt yoga i de her dage ..

Super coach sendte passende billede af grøn i hovedet snegl, som jeg gerne ville prøve at poste i indlæg men fungerer ikke rigtig for mig.

Nyd den første forårsdag derude :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Lille update

Begynder heldigvis at gå lidt fremad nu men har virkelig haft været lagt ned hele ugen.

Og det er kun blevet til lidt hjemmeyoga, meditation + i går lidt Pilates og i dag yogalates = faktisk meget dejlig ting at kombinere både yoga og Pilates. 

Var stærkt fristet af at indulge i koffein da jeg syntes, at jeg havde det mest skidt men holdt stand og lander nu på dag 121 = dag 2 i 18.uge. 

Har tilgengæld spist en hel masse chokolade og set "Peaky Blinders" på C More. Altså ikke Netflix men den serie slår bare alt, hvad jeg overhovedet tidligere har haft set. Heldige dig, der har den til gode. Somehow tror jeg faktisk, at serien har haft hjulpet til at holde mig i ro under dynen og på den måde skubbet på helbredelsen. Eller måske er det bare klassisk misbrugs bortforklaring. 

Kan i hvert fald mærke, at det vigtige bliver at holde fast i daglig yoga, meditation og anden bevægelse + sund mad og hvad der derudover måtte blive tid og overskud til. Ja det får jeg se. 

Nå snart dejlig weekend til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Lille update

Fredag aften mødtes jeg med coach til lidt let arbejde. Var ikke frisk men rart at komme lidt i gang.

I går rolig men meget smuk løbetur i Marselisborg skoven i fænomenalt vejr. 
 

Helt træt da jeg kom hjem så stod over på yoga og læste avis + så lidt streaming tv i stedet.

Nu har jeg rullet yoga måtten ud og senere træning med PT. Alt hvad der hedder test er udsat da jeg jo er ganske slatten. 
Stadig meget taknemmelig for bare at kunne røre mig lidt. 
 

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share