Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Der er da kommet fuld knald på træningen, må man sige! :4thumbup:

Jeg ringer til dig om lidt for fuld catch-up siden min lille rejse, men efter jeg læste jsc's gentagne henvisninger til lobotomering bliver jeg altså nødt til at smide dette citat (som i øvrigt er meget passende for min efterårsferie :innocent: ) - tilskrevet blandt andet Nick Cave og Tom Waits (ved ikke hvem der oprindeligt har sagt det):

"I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy".

Ahhhh... Det lettede at få den ud. :laugh:

Link to comment
Share on other sites

:shades::blahblah::bigsmile:

Dejligt med liv i loggen

@Schroinx - Løb + styrke + svøm lyder nu som en meget god kombo (inklusive) for tri men kan sagtens følge dig i det med, at det meget nemt bliver meget overvældende med de tre dicipliner + alt det andet med recovery, hydrering og fødeindtag. Ja og selvfølgelig også fordi, at hele miljøet omkring tri er gennemsyret af det her mere, mere trænings mantra. ÅCF er sikkert et super fedt sted at træne og jeg kender i hvert fald nogle der har været ret glade for at prøve både mobility og yoga hos dem, så måske du pludselig springer ud i det :yahoo:

@Gregers :bigsmile::bigsmile: Ja så vidt jeg husker var du faktisk ret begejstret for det med yoga i en periode og der er vist ekstremt mange meninger om, hvad yoga er og ikke er. Og selvfølgelig blandt yogalærere tilhørende forskellige retninger + deres guruer og mange vil jo være af den holdning, at yoga i et fitnesscenter er for poppet. Personligt tænker jeg nu, at al yoga er bedre end ingen yoga og også at alene det at tune ind på vores vejrtrækning, allerede er en slags yoga. To ashtanga klasser med samme første serie kan være så forskellige og jeg har haft mødt gode øjeblikke af at være på bølgelængde med universet og mig selv i forbindelse med ekstremt forskellige former for yoga; Bikram, anusara, ashtanga, Javamukti, Kundalini, eller bare liggende på min måtte i 11 minutters meditation. Nogle af mine bedste lærere igennem tiden lærte jeg at kende via dengang Equinox; Peter Coates, Mike Newitt, Camilla fra Fitness DK. Dog vil jeg sige, at yoga efterhånden er blevet så populært, at mange med få hundrede timers praksis og teacher training bag sig, efterhånden kan kalde sig yoga lærere og det betyder nok, at kvaliteten fx et sted som FitnessWorld er meget blandet. Fx havde jeg en onsdag i Scandinavian center, hvor jeg delvist kunne leve med, at lærer spillede Michael Jackson men havde det særdeles svært med, at hun i nogle for yoga meget gennemgående øvelser, ikke havde styr på ind, henholdsvis udånding (stræk, henholdsvis bøj). Det var så forkert og ja tydeligt, at hun aldrig selv havde dyrket meget yoga hos dygtige lærere.

@Spinderella :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Tusind tak søde og velkommen hjem + tak for endnu en god samtale. Glæder mig til at høre mere om alting og ja vi må støtte hinanden :flowers::4winkkiss::cheer:

Træning d 17.10

Yoga

Morgen ashtanga med Kino Macgregor. Tilpas quick & dirty udgave af første serie tom Navasana. Selvfølgelig mere stiv i det pga tidspunktet men gooood start. Lidt intro med åbningsmantra

http://www.youtube.com/watch?v=KQEYNM5Re3M

Svøm

1200 m, dejligt flow + forhandlede med mig selv undervejs om at 3 vandpas henover weekenden var målet og så var det ok, hvis det blev aLone og ikke med triklubben. Skal nok komme efterhånden som vandfølingen bedres og det gør den.

Træning d 18.10

Løb

Ca 10 k i Marselisborgskoven med løberygsæk og direkte over i:

Svøm

1300 m, igen i dag et dejligt flow, mere svøm i morgen

Nødt til at være lidt effektiv da eftermiddag/aften skal gå med kontor flytning og nåede også lige et vidunderligt kagle/ordne verdenssituationen pas med smukke og søde Spinderella.

Den gode weekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Puhh nedtur. Nu troede jeg lige jeg havde givet den en skalle. Man bliver jo stresset af at læse den her log :-)

Mvh Søren

:hippy: visse vasse Søren. Din lange løbetur i dag er da super sej og ja i forhold til mit (over) :blush: ambitiøse mål, så er jeg jo først ved at komme lidt op i gear. Vigtigst dog, at jeg nyder træningen og er top motiveret inkl for at arbejde med hydrering + fueling.

Er næsten lige kommet fra hospitalet og veloverstået kontor flytning + oprydning i store træk. Hvis det skulle have været mere detaljeret havde det taget en uge. Kommer til at springe yoga over i dag og så får vi se om det bliver i morgen. Programmet spin + bodyfit og så har jeg svømmetøjet i tasken.

Søde drømme til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 19.10

Spin

1 fin time. Masser af sved på panden

Bodyfit

Good træning hos superinstruktør Carsten

Svøm

1500 m - mentalt skulle jeg lige finde "just do it" gearet men fysisk gled det egentlig overraskende godt. Næppe dårligt at vænne mig til bare at lade dieselmotoren køre :hippy:

Senere vil jeg meget gerne nå noget Yin yoga men bliver næppe vildere end det. Skal også vaske en masse tøj og gøre klar til ugen. Var meget opmærksom på at få masser af vædske i dag og de første dunke var med lidt saftevand i. Spiste også en banan inden jeg hoppede i bassinet. Også vigtigt at øve mig i det.

Status for ugen:

Løb - 1 pas, 10 k

Spin - 2 pas, 2 1/2 time

Svøm - 3 pas, ialt 4000 m

Funktionel træning - 3 pas

Yoga - foreløbig 4 sessioner, bliver forhåbentlig 5

Ville gerne op og have 3 af hver + noget der ligner daglig yoga. Burde heller ikke være helt umuligt. Working on it..:hippy:

Lidt ristet nu :innocent:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 19.10 fortsat

Yoga

LIdt over en times Yin inkl, at jeg i dag kastede mig ud i dragon pose, der ellers plejer at være lige i overkanten for mine stramme haser. Er blidt men alligevel virksomt. Mere af det.

Har inde i hovedet lagt en plan for ugen. Første pas skulle gerne være roligt løb i morgen tidlig. Ser ud til, at det skulle være nogenlunde tørt til den tid.

Sweet dreams :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 20.10

Løb

10 dejlige k i morges på "bright light, big city" by tur rundt langs Ringgade og havnen. Skulle ellers lige mærke efter om troldekrop overhovedet ville være med til noget da vækkeuret ringede lidt i fem men efter lidt nussen rundt gik det jo fint.

Planen om at sidde eftertænksomt med en kop kaffe på mit nye fine kontor blev så tradet med 100 % klinisk arbejde hele dagen men somehow er det jo også det jeg holder meget af.

Ovenpå Føtex cyklede jeg så lige direkte hjem og næsten ind i min nye underbo, der så er en utrolig hyggelig, piberygende og ekstremt smilende herre, som næsten helt automatisk gør en i godt humør. I lørdags føltes det godt nok som at sidde ovenpå en Cinemaxx sal, idet de åbenbart har et eller andet surround system + fyrer vildt op til action filmene, så jeg næsten kan følge med.

Tilgengæld så skal de jo leve med min iPhone på snooze fra kl 4.45 og i morges tabte jeg endda telefon fra natbordet ned på gulvet, så måske det går lige op.

Jeg ved, at jeg vil være så ekstremt glad, hvis jeg får taget mig sammen til et Yin pas men lige nu er jeg bare så træt, så jeg frygter at falde i søvn på måtten. Måske hellere nogle dameblade og noget varm solbærsaft :sleeping::sleeping::sleeping::sleeping:

Sov godt derude :hippy: (ved godt, at det er lidt tidligt men ur ringer tidligt igen i morgen)

Link to comment
Share on other sites

Træning d 21.10

Morgentræning coach H :devil: :devil: :devil:

I dagens anledning zhe zærdeles evil coach. Ved søreme ikke rigtig hvad der havde stukket træner men fik den ene sviner efter den anden med, at det nu var slut med al den yoga-latte træning og tid til at lave noget... Well bliver altid mere bekymret når jeg får ros af coach og tror i virkeligheden, at dagens tone afspejler, at jeg nu er klar til at tage træningen til "zhe next level" og at vi skal til at nærme os de vilde træningsdage, som for nogle år siden. God energi fx i forbindelse med trappepas og ro tider begynder at ligge rigtig pænt.

Tiltrods for, at jeg tydeligvis havde gavn af mange gode timer i min seng, så kunne jeg alligevel mærke lårene og syren fra formentlig i søndags da jeg landede på romaskinen, så nogle gange er less more i forhold til at kunne fyre den af til de nøglepas, der virkelig rykker og dertil hører absolut tirsdag og torsdag morgen.

Nå here goes, 8 minutter på løbebånd, hældning op til 15 %

5 x 1 minut på C2 afløst af maveøvelser på gulv ca 30 sekunder, hårdt når du er forpustet.

30 sekunders bølgen med stort tungt tov / 30 sekunder op på høj kasse, 1 ben ad gangen

gentaget x 4

Turkish get ups med lille håndvægt 2 minutter / gang på trappe +/- håndvægte

1. gang 3 gange fra 1. til 4. sal, 2. gang 4 gange fra 1. til 4. sal, 3. gang 4 gange fra 1. til 4.

Turkish get ups med lille håndvægt 2 stks / boldburpees 4 stk

Gentaget x mange og tilsidst ekstra boldburpees som bonus fordi jeg har sådan en gavmild personlig træner :wub:

Spin

1 h med masser af udfordrende og gode pas, stabilt hård time og til trods for, at jeg havde trukket billet til timen efter, så var det slet ikke på tale. Stramt styret og masser af strammen skruen :laugh:

Min sidemand havde nogle cykelflasker, der så ud til at være solidt godt brugte på landevejen og ja han så nu også ud til at være vant til at træne en del :rolleyes:

I aften er der ingen vej uden om yoga og så er der dømt morgenjog igen i morgen tidlig.

Sov sødt når I når så langt :wub:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Yoga-latte lyder da ellers lige som noget for dig

Barske træningspas

Kan du mærke den øgede træningsmængde på søvnen?

:hippy: Thx super doc og ja - meeen YL alligevel næppe nok til at trække mig rundt i Nice og jeg ved jo, at coach H's intention er at provokere mig til at fyre mere op under kedlerne :rocketwhore:

Og ja barske men gode pas og fabelagtig god effekt på søvnen. Altså vågner jo stadig ind imellem ved 3 tiden men falder hurtigere i søvn igen og forfalder ikke til tankemylder og grublen vedr eksistens, job eller andre totalt stressende emner, som jeg alligevel ikke kan gøre noget ved midt om natten. Synker bare lidt ekstra ned i puder og dyner, nyder hvilen for kroppen, tænder søvn app og er hurtigt i drømmeland igen. Tilskriver stadig cocktail af koffein og beta 2 agonist skylden for afbrudt søvn men kan jo ikke undvære nogen af delene :blush:

Træning d 21.10 - fortsat

Yoga

Yin ca 1 time. Very nice.

Link to comment
Share on other sites

Træning d 22.10

0

Lutter restitution. Besluttede mig for at sove lidt længere i morges og ovenpå en ret hektisk dag + møde om bugspytkirtelkræft til kl 19. Ja dervar der bare ikke mere tilbage. Havde træningsgear med men trængte mere til mad og ro. Håber stadig, at kunne nå de 3 af hver modalitet og vil prøve at deltage i løb søndag bare for at teste "nr på maven" følelse. Der er langt til tidligere niveau men bare at gå til start vil være fint. Det bliver ikke noget med nedtrapning.

I morgen tidlig coach H og så gerne noget indendørs løb med lidt tempo i morgen eftermiddag.

Sov sødt :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Thx superløber og mega sejt løbet :1356:

Og ja lige præcis hjerteløbet ❤️❤️

Som sagt ekstremt ydmyg. Kan især mærke, at jeg ikke lige nu mentalt er i stand til at æde mig selv, som da jeg løb nytårs cup for nogle år siden. Well tid til at øve mig. Glæder mig til at læse mere om dine forberedelser.

Træning d 23.10

Morgentræning coach H

8 min på bånd, C2 6 x 40/20 fint pres på kredsløbet.

6 øvelser, 6 gentagelser, 6 runder

Knælende nedtræk til bryst, tårn 30 lb

Bænkpres med vægtstang, ialt 40 kg

Dødløft med vægtstang, 40 kg

Biceps med håndvægte, 8 kg i hver hånd

Triceps med håndvægt over hovedet

Squat, KB 28 kg

Herefter noget core, balle træning

Løb

2 x 25 minutters interval på bånd, hårdt

Var vågen meget tidligt så bare træt nu. Ingen yoga.

Spin i morgen tidlig og svøm i morgen eftermiddag.

Sov sødt🐬🐬

Link to comment
Share on other sites

:1112: trængte til god søvn i morges og i løbet af natten havde gårsdagens pas også sneget sig ind på kroppen.

I løbet af dagen udviklede jeg så voldsom kvalme og kulderystelser, så måtte droppe alle planer og er nu bare groundet i min sofa 😢😷

Tilgengæld skrev coach H til mig, at jeg gør det godt og at det er derfor, at træningen virker 😇

En god opmuntring i dag og jeg må stadig huske, hvor alvorligt syge, så mange er, så sådan en lille virus må ikke slå mig ud.

Søde drømme til Jer

Link to comment
Share on other sites

:wub::sun: :hippy:

Tusind tak I søde MOL-boere. Luner godt nok. Tror ikke, at det var Ebola men havde en række mere eller mindre alvorlige differentialdiagnoser. Nok noget ocupataional hazard over det og sikkert sundt engang imellem at opleve, hvor træls det er at have kvalme. Faldt i søvn i sofaen midt i "Vild med dans" og endte så selvfølgelig med at være vågen i flere omgange i nat, hvor jeg heldigvis havde det bedre og bedre. Mest af alt nok udmattet over ikke at have fået noget at spise. Stod fornuftigt over på to fristende formiddagspas og har så efterhånden fået listet mig i gang i dag inkl tilmeldt mig til i morgen. Ja og hvis det går helt forfærdeligt, så kan jeg jo altid skyde skylden på sygdom og hvis jeg overrasker mig selv positivt, så må det have været superkompensationen. Også et skønt kaglepas med smukke miss Spinderella.

Træning d 25.10

Yoga

Ashtanga - Primary series tom Navasana. I hovedstand valgte jeg en væg som backup men gik ok.

Meditation

Chakra - 27 min

Smitter sikkert ikke men vil ikke risikere noget, så svømmer ikke i dag men overvejer en lille jog for bare at få oplevet verden lidt.

Dejlig weekend til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Man kan jo nok ikke sige, at du ikke er smitsom, men ebola smitter jo indrømmet kun via kropsvæsker. På den måde er svømmehallen igen nok ikke en god ide.

Prognosen er faktisk også ganske god, med vestlig intensivterapi. Der er en god chance for, at du er klar til D. 28/6 😊

http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMoa1411677

Link to comment
Share on other sites

Man kan jo nok ikke sige, at du ikke er smitsom, men ebola smitter jo indrømmet kun via kropsvæsker. På den måde er svømmehallen igen nok ikke en god ide.

Prognosen er faktisk også ganske god, med vestlig intensivterapi. Der er en god chance for, at du er klar til D. 28/6

http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMoa1411677

:1112: Thx super doc og mange tak for tilliden mht mit crazy :crazy: projekt. Altid fascinerende, at artikler i verdens bedste tidsskrift kan synes så letlæste og inspirerende. Føler mig helt som skabsmediciner når jeg læser den slags. Og jeg lover :innocent: at jeg ikke spyr kropsvædsker ud over nogen. Havde dog hverken diarré eller opkastninger men mere en fornemmelse af, at det var min irritable tyktarm der drillede, så derfor, at jeg ikke tænker, at jeg er så smittefarlig.

Træning d 25.10 - fortsat

Løb

5 k helt roligt. Følte mig godt nok lidt tung i r.. og da jeg løb ned ad Oddervej kunne jeg mærke intervallerne fra torsdag i lårene, så måske meget godt at holde den kort i dag.

Kom i tanke om tandlæge besøg torsdag d 30. men var jo lige så glad for kombo af morgentræning og interval løb, så må prøve at flytte det til en anden dag. Kan mærke, at jeg i øjeblikket udforsker, hvordan en god og stabil træningsuge kunne se og ud og det var også strategien da jeg i 2012 samarbejdede med tri træner T.

:wootdance: Stay strong derude

Link to comment
Share on other sites

Tjah what makes your boat rock.

Man kan jo spørge sig selv hvad der betyder noget for en og hvad man vil med og fylde i sit liv. Betyder et langt liv noget hvis det er indholdsløst og uden oplevelser. Livet skal ikke tælles i år men i hvad man har brugt det til.

:hippy: Tak for super spændende indspark Søren og ja tror heller ikke, at folk der kender mig godt forestiller sig, at jeg opgiver at træne pga en artikel som denne. Og er helt enig med dig i, at det helt afgørende er at få noget godt ud af livet, finde og dyrke de værdier, der synes meningsfulde.

Fra min egen hverdag ved jeg jo også netop, at der IKKE er nogen som helst garantier for noget. Når TV2 hele ugen har prøvet at sælge budskabet, at kræft kan forebygges og knækkes, ja så er det da rigtigt, at noget kan gøres, men jeg møder jo så mange mennesker, der har levet et sundt og godt liv og alligevel på den mest uretfærdige måde rammes af alt for alvorlig og livstruende sygdom. Plus at jeg har flere veninder der i tidens løb har haft arbejdet på neurointensiv og der set i hvor høj grad livet kan gå fra 100 til 0 på et splitsekund.

Mange af de år hvor jeg var i rigtig god form, der formåede jeg faktisk ikke altid at værdsætte det, inkl alt det gode livsstilen førte med sig af fællesskab, naturoplevelser, en velfungerende krop, god søvn, muligheden for at bestige bjerge, indtage fremmede byer med løbeskoene på fødderne, livsmod, overskud, kunne passen små kjoler etc. Så meget desto mere har jeg nu virkelig virkelig lyst til at prøve at finde tilbage og i mit tilfælde går vejen så via et meget ambitiøst mål og en række delmål, der i sig selv!!!!!! :wub: vil være meget tilfredsstillende for mig at opnå.

I dag gik et delmål således på at gå til start og gennemføre!!! et motionsløb. Sidst jeg prøvede den slags nægtede jeg nemlig at acceptere, at formen ikke var hvad den havde været og udgik således fra Århus halvmarathon i juni i år efter 8 km. Bortset fra et enkelt marathon i 2002 her i Århus har jeg ALDRIG prøvet at udgå og det var squ surt show og baggrunden for "Brand new me" træningsskud.

Var derfor meget spændt idag, nervøs ja og tænkte virkelig, at jeg må være komplet skør at overveje at begive mig ud i en IM når sådan et lille løb kan skræmme mig. Well gjorde alle forberedelser, varmede op inkl stigningsløb, følte mig klar og havde også et fint men hårdt løb. Mest af alt drillede mave trods plasticpose især efter de 7 k, hvor vi kom ud i modvinden. Ellers gode mentale oplevelser undervejs, hvor jeg både prøvede at bakke af, da jeg på et tidspunkt var kommet for højt op i tempo men også prøvede at indhente flere og flere, på et tidspunkt da det gik ok. Tempoet faldt lidt til sidst, så havde ikke fået mere ud af at prøve på at løbe hurtigere. Da jeg startede på Nytårscup i 2012 løb jeg 46 something og endte på lige over 43 (PR 41.07), officiel tid i dag 48.37, egen Garmin tid 48.22 og var også nede og binde et snørebånd på et tidspunkt. Havde håbet 1) at gennemføre 2) at komme under 50 minutter, så kan ikke klage og ved, at en væsentlig forskel ligger i vægten der absolut ligger nogle kg højere end for nogle år siden. På sin vis en let måde at blive hurtigere på at smide nogle af dem. Plus, at jeg må arbejde målrettet med FODMAP diæt igen

Har prøvet at tilføje Garmin ting men kan ikke få det til at lykkes. Må lige huske, hvordan det fungerede sidst

Træning d 26.10

Løb

Hjerteløbet 10 k + frem og tilbage + opvarmning, nok omkring 8 ekstra k

Samlet for ugen:

Løb: x 4

Spin: x 1

Svøm: 0

Funktionel træning: x 2

Yoga: x 2

Meditation: x 1

Altid blev jo lidt anderledes pga sygdom fredag/lørdag og i dag har jeg ikke overskud til svøm + at jeg skal i biografen med en veninde og se "Fasandræberne" snart. Omvendt glad for, at jeg både tirsdag og torsdag + i dag havde en godt restitueret krop, så jeg kunne få noget ud af passene og ikke har haft smadret mig selv fuldstændigt. Det er uhyggeligt let at sætte "mind over matter" når først passene blinker som små selvlysende kugler, som det bare føles fristende at plukke men tror ikke, at det er det rigtige i det lange løb.

Nytårscup og Dupont løbene bliver gode lejligheder til at forfølge løbeformen, som jeg vil gøre mit bedste for at optimere.

Fortsat dejlig søndag til boardet :wub:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share