Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Træning d 28.12

Løb

Knapt 9 k bytur = dejligt at være ude at røre mig ovenpå lang dag ved computerne. I morgen skal jeg tidligt op for første gang i mange dage men glæder mig honestly til at se lidt kolleger og patienter. 

Selvom at det bare var baby vægte i går, så er jeg godt øm i skroget... nice og må gøre det igen en af de næste dage. 

Ville være dejligt, hvis jeg bare kunne mønstre lidt udstrækning på gulvet i morgen aften. Must try. 

Søde drømme til boardet :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

:strat::wub::hippy:

Godt nytår folkens.

Nåede lige årets sidste pas i dag.

9 k byløb i regnvejret men bare så skønt, at jeg kom afsted ovenpå 2 nuldage. Tirsdag var jeg bare træt og i går kom jeg sent hjem ovenpå stort regionalt IT nedbrud og skulle så desuden vaske trapper både for og bag, inden at min nabo tager over. Well men det lykkedes og det var jo egentlig et godt eksempel på, at jeg har flere kræfter end jeg tror, når jeg kommer træt hjem. 

Vil så gerne meget mere træning i 21 inkl udnytte de gode muligheder i transporten. Pga kort dag i dag havde jeg togtur med udsigt til marker og skove i sne (mest slud) men det mindede mig om alle de dage, hvor togturen er med udsyn.

Koffein rehab kaster gode ting af sig mht søvn, så der er kun en vej. I går følte jeg iøvrigt pludselig, at min lugtesans var tilbage og det var ligesom et sansebombardement = helt fantastisk. I dag syntes jeg ikke, at det var helt så udtalt men håb forude.

Pas god på Jer selv derude og på gensyn i 21 

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

:hippy:

Træning d 1.1.2021

Løb

10 k Blommehaven t/rt

Dejligt at være ude at røre mig og var heldig, at der faktisk var kommet lidt lys på himmelen.

Ellers så har jeg meldt mig under den største nytår kliche af alle, nemlig at prøve at blive bedre til at spise sundt og ramme den vægt, som jeg vil have det godt med. Ikke fordi, at det handler om et bestemt tal men ved bare, at jeg havde det bedre da jeg var lidt lettere. Også fordi, at det handlede om at jeg havde en bedre balance mellem træning, sunde fødevarer og mindre trøstespisning. Har jo været her 1000 gange før men tror faktisk, at jeg omsider ligeså stille begynder at lære, at jeg skal starte med at tage hensyn til mig selv, førend til alle andre. Ja og tror faktisk, at det gør en forskel. Jeg har jo fx også haft været faldet i med koffein mange gange men det har haft været lettere og lettere for mig at stoppe og det er rigtig sjældent, at jeg føler trang til kaffe nu. Dog ved jeg godt, at jeg på nogle måder lige er lidt lykkeligere "high on life" når jeg drikker kaffe, men det udvandes hurtigt af mave probs og søvnmangel og til sidst bliver det meget junkie agtigt med et kick der udebliver, mens alle bivirkningerne er der. Må forblive clean. 

Da jeg omsider i dag fandt modet til at veje mig på fitbit dimsen, så var det jo slet ikke så galt som frygtet. Faktisk ret uændret sammenlignet med juli. Har efterhånden rigtig meget lært, at det i høj grad drejer sig om at være godt forberedt og udrustet med gode sunde og mættende fødevarer. Plus ikke at have de søde sager i huset. Altså verden kommer ikke til at gå under fordi, at jeg spiser lidt slik eller chokolade en gang imellem men det behøver ikke være så massivt som det har haft været i en periode. Når jeg har haft kunnet spise så mange superflyers og chokolade uden at tage på, så siger det nok noget om, at jeg i perioder får for lidt rigtig mad. Time for a change. Will keep you posted.

Koffein rehab nu nået til dag 6 i 6. uge. 

Nå dejligt nyt år og fortsat god weekend til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 2.1.21

Løb

9 k

Løb vanlig skov tur til Blommehaven men sluttede ved Føtex, hvor jeg fik samlet alt for meget i kurven og endte med at hoppe ind i en taxa hjem. Lidt træt ovenpå de foregående dages løb men ellers dejligt og et super smukt lys på himlen. Tilfreds med at jeg ikke købte hverken chokolade eller andet slik. One day at a time. 

#rehab dag 42

Og så til aften fået set endnu en fabelagtig Christopher Nolan film:

Lidt anderledes end både Inception og Interstellar men imho både fantastisk skuespil og historie

Guess that's its for now

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

9 timer siden, Henrik S. skrev:

... og med David Bowie som Nicola Tesla, så vidt jeg husker.

:hippy: Lige nøjagtigt superløber. Havde simpelthen så svært ved at huske, hvem Mr Tesla mindede mig om og så var det jo helt oplagt, da rulleteksterne kom. 

Dejlig film. Overvejer om jeg skal give mig i kast med "Tenet", som nu ligger på Blockbuster, men er lidt bekymret for om jeg kan hitte rede i dimensionerne :sleepy:

Ellers endte det med en nuldag. Sov længe, hyggede mig og har brugt lidt tid og energi på at komme godt i gang med nye sunde vaner + monitorering af disse.

Desuden den sidste af 2 deadlines, som bare har haft været skubbet og skubbet pga min COVID sygdom, men som nu omsider er lukket. Aftalen (med mig selv) egentlig, at jeg ikke længere skal arbejde i weekender, men nu har der haft været så mange fridage og de næste dage bliver helt sikkert travle netop pga de mange dages nedlukning. 

Havde overvejet at jogge en tur i aften men i forbindelse med aftensmad fik jeg pludseligt helt vildt kvalme/opkastningsfornemmelse. Meget mystisk men gik nogenlunde i sig selv igen. Havde ovnstegt noget kylling og ved ikke om det var skindet, som fremprovokerede et eller andet? Anyhow har jeg ikke lyst til så meget faren omkring. Heller ikke homegym. Nå i morgen er der atter en dag. 

Inspireret af Gregers vil jeg bruge loggen til at holde mig op på mit vægt mål. Jeg er selvfølgelig inderst inde bange for om jeg, som 1000 gange før, ender med at give op og så (også) skal slå mig selv i hovedet med det. Men omvendt, så er det måske det med at sige tingene højt, der nogle gange gør forskellen i forhold til at holde mig selv op på målet. Ja så nu skriver jeg det. Har haft det ultimativt bedst dengang, at jeg vejede 54 kg og nuværende vægt er 57.3 kg. Ja så et lille stykke men er ikke uoverkommeligt. Sund mad smager godt når jeg er sulten og jeg er meget mere sulten, når jeg ikke hele tiden har fyldt mig med super kalorieholdige ting som slik og chokolade + sukkerholdige drikkevarer. Time for a change. Ja og nu har jeg loggen her til at hjælpe mig. Er faktisk også friskere i hovedet og sover bedre når jeg spiser sundere, så win/win:innocent:

#rehab dag 1 i 7.uge = dag 43

Stay strong derude :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 4.1

Løb

Knapt 9 k

Skulle virkelig tage mig sammen da jeg kom alt for sent i seng natten til søndag og derfor var noget træt ovenpå arbejdsdagen. 

Omvendt var det bare så skønt at være ude, omend noget koldt. Tør slet ikke tænke på, at det nu skal til at være endnu mere vinter. Well der er kun en vej og det er at komme ud alligevel. Det kolde vejr gør transport løb mere logistisk udfordrende, da jeg skal tænke meget mere i ekstra varmt skifte tøj. I den situation ville det at stå af i Hørning og løbe de sidste 12 k hjem til varmt bad, være den bedste variant. Så har jeg heller ikke nogen bagkant tidsmæssigt. Det eneste det kræver, er modet til at stige ud af dejligt varmt tog ovenpå lang dag og så vide, at de første 4-5 k er helt mørke. Ved at jeg har klaret turen før med min kraftige pandelampe. Well just do it I guess. Vi får se. Tilgengæld går det ret meget op i starten og så nedad de sidste 8 k. Om morgenen den modsatte vej er det modsat og nogle hårde km op ad med rygsæk. 

Dejlig dag derude til Jer

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Koldt og væmmeligt, er det!

Men i forhold til for 10,15 eller 20 år siden, så ER det jo faktisk ikke slemt. Dengang har der været masser af frost, også med grimme minusgrader og vi havde rendt rundt med kolde våde sko pga sne og saltsjap.

Men vi vænner os hurtigt til de lune vintre.

Link to comment
Share on other sites

På 5/1/2021 at 12:40 , Gregers TF skrev:

Koldt og væmmeligt, er det!

Men i forhold til for 10,15 eller 20 år siden, så ER det jo faktisk ikke slemt. Dengang har der været masser af frost, også med grimme minusgrader og vi havde rendt rundt med kolde våde sko pga sne og saltsjap.

Men vi vænner os hurtigt til de lune vintre.

Enig kære Gregers :hippy: Mindes tydeligt det år, hvor jeg arbejdede i Odense... tænker, at det må have været i 2009 og ja en eller november dag begyndte det bare at sne og mange måneder derefter, der var der bare mandshøje dynger af sne og ekstrem kulde. Husker sjældent at have frosset sådan, som den vinter. Til gengæld kunne jeg så, i modsætning til nu, tilbringe en masse tid inde i en varm spinningsal og styrketrænede vist også for mig selv ind imellem. Well det er jo et luksus problem med de lukkede træningsmuligheder. Tirsdag til fredag var jeg dog ikke på nogen måde i stand til at drive mig selv ud i kulden for løb, når jeg landede i Århus ovenpå lange og tidlige dage. Den første uge i meget lang tid, hvor jeg har haft skullet så tidligt op, så mange dage i træk. Egentlig har det haft været en god uge men selvfølgelig også udfordrende, at vi igen igen skal berede os på den meget alvorlige trussel fra den britiske mutation. Og samtidigt er der visse dele af mine ansvarsområder, som ikke varetages ret godt fra hjemmekontoret. Har ind imellem haft følt mig så zombie agtig, at jeg har haft været tæt på at falde i med kaffe. Well omvendt,  så er det nu dag 1 i 8.uge = #rehab day 50 :hippy: Ja og weekendens to gode pas var absolut meget mere tilgængelige pga god og rolig mave.

Træning d 9. og 10. januar 2021

Løb

Begge dage Moesgaard t/rt knapt 16 k. Selvfølgelig i går mest frisk men lykkedes alligevel i dag med at accellerere da jeg var tilbage på asfalten og en af Strandvejskilometrene klokkede ind i 5.19 = et tempo, som jeg er godt tilfreds med med en træt krop ovenpå masser af mudder, vanskeligt terræn og op + nedstigninger. Meget langsommere end jeg løb i gl dage men bedre end længe. Følte mig helt som mig selv, som når jeg har haft haft det bedst i tidens løb, da lyset og solen endda var kommet lidt mere frem på himlen og gav flot udsyn over Århus bugten. Gerne lidt flere af den slags oplevelser i ugens løb  :please:

Madmæssigt syntes jeg egentlig i ugens løb, at det gik ganske godt med langsomt dalende vægt og det uden de store afsavn. Har vist sat det hele over styr i weekenden med for meget og god mad :4slap:men ja må bare ikke give op og hvis løb + anden træning kunne komme lidt mere regelmæssigt ind, så vil det også hjælpe. 

Stay strong derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Update

Træning d 11.1

Restitution

Var på farten fra tidlig morgen stund og bare træt da jeg kom hjem. Dog også godt øm ovenpå weekendens lange ture.

Træning d 12.1

Styrke + løb

Fik for engangs skyld lokket mig selv til lidt maveøvelser ovenpå aftensmaden. Begynder at lære, at det kortsigtede og konkrete nogle gange er det der skal til når jeg ikke helt orker. Og allerede halvvejs inde i de 5 minutters øvelser var jeg jo smadret. Ja så lidt er bedre end ingenting. Nu var jeg jo i gang, så kunne lige så godt fortsætte med lidt simple øvelser i bodyfit programmet. Lidt triceps, biceps, lateral raises, push ups, bent over row - bare helt let og så var det faktisk nemt lige at tage lidt tøj på og liste ud på de 5 km's oplyst byløb. Håber, at der kommer flere af den slags dage. Gør en stor forskel, at det ikke bare er arbejde, spise og så i seng og sove.

Træning d 13.1

Mere restitution

Træning d 14.1

Løb

5 k men med mere tempo end tirsdag. Synes at løb flytter sig i tiden. Det er dejligt.

Træning d 15.1

Endnu mere restitution

Træning d 16.1

Løb

Knapt 16 k Moesgaard t/rt på en helt usandsynlig smuk frostdag. Århus bugten og Marselisborg skoven stod bare helt klare i det flotte vejr. Trods den lange tur, god følelse af at kunne accellere når det var nødvendigt, når jeg fx skulle overhale + overvinde udfordrende underlag. Særligt det sidste stykke mellem Blommehaven og Moesgaard er mere vildt terræn. 

Dejlig dag + træning og dejligt bare at kunne slappe af i sofaen efterfølgende med gode bøger og en enkelt god film = "The big sick" som meget varmt kan anbefales. Har ellers ikke set fjernsyn i de sidste 2 uger. Ikke som et forbud men har bare haft brug for ro i mit hoved. Har også slettet Instagram på telefonen. Jo der er meget som jeg går glip af, men roen i mit hoved føles bare uvurderlig. Tror også, at det på sigt er hvad der kommer til at gøre den største forskel mht mad. Lige nu vægten fuldstændigt uændret 57.7 og har da haft lyst til at give op, mht at komme længere ned. Men det vil jeg altså ikke. I løbet af ugen eksperimenteret med noget faste og det føltes virkelig godt mht ro i kroppen/hovedet. Kunsten bare ikke at ende med at spise alt for lidt, blive for sulten. 

Arbejder hjemme ugens første 3 dage pga møde og temadag og selvfølgelig også den meget triste baggrund, at vi har omlagt rigtig meget til video og telefonkonsultationer, for at reducere risiko for smittespredning mest muligt. 

Tilgengæld også mulighed for noget mere løb og vil derfor gerne gå nogenlunde frisk ind i ugen. Planen forhåbentligt noget kombi af homegym + yoga senere. Har opdaget, at Matas har lov til at holde åbent og øjner derfor muligheden for et "vildt" shoppepas, inkl indkøb af ny pandekage stegepande i supermarkedet. Har fået en enkel opskrift med æg/banan/havregryn og lidt vanillesukker = gode carbs, men på min nuværende stegepande er der så mange ridser, at pandekagen uværgeligt sidder fast og ender med at blive til klatkage. 

Nå lige nu er solen godt nok kommet så fint frem, at det alligevel hiver lidt i stængerne men first things first eller noget.

Be carefull out there :hippy: 

Edit* Er jo nået til dag i 9 uge dvs 57 dages koffein rehab. Ikke at jeg ikke kan føle mig totalt fristet men ved stadig, at det er det bedste at holde mig clean af mange gode grunde. Keep it up. 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

22 timer siden, Bjergtrold skrev:

Knapt 16 k Moesgaard t/rt på en helt usandsynlig smuk frostdag. Århus bugten og Marselisborg skoven stod bare helt klare i det flotte vejr. Trods den lange tur, god følelse af at kunne accellere når det var nødvendigt, når jeg fx skulle overhale + overvinde udfordrende underlag. Særligt det sidste stykke mellem Blommehaven og Moesgaard er mere vildt terræn.  

Uha, misundelig på både distancen og på løbeterrænet :hmmm:

Link to comment
Share on other sites

På 1/17/2021 at 12:45 , Bjergtrold skrev:

Træning d 12.1

 

Styrke + løb

Fik for engangs skyld lokket mig selv til lidt maveøvelser ovenpå aftensmaden. Begynder at lære, at det kortsigtede og konkrete nogle gange er det der skal til når jeg ikke helt orker. Og allerede halvvejs inde i de 5 minutters øvelser var jeg jo smadret. Ja så lidt er bedre end ingenting. Nu var jeg jo i gang, så kunne lige så godt fortsætte med lidt simple øvelser i bodyfit programmet. Lidt triceps, biceps, lateral raises, push ups, bent over row - bare helt let og så var det faktisk nemt lige at tage lidt tøj på og liste ud på de 5 km's oplyst byløb. Håber, at der kommer flere af den slags dage. Gør en stor forskel, at det ikke bare er arbejde, spise og så i seng og sove.

Træning d 14.1

Løb

5 k men med mere tempo end tirsdag. Synes at løb flytter sig i tiden. Det er dejligt.

Træning d 16.1

Løb

Knapt 16 k Moesgaard t/rt på en helt usandsynlig smuk frostdag. Århus bugten og Marselisborg skoven stod bare helt klare i det flotte vejr. Trods den lange tur, god følelse af at kunne accellere når det var nødvendigt, når jeg fx skulle overhale + overvinde udfordrende underlag. Særligt det sidste stykke mellem Blommehaven og Moesgaard er mere vildt terræn. 

Er jo nået til dag i 9 uge dvs 57 dages koffein rehab. Ikke at jeg ikke kan føle mig totalt fristet men ved stadig, at det er det bedste at holde mig clean af mange gode grunde. Keep it up. 

 

Flot at du kom i gang med træning ovenpå aftensmaden! Det er skønt, når det lykkes at sætte små helt overskuelige mål til at komme i gang - og det så fører mere med sig.

Det er også virkelig dejligt at høre om sådan en lang og smuk løbetur i jeres smukke område omkring Moesgaard.

Forestiller mig den lækre løbefornemmelse i frostvejr! (har selv "opgivet/droppet" at løbe pga mine knæ, selvom jeg rigtig godt kunne lide det som yngre - på mellemdistancerne)

Må lige blive inspireret til lige at lave bare et par enkelte øvelser her efter min aftensmad efter at have læst lidt i din log :bigsmile:

 

God træning og god alt mulig andet!

Link to comment
Share on other sites

På 18/1/2021 at 11:08 , Henrik S. skrev:

Uha, misundelig på både distancen og på løbeterrænet :hmmm:

:hippy: tak kære super løber og ja det er også ultimativt noget af det, som altid gør det nemt for mig at beslutte, at min base er her i Århus. 

 

På 19/1/2021 at 20:52 , Tinapigen skrev:

 

Flot at du kom i gang med træning ovenpå aftensmaden! Det er skønt, når det lykkes at sætte små helt overskuelige mål til at komme i gang - og det så fører mere med sig.

Det er også virkelig dejligt at høre om sådan en lang og smuk løbetur i jeres smukke område omkring Moesgaard.

Forestiller mig den lækre løbefornemmelse i frostvejr! (har selv "opgivet/droppet" at løbe pga mine knæ, selvom jeg rigtig godt kunne lide det som yngre - på mellemdistancerne)

Må lige blive inspireret til lige at lave bare et par enkelte øvelser her efter min aftensmad efter at have læst lidt i din log :bigsmile:

 

God træning og god alt mulig andet!

:wub:Tak søde Tina og du er da så sej til at få trænet inkl med hjemme øvelserne. Håber ikke, at det bliver rent arbejde når din kollega går på barsel men genkender virkelig det med, at arbejdet ender med at fylde rigtig meget. Det er svært at slippe når vores patienter har brug for os. 

Alt godt herfra :hippy: 

Ja og så en lille update fra mig.

Mandag, tirsdag og onsdag blev med samme lille bytur på knapt 9 km. Tirsdag var min mave dog dum, så endte med at gå de sidste 2-3 km. 

Torsdag og fredag nul træning pga oceaner af arbejde.

I går 5 k og i dag 10 k

Torsdag aften fik jeg overbevist mig selv om, at jeg simpelthen var blevet for zombie, coach potato, stillestående inde i mit hoved. Ja så havde allerede truffet beslutningen om fredag morgen kl 5.30, for første gang i 63 dage, at indtage himmelsk café latte. Ved godt, at jeg havde forsvoret, at det skulle ske men hellere det end antidepressiv medicin. Har dog lovet mig selv, at det ikke skal indenfor dørene, altså ikke noget hjemmebryg. Godt nok hentede jeg en kop på tanken i går formiddags men i dag gik det fint uden og jeg tror godt, at jeg kan undgå kaffe indtil togtur torsdag morgen. Hvem ved. Måske jeg slet ikke har lyst til det til den tid :clown2: Det korte og det lange er stadig, at jeg trods meget, meget travl fredag var lykkelig og produktiv. Må se om sådan en slags mikrodosing, kan holde effekten stærk og bivirkningerne fra dørene. Kan også mærke, at det handler om en strategi, hvor jeg i lidt højere grad slipper alle reglerne og bare prøver at værdsætte, hvad der er, som det er. På samme måde vil jeg nyde hvert et lille trænings pas og hvad min krop vil være med til. Lige i øjeblikket, så magter jeg heller ikke at veje mig, eller følge stram diæt. Må bare erkende, at jeg har haft tidspunkter i mit liv, hvor jeg har haft været i super form og alligevel har haft hadet mig selv og syntes, at alt var forkert. Not any more. Apropos hvad Tina skriver, så havde jeg også en periode for noget tid siden, hvor særligt mit venstre knæ knasede og bragede. Og ja det siger noget om, at det ikke er selvfølge det med at kroppen vil være med. Hvis jeg pludseligt blev syg, så ville jeg selvfølgelig være ked af det, men jeg ved også, at jeg allermest ville ærgre mig over, at jeg ikke i højere grad havde nydt, hvad der var muligt. 

Og tilsidst en lille skøn sang som Spotify præsenterede mig for i "Best of the Decade" baseret på min musiksmag. Dejlig kommende uge til Jer derude :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

På 25/1/2021 at 09:11 , vestjyden skrev:

5 x løb på en uge er helt ok, inspirerende.

Tak kære Vestjyde :hippy: ja og for det meste nyder jeg også mine ture. På weekendens ture følte jeg mig dog ikke helt tilpas. Somehow for tung og for træt, ligesom ude af balance pga arbejdspresset, som nok også i sidste ende var det der fik mig til at forfalde til koffein fixet. Ja og selvom, at det kun var fredag og lørdag, så har jeg lige siden haft oplevelsen af at sove med et øje på klem. Ikke rigtig nede i den dybe søvn. Og så tilgengæld træt om dagen. Søndag faldt jeg i søvn om eftermiddagen i sofaen. Fik spist lidt for meget og for usundt. 

Nå ved jo heldigvis godt, hvad der skal til for at balancere tingene og selv her i de mørke corona tider, så har jeg fundet helt vidunderlige live streaming yoga klasser hos Yo studio. Der er også et kæmpe katalog af tilgængelige videoer men det med online streaming kan altså noget. For mig giver det mig mere følelsen af en konkret aftale, noget som jeg skal troppe op til og ikke lige kan udskyde til senere (de dage hvor jeg så ender med ikke at få det gjort). Desuden så ligger der masser af 15 minutters klasser fra Yo´s januar challenge og det må jeg simpelthen kunne få kastet mig selv ud i også på travle dage. I morgen er jeg booket til noget barre træning og så noget yoga inden sengetid = praktisk i forhold til at skulle tidligt op igen ovenpå forhåbentligt en god nats søvn. 

Træning d 25.1

Yoga

1 dejlig times Vinyesa

Træning d 26.1

Yoga 

1 dejlig Vinyesa time

+ 1 dejlig Yin time 

Ihhhh så bliver det ikke meget bedre. Stadig følelsen af at sove let i nat men faldt i søvn igen når jeg vågnede og er ved at være godt arbejdet igennem flere udfordrende deadlines. 

Jeg har ikke forbudt mig selv at indtage tidlig tog kaffe på torsdag men det fornuftige valg er at lade være. Jo jeg bliver totalt lykkelig i øjeblikket men bare så meget crash & burn fornemmelse senere på dagen og i dagene der følger. Så hellere forfølge de ting der gør mig naturligt glad som ro, yoga og anden træning. 

Nå har noget undervisning som jeg skal have gjort færdigt. Fortsat god uge til boardet.

:hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Update

Torsdag og fredag ingen træning pga lange dage men sov 6 timer i streg natten til i går og følte mig egentlig udhvilet da jeg vågnede af mig selv kl lidt over 4, så absolut et fremskridt ovenpå mit koffeinorgie i sidste uge. Har læst nogle artikler om genetisk set at være slow caffeine metabolizer og typisk have den form for problemer, som jeg har med indre uro, søvnløshed og mave problemer. Og også, at der for os, kan være sundhedsmæssige risici ved kaffe, som hjerteanfald og forhøjet blodtryk. Mens der for mange andre mennesker er en masse sundhedsmæssige fordele ved kaffen. Well om ikke andet, så håber jeg, at den viden kan holde mig motiveret næste gang, at trangen kommer over mig. Var i hvert fald ikke svært at undlade at tanke kaffe både torsdag og fredag morgen.

Træning d 30.1

Yoga

Yo Vinyesa weekend flow med super instruktør og Yo ejer Malene 60 minutter og virkelig dejligt

Styrke

Floor barre ligeledes med Malene, dvs ballet træning men fortrinsvis på måtte. Det lyder uskyldigt men det er benhårdt. Ja og selvfølgelig især, hvis du kan finde ud af at finde alle de små muskler der koordinerer bevægelserne. Lige nu er jeg lidt for rusten men skal nok alligevel blive øm i morgen.

Så skønt med adgang til de live klasser. Har planer om lille jog senere i forbindelse med nogle indkøb men kan mærke, at jeg ikke lige nu har brug for alt for hård løbetræning. Trænger mere til at få løsnet op, få aktiveret noget core og så det overhovedet at have lyst til at røre mig.

Dejlig dag til Jer derude. Oplever at dagene mærkbart er lysere nu. Og selvfølgelig fremhævet af sne og blå himmel.

Det er skønt. 

:hippy: 

 

 

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, Gregers TF skrev:

Jaaa - det er dejligt at lyset er ved at vende tilbage.

Dit løberi har da også fået en på hatten i den sidste tid, så ikke sært hvis du føler for at lette presset lidt.
 

:hippy: Tak kære Gregers og ja det har haft været nogle dejlige løbeture men har også haft følt mig brugt. Læste faktisk DR's  spørgsmål og svar i torsdags (tror jeg nok), hvor folk kunne stille spørgsmål til  en tidligere covid ramt sygeplejerske og en infektions medicinsk professor fra AUH (kan ikke finde link). Well men hun var tidligere marathon løber og beskrev det her med, hvordan hun gang på gang, havde været nødt til at bakke af mht træning. Jeg føler mig absolut ikke længere så mærket af min tidligere infektion og slet ikke som i foråret. Well men alligevel, så havde jeg faktisk en følelse af overtræning og i hvert fald et stort behov for at få noget af al syren ud af kroppen, få åbnet op og ja få noget energi. Jeg har en stærk vilje når jeg først beslutter mig for at løbe langt, eller flere dage i træk, men det er ikke altid, at det er det sundeste. Måske også derfor, at det har haft været godt for mig i flere omgange at træne med personlige trænere. 

Endte med at være sent på den til indkøb og havde også mest lyst til at være iført teletubbi kostume med fiber bukser og dun jakke. Ja så ikke mere træning i dag men vi får se, hvad kroppen er til i morgen. 

Tog hul på "Succesion" på HBO i går og det var tilpas underholdende til, at jeg nok fortsætter. Må se hvor meget jeg når inden at alle streaming tjenerstene udløber med Telmore abonnement pr 1.2. 

Sweet dreams :hippy:

Har for første gang i mit liv købt mikroovns popkorn og kommer uværgeligt til at tænke på denne, som superløber Henrik i sin tid introducerede i loggen 

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 31.1.21

Løb

Moesgaard t/rt knapt 16 k. Well ligegyldigt hvad jeg skrev i går, så var det jo simpelthen alt for fantastisk vejr til ikke at løbe den lange tur. Og landskabet super super smukt med sne og glitrende frostkrystaller. Havet helt blåt og tillokkende og bladene på jorden + på træerne smukt orange lysende. Himlen bare blå. Dog meget, meget glat. Faldt også på bagdelen på et tidspunkt men heldigvis et sted, hvor der var ret smalt, så jeg kunne få fat i nogle buske og hvor hældningen nedad gik over i noget mere lige ud. Andre steder var det sådan nogle brede isbouldevarder med stejl stigning ned ad længe og hvor jeg tænker, at man kunne komme ret galt afsted, hvis fodfæstet først røg. Well gik jo alt sammen og jeg fik vist trænet noget balance og  nogle stabiliseringsmuskler. 

Styrke 

Yo barre 45 min

Ikke ben hårdt men alligevel så hårdt, at jeg flere gange måtte tage små pauser. Det er jo det rare ved at være hjemme i egen stue og bag et slukket zoom kamera.

Yoga

60 minutters dejlig, dejlig Yo Vinyesa. Også med dejlige små pauser :hippy: 

Var tilmeldt de to Yo klasser for flere dage siden og selvom, at jeg var træt ovenpå løbeturen, så var det jo nemt lige at hoppe i noget mere træningstøj og gennemføre, så godt jeg nu kunne. I gamle dage ville jeg nok være lykkedes med at cykle ind i træningsstudie også trods løbetur. Meen længe siden, at jeg har haft den form for energi. Well men nu er jeg jo lidt på vej og det er dejligt. 

God kommende uge til Jer derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

På 1/31/2021 at 18:49 , Bjergtrold skrev:

Træning d 31.1.21

Løb

Moesgaard t/rt knapt 16 k. Well ligegyldigt hvad jeg skrev i går, så var det jo simpelthen alt for fantastisk vejr til ikke at løbe den lange tur. Og landskabet super super smukt med sne og glitrende frostkrystaller. Havet helt blåt og tillokkende og bladene på jorden + på træerne smukt orange lysende. Himlen bare blå. Dog meget, meget glat. Faldt også på bagdelen på et tidspunkt men heldigvis et sted, hvor der var ret smalt, så jeg kunne få fat i nogle buske og hvor hældningen nedad gik over i noget mere lige ud. Andre steder var det sådan nogle brede isbouldevarder med stejl stigning ned ad længe og hvor jeg tænker, at man kunne komme ret galt afsted, hvis fodfæstet først røg. Well gik jo alt sammen og jeg fik vist trænet noget balance og  nogle stabiliseringsmuskler. 

Styrke 

Yo barre 45 min

Ikke ben hårdt men alligevel så hårdt, at jeg flere gange måtte tage små pauser. Det er jo det rare ved at være hjemme i egen stue og bag et slukket zoom kamera.

Yoga

60 minutters dejlig, dejlig Yo Vinyesa. Også med dejlige små pauser :hippy: 

Var tilmeldt de to Yo klasser for flere dage siden og selvom, at jeg var træt ovenpå løbeturen, så var det jo nemt lige at hoppe i noget mere træningstøj og gennemføre, så godt jeg nu kunne. I gamle dage ville jeg nok være lykkedes med at cykle ind i træningsstudie også trods løbetur. Meen længe siden, at jeg har haft den form for energi. Well men nu er jeg jo lidt på vej og det er dejligt. 

God kommende uge til Jer derude :hippy: 

Wouw, super lækker løbetur! Kombineret med endnu mere lækkert! Totalt sejt og dejligt at læse :-) Thumps up for fortsat god energi! Surf på bølgen så længe som muligt  - og fang derefter den næste ;-)

Link to comment
Share on other sites

På 1/2/2021 at 20:39 , Tinapigen skrev:

Wouw, super lækker løbetur! Kombineret med endnu mere lækkert! Totalt sejt og dejligt at læse :-) Thumps up for fortsat god energi! Surf på bølgen så længe som muligt  - og fang derefter den næste ;-)

:wub: Tusind tak kære Tina og ja det var en dejlig dag. Den forløbne uge har det nu mest haft været yoga bølgen, som jeg har haft surfet på men det har nu også haft været super dejligt og dejligt at have fået overvundet hurdlen med at komme godt i gang med hjemme træning. Live sessionerne gør en kæmpe forskel men meget muligt, at jeg med en mere regelmæssig praksis, bedre vil kunne benytte mig af "båndede" optagelser i en snæver vending. Lige nu er der dog så fantastisk mange dejlige hold, at det er svært at se, at det skulle blive nødvendigt lige foreløbigt. I den kommende uge har jeg planer om at starte nogle af dagene med lidt let træning. 

Drak i øvrigt lidt automat kaffe onsdag på job og torsdag lidt filter ditto. Fredag hentede jeg morgen latte på Circle K i mit teletubbi kostume og ja den slog maven lidt hårdt men gav virkelig god energi. Både i går lørdag og i dag søndag har jeg haft klaret mig fint uden og mon ikke, at de næste dage også går fint uden og så kan jeg måske skeje ud i en kop en af dagene sidst på ugen. Skidtet skal stadig ikke inden for dørene men nyder det så meget en gang i mellem.

Træning d 1.2.21

Yoga 

45 minutters meditation + yin/restorative yoga. Var godt øm i lårene ovenpå søndagens lange tur, så gjorde virkelig godt. 

Træning d 2.2.21

Yoga

60 minutters Vinyesa

60 minutters Yin 

Træning d 3.2.21

Yoga

60 minutters live stream med Soham via Yogastream yoga + historiefortælling + at en god veninde deltog i samme livestream = noget af det tætteste på socialt arrangement, som jeg har oplevet længe. Vigtigst ved dagen, at jeg faktisk kom ret sent hjem med toget men alligevel lykkedes med at få smidt mig på måtten = great progress.

Træning d 4.2.21

Restitution

Kom sent hjem og var helt færdig 

Træning d 5.2.21

Dans 

45 minutters klassisk ballet træning. Et dejligt gensyn med en disciplin, som jeg jo er totalt fejlcastet til med min manglende koordineringsevne, super uflexible krop og ja i det hele taget tumlinge tendenser... men men jeg elsker det... og det er sundt for mig. Kan mærke, at jeg kommer i kontakt med noget meget feminint og yndefuldt og at det faktisk også motiverer mig til at gøre mere ved yogaen, arbejde på men flexibilitet og få noget af al hårdheden og stivheden ud af kroppen. På sigt så vil det faktisk støtte resten af min træning, masser af core arbejde og spænden op i musklerne. 

Var faktisk så oplivet ovenpå timen, at jeg har meldt mig til en 4 ugers virtuel danse workshop med 3 ugentlige sessioner. Når jeg bare er hjemme i egen stue, så gør det ikke noget, at jeg er total newbee, eller ikke kan følge med. Det gør mig godt og desuden endnu flere gode grunde til ikke bare at smide mig i sofaen. 

Yoga 

Mener at det var 60 minutters Vinyesa men kan næsten ikke huske det. Dejligt var det helt sikkert.

Træning d 6.2

Yoga

60 minutters vinyesa

60 minutters Yin 

Træning d 7.2

Styrke

60 minutters barre træning 

Yoga

60 minutters hatha yoga

Løb

3-4 k's roligt jog ned i byen og hjem igen. Ikke noget vildt men dejligt lige at røre mig. Vil prøve at få flere af de korte løbeture ind. Dog prøve at undgå de udmarvende ture, hvor kroppen igen spænder helt op. 

That's it. Dejlig kommende uge til Jer derude :hippy: 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Update 

Træning d 8.2

Yoga

60 minutters ashtanga med Yo. Virkelig dejligt.

Styrke

45 minutters Martial arts med Yo. Rigtig anderledes og er ikke sikker på, at det er den klasse, som mine underboere er mest begejstrede for. Der var den fedeste playliste til timen = helt anderledes musik end jeg plejer at høre, så listede ud på lille løbetur. Meget anderledes at bevæge mig med en veludhvilet og (relativt) flexibel krop. 

Løb

5k

En af mine veninder fortalte mig i øvrigt mandag aften, at man kunne få Starbucks kapsler til Nespresso maskinerne, så om natten drømte jeg om kaffe og tog tirsdag morgen teletubbi kostumet på for tidlig Latte lige inden morgenens første pas

Træning d 9.2

Styrke

Knapt 45 minutters barre time med Yo, dvs igen masser af både styrkende og yndefulde moves , så godt for mig. Følte mig meget international og New Yorker agtig med to go kaffe og morgendans. Ja det er de små tricks der gælder til at holde humøret oppe i denne mærkelige tid.

Ovenpå dagens arbejde

Yoga

60 minutters Vineysa med Yo

60 minutters Yin med Yo

Træning d 10. + 11.2

Restitution og fik desuden onsdag 1.vaccine og syntes egentlig, at jeg efterfølgende blev ret mærket af det. Læste et sted, at hvis du har haft COVID, så kan 1.vaccine egentlig tjene som vaccine nr 2 og intuitivt virker det logisk, at bivirkningerne også er lidt derefter. Tænker også på, at den store mængde af bivirkninger hos sundhedspersonale i Sverige, som lige nu fører til pause i Astra Zeneca vaccination. Ja om det simpelthen skyldes, at mange af dem har haft været syge uden at vide det. Ja så kunne måske også undvære stik nr 2 men må hellere følge plan. Har bare ikke så meget lyst til at blive rigtig skidt igen. Torsdag var jeg egentlig booket til nogle sene klasser men hjemtur i tog var iskold, så krøb atter bare sammen på sofa med "The undoing", som jeg egentlig finder nogenlunde spændende men ikke sådan, at det er en serie, der sparker mig bagover. Så var jeg meget mere vild med "The Night Manager". Well efterhånden er der også bare så mange gode serier. Har fået helt lyst til at gense "Peaky Blinders". Nå ja og så blev det onsdag til lidt automat kaffe på job og torsdag tankede jeg Latte i 7-11 på Herning station. Syntes at jeg havde fortjent det på den tidlige morgen og med vaccinebivirkninger etc. Ville lyve, hvis ikke jeg indrømmede, at jeg mærker det lidt på søvn og mave men kan se, at jeg nu godt kan leve med, at det måske igen bliver kaffe onsdag. Måske jeg springer det over. Det med tilgængelighed er virkelig alt afgørende for hvis det havde været herhjemme, så havde jeg formentligt brygget noget mere. Det bliver bare lidt pinligt, hvis jeg køber en stor espresso maskine og så skal kassere den når det går amok for mig. Så har det været lettere med de små baby espresso kander, som der er røget nogle stykker af i skraldespanden i tidens løb. I'm an addict :innocent:

Træning d 12.2

Løb

10 k Blommehaven t/rt. Stadig noget tung og træt i kroppen men en fabelagtig smuk dag og nogenlunde forhold. Faldt dog ligepræcis samme sted som sidst, da der bare var helt umanerligt glat. 

Træning d 13.2

Styrke

Pilates 45 min med Yo. Dejlig start på dagen og en form for træning, som jeg gerne ville meget mere. Pilates bliver en del af det dansekursus, som jeg indleder i næste uge og det er jo ret perfekt med de små og effektive bevægelser i den her tid, hvor jeg ikke kan tonse rundt i et stort fitness center. Nu er jeg nok heller ikke den fødte optimist men kan nogle gange tænke om vi overhovedet kommer tilbage til de tider nogensinde, eller om det her forbliver sådan en apocalyptisk nedsmeltning, hvor vi for altid skal være spærret inde i vores små kapsler. 

Yoga

45 minutters Vinyesa med fokus på side bevægelser, side planker, halvmåner etc etc, very nice. 

Well og så er vejret jo fortsat så fantastisk, at det kalder på en løbetur men tænker ikke nødvendigvis, at det skal være den lange tur. Måske bare 5 k og så med tillæg af indkøb i Føtex/Menu. 

Alt godt til Jer derude. Nyd det smukke vejr, weekenden og pas på Jer selv og hinanden.

Og en af mine nye yndlingssange fra Martial Arts playlisten. Tror virkelig nogle gange, at det er sundt at blive rusket lidt i.

 

:cooldance::headphonedance::heartpump:

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Interessante tanker om svenskernes bivirkninger - dem havde jeg (irriterende nok) ikke selv tænkt men det giver god mening.

Spændende hvad der kommer til at ske herhjemme med en mutation der vokser skjult i tallene mens man overvejer at åbne op, trods WHO og flere danske forskere fraråder det. Og så måtte man lukke skolerne igen i Ishøj - at det lige er der, er desværre nok ikke overraskende omend ikke særligt politisk korrekt at nævne. Uanset hvad, kommer man jo nok til at finde på en varig måde at danse med sygdommen på, for den forsvinder nok ikke helt med vaccinerne. Som det er nu er det en gangbar “kort” løsning men det holder ikke i evigheder.

p.s. jeg elsker simpelthen at læse om dine kampe med kaffen. 

Link to comment
Share on other sites

18 timer siden, Gregers TF skrev:

 
p.s. jeg elsker simpelthen at læse om dine kampe med kaffen. 

:hippy: Tak kære Gregers, ja og jeg er også nødt til at grine lidt af mig selv. Ved jo ikke om nuværende strategi er endnu en misbrugs escape, hvor jeg prøver at bilde mig selv ind, at noget fungerer. Dog føler jeg mig ikke hele tiden optaget af trangen til kaffe og jeg synes, at det har haft fungeret godt, at det er engang imellem. Jeg sover dybt her henover weekenden, hvor jeg ikke er loadet med kaffe og på de tidlige dage, så giver det en lille luksusfornemmelse til Herning livet. Ikke den dårligste fornemmelse at associere med fremmøde ude i afdelingen. Stadig har jeg et tydeligt billede på nethinden, hvor jeg står nede ved affaldscontaineren med en dyr og stor maskine, som jeg er nødt til at skille mig af mig, hvis det nu skulle komme til, at jeg troede at jeg kunne styre det herhjemme. Ret afgørende er også, at der er mange andre ting der generer både min mave og søvn. Så koffein rehab er ikke løsningen på alt. 

Nå løb i går blev bare spadseretur til supermarkedet i mit løbetøj. Senere i dag noget barre træning og så yoga. Planen at få tilberedt nogle sunde ting i køkkenet i dag. Fx de gode gamle spidskåls bokse. I en lang periode har jeg haft købt spidskål hver uge og så smidt ud. Men måske i dag betyder enden på det. VIlle også gerne bage de gode gulerodsboller, squash muffins og et helt særligt banan morgenmads brød. Har indimellem haft tilberedt pandekage af rå havregryn, æg og banan og det er faktisk en af de ting som driller mave rigtig meget. Rå havregryn selv glutenfri duer bare ikke. I havregrød går det bedre. 

18 timer siden, Gregers TF skrev:

Interessante tanker om svenskernes bivirkninger - dem havde jeg (irriterende nok) ikke selv tænkt men det giver god mening.

Spændende hvad der kommer til at ske herhjemme med en mutation der vokser skjult i tallene mens man overvejer at åbne op, trods WHO og flere danske forskere fraråder det. Og så måtte man lukke skolerne igen i Ishøj - at det lige er der, er desværre nok ikke overraskende omend ikke særligt politisk korrekt at nævne. Uanset hvad, kommer man jo nok til at finde på en varig måde at danse med sygdommen på, for den forsvinder nok ikke helt med vaccinerne. Som det er nu er det en gangbar “kort” løsning men det holder ikke i evigheder.
 

Well det var jo kun gisninger mht det med Sverige men tror helt sikkert, at mange sygehus personaler har haft været eksponerede og bare asymptomatisk syge. Det var hvad vi så da vi begyndte at teste hyppigt. Ja og det med det mere varige tænker jeg også. Vi må fortsætte med at få det bedste ud af det.

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share