Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Træning d 9.5

Yoga

60 minutter Vinyesa flow i FW Nørrebrogade. Var lige inden en hatha heatwave time, så salen var meget varm. Dejligt. Fristende at blive men ville også gerne nå løb i dag. 

Løb

40 minutter jog-Ae1 (landede så oppe i Ae2 meget af det sidste stykke tid men det gør jo ikke noget) 

:hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 10.5

Yoga

60 minutters Vinyesa flow JBV. Dejlig time ligesom i sidste uge. Havde glemt løbestrømper men passede egentlig også godt med en pause fra løb. Faldt i søvn i sofaen ved 20 tiden og nu har jeg så i nogle timer været lysvågen. Der er ganske mange birkepollen og selvom, at jeg ikke har løbenæse/astma lige nu, så ved jeg ikke om noget af trætheden måske alligevel kan være relateret til min allergi. 

Ville egentlig supergerne op og morgenløbe men tænker, at det bliver svært at komme op til kl tidligt. 

Søde drømme til boardet og til mig selv :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 11.5

Løb

40 min, 10 min jog vekslende med 5 min i Ae2. Havde dog vældig ondt i maven og det gjorde det noget træls at løbe. Var ellers ret begejstret da jeg fandt laktosefri skyr men skyr er bare ikke godt for min mave EOD. Stadig godt lige at få rystet hovedet ovenpå en træt og lang dag.

Træning d 12.5

Restitution

Var både meget tidligt oppe og på hospitalet til sent, så trillede bare direkte hjem. 

Træning d 13.5

Yoga

60 dejlige dejlige Vinyesa flow minutter FW JBV

Løb

23 minutter jog-Ae1. Oplægget 30 men mave stadig lidt træls men fint alligevel

Træning d 14.5

Yoga

Dejlig Vinyesa flow FW Dalgas Avenue

Løb

Hechmann grundtræning uge 5 dag 6

15 minutter opvarmning jog-Ae1 men var de sidste minutter lige nede og smage på lidt friskere tempo

3 x 3 minutter i AT-An1 med 4 minutters jog ind imellem

1. 4.30

2. 4.28

3. 4.24 i 2 minutter og så hurtigere det sidste minut med de sidste 30 sekunder i 4 min/k

15 minutters afjog (Ae1-Ae2)

Endte med at tænke, at jeg nok skulle have haft givet lidt mere tempo fra starten men well måske er det nogle gange forskellen på om stængerne holder eller ej + at min motivation mht at løbe intervaller er markant anderledes og god, sammenlignet med tidligere, ja og det simpelthen fordi, at det ikke er max æde mig selv indefra, uudholdeligt. 

I dag en masse husalfe halløj, yoga event og så vil jeg prøve at få svømmet lidt. Lige om lidt yoga i Portugal og efterfølgende møde i Chicago, så bliver nødt til at prøve at være lidt på forkant med det hele. 

Dejlig pinse til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

9 timer siden, Bjergtrold skrev:

I dag en masse husalfe halløj, yoga event og så vil jeg prøve at få svømmet lidt

 

Træning d 15.5

Yoga

Halvanden skøn time i FW Scandinavian center. Havde løbeskoene med men centret lukkede tidligt og manglede også stadig en del på husalfe pas siden, så var egentlig fint. Vil tilgengæld meget meget gerne nå at løbe lidt inden vagt i morgen mandag, hvor jeg undtagelsesvist skal være tilgængelig på telefonen frem til tirsdag kl 8.

Link to comment
Share on other sites

På 17. maj 2016 at 07:15 , Vivsen skrev:

Kære bjergtrold - hvor er det træls at læse om maveproblemer - håber det er gået i sig selv igen... en kærlig hilsen og stor TRAMPE-krammer fra en efterhånden skjælden mol-gæst :raisebrow: 

Tusind tak søde og trampe kram right back at you. Well ja træls med mave men omvendt, så kan jeg jo også bare lære at lade være med at indtage de ting der driller mig, som fx skyr og det er så åbenbart ligemeget om det er med/uden laktose. Sådan noget som dadler skal jeg også bare clear cut holde mig fra og bør nok i det hele taget skele en hel del til FODMAP. Lykkedes mig faktisk at spise havregryn med mandelmælk på og det var helt ok. Mandelmælk i morgenkaffen er dog lige strengt nok, så der skejer jeg ud i lidt Mini-mælk :clown2:

Well ellers tid for en update. Vildt som tiden flyver.

Træning d 16.5

Yoga

Morgentræning i Yo. Genial lejlighed til at få hentet måtte og så var der sindssygt mange søde folk i huset. Rigtig hyggeligt men har det nu stadig godt med, at jeg primært holder mig til timerne i FW. Da jeg kiggede uge programmet i Yo igennem, var det på de fleste hold ikke engang muligt at skrive sig på venteliste fordi at ventelisterne også var fulde. Elsker det lille sted men er somehow druknet lidt i sin succes. I en travl hverdag kan jeg simpelthen ikke leve med, at jeg ikke ved om jeg er kommet på hold + at jeg skal framelde mig inden de 6 timer og iøvrigt booke ting forlods flere uger i forvejen for overhovedet at være på venteliste. Ellers fin vagt men orkede ikke at have telefon med til træning og risikere at blive ringet op midt i fitnesscenter, så trillede bare hjem for aftenafslapning. 

Træning d 17.5

Yoga

1 skøn time i FW JBV

Løb

Hechmann uge 6 dag 2, 15 opvarmning, 10 min i Ae2-Ae3 5.22-4.41, 5 min jog, 5 min AT 4.36, 15 afjog, very nice

Træning d 18.5

Restitution

Var på hospitalet til kl 19, så nåede ikke noget

Træning d 19.5

Yoga

Skøn skøn time i FW JBV. Bagefter trillede jeg ned igennem en totalt forårs udsprungen duftende Paludan Mullers vej ovenpå let regn og det var somehow magisk. Et eller andet sted nok det, som jeg værdsætter mest ved yogaen, at den somehow får mig til at se og værdsætte de "små" mirakler i hverdagen. Sådan lidt "as good as it gets" agtigt. 

Træning d 20.5

Løb

Morgenløb ca 30 minutter igen i forårsmorgen duft ved nærliggende skov og rundt Mindeparken med smuk udsigt ud over Århus bugten. Var totalt gadget fri men løb måske lidt mere til end svarende til jog-Ae1. 

Yoga

Virkelig dejlig time i FW JBV. Inden var jeg stadig ikke rigtig taget mentalt på ferie ovenpå totalt hektisk dag men bagefter virkede det meget mere ok. 

Træning d 21.5

Yoga

Skøn time i FW Scandinavian center

Løb

Hechmann dag 6 i uge 6

15 opvarmning, ramte Ae1 efter 5 minutter og efter 10 bevægede jeg mig over i Ae2 +

4 x 3 min i AT-An1, 3 minutters jog indimellem

For ikke at risikere at løbe for langsomt, snuppede jeg de 3 første i 4.24 = toppen af An1 men havde stadig mere at skyde med så den sidste blev løbet bevægende mig ned mod 4 og de sidste 30 i 3.30. Well skal selvfølgelig også siges, at jeg sikkert har lidt ekstra kræfter af ikke at løbe 7 x om ugen, men er stadig glad for fornemmelsen af, at jeg har rykket mig tempomæssigt. Eller rettere, at oplevelsen af at løbe lidt hurtigere, er så relaxed. Mødte også en kollega, der havde trænet efter Hechmanns principper frem mod dagens Copenhagen Marathon og ligeledes beskrev følelsen af aldrig at have løbet bedre. Havde dog så lige fået overgjort det og var blevet skadet ØV ØV, hvilket jeg jo også selv gjorde for måneder siden, så er virkelig virkelig en delikat balance. 

Var ellers nødt til at ommøblere dagen da STOFA "tvang" mig ud i at skifte til nyt modem, tilsendt til mig for uger siden, ved simpelthen at afbryde mit internet natten til i går. Endte så med at sidde i telefonen i timevis og prøve forskellige ting, vejledt af godtnok søde og tålmodige folk, men udkommet bliver jo alligevel, at jeg mandag skal vente mellem 13 og 16 på at en eller anden kommer og løser whatever der nu er problemet med fjernbetjening/fjernsyn. Tidspunkt hvor jeg ellers havde haft udsigt til fantastisk dobbelt yoga time med Mariam. Tirsdag bliver en lang og hektisk rejsedag og der ved jeg bare, at det kunne have været rigtig rart at være godt nede i gear inden. 

Ellers ved at pakke både til Portugal og USA. Førstnævnte bliver formentlig koldere end i DK, så finder en masse af mine gode bjergting frem og Chicago har omvendt udsigt til hedebølge med op mod 30 grader. Ikke at det plejer at betyde noget, eftersom, at der typisk er den vildeste aircon på konference stederne og om aftenen. Kunne dog være skønt, hvis jeg kunne løbe letpåklædt langs Lake Michigan. Må huske at få styr på puls/løbeur med nyt batteri etc.

I dag bodyfit og yoga og måske jeg ender med noget aftenløb udendørs.

Fortsat dejlig søndag til boardet :hippy: 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 22.5

Bodyfit

60 skønne minutter. Pressede ikke mig selv max max for er faktisk et stykke tiden siden, at jeg sidst havde noget med vægte at gøre men alligevel god følelse af, at der er lidt muscle power at gøre godt med.

Yoga

Virkeligt skønne 60 minutter :hippy::hippy: 

Kroppen føles så massivt brugt nu, at der ikke kommer til at ske mere førend i morgen :cheer::clown2:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 23.5

Bodyfit

1 h med super instruktør L som jeg primært kender fra yoga :hippy: 

L var super god til at motivere os til at få godt med vægt på og jeg kan se, at jeg nok har haft skånet mig selv hæ hæ

Løb

Hechmann grundtræning uge 7, dag 1

40 minutter jog-Ae1, ramte toppen af Ae1 efter 10 minutter og lå så der indtil ca 35 hvor jeg snød mig lidt ind i Ae2. Stadig nice and easy. Nu Baresso tid med café latte og croissant = masser af kalorier men hvor smager det godt :hippy:

Har fundet noget yoga der skulle være muligt efter stofa cirkus

Pønser på om jeg kunne nå et Hechmann pas meget tidligt i morgen inden afgang...

We will see... :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 23.5 fortsat

Yoga

Helt vidunderlig hatha yoga time hos Mariam FW JBV. Stofa mand kom heldigvis tidligt, således at jeg lige kunne nå en af Mariams skønne timer. Ihhh det var simpelthen skønt og afslappende. 

Viste sig, at det var nødvendigt med en helt ny tv boks, så det var ikke så mærkeligt, at vi ikke kunne få det til at du i lørdags. 

Nå that´s it :hippy: 

Lidt (meget) spændt på det hele. Ved ikke lige, hvornår at der kommer updates... stay cool everyone :cheer:både hjerte og kysse smiley er væk, øv Morten Z :clown2:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
På 3. jun. 2016 at 22:44 , Schroinx skrev:

Hvad er din vurdering af Hechmann? Er det pengene værd? Jeg har lidt overvejet det, men kan ikke helt finde ud af det.

Well tak for at spørge Mr Schroinx :hippy: inkl i at forhindre log i at glide om på side 2 her i mit lange fravær :icecream: (fandt de ekstra smileys - tak Henrik)

Mht at vurdere Hechmanns træningsprincipper, så kan der jo anlægges mange vinkler på det. Og i min oplevelse, så er det jo ikke kun programmerne men i lige så høj grad, hvordan den enkelte motionsudøver/atlet, forvalter det. Hvad er udgangspunktet, hvad er målet; PR, form forbedring (og hvad mener vi i øvrigt med form?), træningsglæde, undgå skader, hvad vil den enkelte investere etc etc. Fra min helt egen snævre vinkel, så har jeg personligt fået ekstremt meget godt ud af at begynde at træne efter Hechmanns principper. Ja og jeg har en klar fornemmelse af, at jeg kan få endnu mere ud af det. Det er som om, at jeg både mentalt og fysisk efterhånden har meget mere "feeling" med de enkelte pas og måden ugen er bygget op på. Tror desuden for første gang i mit liv, at det er lykkedes mig både at træne udholdenhed og samtidigt være blevet hurtigere. Før i tiden gik det godt når jeg løb langt og langsomt men ligeså snart, at jeg begyndte at løbe intervaller, så kom skaderne. Mange har fokus på de langsomme Hechmann pas men i virkeligheden, så er der 3 pas i ugen med tempo og jeg tænker helt klart, at det har været med til at flytte mig rigtig meget. Da jeg overgik til de nye zoner, der var det i en periode lige i overkanten med de mange pas i ugen men som det er nu, så tror jeg egentlig, at kroppen er vænnet til det og at de nye zoner er helt tilpas. Igen et eksempel på, at programmet har flyttet mig rigtig meget siden nytår. Om det så for nuværende rækker til PR er så mere tvivlsomt. Mit sidste gennemførte halvmarathon var i 2013 og i 1.36.19. På det tidspunkt var jeg så lige noget lettere og mere fit men mht ben + kredsløb, så viste mine løbeture i Chicago i sidste uge mig, at det bestemt ikke så dårligt ud, sammenlignet med da jeg sidst var der i 2013 lige inden halvmarathon. Jeg føler mig også mere udholdende og bedre til at restituere ovenpå passene og mine interval pas fx en dag som i går, gik rigtig fint med 3 lette minutter i henholdsvis 4.20, 4.20 og 4 minutter/k. Ved juletid kunne jeg slet ikke og nok aldrig nogensinde tidligere, har det haft føltes let for mig at befinde mig i det tempo. Ved ikke om de her løselige reflektioner kan bruges? Og ved heller ikke hvor mange løbedage i ugen du forestiller dig? Jeg kan kun skrive, at jeg varmt kan anbefale træningsformen/bogen og da jeg for nogle måneder siden var skadet, var det kun med baggrund i eget ego og manglende lydhørhed overfor kroppens signaler og ja så lige den feature, at H træningen havde hjulpet mig markant i form på kort tid :headphonedance::heartpump::shades:

Ellers tid for en lidt summarisk update. Var på et pragtfuldt yoga retreat lidt nord for Lissabon. Et skønt sted med fabelagtig Iyengar yoga undervisning morgen og aften, dejlig vegetarisk mad, søde mennesker og masser af tid og ro til at læse, sludre, sove og løbe småture i omegnen. Også mulighed for at surfe med udgangspunkt i verdensberømt Peniche halvø. Det gjorde jeg dog ikke. Inden afrejse fabelagtigt gode luftveje og derfor absolut et tilbageslag i en uge at bo med 3 hunde + 3 katte og et fugtig koldt stenhus designet til at holde heden ude. Dvs mindre behageligt i halvkøligt og fugtigt vejr med en del regn. Havde en rimelig tid dernede men blev ret syg med astma, bihuleproblemer og luftvejsinfektion hjemme igen. Lidt tricky, eftersom at jeg landede natten til tirsdag og allerede torsdag morgen satte kursen mod Chicago. Var virkelig virkelig sølle i fly men fik det mirakuløst (+ tak til antibiotika, binyrebarkhorm, etc etc) bedre og fik rigtig meget ud af mødet, inkl 4 fantastiske løbeture langs Lake Michigan. Den ene var Hechmann uge 8, dag 7 = knapt 20 k i langsomme zoner, hvor jeg dog hele tiden løb lidt for hurtigt. Absolut et godt eksempel på, at det har haft været en god investering at tilbringe noget tid på løbebånd mht at sikre, at jeg faktisk har haft holdt tempoet nede. Turen i øvrigt omkranset af god yoga om morgenen inden jeg skulle flyve hos super instruktør Mariam på JBV og inden hjemtur egen praksis ved poolen. Hjemme igen har jeg brugt de sidste dage på at lande nogenlunde i DK igen. Har en del arbejde at gøre i disse uger men nød hyggelig fødselsdag hos en god veninde i går og dagen i dag har også haft været afslappende med 85 minutters løb svarende til Hechmann grundtrænings uge nr 9, dag 7 og så halvanden skøn times yoga event FW Dalgas Avenue. Næste uge justerer jeg ind svarende til specifik halvmarathon trænings uge nr 12, kulminerende i race på søndag. Som sagt føles denne periode med rejser, infektion, astma, jetlag og særlig Starbucks/konference diæt bestående af café Latte + bagels, ikke som den helt optimale forberedelse men jeg tager dagen med som en oplevelse og har den største lyst til at fortsætte med at træne efter H principper. Så må jeg bare lige se, hvordan og mod hvad kursen skal sættes. I Lissabon lufthavn mødte jeg i 2 omgange garvede triathleter med deres store cykelkasser og stålsatte blikke. Ovenpå al yogaen følte jeg mig dog både højere, rankere, gladere og mere relaxed end længe og jeg ved, at jeg ikke igen vil udsætte mig for IM træning, med mindre, at jeg for alvor kunne gøre det med udgangspunkt i yogaen og somehow så er de to ting nok mutually exclusive, hvis der er noget der hedder sådan. 

Well guess that´s it for now. Gode summervibes til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

12 timer siden, Henrik S. skrev:

 

Ork, det er der masser af energi i :dumbbell_lift:

Tak for god beretning.

Hæ hæ ja superløber :hippy: that's the problem og tak :clown2:

super træt til morgen og hele dagen. Lidt typisk mig i jetlags periode at blive lidt B menneske. Friske op om aftenen og gå sent i seng. I går hjalp AC DC så godt til tæt på, hvor jeg bor.

Var så træt, at jeg faldt i søvn under yoga afspænding, så stod over på løbetur. Har også nået at købe start nr til halvmarathon først i september i en seriøs erkendelse af, at jeg er max presset på mange fronter i de her dage. Ikke at det er definitiv, at jeg ikke går til start men skal have styr på undervisning både til onsdag (overmorgen) og tirsdag i næste uge og ja begrænset hvad jeg når aften/morgen. Heldigvis ikke så megen hoste/astma i dag.

Søde drømme til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 14.6

Yoga

1 dejlig time FW JBV

Løb

Hechmann, specifik halvmarathon træning uge 12, dag 2

Oplægget 4 x 1000 m med 800 m i An1 (4.36-4.23) og de sidste 200 i An2 (4.22-4.04)

Som opvarmning 15 min jog-Ae1 og afjog 15 min. 2 minutter og 42 sekunders pause ind imellem. Nu hvor det gik så godt og nemt i lørdags havde jeg nok strammet skruen lidt rigeligt + at det var nemt at regne med 4.20 og 4.00, så endte med 4 x 1000 m i 4.16. Den første var rigtig hård men så gik det faktisk nice and easy. I morgen et let pas og vil fortsat kæmpe for at nå så meget som muligt af foredrag til d 21.6 INDEN weekenden, således at jeg kan hygge mig med halvmarathon. Kan simpelthen ikke passe, at jeg ikke kan finde tid til det. Også selvom, at de her dage er noget svære og amputerede, eftersom at jeg er totalt OFF om morgenen og næsten ikke kan kravle ud af sengen. Igen i går gevaldigt frisk henimod midnat og sov først sent. I aften skal jeg have fabrikeret nogle slides til i morgen tidlig. 

Søde drømme til boardet :hippy:

Og vedhæfter et lille yoga minde fra Portugal. Mig med lyserød top2016-05-29 12.29.44-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

På 15. jun. 2016 at 08:53 , Henrik S. skrev:

Hvorfor hænger der syv piske på bagvæggen? Bliver stedet brugt til noget andet om aftenen? :crazy:

Det er ellers en hurtig genoptagelse af træningen. Efter sådan et rejseprogram ville jeg have været smadret i 14 dage efter. #gammelfar

:hippy: Hæ hæ superløber faktisk så kræver det ikke megen fantasi at se nogle crazy ting i det klassiske Iyengar yoga træningslokale og selve yoga formen er i høj grad præget af bændler, gynger, udstyr på udstyr og aparte moves.... Ser dog efterhånden meget tydeligt formålet med det og tænker stadig, at mine led åbnede mere op i løbet af de 5 dage i Portugal, end ved de sidste 5 års praksis. Det er meget let at gøre yoga uden at flytte sig, men vores dygtige lærer kunne virkelig noget og det føltes så fantastisk at få skabt plads og bevægelse i leddene. Amazing. 

Her et lille billede, hvor vi hænger som små flagermus på væggen 

2016-05-30 13.01.05-1.jpg

Ellers nogle flere dage med ret kaotisk søvn. Fik styr på slides inden onsdag men sov sent og vågnede tidligt, så helt brændt af onsdag eftermiddag, hvor jeg chillede direkte hjem i sofaen og faldt pronto i søvn til "The Night Manager". Torsdag løb med 20 minutters jog-Ae1, 5 minutter i AT og så 20 minutters jog-Ae1. Derefter en times dejlig yoga og så henten startnr til søndag. Små hoster stadig lidt men er indstillet på at gøre det. Og er indstillet på at have en god oplevelse. 

I dag superkompensation, nul løb men bare en times dejlig yoga. I morgen skal jeg gerne nå lidt jog + lidt stigningsløb og så hatha yoga med Mariam. 

Skal også have forberedt min playliste (sorry Henrik) og dette helt nye og skønne nr kommer definitivt med 

https://www.youtube.com/watch?v=LwVOEMLgX_8

Og så lige lidt Night Manager spam

 https://www.youtube.com/watch?v=n1nPAqB1tzY

Tom Hiddleston :heartpump: der nu flyver rundt i Taylor Swifts' private jet. Ja beklager stalker groupie indslaget men han er altså hot imho.... Søde drømme

:hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 18.9

Yoga

Fabelagtig skøn Hatha yoga time hos Mariam JBV. Ihhhh det var virkelig dejligt. 

Løb

Ca 20 minutter helt fra gå tempo og så op i jog-Ae1 + så 3 x let stigningsløb ca 40 sekunder i fra 3.55 min/k og ned mod 3.30 min/k. Very nice

Godt med udstræk og så også lidt øven håndstand, som jeg lidt har haft forsømt på det seneste. 

Målet senere i eftermiddag/aften at nå langt med undervisning til tirsdag. Er på Baresso med mine Quietcomfortnoise reduction øretelefoner, computer og indtager bare vand og hyldeblomst saft, dvs ikke noget latte - måske jeg alligevel har antydningen af viljestyrke :strat:

Håber i morgen at vende tilbage med beretning fra over 21 k. Har lidt tempo i stængerne men skal også lige kunne holde det og magter ikke, at det skal være en komplet pinefuld rejse med overvejelser om at udgå store dele af tiden. Vil prøve at finde et sted med overskud og så må tid indrettes efter det.

Fortsat god weekend til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Skærmbillede 2016-06-24 19.44.30.png

Update

Tror ikke, at det bliver den helt lange update men var samlet set godt tilfreds med halvmarathon i søndags. Officiel tid på 1.41.30 og selvfølgelig hvad der officielt skulle være de 21.1. Har jo haft døjet en del med astma men syntes, at det hjalp da jeg kom i gang med at løbe. Tror måske, at det hjalp til at holde farten nede og alligevel var der både kriser undervejs og også udsolgt de sidste 3 km, hvor jeg bare havde lyst til at gå. Rigtig godt tilfreds med ifølge egne stats at befinde mig godt i Ae3. Samlet set en super smuk og dejlig dag med masser af glade løbere, fin logistik og meget tilfredsstillende at være ude og gennemføre. Sad helt klart hos mig i både krop og sind, at jeg udgik for 2 år siden og på en eller anden måde, så er det altså fristende x mange på sådant et løb at have lyst til at baile. Ude omkring d 14-17 var vi rigtig tæt på, hvor jeg bor og uhhh det trak i den trætte krop men jeg vidste jo, at jeg alligevel skulle i garderoben og hente mine ting, så ingen vej udenom. Ja og det er nok også det med at overvinde sig selv, der gør det ekstra tilfredsstillende at komme i mål. En oplevelse, der sidder på en god måde i krop og sind og somehow også gav mig lyst til at fortsætte i den gode Hechmanns træningsstll. Programmæssigt meget det samme men topper lige distance op til nu at have registreret mig til Berlin Marathon d 25.9.  Håber snart, at der kommer bedre styr på mine luftveje. Indeed. Mandag var jeg meget skidt med kvalme/træthed, måske pga noget dårlig fisk, måske pga udmattelse. Tirsdag var jeg til en times dejlig yoga, onsdag på hospitalet til næsten halvsyv, i går dejlig yoga og i dag 25 minutters langsom jog + 1 times dejlig yoga. I morgen vagt og så søndag mere yoga og skal også ligeså stille i gang med mere løb. Kan dog absolut mærke, hvor godt kroppen har haft af at komme sig fuldstændigt, så no rush. Rigtig god fornemmelse af, at muskler og led arbejdede rigtig godt i søndags. Guess that´s it. Dejlig varm weekend til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Tak I to superløbere fra Djævleøen :strat::wub:

Træning d 25.6

Løb

60 minutter på løbebånd, roligt tempo men med bakkeprogram. Trængte til lidt sved på panden men uden at skulle løbe mig halvt fordærvet og genere luftveje, der fint klarer arbejdet selv. Dog god effekt af en ordentlig r.. fuld medicin i går og i morges meget tidligt. Kan mærke, at det er meget vigtigt for mig at prøve at leve så normalt som muligt trods astmaen. Inkl at få trænet og ofte er det når jeg bevæger mig, at jeg er bedst afledt og dermed også slipper den konstante havnearbejder rømmen mig. 

I morgen Bodyfit og dobbeltyoga session. 

Søde drømme :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 26.6

Yoga

1 vidunderlig times Vinyesa flow + 1 times skøn hatha. Blev mere og mere afslappet og rolig = særdeles kærkomment ovenpå totalt speedet af astmamedicin oprydnings, rengøringsformiddag, der erstattede planer om bodyfit. I morgen tidlig skal det dog gerne lykkes. Har FRI ovenpå lørdagens arbejde og trænger virkelig til at holde FRI for ALVOR. 

Håber at en lidt mindre dosis medicin i morgen kunne du :heartpump:

Har desuden talt mig frem til, at morgendagens kalenderuge 26 passer med Hechmann marathon programmets 3. uge i forhold til mit nye mål d 25.9. Intervallerne er lidt længere på de hurtigere dage men tilgengæld i zone lidt langsommere end AT/AT. For at kunne holde til det, så skal jeg virkelig være diciplineret omkring den del og så må jeg springe et pas over en gang imellem. Glæder mig til det anyhow :wub::icecream:

God uge til boardet lige om lidt :hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 27.6

Yoga

1 times skøn Vinyesa og 1 times skøn Hatha med Mariam JBV

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 3 dag 1

40 minutter jog-Ae1

Om det var astma, lørdagens bakkeløb eller rester af halvmarathon ved jeg ikke men ben føltes lidt trætte

Træning d 28.6

Yoga

Dejlig time hos Morten JBV

Havde også løbegear med men lidt i forlængelse af i går, så orkede kroppen ikke rigtig. I morgen allergi vaccination og forhåbentligt lidt mirakelstøv fra astma læge. Tvivler på, at jeg når op at løbe inden job men ville være fantastisk. 

Vi får se :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 29.6

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 3, dag 3

Oplægget 20 jog, 25 Ae2 og 15 jog

Dejlig tur i Marselisborgskoven. Lidt sværere at holde tempo i diverse zoner i det vekslende terræn men god fornemmelse af øget pres på kroppen midtvejs og kan også se via Garmin, at tempoet lå noget højere. 

Mere anstrengende pga astma men det er et vilkår, som jeg ikke kan ændre meget på. Har dog virkelig virkelig prøvet at sanere, rydde ud og gøre rent herhjemme. Om ikke andet fornemmelsen af at gøre noget. Ved min nabos lejlighed har håndværkerne monteret et helt stillads ud til baggården og der ser ud til at skulle være et større renovations arbejde ved vinduer, hvor jeg også fik et glimt af noget helt sort og formentlig fugtskadet murværk forleden. Fik også indtryk af, at døren står åben ud til opgangen mens de er i gang, så det skal give nogle probs for min f. airways.

Nå time to work:strat:

God onsdag derude :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 2.7

Yoga

Dejlig hatha hos Mariam FW JBW

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 3, dag 6

Intervaller:

15 minutters opvarmning henholdsvis afjog

2000 m Ae2-Ae3 med hop til AT i 4.36 de sidste 500 m

8 x 800 m i AT 4.36 og med ca 400 m´s jog indimellem. Ikke hårdt men blev alligevel lidt træt. Dejligt at det kunne lykkes med luftveje, der heldigvis er i bedring omend ikke så gode som nye

Træning d 1.7

Yoga

Vinyesa flow 2 hos Mariam FW JBV, en lidt mere avanceret men stadig dejlig time. Lykkedes med nogle armbalance ting sådan bare helt ud af det blå. Nice.

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 3, dag 5

30 minutters jog-Ae1

Træning d 30.6

Yoga

Meget dejlig Vinyesa flow FW Dalgas Avenue. 

Løb

Hechmann specifik marathon træning uge 3, dag 4

20 min jog-Ae1

25 min Ae2-Ae3

20 min jog-Ae1

Var til tandlæge men sagde pænt nej tak til tandrensning pga astma og havde så fin mulighed for at nå til yoga og løb = balsam for sjæl og luftveje. 

Ellers min sidste allergivaccination onsdag og god snak med astmalæge, der trods alle mine klager, egentlig var ret begejstret for min pusteprøve, der lå bedre end vanligt. Ja mærkeligt men nok alligevel udtryk for, at jeg har haft været lidt underbehandlet, trappet for langt ud af medicin og at jeg nok i virkeligheden, også på sigt, har brug for i hvert fald noget af den ekstra medicin, som jeg får i øjeblikket. Et eller andet sted må jeg nok i lidt højere grad acceptere, at jeg har en kronisk sygdom og at det ikke lige er noget der går væk. Det er ikke noget som jeg kan ønske tænke mig ud af, idyllisere mig ud af. Kun huske at være taknemmelig de dage, hvor jeg har oplevelsen af gode luftveje og følelsen af at leve et nær normalt liv, være i live i det hele taget. Fortsætter ligeså stille systematisk decluttering og hovedrengøring herhjemme. Astma læge fortalte i øvrigt også, at græspollen sæsonen i år har haft været ekstra slem og at mange der ikke normalt reagerer voldsomt, har haft gjort det. Således en supplerende forklaring sammen med renoveringen af nabos lejlighed, dyrehår, følger efter luftvejsinfektion etc etc. Alt i alt rart at få gode råd, opbakning og sparring vedr medicin. 

Nå helt baldret ovenpå væren ude af sengen kl 3 onsdag morgen, masser af antihistamin, vaccination etc etc, så faldt i søvn på sofaen fra 17-23 og sov også meget af natten. Føltes også lidt som lettelse over astma opbakning. Må huske at tro på, at der kan blive bedre tider og har foreløbigt de sidste dage ikke behøvet at supplere med store mængder binyrebarkhormon = meget rart :wub::hippy:

Fortsat dejlig weekend til boardet og sikke megen smuk aftensol. Håber at prognoserne med lidt varmere vejr i løbet af nogle uger kunne holde stik. 

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share