Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

På 20.11.2022 at 19:22 , Gregers TF skrev:

Syv km højt… vi er ude i noget der ligger på kanten af hvad jeg forholde mig til. Jeg ved jo godt at der bliver besteget bjerge og har set billeder og læst om det men det har været lidt teoretisk for en lavlandskrabbe som mig :tongue: Men så bliver det alligevel virkeligt, når jeg læser om det her.
Hvis det giver mening….

Bliv endelig ved at poste i FB-gruppen hvis du føler for det. Det er spændende indtryk fra en, for mig, meget fremmed verden og tilmed vanvittigt flotte billeder.

Jeg lurede lidt på hvor hårdt det var for kroppen og havde nok anet at det ville tage noget tid at komme ned på jorden (fnis) igen.

Tusind tak kære Gregers og dejligt, at du kigger med også på fb. Og tro mig, for mig kan næsten 7000 moh også virke helt surrealistisk og med en vis risiko uden for rækkevidde. Og da jeg befandt mig i næsten 6000 moh i High Camp, ja der var jeg også meget usikker på om jeg kunne komme op i de næsten 6500 moh. Det føltes både fysisk og mentalt tæt på uoverkommeligt. Well og ja måske også derfor, at det var EKSTREMT tilfredsstillende at stå der. Og at jeg undervejs derop fandt et mindset, hvor jeg var glad for hvert lille skridt. Det var først og fremmest et resultat af super god akklimatisering. Og ja så en masse ting med gear, timing og så simpelthen viljen til at gøre noget så crazy. Og selvfølgelig forudgående træning, som måske er min vigtigste motivation. 

På 21.11.2022 at 08:29 , Henrik S. skrev:

Det er totalt mystisk og illustrerer også meget godt forskellen på vandret og lodret på vores lille jord. Syv km herfra er jo bare en bette cykeltur ud til omegnen af Albertslund. Piece of cake. Men rejser man de samme syv km på højkant, er det en anden snak. Da jeg var ude at flyve i svæveflyver på min fødselsdag, var vi i virkeligheden ikke ret højt oppe, men kunne se fra Samsø mod vest og over til Sverige mod øst. København er jo for det meste også kun 5 etager højt, men når man sidder på en tagterrasse har man oplevelsen af at kunne se virkelig langt.

Det er, som om jorden gerne vil holde os tæt til sig. Jo mere, vi fjerner os fra den, desto sværere bliver det. Og alligevel er det, som om vi som mennesker hele tiden må prøve det igen og igen. Som dreng fulgte jeg meget på tysk tv, når en bjergbestiger, der hed Reinhold Messner tog på nye eventyr. Nu er han måske ekstrem, men hans bedrifter illustrerer meget godt, at der er noget, der igen og igen får os til at fjerne os fra havoverfladen for kun at blive trukket tilbage igen.

Det er nok det samme, der giver cykling i bjergene en særlig fascination. Jeg har kun prøvet at klatre op til en 2700-2800 meter, da jeg var nede at cykle i Pyrenæerne, men kan skrive under på, at det også bliver hårdere og hårdere, jo mere man får hævet sig fra havoverfladen. Nu er 2700 meter herfra jo ikke engang turen ud til Albertslund, men kun ud til Rødovre et eller andet sted :) men ligesom kun 5 etager kan give udsyn over byen, kan bare få tusinde meter i højden også give udsyn og indblik, tror jeg.

 

Og også mange tak for nærmest filosofisk essay kære Henrik og ja som jeg lige skrev ovenfor, så er/var det også nærmest uforståeligt for mig. Da vi var tilbage i Khote, i omkring 3600 moh, ja der havde vi lige det sidste glimt af toppen af Mera Peak og det virkede komplet sindssygt, at vi havde stået der. 
Og ja det er vildt hvad højden betyder mht hvor hårdt kroppen skal arbejde. Over de 5 timer tilbagelagde vi km mæssigt få km men steg omkring 700 højdemeter op og det var jo ekstremt hårdt. 
Lige gyldigt om jeg når til toppen af A. eller ej, så ved jeg allerede nu, at det kommer til at kræve al den konsistens, disciplin og determination, som jeg overhovedet kan finde og at det er overordentligt godt for mig en dag ad gangen :hippy: Og faktisk også godt for mig at skrive om det. 
 

Nå apropos determination, så forsvandt mandag eftermiddag/aften i arbejde, møder og træthed og jeg blundede i sofaen allerede ved 20 tiden :sleepy:

I går lykkedes det mig tilgengæld at komme afsted til Hechmann løb, grundtræning uge 1 dag 2 med lidt fart i fusserne. Eksperimenterer lidt med zonerne og lidt i tvivl om, hvor niveau er lige pt. Anyhow 48 dejlige minutter med FLOW følelse. Så har pakket taske i dag og må prøve at sove i tog i eftermiddag. 
På vej hjem fra træning hentede jeg Nespresso maskine, så håber at jeg kan udskyde rehab et godt stykke tid. Sover lidt let men mave ok og det smagte vidunderligt i morges.

Stay strong derude og dejlig dag til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

På 23/11/2022 at 06:43 , Bjergtrold skrev:

 ....har pakket taske i dag og må prøve at sove i tog i eftermiddag. 

 

Well well var så alligevel træt og sulten og tog hjem for at få rigtig sund aftensmad. Alt i alt kunne tirsdagens pas også godt mærkes i benene, så var vist ok.

Torsdag dejligt svømme pas med den skønne miss Spinderella, inkl mad hygge bagefter :hippy:

Fredag 30 minutters Hechmann jog svarende til dag 5 i Grundtræningsuge 1

Lørdag 42 minutter Hechmann dag 6 i uge 1 centreret omkring 2 x 4 min i AT/An1. Er ikke så vant til hurtigt løb i tiden og lagde mig konservativt på 5 min/km, som faktisk føltes rigeligt hårdt for kroppen med høj puls og ikke overskud til mere. Well well bare et godt argument for at fortsætte løbetræningen med udgangspunkt i Hechmanns gode programmer. 

Senere i dag således modificeret Hechmann dag 7 i uge 1, hvor jeg har halveret passet fra 80 til 40 min i jog/Ae1 og Ae2. 

Når jeg kigger ind i den kommende uge, så ville det være fantastisk, hvis jeg kunne finde overskud til at komme tidligt op til morgen løb. Har ellers været rigtig god til at sove længe de sidste morgener og spekulerer på, hvor lang tid det kan tage mig at komme mig ovenpå Nepal. Eller også, så har jeg bare brug for mere ro og hvile, end hverdagen/job situation lige giver mulighed for. 

De sidste dage følelsen af, at universet på flere fronter (igen, igen) har haft testet mig :hippy: 

Guess that's life men håber måske, at det er lettere for folk med mindre krøllede hjerner/sjæle end mig. 

Har reaktiveret mit medlemskab til "Becomingbalance" studiet og medlemsskabet til "Buttery Ninja" aka "The Beard" mobility stedet, er vist også startet op igen. Well "just do it", I guess.

Fortsat dejlig søndag og uge til Jer derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 27.11

Løb

Hechmann grundtræning uge 1, dag 7 40 min 

Arbejdede i zonerne jog, Ae1 og Ae2 og lige nu passer det vist meget godt med jogge tempo langsommere end 6.40, Ae1 mellem 6.40 og 6 og Ae2 mellem 6 og 5.27 alt i min/km. Det er langsommere end de helt gamle zoner men hurtigere end dem jeg trænede i sommer. Heldigvis muligt at justere ind efter, hvordan det føles. Apropos Kermits indlæg, så er jeg stadig optaget af vigtigheden af at have træning ved lav intensitet og så til gengæld virkelig kunne fyre den af en gang imellem. 

I går sad jeg til virtuelt møde til sent og i morges lykkedes det mig heldigvis at få sovet længe, efter først at have været vågen ved 4-tiden. Er (indrømmet) meget optaget af om alt kafferiet ender med at sende mig ned i samme dødsspiral som tidligere af manglende søvn, træthed, behov for mere kaffe etc etc + uro i hovedet = måske ikke det bedste, hvis jeg reelt har en opmærksomhedsforstyrrelse. 

Well lige nu bliver jeg faktisk lidt lykkelig hver morgen og som sagt ok, hvis jeg bare får sovet nok  timer og ikke opskalerer forbruget. I morges blev det faktisk kun til 2 kapsler. 

Ja så summa summarum ikke noget ekstra løb men fik ordnet en masse ting i går mht nyt Dankort, søgt erstatning for bagageforsinkelse til dækning af helikoptertur, catchet op jobmæssigt, forberedt nyt internet. Både DK og internet er jo betydeligt mere kompliceret fordi, at så mange dimser, abonnementer og gadgets efterhånden er hæftet op. Det er helt anderledes, end da jeg fik mit første modem for mange år siden. På et tidspunkt havde min udlejer endda meldt ud, at adgangen til Stofas kabler ikke kom på tale og at vi derfor kun kunne få mobilt bredbånd = betydeligt lavere kvalitet end hvad jeg har vænnet mig til, fx mht virtuelle møder og konsultationer. Heldigvis var jeg så tilpas skildpadde langsom ovenpå Nepal, at jeg ikke havde nået at bestille det ene eller det andet, førend den endelige udmelding, at kablerne kunne bruges, kom. I dag nåede modemet så at komme fra Vios og jeg kan tilslutte det i morgen aften inden High Performance workshop torsdag/fredag.

Apropos workshop, så kan jeg jo se når jeg bladrer igennem logbogen, at jeg jo er lykkedes med noget og ikke med andet, men har også ofte været styret af nogle drømmemål, som IM Nice og helt tilbage til 2011 Mera Peak. Så nogle drømme går jo så åbenbart i opfyldelse, hvis vi kæmper længe nok. 

Lige nu er jeg med bjergbuddy C begyndt at kigge på sne eventyr i Norge og det er i hvert fald måske lidt mere indenfor rækkevidde. Ikke at det træder i stedet for tankerne om store A, men trives åbenbart godt med små (og store) eventyr i horisonten :hippy:

Nå i dag mere svøm med skønne miss Spinderella, så må hellere se at få pakket tasken til det, inkl MP3 afspiller, som gjorde sidste uges plaske baske pas ekstra godt :bubblebath:

Dejlig dag til boardet :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Get the balance right :-) One little step at a time...

Ny log titel...

Ovenpå Stifinder/ "High Performance" workshop torsdag/fredag kunne det jo godt tænkes, at jeg havde fået flere gode redskaber til at få krammet på Aconcagua. Well og vil også skrive, at jeg bla tog udgangspunkt i min Mera Peak bestigning, da jeg skulle identificere mit "high performance" mønster. Noget med at være 100 % tilstede, være modig, i kontakt med min indre styrke og meget mere fokuseret på det indre, frem for det ydre, "ligeglad" med, eller i hvert fald ikke begrænset af andres meninger/tanker. Et mønster som jeg også kunne identificere i forbindelse med jobmæssige opgaver, som jeg i tidens løb har haft oplevet som gode, ja vel nærmest succesfulde oplevelser. Men blev samtidigt meget, meget bevidst om, hvordan, at jeg altid skal række efter stjernerne, jo det er en del af min motivation, mit "why" men også der, hvor jeg er totalt i risiko for at brænde lys i begge ender, ikke få den fornødne ro bagefter pga alle de nye opgaver og i sidste ende brænde helt ud. 

Tror aldrig nogle sinde, at jeg har haft fået flyttet/revurderet mindset så meget, på så kort tid. Kort sammenfattet, så vil jeg ikke skrive, at jeg har droppet bjergene, men lige nu har jeg brug for at finde en anden balance herhjemme. Finde frihed og muligheder, bla økonomisk. Og så bliver kunsten i den proces at følge lige præcis det samme mønster, som jeg kender fra når jeg lykkes godt fx i Nepal. 

Forstår godt, hvis det lyder lidt mærkeligt og ikke umiddelbart giver mening. Men vil fx prøve at holde fast i måden at træne/lykkes på, som hvis jeg skulle bestige et bjerg, deltage i løb/tri etc. Og så indføre nogle af de ting, der gør mig så godt når jeg er afsted. Et godt eksempel, at jeg i går hoppede ud af sengen og direkte i løbetøjet. Ikke noget med bad, make up osv osv. Vigtigst at jeg kom afsted. Fik ordnet ærinder fx aflevering af modem, indkøb af ny vægt, svømmede 1000 m på svømme stadion oveni de knapt 5 kilometer løb og så de vigtigste indkøb på vejen hjem. Just. Fucking. Do. It. 

Torsdag/fredag blev med powerwalk mellem kursussted og station. Torsdag havde jeg gymnastik tøjet med i tasken men det er for sent, for urealistisk og drænende, at jeg ligesom tror, at jeg kan overvinde sofaens "tyngdekraft", når jeg har haft været på farten til lang intens workshop, tidligt oppe, sent hjem med toget osv, osv. Skal blive bedre til at gøre de realistiske planer, frem for hele tiden ikke at lykkes med noget, som er for ambitiøst. Tiny Habits. Og tror faktisk, at jeg bestiller James Clears "Atom vaner", som blev omtalt i flere omgange. Også selvom, at mit allervigtigste mål lige nu = solen på den anden side af tågen i Stifinder universet, faktisk er det med økonomisk stabilitet/frihed. Et andet mål er at nå frem til de sunde gode vaner, hvor jeg faktisk føler mig veltilpas, hvilket jeg ikke gør i øjeblikket. Alt strammer lidt og både vægt og fedtprocent er i den høje ende. Lige siden Nepal har jeg haft spist masser af slik og chokolade. Måske fordi, at jeg har haft været drænet. Måske pga trætheden og måske fordi, at jeg har haft været overvældet af alle opgaverne = ekstrem vigtig motivation til at blive mere effektiv, bedre til at udnytte transport til træning, udnytte dagene hjemme i Århus og selv!!!! tage ansvar for min træning. Fortsat at bruge mange tusind kroner på personlig træning, er ikke lige nu en del af "Graphic game plan" på vejen mod økonomisk overskud. Hvis jeg degenerer fuldstændigt, kan jeg blive nødt til at revurdere men lige nu er det planen selv at få trænet med tunge vægte, spist protein og være i lille energi underskud = gameplanen for midaldrende kvinder som mig. 

Har også droppet Norges planer da det både ville kræve en masse planlægningsenergi + penge, som jeg ikke lige har. 

Onsdag ingen træning men tirsdag 800 dejlige meter med den skønne miss Spinderella. 

Senere i dag er planen Hechmann light og så "Core & glutes"

Dejlig søndag og kommende uge til boardet :hippy:

 

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Hold da op der sker ting i hovedet…..

Når bogen du omtaler er af James Clears, så gætter jeg på at dit High Performance ikke er samme koncept, som udgår fra Brendon Buchard. Men det er vel også et lidt for almindeligt udtryk til at det kan bruges som varemærke. Hende ex´en jeg har kontakt til i retning af Esbjerg, blev certificeret som High Performance coach forrige år. Ellers er jeg alt for uorganiseret til at ville kende til den slags :tongue: men jeg fornemmer dog at det kan skabe store forandringer og er en øjenåbner for nye “kunder”.

Link to comment
Share on other sites

21 timer siden, Bjergtrold skrev:

Just. Fucking. Do. It. 

Altså, bortset fra, at f-ordet har sneget sig ind :nono: :tongue: så opsummerer det vist sagen i en nøddeskal.

Handling trumfer til enhver tid planlægning. Kom nu bare i gang. Det er jo noget, jeg slås med meget ofte i mit arbejdsliv som freelancer. Pludselig kan opgaverne hobe sig op og virke uoverskuelige ... og så er der jo lige de sociale medier, der skal holdes ved lige, og hvad er der kommet af sjove videoer på YouTube ... pludselig er der gået en halv time, hvor planerne rumler rundt i hovedet, og hvor man har fået lavet absolut zero.

Har dog opdaget en meget sjov ting: Hvis det hober sig op, så skal man sjovt nok ikke (eller jeg skal i hvert fald ikke) få det værste eller største projekt af vejen først. Tværtimod. Tag den mindste/sjoveste opgave, kæl lidt for den, og skyd den af sted. Tag så den næste, som også gerne må være lystfyldt fremfor pligtfyldt. Før man får set sig om, har man skrevet sig varm, oplever sig selv som virkelig produktiv, og så kører bussen. Just do it.

 

Link to comment
Share on other sites

På 4/12/2022 at 18:54 , Gregers TF skrev:

Hold da op der sker ting i hovedet…..

Når bogen du omtaler er af James Clears, så gætter jeg på at dit High Performance ikke er samme koncept, som udgår fra Brendon Buchard. Men det er vel også et lidt for almindeligt udtryk til at det kan bruges som varemærke. Hende ex´en jeg har kontakt til i retning af Esbjerg, blev certificeret som High Performance coach forrige år. Ellers er jeg alt for uorganiseret til at ville kende til den slags :tongue: men jeg fornemmer dog at det kan skabe store forandringer og er en øjenåbner for nye “kunder”.

Tak for input kære Gregers og jeg vil tro, at High Performance er for coaches lidt ala hvad yoga er for diverse instruktører - same same but different. Brendon Buchard lyder dog også meget inspirerende og jeg skal minde mig selv om ikke at købe flere bøger, som jeg ikke får læst. Ja og jeg tror, at du og jeg minder lidt om hinanden mht vores grad af uorganiserethed med mindre, at vi virkelig brænder for/er hyperfokuserede omkring noget :hippy: 

 

På 5/12/2022 at 11:01 , Henrik S. skrev:

Altså, bortset fra, at f-ordet har sneget sig ind :nono: :tongue: så opsummerer det vist sagen i en nøddeskal.

Handling trumfer til enhver tid planlægning. Kom nu bare i gang. Det er jo noget, jeg slås med meget ofte i mit arbejdsliv som freelancer. Pludselig kan opgaverne hobe sig op og virke uoverskuelige ... og så er der jo lige de sociale medier, der skal holdes ved lige, og hvad er der kommet af sjove videoer på YouTube ... pludselig er der gået en halv time, hvor planerne rumler rundt i hovedet, og hvor man har fået lavet absolut zero.

Har dog opdaget en meget sjov ting: Hvis det hober sig op, så skal man sjovt nok ikke (eller jeg skal i hvert fald ikke) få det værste eller største projekt af vejen først. Tværtimod. Tag den mindste/sjoveste opgave, kæl lidt for den, og skyd den af sted. Tag så den næste, som også gerne må være lystfyldt fremfor pligtfyldt. Før man får set sig om, har man skrevet sig varm, oplever sig selv som virkelig produktiv, og så kører bussen. Just do it.

 

Og ja også mange tak for dette meget brugbare input super løber. Meget genkendeligt for mig. Jeg bruger meget "Pomodoro" appen til at komme i gang. Kan næsten altid overskue at gå i gang med at arbejde bare 25 minutter og pludselig kører bussen. Har dog også nogle gange oplevet, at jeg har så travlt med at løse rutineopgaver, at jeg ikke når til de svære ting og så har jeg jo stadig et problem. Dog blevet meget meget bedre mht det. Nogle gange er der bare for mange og for krævende opgaver og for lidt tid :4jumpy::crazy: hvor jeg jo stadig må huske, at det falder tilbage på mig selv og hvad jeg siger ja og måske vigtigere NEJ til :wub: absolut et af de steder, hvor der stadig er plads til lidt forbedring.

Træningsmæssigt ikke så meget at opdatere men, apropos ovenstående, så er jeg SUPER tilfreds med, at jeg tirsdag besluttede mig for, at bare en lille smule selvtræning med tunge vægte, ja at det var vigtigere end at spilde tiden på et hold. Således haft to meget gode egen træninger. Det ender jo altid med at være mere end to øvelser og jeg har haft været øm ØM ØM. Ved godt, at nogen taler om, at der ikke nødvendigvis er en overføringsværdi imellem graden af ømhed og muskeltilvækst. Meen jeg har haft den samme gode følelse, som da jeg trænede med coach J og ja føler mig nu ret overbevist om, at det bliver godt. Allervigtigst så kan jeg jo dybest set mega godt lide at liste rundt med musik i ørerne og få flyttet nogle kg. Længe siden, at jeg har arbejdet på den måde, så skal også lige finde niveauet. Skal jo ikke risikere at det bliver for let men kan også se, at jeg ind imellem har haft været nødt til at bakke af. Ja og tvivler på, at coach J ville have været tilfreds med tempoet i mine squats forleden. 

Mandag skulle jeg have haft svømmet med den skønne miss Spinderella men blev kaldt på job pga sygdom. Holdt dog fast i at mødes til mad og hygge = meget værdifuldt. Både onsdag og fredag simpelthen for træt og sulten ovenpå tur til Gødstrup t/rt. Torsdag aften forsvandt bare mellem hænderne på mig = stadig rum for forbedring. 

Træning tirsdag d 6.12

Styrke 

Squat

20 kg x 10

30 kg x 10

40 kg x 8

50 kg x 6

 

Dødløft

40 kg x 12

50 kg x 10

60 kg x 8

70 kg x 3

Military Press

20 kg x 10

22.5 kg x 10

25 kg x 8

Hip thruster

40 kg x 12

60 kg x 10

70 kg x 4 (havde ikke fået sat rygstøtte på skrå og gjorde simpelthen for ondt, hvor stangen lå)

Pull down

30 dimser x 12

35 x 10

40 x 6

Dumbell chest press

12 kg x 12

14 kg x 12

16 kg x 8

16 kg x 8

 

Træning lørdag d 10.12

Styrke

Hack squat

40 kg x 10 gentagelser, 3 runder

60 kg x 8 gentagelser

70 kg x 6 gentagelser

 

Rumænsk dødløft med db

26 kg (i hver hånd) x 10 gentagelser

26 kg x 8

26 kg x 8

Tror at det var lidt for tungt.

DB chest press

12 kg x 12 

14 kg x 10

16 kg x 8

18 kg x 6 

Er min favorit øvelse og det skal være tungt TUNGT

Pull ups assisted med grøn elastik, bredt underhåndsgreb og helt ned at hænge

Yffer pyffer det var hårdt og mærker hele min ryg i dag

4 stk

3 stk

4 stk

4 stk

Supersettet med Atomic sit ups med 10 kgs vægtskive flyttet fra foran bryst til foran knæ

12 stk x 4

På det her tidspunkt havde jeg simpelthen kvalme og havde været i gang i en time. 

I dag som sagt også øm i hele kadaveret (på en god måde). Fik så også et enkelt glas vin i går da jeg var ude til middag med god ven. Det første i mere end 120 dage. Til morgen hele 5 Espresso kapsler, så beklager jo den deroute, som evt læsere er vidne til :devil: Samlet set, så har jeg det dog egentlig godt, så måske det ikke er så slemt alligevel.

Stay strong derude og god søndag/uge til boardet :hippy: 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 11.12

Løb

Hechmann grundtræning uge 3, dag 7 light

50 min i zonerne jog/Ae1/Ae2

Rigtig dejligt og fandt et dejligt musik mix fra 2021 frem med lidt dance/techno vibes = hjælper altid på løb.

I morgen eftermiddag svøm men ville ønske, at jeg kunne nå de 40 min jog/ae1 i Hechmann programmet, enten i morgen tidlig, eller i morgen lige inden plaske baske passet.

Well fortsat dejlig december derude :hippy:  

Link to comment
Share on other sites

Træning d 12.12

Svøm 800 m på svømmestadion :bubblebath:

Teamede op med skønne miss Spinderella.

Virkelig dejligt at svømme. Også selvom, at det er mega koldt derovre og saunaen er slukket :cold:

Har allerede pakket tasken til i dag også for at komme mere ind i rytmen. Desuden både cardio og styrke i en. Måske der endda kunne være lidt yoga når jeg kommer hjem igen.

Skøn og smuk dag til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, vestjyden skrev:

"Også selvom, at det er mega koldt derovre og saunaen er slukket :cold:"

Sådan en sauna kan man virkelig mangle sådan en kold vinterdag. Har prøvet.

Tak kære Vestjyde og ja det er virkelig en udfordring. Omvendt, så var jeg også en skovl til at få presset mig afsted til svøm dengang, at der var masser af dejlig varm sauna. I sidste ende så bliver det meget noget mentalt. Og heldigvis et sted, hvor jeg i dag stadig kunne huske den gode følelse fra i går og kom afsted. Nåede dog at have mange overvejelser men var heldigvis god til at sige at alternativet ville være FW løb eller styrke.

Træning d 13.12

Svøm

1500 dejlige meter :bubblebath::bubblebath:

 

Link to comment
Share on other sites

Lille update

Onsdag havde jeg pakket svømmetasken men super dårligt føre og meget arbejde betød halv sent hjemme uden frokost. Så blev bare til arbejde i sofaen. 
 

Træning d 15.12

Havde hjemmearbejdsdag og derfor egentlig planer om træning inkl tunge vægte i FW. Pludselig var kl imidlertid blevet mange og på en god måde fik jeg taget hul på hjemmetræning = fantastisk mulighed på trætte dage og meget bedre end ingenting. 
Mangler selvfølgelig et rack til, at det rigtig kan blive tungt i Squat/Bænkpres men igen godt bare at være i gang. 

Styrke

Squat

27 kg x 12 gentagelser x 3 sæt

Bænkpres

27 kg x 12 gentagelser x 3 sæt

Atomic sit ups med 6 kg’s håndvægt fra bryst til foran knæ

3 sæt af 12 gentagelser

Bulgarian split squat med 6 kg i hænderne

3 sæt af 12 gentagelser med hvert ben

Yoga

11 min med Asana Rebel

Var jo så nemt og tilgængeligt og igen bedre end ingenting.

Har i en periode droppet Becoming Balance og Buttery Ninja Beard Kinstretch programmet. Det er jo super ressourcer men har mere brug for noget nemt, som jeg faktisk får gjort. 
Det bedste ved dagens træning egentlig, at jeg ikke var på farten og dermed ikke havde adgang til at købe slik i butik = meget genstridig vane. Fik også læst i stedet for at se Netflix så overall meget vellykket aften.

Til morgen cykel problemer men trods alt tidligt oppe = nåede ikke tidligt tog men til gengæld i god tid til at gå til Banegården. 
 

I eftermiddag jule ferie :hippy:

Dejlig fredag/weekend til boardet 

 

Link to comment
Share on other sites

Lidt “let” hjemmetræning i stedet for ingenting hvis man ikke kommer af sted, er så oplagt men jeg synes alligevel det er svært når det mentale har sporet sig ind på noget andet. Men det er jo fjollet, for som du skriver så er det bedre med overskueligt der bliver gjort, end forkromede planer der ikke bliver til noget. Jeg skal prøve at huske lidt mere på de kloge ord.

Rigtig god ferie!!!

Link to comment
Share on other sites

På 16.12.2022 at 10:06 , Gregers TF skrev:

Lidt “let” hjemmetræning i stedet for ingenting hvis man ikke kommer af sted, er så oplagt men jeg synes alligevel det er svært når det mentale har sporet sig ind på noget andet. Men det er jo fjollet, for som du skriver så er det bedre med overskueligt der bliver gjort, end forkromede planer der ikke bliver til noget. Jeg skal prøve at huske lidt mere på de kloge ord.

Rigtig god ferie!!!

Tak kære Gregers både mht ferie og "kloge ord", som nok mere er mit " nød lærer nøgen kvinde at spinde" - survival mode. Lige nu tror jeg, at det allermest positive ved hjemmetræningen er, at jeg igen i går oplevede, at jeg var meget mere energisk glad og tilfreds i min lejlighed bagefter. Ja og faktisk fik ordnet en hel masse ting. Pludselig var mit hjem et sted, hvor jeg hyggede mig og ikke bare en "kollapse på sofaen med slik og netflix"-hule. To oplevelser er jo ikke ligefrem deterministiske, men kan virkelig mærke, at jeg har lyst til at udforske det mere og ingen tvivl om, at det i hvert fald også ville bringe betydeligt mere balance ind i mit liv at få ordnet en masse små ting om aftenen, inkl på hverdage, hvor det oftest halter. Og også det der gør, at weekenderne bliver så komprimerede, når jeg, på en eller anden måde, skal nå det hele på den halve tid. 

Fredag faldt jeg så godt nok i søvn på sofaen kl meget tidligt. Men havde også været meget tidligt oppe og haft en meget kaotisk dag. I går viste det sig heldigvis, at cykellås er tøet op og fungerer = rart at slippe for tur til cykelhandleren og er meget afhængig af cyklen til hverdag. 

Træning d 17.12

Styrke

Homegym

Pull ups med orange elastik 

7+7+7+4

Supersettet med atomic sit ups 4 runder af 12 gentagelser med 6 kg´s håndvægt fra bryst til foran knæ

Squat

3 runder af 12 gentagelser med 27 kg's vægtstang

Bænkpres

32 kg - 12 + 8 + 10 stk 

Benløft liggende på bænk med 6 kg's håndvægt og fra udstrakte arme + ben til foldet op. Kan ikke lige huske om den hedder noget andet

1 bens dødløft 3 runder af 8 stk med hvert ben. Startede med 16 kg's KB men det var alt for tungt. Gik bedre med 6 kg's håndvægt. God øvelse inkl for balance og core. 

Baglårs/balle øvelse med bold 3 x 12 stk - skal have lokaliseret pumpe til bold for er lidt for blød i det = måske god anledning til at få ryddet ud i nogle skabe. 

Kiggede på sandsække for ville være godt at have sådan en til walking lounges, som jeg kan gøre i entreen og så ind i soveværelset + frem og tilbage. 

Yoga

24 min med Asana Rebel - program velegnet til at forberede søvnen og gik jo nemt. Er meget bevidst om, at det ikke nødvendigvis skal blive længere og længere. Programmet på de 11 min vil på travle dage være meget bedre end ingenting.

Opdagede desuden, at app har en feature, hvor jeg kan høre min egen musik på Spotify, samtidigt med at jeg hører instruktøren = så dejligt. Særligt da jeg i går fik en masse dejlige nye musik anbefalinger. 

Apropos nemt og kort, så downloadede jeg også app'n "7" med 12 øvelser af 30 sekunders varighed og så nogle få sekunders pause/introduktion mellem hver øvelse = ekstra inspiration/motivation til de dage, hvor der ikke er tid til længere træning, eller som opvarmning. Den fungerer også ind over min egen musik :hippy:

Nå masser at få styr på og kunne godt forestille mig, at dagens træning blev endnu et hjemme pas. Dog med en mulighed for, at det kunne være dejligt at komme over på løbebåndet til noget Hechmann løb. Håber at der bliver lidt mere tid til det når jeg først rammer hotel i København i næste uge. 

Fortsat dejlig weekend og kommende juleuge til boardet :hippy: 

https://music.youtube.com/watch?v=nVcHnF2WRT8
 

Apropos musik så kan jeg virkelig godt lide El Búho’s blanding af downtempo electronica, latin amerikanske rytmer plus natur lyde :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 18.12

Løb

Hechmann uge 4 dag 7 modificeret 45 min i zonerne jog, Ae1 og Ae2

Ja og så tændte jeg for dagens 7 min med et super core program. Måtte dog opgive ret hurtigt da mavemuskler gik komplet i krampe :crazy::cooldance:

Well om ikke andet et tegn på, at de er blevet rørt lidt. Desuden gang rundt i Aarhus da alt er spejlglat og ikke cykel venligt. 

Og en anden smuk sang som Spotify har foreslået mig og som er kommet på ny playliste 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 19.12

Svøm

1250 m :bubblebath:

Var i gymnastik tøj fra morgenstunden og havde store planer om FW inden svøm. Men super meget at få styr på inden afgang til København + trappevask. Desuden mega distræt, så kom en time for tidligt over på svømmestadion og havde glemt strømpebukserne til kjole :4slap::sleepy:

Stadig skønt at svømme + spise med tri veninde J :hippy:

Aftaler på Sjælland inkluderer heldigvis dejlig gå tur med bjergtrold J allerede i morgen.

Og pakker også til både løb, styrke og yoga

Havde fået listet vægt i god nedadgående retning men lige nu står det galt til :cry3:

Well må ikke give op.

Fortsat dejlig uge til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 20.12

Yoga

45 min - hatha Sadhana med Daniel Rama og becoming balance. 
Virkelig dejligt og lige hvad jeg trængte til ovenpå pakke/rejse dag. 

Styrke light
7 min med lidt blandet core/benstyrke

Er landet godt på opgraderet hotel/penthouse/værelse = ikke det værste sted at tilbringe tid aLone :hippy: 

God lang tlf samtale med svigerinde, som desværre var blevet syg til aftale men godt kunne sludre fra sygesengen. 


I morgen vandre tur med bjerg ven J rundt om Furesøen :hippy:

Håber at nå lidt yoga også men formentlig først i morgen aften.

Sov sødt derude :4winkkiss:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 21.12

Dejlig gåtur rundt om Furesøen 21.5 km i det bedste selskab med bjergtrold J.

Masser af gode samtaler om udstyr, træning, kommende ture og livet generelt  :hippy:

Vel hjemme følte jeg mig ret kold udaset og sulten + øm i skroget.

Mad, et varmt bad og nu bare chille i mine dyner på hotel er helt perfekt.

Hotellet har glemt at fylde op med kaffe men tænker, at jeg må prøve at komme op og afsted uden. Får se hvordan det bliver.

Overvejer FW indre by inden mad og bio med veninde M. 
Dejlig aften til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 23.12 

Løb

60 min på løbebånd med bakke program men ellers meget Hechmann style langsomt, langsomt men dejligt

Yoga

45 min med Becoming Balance - Hatha Sadhana dag 4 med fokus på sidestræk

Er så dejligt det yoga og vil have meget mere af det ind. Meget tankevækkende, at jeg i går kun drak en enkelt kop kaffe midt på dagen og det sidste døgn har haft følt mig meget rolig inde i hovedet + har haft sovet så godt, at mine sundhedsapps var helt oppe at køre :hippy: Well det er selvfølgelig også ferie med masser af tid til hygge og afslapning men ingen tvivl om, at koffein indtaget eller manglen på samme, ja at det gør en stor forskel. Sandsynligvis også i forhold til min mulige ADHD/ADD ting. 

Nu drikker jeg så en enkelt kop Nescafé her på hotellet. Den smager godt men jeg kunne nok sagtens have haft undværet. Det er jo grotesk, at jeg har ekstremt dårlig søvnkvalitet på de mange Nespresso kapsler og så på den baggrund skal klamre mig til morgenkopperne for overhovedet at komme ud af sengen. 

I går bare slow living og hygge inden dejlig frokost med sød veninde på "Léducation Nationale" = en af mine tidligere yndlingsrestauranter fra da jeg boede i KBH. Derefter så vi filmen "Emily". En helt vidunderlig film om ord, at skrive, inspiration bla fra naturen og ja om kærlighed også :heartpump: Og også om at være anderledes og finde gaven i det :hippy: 

 

Nu videre til familiehygge med bror, nevøer og niecer. Håber i morgen at nå træning som led i transport til jul i Hillerød men vi får se. Ville også meget gerne nå yogaen :hippy: 

:Mrs_Claus: jule tanker til boardet her fra 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 24.12

Løb

52 min med rygsæk mellem Allerød st og mine forældres nye lejlighed tæt på skoven i Hillerød. Meget dejligt at være ude i den friske luft inden low key hygge inkl tid til at læse og bare være.

Træning d 25.12

Yoga

45 min - hatha sadhana serie dag 5 med becoming balance studio 

Ekstra fokus på hofte mobilitet men ellers med den samme gode cocktail af solhilsner, omvendte stillinger, siddende stræk og så lidt ekstra + åbnings og afslutningmantra og selvfølgelig en god shavasana :hippy: 

Må bare erkende, at det er noget af det bedste, som jeg kan udsætte min krop for. 

Core 

12 øvelser i 30 sekunder med "7" app'n. Kan virkelig mærke, hvordan at lidt er meget bedre end ingenting og vil virkelig prøve at få det ind i hverdagen. 

Allerede fra d.27.12 og 4 dage frem bliver en god træningsbane. Skal frem og tilbage til Gødstrup alle dage og kan kun forestille mig, at det bliver monster travlt. Så meget ville være vundet, hvis jeg kunne nå bare de 7 minutters "styrke" og de 11 minutters yoga. Det er jo ingenting. 

Ellers både i forgårs og i går kun et enkelt Nescafé rør. I dag skejede jeg ud i en kop bestående af to rør men stadig meget, meget mindre koffein, end jeg var kommet i (dum) vane med at indtage hjemme ovenpå Nepal. 

Og må bare erkende, at jeg meget, meget tydeligt kan mærke en forskel både på søvn, min "mave" (tarme) og nok allervigtigst på graden af uro indeni hovedet. Føler mig mere rolig og afslappet og det er selvfølgelig også derfor, at mine tidligere rehabs, har haft været gode tider. Og alle steder hvor jeg læser om ADD/ADHD - ja så er det en af de ting der bliver nævnt, nemlig at begrænse indtaget (ligesom med alkohol). Kunsten ville så også være, hvis jeg kunne holde det på det her minimale forbrug, når jeg kommer hjem igen. Med de stærke små espresso shots, så når jeg jo nærmest at inhalere 3 kapsler, førend at mælken overhovedet er blevet varm. Og det duer jo bare ikke. Overvejer om en løsning kunne være en ny Kitchen safe ting, hvor jeg kunne låse en enkelt kapsel ud om aftenen og så brygge en lungo + måske vente til lidt ud på morgenen/formiddagen med at indtage. Har læst flere steder, at det på  en eller anden måde er vanvittigt at indtage kaffe fra morgenstunden inkl på tom mave. Simpelthen fordi, at det får kortisol niveauet til at spike fuldstændigt på det tidspunkt, hvor det i forvejen er højst. 

Netop fordi, at koffeinet markant forstærker min mere impulsive side, så er viljestyrke alene ikke nok til at bremse mig selv om morgenen, hvis maskinen står der med et hav af kapsler og jeg samtidigt har haft sovet for lidt og er banketræt. 

Nå fortsat glædelig jul til boardet :Mrs_Claus::newyear:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 26.12

Styrke

Blev til squat, dødløft, db bench press og pull down lat. Startede typisk med en 12 gentagelser og kom så op på vægt, der ca passede til 8 gentagelser.

Mave/ryg vha “7” app = igen 12 gode øvelser

Yoga

Hatha Sadhana dag 6 med Daniel Rama og fokus på rygsøjle twists

45 minutter :hippy:

Skulle lige tage mig sammen for at komme over i FW og så var det bare så dejligt. Vil virkelig, virkelig gå efter at lande der, bare til lille jog, en enkelt styrkeøvelse, eller lidt yoga. Alt er bedre end ingenting. Har pakket tasken og tager gymnastiktøjet på fra morgenstunden. 
Har bestilt kitchen safe men må prøve at styre mig i morgen mht koffein :w00t:

De sidste dage har tydeligt haft vist mig, hvor meget bedre jeg har det med et begrænset indtag. Så det er 1 kapsel fremover om dagen eller rehab :devil:

Søde drømme til boardet :4winkkiss:

Link to comment
Share on other sites

På 26/12/2022 at 22:58 , Gregers TF skrev:

Den er dejlig, sådan en kitchen save.

Du har garanteret skrevet om det tidligere men, uh pinligt nu, for jeg kan ikke huske det :blush: og søgefunktionen er ikke god nok.

Hvorfor var det nu, du ikke har kastet dig over koffeinfri kaffe?

Tak for at spørge kære Gregers og forstår godt, at det ikke er muligt at navigere rundt i mit lange forhold til kaffe. 

Koffeinfri kaffe drikker jeg ikke af følgende grunde:

1. Koffeinet skilles fra vha Benzen og når du først har opdaget "smagen" af det, så er det svært at abstrahere fra.

2. Af en eller anden grund, så generer det alligevel mave voldsomt

3. Der er jo ikke noget kick til min hungrende hjerne

4. Alle de gange, hvor jeg har haft været på rehab og så har prøvet at starte op med koffeinfri kaffe, så har det, som det hedder med misbrugsterminologi, været et gateway drug. Altså det at købe koffeinfri kaffe har været et skridt på vejen til relaps og udtryk for, at trangen var blevet for stor, eller at jeg har haft været et sted, hvor de ting, der normalt ville få mig til at bremse op, som fx frontallapperne har haft været under pres; for lidt søvn, for meget arbejde, for mange stimuli, alkohol, sukker, støj etc etc. 

Ved ikke om det giver mening?

I øjeblikket afprøver jeg jo en anden strategi. Var lige ved at skrive ny, men har før haft prøvet at begrænse indtaget til en kop uden at lykkes. Således kun en kapsel i døgnet. Både tirsdag og onsdag gik det godt alene med fornuftens stemme. I går kom så kitchen safe dims og jeg kunne vælge en enkelt kapsel til indtag tidligt i morges (snarere nat). Og sådan en dag som i dag 100% godt, at der ikke var adgang til flere kapsler. For ville helt sikkert have haft brygget mere, hvis der havde været flere kapsler. Når jeg får en enkelt kop, så mærker jeg jo i timerne efter, hvordan at koffeinet rammer min hjerne og så er det godt, at det ikke drejer sig om 3-4 kapsler, der pludseligt slår igennem. Har det bedre på den måde. Får alt for lidt søvn men det er pga meget arbejde og tog frem og tilbage alle dage. 

Nå det var en lang klamamse. Tilgengæld 0 NUL ZERO træning at skrive om. Det må blive bedre i fremtiden men sådan har de her dage haft været. 

I morges kunne jeg ikke finde mine sædvanlige regnbukser (så mærkeligt) og prøvede derfor mine xs, som jeg faktisk passede i sommers og i perioder måske bare har haft syntes sad lidt for stramt. Måtte simpelthen opgive da jeg ikke kunne lyne dem op :crazy: well op ikke andet motivation til at få puttet slik og chokolade ned i kitchen safe dimsen også, dvs med mindre, at jeg helt kan lade være, hvilket måske ikke er helt sandsynligt. 

Nå tænker ikke, at det helt endnu er tid til at skrive godt nytår til boardet men stay strong derude i hvert fald  :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Så lærte jeg noget i dag :smile:
Jeg har undret mig over at koffeinfri kaffe har en anderledes grundsmag, hvis det er et udtryk der giver mening. Jeg har dog affundet mig med det og har to forskellige bøtter. Den “gode” kaffe med koffein til først på dagen og så må det blive den koffeinfri senere. Det er stadig hyggeligt og tilfredsstiller sliktrangen.
Spøjst nok får jeg kun ondt i maven, hvis jeg drikker (meget af) DSBs kaffe.

Kaffe er åbenbart ikke bare kaffe…..

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share