Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

8 timer siden, Gregers TF skrev:

Hvis du købte en pose slik og smed noget af det ud, fordi det ville være forkert at spise mere af det, så tager jeg hatten for din viljestyrke. Den slags er “farligt” når det er i huset og posen er åben.

Hæ hæ tak for tilliden kære Gregers men vil nu mere sige, at det var udtryk for, at jeg er slem til at blive ved med at spise = manglende viljestyrke :cry3:

Det ærgelige, at en del af mig egentlig var i et mode, hvor jeg næsten droppede turen til kiosken og mentalt ville det have givet mig et boost at overvinde impulsen.

Særligt i de her dage, hvor jeg rører mig meget lidt og ikke føler mig ret godt tilpas.

Nå om ikke andet så er jeg nu top motiveret til at arbejde med sunde vaner og lykkedes i går med

Yoga

60 min “flowstrength” = rigtig fint program men spøjst, at der pludselig midt i det hele optrådte en cardio bunny i 2 x 4 min med HIIT   :sleepy:
Er kommet med i et Down Dog fb community og flere undrede sig ligesom mig og flere havde desuden det samme problem, at det nogle gange ikke er muligt at vælge ønsket tid.

Well på mange parametre er Downdog apps andre hjemmetræningsmetoder meget overlegne. Niveauet er superhøjt, det er nemt, flexibelt og tillokkende. Og jeg kan så tydeligt mærke, at der næsten ikke er noget, som er bedre for mig end at få dyrket yoga. 
 

Ovenpå nogle dage, hvor jeg har haft skejet ud i to kaffe kapsler, så skal jeg nu tilbage på 1 og det startende i dag. Får se, hvordan det går. Har ondt i hovedet alligevel.

Nå dejlig dag til boardet her fra :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 29.1

Yoga

70 min med Down Dog app, ashtanga helt klassisk første serie. Fandt ud af at ændre lidt på indstilinger, så det blev i rigtig rækkefølge med alle de stående øvelser + udvalgte siddende og afsluttende. Kunne dog godt tænke mig at liste en hovedstand ind men tror også, at det kunne være muligt. Anyhow super super dejligt og vil simpelthen ikke undvære min yoga praksis ever again Det er lige førend, at jeg kan tænke, at det er rejse nok i sig selv. Under alle omstændigheder ingen tvivl om, at yogaen hjælper mine frontallapper op i gear og fx i dag, så droppede jeg yderligere indkøb og fik bare lidt ristet rugbrød til aftensmad = godt både for kalorie indtaget og konto :hippy:

Snart dejlig weekend til boardet 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 21.1

Løb

29 min i alt. Hechmann uge 3 dag 6 centreret omkring 2 x 3 min i AT/An1.

Selvom at jeg i sidste uge syntes, at det gik fremad med løb, så valgte jeg alligevel 5.27 til de to intervaller. Har jo ligget brak meget af ugen og skal lige i gang.

Styrke

Hiit træning 25 min med app i Downdog familien. Dryppede i hvert fald sved ned på måtten og fik hele kroppen arbejdet igennem. Mere af den slags coming up.

Yoga

25 min med downdog app = ikke så krævende og valgte meget roligt hatha program. Stadig fantastisk at mærke den ro som sænker sig. Også selvom, at det ikke er langt eller intenst. Lige præcis det der gør, at det bliver let at gennemføre hyppigt.

Torsdag aften følte jeg mig stadig tung i hovedet men sov godt ovenpå yoga, vågnede tidligt og følte mig klar til at tage afsted på job. Gik fint med en kaffe kapsel hjemme men kom til at købe lille latte i 7-11 til toget i ren begejstring over at være afsted. Blev også til en kop job kaffe. Og i morges 2 kapsler :blush: Well samlet set går det nogenlunde både med søvn og mave.

Er vendt tilbage til matematik kuren, som ubetinget har haft været det som jeg har haft mest succes med i forhold til at komme ned i vægt i årenes løb. På nogle måder minder det også lidt om, hvad jeg gjorde sidste sommer, hvor det lykkedes mig at komme et pænt stykke ned, ja inden at jeg mistede grebet somehow. Husker følelsen af at sige nej til slik trods meget presset dag og det simpelthen med udgangspunkt i den gode fornemmelse af at passe XS uniformsbukser. Nothing tastes as good as skinny feels, eller noget. Ved dog også, at jeg på et tidspunkt ikke havde energi eller overskud til at træne eller holde varmen og så var det ligesom for langt ude. 

Med matematikkuren er temaet, at kroppen (som alle andre systemer) reagerer på at få en lille smule mindre mad dagligt og så gradvist bliver lettere. Jeg tæller ikke kalorier men vejer mad og indretter dagens indtag efter morgenvægten i forhold til aftenens målvægt. Begynder at se, at en af de store faldgrupper er en dag som i går, hvor jeg var let ved aftentide, simpelthen fordi, at jeg var dehydreret. Hverken slik eller chokolade er forbudt men det er tydeligt, at der ikke sker meget med vægten i løbet af natten, hvis jeg har spist meget "Dark party mix" = nuværende guilty pleasure. 

Målet at sænke vægten med gennemsnitligt 48 gram i døgnet og dvs, at jeg ca hver anden dag skal registrere, at jeg er 100 g lettere. 

Med risiko for, at det kan blive (er) super flovt og pinligt, så vil jeg bruge loggen til at holde mig selv accountable. Og også til ikke at give fuldstændigt op, når der forventeligt vil være dage, hvor det ikke lykkes. Skal dog også lære at være opmærksom på, hvornår det går galt. Dvs at jeg bliver for sulten, eller har glemt at drikke vand. En anden faldgrube har været når jeg er ude at spise og pludselig får for stort et måltid. Eller får sushi her eller hos en god veninde. Må prøve at huske det med de små portioner = oftest der hemmeligheden ligger begravet. Eller røre mig lidt mere. Super bjergven J starter faktisk dagen med 15 minutters maveøvelser. Det burde jeg jo også kunne finde ud af istedet for at scrolle nyheder i det uendelige. 

Morgenens vægt 56.3 kg, aften mål vægt 57.2 kg - dagsindtag 925 g

Har foreløbigt indtaget betydeligt mindre dvs ca 400 g. Nu må vi se, hvor jeg ender i aften. 

Dejlig aften/weekend til boardet 

:hippy:

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

20 timer siden, Gregers TF skrev:

Spændende tilgang. Personlig kunne jeg nok blive ret fristet til at droppe grøntsagerne men det er jo så en del af konceptet alligevel ikke at finde på den slags.

Knæk og bræk :smile:
 

Tak kære Gregers og ja men jeg kan nu se, at der ret hurtigt er sådan en biofeedback i, at der er super meget forskel på, hvor meget de forskellige ting mætter. Dvs hvor få gram det er muligt at liste afsted med og alligevel være mæt. Desuden så har jeg jo min food prep, hvor jeg prøver at få tilberedt spidskålssalat til hele ugen; frokost og aftensmad, her i weekenden og så bare spicer det op med noget kylling, laks, eller scrambled eggs i løbet af ugen. Nu fik jeg også i formiddags bagt bananbrødet og dermed er der både til morgenmad og lidt sødt til om eftermiddagen/aftenen. 

Træning d 22.1

Løb

Hechmann uge 3 dag 7 50 min i jog/Ae1/Ae2

Styrke

Lat pull down 30 dimser, 3 sæt af 12 gentagelser

35 dimser, 1 sæt af 8 gentagelser

DB bænk pres 

12 kg 12 gentagelser

14 kg 2 sæt af 12 gentagelser

Core træning med downdog app 15 min. Var nødt til at indlægge pauser da det var rigtig hårdt

Var ret tilfreds med at få overlistet mig selv med lidt vægt arbejde, uden at jeg ligesom gik helt i stå i præstationsangst. Området hvor jeg træner yoga/barre/Hiit er i virkeligheden fuldt udstyret med maskiner, KB og håndvægte, så rigtig meget kan trænes dernede. Havde det godt med, at det kun var en lille smule, således at jeg ikke døde fuldstændigt men samtidigt godt kunne mærke det lidt.

Yoga

25 min med down dog app. Meget ligesom i går stille og roligt men alligevel gode stræk og også et par udfordrende stillinger. Vildt at 25 min kan gøre sådan en forskel. Meget mere af den slags.

For i det hele taget at få mere tid til træning, husalfesysler og arbejde, så rydder jeg ud i de store tidsslugere som fx Instagram, hvor jeg har bedt om at at få slettet mine 2 konti. Jo det kan være inspirerende at følge udvalgte personer men grundlæggende er der super meget spild/scrolle tid i det, hvor det faktisk gør mig bedre at få trænet, mediteret, sovet, læst en bog eller connecte med veninder/venner. 

Facebook var jeg af i 2018 og har haft været glad for at komme tilbage, inkl holde kontakten med bjergmiljøet. Loggen her betyder også enormt meget for mig og jeg kan se, at det at "tænke højt" her ofte gør en forskel i forhold til, at jeg faktisk lykkes med nogle ting. 

Guess that's it :hippy:

Dejlig dag til Jer derude :heartpump:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 23.1

Løb

Hechmann uge 4 dag 1, 20 min jog/Ae1

Styrke

Walking lounges 3 x 20 m med 20 kg's sandsæk på nakken

Har vagt hele ugen, så tidligt i seng i går og vågen af mig selv lidt i 4 = god tid til at komme afsted og nå FW kl 5. Very nice og ville virkelig ønske, at jeg kunne komme afsted til mere morgen løb i løbet af ugen. Kan så også godt se, at jeg er træt og sulten, når jeg når til aften. Tvivler således på, at jeg når meget mere i dag. Mangler lidt opfølgning på dagen og så aften stuegang pr tlf. 

Er begyndt at  se "Fantastiske skabninger  - Grindelwalds forbrydelser" 

Og dagens lille musik indslag 

 

 

Link to comment
Share on other sites

På 23/1/2023 at 20:50 , Enhjørning skrev:

:music:

Tak søde Enhjørning :heartpump:

Træning d 25.1

Løb

Hechmann uge 4 dag 3, 35 minutter jog vekslende med Ae2

Meget dejlig træning fra tidlig morgen. 

Meget travle dage med vagt og prøver at fokusere på det jeg når og lykkes med, frem for at slå mig selv oveni hovedet når jeg ikke når noget/alt det jeg gerne ville. Håber hurtigt at være tilbage i vane med lidt styrke og yoga, når jeg ikke hele tiden har 2-3 telefoner der ringer + mange opgaver at løse. 

Har pakket til eftermiddagstræning i dag og ville rigtig gerne nå et kvarters jog fra morgenstunden i morgen inden tog. 

Lørdag/søndag forhåbentlig også nå morgenløb inden tog. 

Sover meget let, hvilket kan føles som en fordel når jeg skal tidligt op men er nok ikke helt holdbart i længden og mave begynder også at reagere på 2 daglige kapsler og job kaffe. Må huske kun at tage en kapsel ud i aften + putte resten af slikket ned i kitchen safe, istedet for at spise en hel masse som i i går :blush: Bortset fra det, så går det faktisk planmæssigt med at følge matematik kur. Morgenvægt 56 kg og aften mål vægt 57.0 kg. Min erfaring, at det er for meget at spise helt op mod 1000 g, som algoritmen ellers spytter ud i forhold til dagens tal. Og omvendt så er der også dage, hvor tilladt mængde mad har været 200-300 g og så går det alligevel fint, selvom at der ryger lidt mere indenbords. 

Nå dejlig solskinsdag til boardet og håber ikke, at i dag bliver en nul dag - :innocent:

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, Bjergtrold skrev:

 

Nå dejlig solskinsdag til boardet og håber ikke, at i dag bliver en nul dag - :innocent:

:hippy: 

Træning d 26.1

Løb

Hechmann uge 4, dag 4, jog vekslende med 2 sessioner i Ae2-3, 35 min i alt

Styrke

15 min med barre app - full body 

Yoga

Hatha flow også 15 min

Så dejligt at være i gang med de ting i dag og når jeg først var i gang, så fløj tiden afsted. Må bare erkende, at jeg har en eller anden mental smertetærskel i forhold til, at det ikke skal være for lang tid. Dog helt klart fornemmelsen af, at det bliver lettere og lettere lige at futte over til træning + hyggeligt med nogle af de samme folk jeg hilser på etc etc. 

Og dagens lille sang :hippy: 

Ved at jeg kommer til at være træt og sulten i morgen aften og vil prøve på at starte dagen i FW til lille jog. Har kun taget 1 kapsel ud af kitchen safe men drømmer allerede om Latte i toget :strat:

Link to comment
Share on other sites

På 26/1/2023 at 19:19 , Bjergtrold skrev:

 Ved at jeg kommer til at være træt og sulten i morgen aften og vil prøve på at starte dagen i FW til lille jog. Har kun taget 1 kapsel ud af kitchen safe men drømmer allerede om Latte i toget :strat:

:hippy: Well var faktisk meget tidligt oppe men prioriterede at have overblik over vores indlagte patienter og komme godt ud ad døren. Nåede lige hjem med toget til at få lidt mad, gå aftenstuegang og så i seng. Alligevel var i går en sindssygt god dag, hvor jeg fik besluttet rigtig gode ting med meget spændende perspektiver henover året og særligt bjergtrolde wise. Evt læsere kommer til at høre meget mere men fik (næsten) personlig mail fra Lars Gundersen/Kipling, hvor de er ved at samle folk til en Nepal ekspedition i oktober. Ved jo godt, at de har et kundekartotek men alligevel også, at der ikke er så mange, der har helt så crazy interesser, eller lige har lyst til den slags. Bjerget er højt og bestigningen mere teknisk end jeg er vant til men 100 % et drømme mål. Lidt ligesom IM Nice i sin tid, som fik mig til at finde nogle ekstra ressourcer frem henimod den magiske morgensvøm i Englebugten og så betød det mindre, at det faktisk ikke lykkedes mig at gennemføre hele vejen. Med en eller anden risiko vil jeg heller ikke nå hele vejen til toppen af Himlung Himal 7126 moh, men føler mig allerede topmotiveret, inkl i forhold til både træning og økonomisk ansvarlighed. Elsker at rejse i Nepal og kan sagtens leve med at være en sparsommelig lille uld nørd uge efter uge for at få det til at lykkes og er allerede parat til at nørde videoer mht at få lært at binde de rette knob til abseiling, shoppe de rigtige isøkser mv mv. Har jo også rigtig meget udstyr, som er helt klart til at putte i Duffelbag og i modsætning til på Aconcaqua turen, så skal jeg "kun" bære dagstursrygsæk og ikke slæbe alpinstøvler mv mv på ryggen = vanskeligt for lille mig i tynd luft. Leder har sagt god for det, inkl muligheden for, at jeg afspadserer nogle vagt timer og på den måde ikke behøver at gemme al sommerferien til oktober. 

Som tidligere nævnt i loggen har jeg haft overvejelser mht om jeg kunne have ADHD, eller måske mere sandsynligt ADD, hvor hyperaktiviteten er inde i hovedet. Jeg er utvivlsomt meget anderledes end mange jeg kender og synes også i perioder, at jeg har haft kæmpet hårdt med at finde en god måde at være i verden på, inkl en mening med det hele. Er alligevel nået frem til, at jeg, diagnose eller ej, skal sørge for ro og regelmæssighed for mig selv, træning og job i nogenlunde tilpasse mængder. Ja og når jeg gør det, så føler jeg mig squ egentlig ret velfungerende. Anderledes ja men stadig med masser af mening + en håndfuld dejlige veninder/venner. Jeg er introvert og kommer aldrig til at vælte rundt til store selskaber og jeg trives i det hele taget godt med selv at kunne bestemme i mit liv. Medicin ville aldrig kunne træde i stedet for alt det adfærdsmæssige, hvor fx yoga og meditation løfter mit funktionsniveau markant. Mange ville sikkert synes, at det var træls at skulle arbejde en weekend som denne men min oplevelse af tidligt op, oprydning, morgentræning og nu hygge med Earl Grey the i toget, er måske bare, at det er bedre end, hvis jeg bare tumlede rundt derhjemme med masser af tid til at nå meget lidt. Ja så har afblæst besøg til udredning og sparer formentlig på den konto 10-20 k = direkte til Nepal budgettet. 

Ja så rigtig meget, der skete i går og klart følelsen af at se "solen gennem tågen", som vi talte meget om på "High Performance" workshoppen i december. 

Træning d 28.1

Løb

Hechmann uge 4, dag 6, ca 25 min

Hovedserien 3 x 2.5 min i AT/An1, god følelse af at løb går bedre i tiden, så valgte 5 min/k og det gik fint. Opvarmning i jog/Ae1 10 min og så nåede jeg ca 5 min afjog. Jeg kunne godt have nået mere men er lidt forsigtig når jeg skal nå et tog/eller køre med en kollega. Nusser altid lidt når jeg skal afsted over til FW og det tager lidt længere tid end jeg regner med. Igen noget som jeg håber at kunne få øvet mig mere på. Der er noget virkelig dejligt ved at nå løb om morgenen de dage, hvor jeg er i Gødstrup og who knows om jeg kunne nå lidt tidligere hjem i dag og få lidt yoga/barre hjemme ind på kontoen. 

Morgenvægt 56.0 og aften mål vægt 56.9. Svinger absolut men netto nedad og uden, at det koster følelsen af at være konstant sulten. Får lidt slik om aftenen etc etc.

Til morgen kun 1 kapsel og som nævnt har jeg the med i toget og en hel kande til stuegang. Så ikke mere job kaffe og heller ikke 7-11 latte. Om jeg igen skal ud i regelret rehab inden Nepal er jeg ikke sikker på men så skal forbrug i hvert fald også være i begrænsede mængder. 

Guess that's it for now :hippy:

Og lidt mere Don Henley 

 

Link to comment
Share on other sites

Suuuper spændende med Nepaltanker. Og også hvad der ellers sker i hovedet. Måske især fordi jeg, omend på en anden måde, alligevel tumler med lidt i den samme boldgade.

Og nu proppen er taget af: 1000 tak for at få mig til at lave spidskålssalat. Det er en stor besparelse og slet ikke så slemt at stå med som jeg havde forestillet mig. Jeg vil gå så langt som at det ligefrem er helt hyggeligt med den rette musik i ørebøfferne.

Håber du får en fantastisk weekend :-)

Link to comment
Share on other sites

På 28/1/2023 at 11:37 , Gregers TF skrev:

Suuuper spændende med Nepaltanker. Og også hvad der ellers sker i hovedet. Måske især fordi jeg, omend på en anden måde, alligevel tumler med lidt i den samme boldgade.

Og nu proppen er taget af: 1000 tak for at få mig til at lave spidskålssalat. Det er en stor besparelse og slet ikke så slemt at stå med som jeg havde forestillet mig. Jeg vil gå så langt som at det ligefrem er helt hyggeligt med den rette musik i ørebøfferne.

Håber du får en fantastisk weekend :-)

Tak kære Gregers og ja jeg tror nogle gange, at vores hjerner krøller lidt på samme måde med tiden der flyder lidt imellem hænderne på os, det alligevel at trives med noget struktur fx når vi er på job, eller prepper spidskålssalat :4jumpy:Så dejligt at læse, at det fungerer for dig og ja både sundt og billigt. Så længe, at jeg kombinerer det med forskellige ting, så generer det mig ikke, at grundsubstansen i mine frokoster og aftensmåltider er de samme. I dag skejede jeg ud i honningristede cashewnødder og de skulle nok have været puttet ned i kitchen safen men så blev det lidt dessert agtigt.

Tror faktisk kun, at det tog mig 20 min at tilberede spidskålssalat til hele ugen i dag og omtrent det samme med at få smækket dej sammen til bananbrødet. Til gengæld,  så lavede min lille gulvvaske robot, Miss Roberta, helt ekstrem ravage da den fik væltet min farmors gamle spejl inde i soveværelset, som selvfølgelig gik i tusind stykker :crybaby: Er både overtroisk nok til at frygte, at det betyder 7 års ulykke og ked af, at noget af hendes, som jeg har haft hos mig, er væk. Selvfølgelig er det ligeså meget inde i min sjæl, at hun bor men alligevel. Jeg er desuden så tilpas klodset, at oprydningen typisk ville være et sted, hvor jeg kunne komme frygteligt galt afsted, eller misse nogle af de små glasskår, som jeg efterfølgende kunne trampe rundt i på bare tæer. Har heldigvis fundet et nyt stå spejl fra IKEA, som jeg skal have bestilt en af de næste dage. 

Når jeg var på besøg hos min farmor, så kiggede vi altid på billeder af børnene og børnebørnene og det var så tydeligt, at hun i høj grad åndede og levede for alle os små og lidt større. Og så for hendes elskede krydsord, hvor hun kværnede weekendavisens ultra svære på kort tid og ind imellem havde brug for hjælp til at løse et ord eller to. Og så alle de andre i aviser og ugeblade. Husker, at vi gik ned ad Tagensvej, hvor en maler engang havde spildt maling i en lang stribe og tog bussen bla forbi Panum instituttet, som jeg døbte huset med toiletrullerne på taget. Og så afleverede vi de løste krydsord i små blå kuverter og en sjælden gang vandt hun noget. Sjovt nok endte jeg med i en del år at bo på Frimestervej, hvor hun også boede men først efter hendes død og i den modsatte ende. 

Nå fra Memory Lane til nutiden, hvor jeg mhp fremtidens måske ekspedition til Nepal, i dag har haft skrevet "ansøgning" til Kipling, inkl med cc til min guide L fra turen sidste år, som også er guide på den kommende tur. Man kan kun tilmelde sig, hvis man er forhåndsgodkendt. Det føles virkelig som en eksamen/jobsamtale, hvor jeg risikerer at blive fundet for let, men føler, at jeg har skrevet meget ærligt, hvorfor at jeg fortjener en plads, inkl hvad jeg bidrager med på sådan en ekspedition + har vedhæftet bjerg CV med fokus på toppe over 6000 moh. Nu får vi se, men om ikke andet godt at få det afklaret nu. På sin vis er det i sådan en proces, at det rigtigt går op for en, hvor gerne du vil afsted. Også lang video snak med bjergven C fra sidste tur, som jeg lige troede, at jeg var i stand til lokke med men bliver nok ikke. 

Nå lidt træning er det også blevet til :hippy: 

Træning d 29.1

Løb

Hechmann uge 4, dag 7, 60 min jog vekslende med Ae1 og Ae2

Styrke

15 min med barre app

Yoga

15 min med DD app, hatha flow super super dejligt

That´s it for now I guess

God kommende uge til boardet, hvor jeg glæder mig til at kunne slippe tlf uden at tænke på om den ringer. Samlet set har det nu været en fin vagt uge og weekend men somehow er du jo på. Bare lidt mere endnu :sun:

Link to comment
Share on other sites

KÆRE BJERGTROLD!

Du er dejlig, præcis som du er og jeg krydser fingre for, at vi kommer til at høre om mange flere bjergbestigninger!

Forhåbentligt allerede til efteråret! Ellers kommer der en anden mulighed. Jeg gad godt, at det var mig ;-) Seje dig!

 

I mine øjne er det godt at være "lidt krøllet" - og det er fedt, at du deler så mange tanker og betragtninger.

Ligesom i "forældrerollen" - gælder det om at være "god nok" (har jeg hørt) - det er ikke muligt at være perfekt på alle kanter.

Jeg tænker også, at vi alle bliver bedre og bedre til at værdsætte og nyde de små ting i dagligdagen samt finde ud af, hvad der gør os godt...

Så netop afsnit 6 af "Limitless" med min yngste søn forleden - der i høj grad handlede om at "acceptere" hvem man er/aldring/sorg/ etc. - og dermed lettere kan finde endnu større glæde og fornøjelse i livet samt ro i sindet, selv med "handicap".

Jeg beklager, at jeg ikke er så  "aktiv" i din log - men hepper altid fra sidelinjen...

Knus!

 

Link to comment
Share on other sites

"når jeg ikke hele tiden har 2-3 telefoner der ringer + mange opgaver at løse. "

Har prøvet det, det bliver man let "rundtosset" af. Så det er egentligt meget forståeligt at du har brug for følgende.

"skal sørge for ro og regelmæssighed for mig selv"

Ganske inspirerende så meget du når.

Det der bjergbestigning lyder vildt interessant. Jeg få helt lyst til at gå lange ture i nogle bjerge.

Link to comment
Share on other sites

På 29/1/2023 at 21:19 , Tinapigen skrev:

KÆRE BJERGTROLD!

Du er dejlig, præcis som du er og jeg krydser fingre for, at vi kommer til at høre om mange flere bjergbestigninger!

Forhåbentligt allerede til efteråret! Ellers kommer der en anden mulighed. Jeg gad godt, at det var mig ;-) Seje dig!

 

I mine øjne er det godt at være "lidt krøllet" - og det er fedt, at du deler så mange tanker og betragtninger.

Ligesom i "forældrerollen" - gælder det om at være "god nok" (har jeg hørt) - det er ikke muligt at være perfekt på alle kanter.

Jeg tænker også, at vi alle bliver bedre og bedre til at værdsætte og nyde de små ting i dagligdagen samt finde ud af, hvad der gør os godt...

Så netop afsnit 6 af "Limitless" med min yngste søn forleden - der i høj grad handlede om at "acceptere" hvem man er/aldring/sorg/ etc. - og dermed lettere kan finde endnu større glæde og fornøjelse i livet samt ro i sindet, selv med "handicap".

Jeg beklager, at jeg ikke er så  "aktiv" i din log - men hepper altid fra sidelinjen...

Knus!

 

:wub::hippy: Tusind tak for de kloge ord og ja så rigtigt med hensyn til at finde det sted, hvor vi føler os gode nok + finde stedet, hvor vi er taknemmelige for de små og store ting. Kan sagtens forestille mig, at det må være svært at være 100 % sikker i alle beslutningerne med dine små (snart store) drenge men ved, at du er et fantastisk forbillede med alle dine aktiviteter og projekter. Og endelig ikke beklage. Altid dejligt at følge med i din log og også når jeg ikke lige får skrevet. Namaste og stay strong herfra 

21 timer siden, vestjyden skrev:

"når jeg ikke hele tiden har 2-3 telefoner der ringer + mange opgaver at løse. "

Har prøvet det, det bliver man let "rundtosset" af. Så det er egentligt meget forståeligt at du har brug for følgende.

"skal sørge for ro og regelmæssighed for mig selv"

Ganske inspirerende så meget du når.

Det der bjergbestigning lyder vildt interessant. Jeg få helt lyst til at gå lange ture i nogle bjerge.

Tak kære Vestjyde og dejligt, at vi kan inspirere hinanden :hippy: Stay strong også til dig 

Fik heldigvis i går en meget positiv tilbagemelding fra Lars og Line fra Kipling, hvor de skrev, at det ville være fantastisk at have mig med + roste mig både for min Mera commitment og evnen til at være holdspiller :blush: Var seriøst grædefærdig og mærkede en ekstrem lettelse. Jamen, vil nogle måske tænke, det er jo "bare" en ferie men for mig er det somehow så meget andet. Det er også ude i bjergene, at jeg har fået venner for livet og hvor nogle af mine venskaber herhjemme, som fx med kollega L, er blevet cementeret for livet. Det er så anderledes og autentisk, hvad der foregår derude og for mig har det ofte også været en slags målepind for, hvordan jeg håndterer udfordringer herhjemme. Plus skelner mellem, hvad der er vigtigt og mindre vigtigt, typisk mht forbrug, distinktionen mellem "nice to have" og "need to have".  

Og det at have et mål med min træning/ernæringsindsats gør det også så meget lettere at træffe de gode sunde valg for mig selv = ofte noget der fører til, at jeg fysisk og psykisk har det bedre.

Et skelsættende valg i dag, inspireret af i går, er start på min, mindst 27.rehab mht koffein. Det bliver helt sikkert ikke den sidste men kunne godt bruge lidt mere søvn og ro i mit hoved. Synes at tankerne tumler lidt for meget = fører til zapning på nyhedssites fra morgenstunden og et noget langtrukkent "forspil" til overhovedet at komme ud af sengen. Ja så har sat Nespresso maskinen op i højt skab og kapslerne ryger samme vej, når kitchen safe åbner senere i dag. Vil fortsat bruge den til slik, som jeg erkender, at jeg ikke er helt parat til at opgive. 

Ja så kaffe rehab dag 0 og alkohol dag 31. 

Gårsdagens træning 

Træning d 30.1

Løb

20 minutters jog-Ae1

Styrke

15 minutters core med down dog app

Yoga

15 min med dd app - hatha 

Det var blevet halvsent inden jeg ramte FW og gabte kæberne af led men da jeg begyndte at løbe føltes det så godt og hurtigt. Og også dejlig core træning + yoga. 

Nå dagen kalder. Dejlig dag til boardet :hippy: 

Ændrer log titel ligeså snart, at jeg er tilmeldt tur = daglig reminder om, hvad målet er = Himlung Himal 7126 moh - to the summit and safe return :sun::heartpump:

 

Link to comment
Share on other sites

Update d 2.2

Koffein rehab dag 2 :hippy: Alkohol dag 33

Er ikke lykkedes mig at få trænet de to sidste dage men trods alt glad og tilfreds med at arbejde mig igennem zombi + knaldende hovedpine/abstinens fase og måske vigtigst allerede i nat mærke, at jeg sov tungere og længere og har mere ro indeni hovedet. Yndlings stand up veninde Betty Boop var vist til gengæld skuffet over mig i går aftes, da jeg ikke kunne levere noget, der lignede en sjov bemærkning, hvilket ellers plejer at være vores superpower i forhold til at grine af crazy arbejdsdage og alskens udfordringer. Var simpelthen nødt til bare at sige god nat og klokken var vist nok også over 20 = mit crazy rock star liv i en nøddeskal.

Tirsdag fouragerede jeg masser af Ayruvedisk Kapha the i Jægergårdsgade, hvorefter at jeg afleverede Nespresso kapsler nede i Bruuns galleri, sådan at de ikke trigger noget ved at minde mig om mit tidligere vilde liv pumpet op på stærk kaffe. Havde sådan en stilhed før stormen følelse, som jeg tænkte skulle dulmes med sushi og del 3 af "Fantastiske skabninger" i sofaen. I går havde jeg træningstøj på fra morgenstunden og rygsækken pakket men kom i tanke om, at jeg var tilmeldt nytårskur på sygehuset = non negotiable og kom derfor først hjem ved 19 tiden, ovenpå alt for hektisk dag. 

I dag dejlig fri dag, dog med lidt job og håber på at nå Hechmann løb inden svøm med den søde miss Spinderella. 

Som tidligere nævnt, så forventer jeg på et tidspunkt at drikke lidt kaffe igen, men kan mærke, at det ville være godt at vente til Nepal = længere rehab end jeg husker at have haft tidligere. I alt mere end 8 mdr men helt sikkert noget som vil være godt for mine forberedelser. Løb er så meget lettere når mave ikke bøvler og alt er meget bedre når jeg sover godt. 

Well om ikke andet en stor hjælp at kunne "tænke højt" her. 

Dagens sang 

Dejlig solskinsdag til boardet :hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Himlung Himal 7126 m.a.s.l, Himalaya, Nepal, October 2023

:wub::superman:

Uhhh har, indrømmet, med stor ærefrygt, nu tilmeldt mig tur til oktober. Kunne via fb tråd læse, at der er mange interesserede, inkl fra turen sidste gang og ja ville ikke risikere, at holdet pludselig var fyldt op. I forbindelse med ændring af log titel var jeg tilbage på første side, hvor jeg skrev rigtig meget om Mera Peak.  Den gang vidste jeg jo ikke, at der skulle gå mere end 10 år førend, at jeg skulle lykkes med at komme på toppen. Og på samme måde, så ved jeg også nu, at jeg langsomt arbejder mig frem mod et mål og sandsynligheden for at komme helt op, måske er mindre end 50 %. Men også, at jeg  dagligt kan prøve at gøre alt, hvad der overhovedet står i min magt for at have det bedst mulige udgangspunkt; sove, træne inkl mentalt, optimere min mad og optimere min evne til at have styr på mine ting. 

De helt små ting, som at jeg fx i går kørte direkte hjem fra café og på den måde sparede både penge og slik kalorier = investerede i sundhed. Ved bare, at det er så meget lettere for mig, når jeg har et meget konkret og vigtigt mål. På Stifinder kurset talte vi jo godt nok om, at de her store massive mål kunne være drænende, hvis der var for meget på spil, for stort et "why". Well må bare erkende, at jeg har brug for noget, der udfordrer mig på den her måde og som jeg grundlæggende helt inde i sjælen glæder mig til. 

Earl Grey the smagte godt i morges og nogenlunde søvn.

Koffein rehab dag 3, alkohol dag 34.

Morgenvægt 55.5 kg, aften mål 56.6 kg 

Dejlig dag og snart weekend til boardet :hippy: Jeg har rygsækken med yoga måtte og løbesko med - just f.. do it (sorry Henrik) 

 

Link to comment
Share on other sites

9 timer siden, Gregers TF skrev:

Fantastisk!!! Så er retningen sat, sådan for alvor.

Jeg forestiller hvor godt det må føles, at være faldet på plads i det mentale spil om bjergene og være i gang igen.

Tak kære Gregers og lige præcis. Faktisk så kunne jeg se, at vi med min tilmelding er 4 = garanteret afgang og Kipling lukker nok turen ved en 6-8 personer. Vi skal have informationsmøde inden afgang og ja kræver virkelig, at jeg opper mig :blush:

8 timer siden, Enhjørning skrev:

Det er meget inspirerende at læse med her :sun: Og det er nogle rørende sange, du deler :wub:

Tak søde du :wub: og ja kan åbenbart ikke lade være :innocent: ved godt, at det måske er lidt rebelsk og barnagtigt men i hvert fald fra :heartpump: 

12 timer siden, Bjergtrold skrev:

Jeg har rygsækken og yogamåtte med… 

Well og så var der en masse ting, der gjorde, at jeg var nødt til at komme hjem til mig selv bla Ikea leverings kaos. Men i morgen glæder jeg mig til at træne og semifaste dd gør, at dagen alligevel har været fin .. inkl “pass all the open coffee machines” :innocent:

Stay strong derude :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share