Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

8 timer siden, Henrik S. skrev:

God bedring!

Mange tak super løber :hippy: og ja i dag har jeg i hvert fald haft opført mig helt fornuftigt. Været hjemme og indendørs men nu er jeg også næsten på randen af kuller og overvejer ekspedition over til Meny for at tanke lidt livsfornødenheder og aflevere nogle tomme flasker. 

Dagens lille aktivitet

Yoga

Langsom flydende Hatha sekvens på Yoga Vivo. Tiden flyver afsted, en rigtig dejlig praksis, som jeg kender fra tidligere

Styrke

Lille blandet pas herhjemme og dejligt eksempel på, at homegym fungerer når det skal. Havde både pull ups med helt egen vægt og så assisted med elastik for at komme helt dybt ned. Squats og swings med KB, en del core øvelser med bold + balde/baglårs ting med bold + skulder, biceps, triceps øvelser med små håndvægte og lidt mere lille elastik rundt om ankelerne for lidt mere baglås, balle øvelse. 

Ellers så fik jeg i dag testet grøn drik og det blev meget lækkert

Pressede bladselleri og 1 æble i saftpresse og blendede så med 3 små frosne spinat kugler, 1 avocado, ingefær, citronsaft og 1 lille scoop BCCA. 

Til frokost spiste jeg en salat bestående af kidney bønner, laks, jordbær og tomat + havsalt og balsamico eddike. Very nice as well. 

Tror at jeg vil prøve at få grøn drik puttet ind som morgen/formiddagsmad og så måske prøve at få et lidt faste agtigt element via tidlig aftensmad. På den måde får tarmene alligevel noget ro og jeg kan måske få noget mere ud af aftenerne når jeg ikke spiser for sent/for meget. Ved ikke om det kan fungere men vil gerne prøve, ligesom at det må blive et pænt farvel til alt det raffinerede sukker. Ja og eventuelle læsere har helt sikkert "hørt" mig skrive det før og mange har de gange været, hvor det går godt i 3 dage og så er jeg tilbage i Matador mix mv mv.. Men kan mærke, at det er anderledes nu. Jeg begynder at være midaldrende, kroppen kan slet ikke holde til hård træning længere, hormonerne opfører sig mærkeligt, masser af grunde til at begynde bare at passe på krop og sind med masser af grøntsager, gode proteinkilder mv mv. I bogen "Hormonel Harmoni" argumenterer de to vidende forfattere så (selvfølgelig) igen for at kaffe er roden til al dårligdom, inkl meget velargumenteret når det fx kommer til Progesteron mangel. Well men den kamp er jeg ikke klar til at tage med mig selv lige i øjeblikket. Der er også en masse særlige fødevarer og kosttilskud, som jeg skal have kigget på men det må blive når jeg er lidt mere up & running.

Dejlig aften til boardet :hippy: og beklager på forhånd, hvis lille log er blevet for damebladsagtig til evt mandlige læsere. 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Gregers TF skrev:

Bliv endelig ved :poking:Det med grønne drikke kunne vi andre sikkert tage ved lære af. Og Progestoron :blush: har aldrig hørt om det, det må lige Googles når jeg kommer hjem. Men det lyder ikke rart, hvis det er noget der bør begrænse indtaget af kaffe :nono:

Tak kære Gregers og ja hjælper mig i hvert fald at tænke højt her og har også igen overvejet om dimsen "kitchen safe", som du nævnte, kunne være noget for mig. Står altid i supermarkedet med en plade chokolade og tænker, at jeg bare vil spise lidt og gemme resten og så pludselig vupti er hele pladen væk. Mht progesteron, så er det faktisk også lidt relevant for mænd da hormonet bruges op, hvis stress/kortisol niveauet bliver for højt og bidrager på den måde til ustabilt blodsukker, vædskeophobning og en lang række andre dårligdomme. Interessant nok bidrager det også til at dæmpe immunforsvaret ned under graviditet, hvor kvindens krop og immunforsvar egentlig har noget "fremmed / ikke selv" indenfor rækkevidde, som jo helst skal tolereres i 9 mdr. Til andre tidspunkter er det jo kræftceller der på listig måde overbeviser immunforsvaret om, at det bare skal acceptere noget fremmed og det vi arbejder med i forbindelse med immunterapi. Nå jeg sludrer men har en eller anden idé om at hormoner også spiller en rolle der. Og mad, fibre + tarmbakterier.. but how..!

Link to comment
Share on other sites

36 minutter siden, vestjyden skrev:

Bliv endelig ved med at tænke højt. Det giver ideer videre.

"Står altid i supermarkedet med en plade chokolade og tænker, at jeg bare vil spise lidt og gemme resten og så pludselig vupti er hele pladen væk"

He he, jeg er holdt op med at tænke "gemme", jeg ved jeg spiser hele pladen!

Hæ hæ tak kære Vestjyde og ja selverkendelse er en god ting :hippy: og tror faktisk, at din tilgang egentlig er sundere = at være realistisk  og gå ind i det med åbne øjne. 

Jeg kører så mere sådan en selvbedrags/misbrug stil (skrevet med et glimt i øjet) - læste faktisk noget tankevækkende i Bogdanovas bog, hvor hun skriver "Forskning viser, at selv om overspisning kan virke spontant og øjebliks bestemt, så er det sidste led i en lang kæde af ritualer, vaner, tanker og følelser" -  og jeg tror også, at det er derfor, at det for mig bliver lidt selvdestruktivt. Altså kan godt tænke, okay jeg har fortjent noget lækkert og har trænet hårdt og ikke spist meget i dag, men inderst  inde så har jeg ikke lyst til at bedøve mig selv, eller de mere triste følelser med en hel plade chokolade, eller en stor pose Matador mix. Hmmm kan godt igen læse, at det bliver lidt langhåret men ved bare, at det er super centralt i forhold til at få det bedre i mit eget selskab og ja, at forandringen måske først sker når jeg ser helt ærligt på det. I går endte jeg faktisk med at blive hjemme fra supermarkedet. Var/er stadig ikke rask og tilberedte i stedet en dessert smoothie af frosne brombær, banan, lidt mandelmælk og lidt vanille sukker. Det blev rigtig lækkert og meget bedre end en sukkerbombe. Sov godt i nat trods sygdom, masser af astma medicin og kaffe og også der tror jeg faktisk virkelig, at det med et mere stabilt blodsukker gør en forskel. Igen i dag til morgen grøn drik = very nice. 

Nå håber på lidt hjemmetræning senere i dag ligesom i går men vi får se :hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

34 minutter siden, Bjergtrold skrev:

"Forskning viser, at selv om overspisning kan virke spontant og øjebliks bestemt, så er det sidste led i en lang kæde af ritualer, vaner, tanker og følelser"

Det er faktisk en meget tankevækkende sætning ... sådan har jeg sgu ikke set på det før, men hun har jo ret.

Link to comment
Share on other sites

Nu vi er ved ritualer.

Jeg har p.t. et helt fast handle-ritual af samme slags for små børn der plager slik. Jeg køber helt regelmæssigt - og det er en del af planen - et lille stykke "forbudt" når jeg handler. Netto en Chokofant, LIDL en Lakridspibe. Føtex en Amagerstang. Det ved jeg og så er der ingen grund til at blikkene hænge ved hylderne med slik og kage - bare hurtigt forbi. Når jeg kommer ud kan jeg fluks spise de der 23-27gram lakrids som i min verden er OK. Jeg har ikke noget med hjem og jeg har hele tiden haft ro på oppe i hovedet.

Så er der de rituelle "over"spisninger, som regel af havregryn, kort inden jeg går i seng men dem har jeg desværre ikke ikke fundet løsningen på.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

6 timer siden, Gregers TF skrev:

Nu vi er ved ritualer.

Jeg har p.t. et helt fast handle-ritual af samme slags for små børn der plager slik. Jeg køber helt regelmæssigt - og det er en del af planen - et lille stykke "forbudt" når jeg handler. Netto en Chokofant, LIDL en Lakridspibe. Føtex en Amagerstang. Det ved jeg og så er der ingen grund til at blikkene hænge ved hylderne med slik og kage - bare hurtigt forbi. Når jeg kommer ud kan jeg fluks spise de der 23-27gram lakrids som i min verden er OK. Jeg har ikke noget med hjem og jeg har hele tiden haft ro på oppe i hovedet.

Så er der de rituelle "over"spisninger, som regel af havregryn, kort inden jeg går i seng men dem har jeg desværre ikke ikke fundet løsningen på.

Tak for god inspiration kære Gregers og tror helt klart, at det kan være en god pointe det med at unde os selv en lille udskejelse. Someday, så ville jeg bare ønske, at jeg var så tilpas både fysisk mæt og indre afbalanceret, at jeg egentlig bare var tilpas med de sunde udskejelser og følte mig fristet af de lækre ting, som det er muligt at tilberede UDEN et kg raffineret sukker. Fx så skal jeg på et tidspunkt eksperimentere med nogle gode raw balls, som en af mine veninder fabler om. 

Mht dine havregryn, så lyder det nu nogle gange som om, at du simpelthen bare er sulten og har brug for energien. Det er jo en hel del store muskler, som du skal holde i gang og i perioder på restriktivt få kalorier. 

Stay strong!!

Dagens træning YogaVivo pas med Simon Krohn knapt en time. Umiddelbart så trængte jeg mere til sund aftensmad end til at flytte rundt med tunge ting. Tvivler på, at der sker mere i dag. Håber at jeg fortsat har det ok som nu i morgen tidlig og kan komme afsted på job. 

:hippy:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 24.6

Yoga

Halvanden times dejlig hatha yoga FW Dalgas Avenue

Ellers gået betydeligt fremad med helbredet men lange dage med job og hygge både torsdag, fredag og lørdag. 

Mere fokus på sund grøn mad end træning men tilgengæld faktisk optimistisk omkring, at det kommer til at lykkes mig at ændre vaner og at det kommer til at gøre en god og stor forskel. Dejligt.

:hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 25.6

Løb

Hechmann grundtræning dag 1 i uge 6

40 min jog-Ae1

Styrke

Bare lidt let

Pull ups, håndstand, squat og dips

Udvidede cirkel lidt ad gangen 

Senere yoga men lidt i tvivl om luftveje er klar til Bikram og de 40 grader, eller om det bliver hjemme yoga med "Svedigt sommerprogram" med Simon Krohn på Yoga vivo :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 25.6 fortsat

Yoga

Bikram 90 minutter. Somehow så er praksis i varmen altid en "ud af kroppen / slipper jeg ud i live" oplevelse. At luftveje bøvlede lidt, gjorde det egentlig ikke hverken værre eller bedre. Dog først og fremmest glad for, at jeg overvandt mig selv. Selvom, at jeg ikke havde været der i 14 dage + havde været syg på masser af medicin, så føltes det egentlig fint, hvilket jeg i høj tilskriver mine ændrede kostvaner. Ingen problemer med at folde fødder helt om på den anden side af læg i Eagle pose og generelt ganske god fornemmelse af smidige led og medgørlige muskler. Dette i kontrast til den Michelin kvinde opsvulmede følelse jeg nogle gange har haft. Super tankevækkende og interessant det med kost og hormoner. 

I dag bare Hechmann løb uge 6, dag 2. Hovedelement 10 min i Ae2-Ae3 og så 5 min i AT, som jeg lagde i 4.20, dertil opvarmning 15 min og aftog 10 + 5 min jog pause mellem de 2 fut i stængerne elementer. Very nice. Bagefter udstræk og håndstandstræning. 

Ellers fået klippet pænt stykke af langt (men slidt) hår. Forfriskende men alligevel mærkeligt.  

:hippy: søde drømme 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Update

Mest bare dejlig yoga de sidste dage men har haft prioriteret lidt mere lowkey rolig yoga i FW. Som evt læsere ved, så kan jeg føle mig helt i ekstase ovenpå Bikram og være 100 % hooked men er samtidigt krævende for mig og nogle gange føles det bare så meget rarere med noget roligere. På nogle måder nok også nogle gange mest det jeg har brug for. Ovenpå en del dage i sidste uge med forholdsvist meget ekstra binyrebark hormon har jeg i denne uge været tilbage på almindelig dosis inhalationssteroid. Og ja det mærkes.. Onsdag joggede jeg ca 30 min inden en times heat wave hatha og det gik ekstremt langsomt. Følte mig virkelig helt flad men dejlig yoga. Torsdag en times "power yoga" = FW eget koncept med en masse solhilsner og absolut højere tempo. Rigtig dejligt. I går halvanden times extended heatwave hatha med fokus på ryg = også meget dejligt. 

Udover det fortsat prøven at holde mig fra det raffinerede sukker, forarbejdede fødevarer, gluten og laktose. Ja og de fleste dage lykkes det ret godt men selvfølgelig ikke 100 %. Nætterne til torsdag og fredag sov jeg så tungt og godt uden at vågne overhovedet, så klar fornemmelse af, at det gør en forskel. I nat vågnede jeg ved 1 tiden pga meget højlydt fest der holdt hele karreren vågen og lå så vågen i nogle timer. Håber på at få jogget ned til vandet i dag og så må jeg se, hvad det ellers bliver til. 

Dejlig weekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

"fortsat prøven at holde mig fra det raffinerede sukker, forarbejdede fødevarer "

Egentligt lidt underligt, at det først er i de sidste par år der rigtig er kommet fokus på, hvordan tarmsystemet påvirker os.

Førhen var det mest det, at raffineret sukker er tomme kalorie, man tænkte på.

Rolig yoga er ikke det  værste at være til :hippy:

Link to comment
Share on other sites

15 timer siden, vestjyden skrev:

"fortsat prøven at holde mig fra det raffinerede sukker, forarbejdede fødevarer "

Egentligt lidt underligt, at det først er i de sidste par år der rigtig er kommet fokus på, hvordan tarmsystemet påvirker os.

Førhen var det mest det, at raffineret sukker er tomme kalorie, man tænkte på.

Rolig yoga er ikke det  værste at være til :hippy:

Ja det er utrolig interessant det med tarmbakterier, leverfunktion og hormon balancer i kroppen !!! Ville ønske, at jeg havde forstået det tidligere inkl, at det faktisk er muligt at slå de massive sukkercravings ned. Jeg har så ofte forsøgt at køre den hjem på viljestyrke og er måske lykkedes 2-3 dage men så har det haft været tilbage på autopilot, bolsjer og matador dark mix. 

Dagens træning bragte mig forbi min frygt for det varme rum og det var dejligt. Når først jeg er i vane med det, så er det så fint men nogle gange er det bare lidt skræmmende.

Yoga

Part I

Hot ashtanga 60 min - mest stående asanas og så lidt udvalgte blandt de siddende og afslutning med navasana. Vi nåede ikke de afsluttende stillinger i dag. Det var første gang, at super instruktør R kørte timen for os her i Århus, så det hele skulle lige introduceres. Anyhow en time der føltes som 5 min og meget dejlig praksis

Part II

Klassisk Bikram 90 min - ingen tvivl om, at jeg følte mig mere smidig og i gang og på den måde var det lettere, omvendt så var kroppen mere brugt. Flere stillinger hvor både arm og ben rystede af anstrengelse og jeg var virkelig tørstig. Stadig dejligt dejligt og jeg føler mig nu godt tilbage i varmen ovenpå sygdom og astma.

I går joggede jeg ned til vandet og badede og joggede hjem igen med afstikker til Sota sushi for aftensmad med god veninde. Dejlig kombi af løb i varmen og lidt plaske / baske.

Ved ikke om jeg når mere træning i dag, eller om det bare var det.

:hippy:

Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, Bjergtrold skrev:

 

Ved ikke om jeg når mere træning i dag, eller om det bare var det.

:hippy:

Well ovenpå lille sofa lur og en hårrejsende bog, der foregår i Auschwitz og handler om Josef Mengeles forsøg med tvillinger "Mischling" :-( ja der følte jeg for at røre mig lidt og ryste tristesse af mig. Blev til fint aftenløb på yndlingstur ud til Blommehaven i Marselisborg skoven med smukt udsyn over havet og Århus bugten. Håber at kunne få løbet noget mere de næste uger = god forberedelse til bjergene. 

Søde drømme :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Update

I dag Hechmann uge 7 dag 6 intervaller, hovedserie 5 x 3 min i AT-An1, valgte 4.30 + 4.20 x 3 og til sidst 4.15

Luftveje har ikke været for imponerende hele ugen. Ikke helt astma typisk men hoster og harker som en anden havnearbejder og desværre har det været værre nede til Bikram, hvor jeg i flere omgange jo har været stoppet fordi at luftveje har været generede. Jeg troede bare, at det var bedre i denne omgang, da hund nu sjældent er med forbi. Well muligt, at jeg bliver nødt til at pause det i en periode.

I går 60 mins Kettlecross Soldier level II på JBV FW. Uhhhh det var super fedt og helt sikkert inspireret af crossfit center stemning. Opvarmning med burpees til "Roxanne" og så 3 blokke af 3 øvelser, hvor hver blok blev kørt igennem 3 gange, 50 sekunders arbejde, 10 hvile og så nogle mellem stykker. Igen meget klassiske helkrops øvelser bla med KB´s, medicin bolde og så gode mave øvelser i form af Russian Twists og Atomic sit ups. Muligt, at jeg kan være til tibetanske sølvklokker og chants men der er også noget over meget høj og larmende musik, når alle samtidigt sveder og knokler :hippy: - må være pga alle mine mange personaer...

Udstræknings "øvelse" sangen "sally up, bring Sally down" skiftende mellem push ups og squat. Højst underholdende og fed time med masser af sved på panden. FEDT. 

Bring Sally up bring Sally down

Torsdag faldt jeg i søvn på sofaen og må have været helt kvæstet 

Onsdag Bikram 90 minutter

Tirsdag Hot Ashtanga 90 minutter

Mandag Bikram 90 minutter

Vil krydre ugen med et par af de her soldier klasser og glæde mig over ømme muskler og godt humør :hippy:

Udover at prøve at oppe den lidt sundere livsstil, så har jeg nu endeligt bestilt sletning af fb konto og deaktiveret instagram. Jo der er noget som jeg går glip af men allerede her efter få dage en god fornemmelse af at være mere nærværende i mine relationer og være mere tilstede på en god måde i mit eget indre og egentlig rige liv. Feeling gratefull. Namaste :hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

Sletning af konti ligefrem, det var aggressivt i forhold til bare at slette app'sene - altså hvis du ikke tilgår det fra PC.. Men hvis det er det der skal til så.... ingen tvivl om at det ødelægger meget. I hvert fald Facebook. Instagram er i min verden bare hyggeligt tidsfordriv, når jeg alligevel ikke laver noget andet. Om det gør en forskel, så har jeg ofte hverken telefon eller iPad med mig, når jeg er ude og så kan jeg af gode grunde ikke kigge på det. Blot ærgres over, at andre har mere travlt med deres isenkram end med mig.

Det lyder i øvrigt som en virkelig sjov time i FW

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Gregers TF skrev:

Sletning af konti ligefrem, det var aggressivt i forhold til bare at slette app'sene - altså hvis du ikke tilgår det fra PC.. Men hvis det er det der skal til så.... ingen tvivl om at det ødelægger meget. I hvert fald Facebook. Instagram er i min verden bare hyggeligt tidsfordriv, når jeg alligevel ikke laver noget andet. Om det gør en forskel, så har jeg ofte hverken telefon eller iPad med mig, når jeg er ude og så kan jeg af gode grunde ikke kigge på det. Blot ærgres over, at andre har mere travlt med deres isenkram end med mig.

Det lyder i øvrigt som en virkelig sjov time i FW

Det var SÅ sjovt :hippy: Ja og jeg tror, at det er meget individuelt, hvordan vi bruger de sociale medier, inkl bliver fanget ind af dem og mentalt bliver forstyrrede. MOL her synes jeg er hyggeligt og jeg holder af at skrive lidt en gang imellem. Vi er et utrolig lille forum efterhånden og jeg føler ikke, at jeg bliver bombarderet med oplysninger, indtryk, videoer, flimrende billeder eller den slags, når jeg kigger forbi. Facebook og Instagram synes jeg tilgengæld er blevet meget mere overvældende de senere år. Så mange videoer og historier på Instagram. Not anymore for mig men der er givetvis folk, der forvalter det langt bedre end mig. Det sjove er, at jeg for mange år siden læste om Habermas, der forudså begrebet "som om virkelighed" - lang tid førend, at vi overhovedet forstod, hvor vildt det kunne blive. 

Om jeg har app´s på telefon eller ej. Skulle nok finde en måde at være online på og ofte via apps, som jeg alligevel hentede, morgen, aften, om natten når jeg ikke kunne sove. Nu har jeg fundet mit gamle vækkeur og målet er at være så lidt online via mobil, som overhovedet muligt og slet ikke i soveværelset. Der bare sove igennem og så op når uret ringer. Det lyder simpelt og de sidste nætter har jeg i hvert fald sovet SÅ godt, uden at være vågen overhovedet. 

Nå søde drømme til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 8.7

Løb

Ca 17 k Moesgaard t/rt. Var rigtig på udflugt med lille løberygsæk med vand, lidt snacks, badedragt og håndklæde. Endte alligevel med at føle mig lidt ristet i varmen, så stod over på badeturen og løb direkte hjem. Samlet set dog meget tilfreds med lidt længere tur og en skøn måde at være ude i solen på. Super flot kig ud over vandet, der var helt turkist og gav mig følelsen af at være et langt mere eksotisk sted end Århus :hippy: 

I løbet af dagen en del hoste harken men synes, at det er blevet markant bedre her til aften og det uden, at jeg jeg har proppet mig med medicin. I nat lå jeg faktisk med halv ondt i maven og funderede over gårsdagens cocktail af binyrebarkhormon og stærke Iprener, som jeg havde indtaget af forskellige gode grunde. Well skal være den første til at vide, at det squ ikke er godt, så blev enig med mig mig selv om at prøve at gøre ALT for at optimere luftveje. Ja og også selvom, at det nok indebærer, at jeg holder mig fra Bikram :cry3:Vil så gerne være fri for at skulle tage ekstra medicin. 

I samme åndedrag må jeg prøve at optimere hjemme yoga og dagens pas i dag blev 65 minutters svedig sommer yoga med Simon Krohn. Ganske fint flow og bla håndstand i forlængelse af solhilsner. Noget som Simon beskrev som yoga  Espresso a'la det giver et spark i ... Well well Espresso er Espresso og håndstand er håndstand, please don't mix them up, som vi siger om armene i Eagle pose til Bikram. 

Søde drømme og den gode uge til boardet. Håber på, at morgen rutiner kommer til at holde, så at jeg kan komme op i god tid og få styr på grøn drik og frokost salat + få drukket godt med vand. Det lyder simpelt men nogle gange lykkes det ikke fx med vandet og det gør sådan en forskel for hele dagen. 

:hippy:

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

På 7/7/2018 at 17:50 , Bjergtrold skrev:

Muligt, at jeg kan være til tibetanske sølvklokker og chants men der er også noget over meget høj og larmende musik, når alle samtidigt sveder og knokler

Det ene udelukker ikke det andet. Styrke er godt for yoga og omvendt. (Af erfaring vil jeg dog sige, at man ikke skal blade det samme i samme pas.)

Du skrev følgende:

"det er utrolig interessant det med tarmbakterier, leverfunktion og hormon balancer i kroppen !!! Ville ønske, at jeg havde forstået det tidligere inkl, at det faktisk er muligt at slå de massive sukkercravings ned. "

Jeg har lidt svært ved at finde noget, der er et niveau over ugeblades artikler. hvis du kan huske et link, eller et søgeord, må du gerne skrive. Jeg er lidt nysgerrig.

17 km. i denne varme. Respekt!

Link to comment
Share on other sites

På 12/7/2018 at 00:05 , vestjyden skrev:

Det ene udelukker ikke det andet. Styrke er godt for yoga og omvendt. (Af erfaring vil jeg dog sige, at man ikke skal blade det samme i samme pas.)

Du skrev følgende:

"det er utrolig interessant det med tarmbakterier, leverfunktion og hormon balancer i kroppen !!! Ville ønske, at jeg havde forstået det tidligere inkl, at det faktisk er muligt at slå de massive sukkercravings ned. "

Jeg har lidt svært ved at finde noget, der er et niveau over ugeblades artikler. hvis du kan huske et link, eller et søgeord, må du gerne skrive. Jeg er lidt nysgerrig.

17 km. i denne varme. Respekt!

Tak kære Vestjyde og jo ville ønske, at jeg lige havde et link, der samlede tingene over dameblads niveau. For mig er det nok kombinationen af rigtig meget forskelligt info. Dog har især de to bøger "Skyhøj forbrænding" af Anna Bogdanova og "Hormonel harmoni" af Caroline Fibæk og Stine Fürst fået mig til at se ting fra en anden vinkel. Og især det her med i hvor høj grad, at hormonbalancerne spiller en rolle. Og især når vores kortisol niveau bare spiker op. Især Bogdanovas bog har rigtig mange referencer. Mens en af forfatterne til Hormonel Harmoni er gynækolog og skriver baseret på egentlig ret basal hormon viden. Igen vil mange mænd sikkert stå helt af når snakken kommer på kvindelige kønshormoner men som jeg også skrev til Gregers, så er det nok i virkeligheden også relevant for mænd. Skal nok poste, hvis jeg falder over noget og beklager, at jeg ikke kan levere det magiske link. Helt overordnet så har jeg taget til mig, at hvis vi træner på en i forvejen presset krop uden at se på indtag af gode sunde fødevarer, så bringer vi måske i virkeligheden os selv mere ud af balance. Og skriver det ikke for at prædike men må bare erkende, at det i mange, MANGE år var min måde at leve/træne på og ja jeg tror på, at der er en bedre vej.

Mht at kombinere yoga og styrke, så har jeg faktisk i tidens løb haft ekstremt gode erfaringer med at kombinere yoga både med cardio og styrke pas. Og egentlig både med at dyrke yoga før løb, eller yoga efter styrkepas. Den begrænsende faktor i mit nuværende liv har haft været den manglende tid og energi men synes faktisk allerede,  at jeg kan mærke, at der er sket positive ting. Vi er jo alle forskellige men ingen tvivl om, at mit sind har det meget bedre med de meget færre stimulanser via sociale medier. Noget af den genvundne tid bruger jeg jo så på at presse, blende, snitte grøntsager til morgen grøndrik og frokost/aftensmad + holde maskinparken bestående af saftpresse, blender og citrus presse ren + pakke madpakker. Har ikke kunnet holde mig helt fra sommerferie slik skålene på job, så træerne vokser ikke ind i himlen men små skridt i den rigtige retning har også ret. 

Træningsmæssigt i går Bodyfit, Fredag og torsdag løb frem og tilbage til arbejde + torsdag poweryoga. Onsdag løb og yoga, tirsdag yoga, mandag løb. 

Fredag var jeg booket ind til Kettlecross warrior level II igen men eftermiddagen på job trak ud af gode grunde. Ja og så var det dejligt at have løbeturen hjem fra job i baghånden + lige jogge forbi DOKK1 og købmanden, hvor 2 gode pakker med lidt ekstra grej til Frankrig/Schweiz var dukket op. Har slidt Arcteryx rygsæk fra Korsika turen i 2013 fuldstændigt op via daglig brug men lykkedes med at bestille helt den samme model til meget billige penge. Så det var dejligt. 

Nu igen i løbe tøjet for lang langsom søndags tur. Føles som god kombo af at  være ude i det gode sommervejr og samtidigt træne noget udholdenhed til vandreturen.

I går Verdensballet med god veninde på Møllerup Gods og Mols i aftensolen mindede mig om fabelagtige aftencykel ture. Fik nærmest helt lyst til at køre lidt på landevejen men det er jo også i lyset af det fantastiske vejr vi har. 

Fortsat dejlig weekend og måske endda ferie til boardet :hippy:

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 15.juli

Løb

Igen ca 17 k Moesgaard t/rt. Gik lidt af vejen da jeg talte i telefon med en god veninde men ellers helt samme koncept som sidste søndag med løberygsæk på og masser af sol på kroppen undervejs. Ja og i dag fik jeg brugt badedragten og dyppet mig på et super super smukt sted mellem Ørnereden og Blommehaven camping. Et sejlskib lå for anker ude i bugten, vandet var så lækkert blåt og der var helt stille = følte mig nærmest hensat til et meget andet og langt mere eksotisk sted. 

Yoga

 60 min med instruktør som jeg begynder at kende rigtig godt og være rigtig glad for. 

Mødte også god ven E, der havde været meget bekymret over mit fravær på de sociale medier = meget rørende men er squ også lidt skræmmende, at fravær fra fb efterhånden synes ensbetydende med, at man er død. Hvis der pludselig skulle ske noget med mig, så har jeg det egentlig også godt med, at ingen skal ind og rydde op i det. 

Ja trods tvivlen om min eksistens, så en dejlig alive & kicking da hvor jeg lige skulle overvinde noget mental udfordring for at komme afsted til yoga men fik 100% benefit. I morgen havde jeg planer om igen at overvinde mig selv lidt men kan se, at det ikke er et realistisk koncept med Hechmann løb, warrior træning først 17.45 og så først 19 et eller andet yoga på JBV. Det holder ikke, så kan lige så godt satse på at løbe frem og tilbage og i stedet knytte håb til, at jeg kunne få svømmet lidt på svømme stadion. Det kunne være så dejligt.

Søde drømme til boardet :hippy:

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

"Har slidt Arcteryx rygsæk fra Korsika turen i 2013 fuldstændigt op "

5 år for en rygsæk er et godt argument for at købe en magen til, den jeg bruger i dagligdagen, holder sjældent så længe.

" Igen vil mange mænd sikkert stå helt af når snakken kommer på kvindelige kønshormoner"

Lidt sjovt at der sjældent snakkes hormoner i forbindelse med mænd. Hormoner styre jo utroligt meget i kroppen.

Btw. tak for svar.

Link to comment
Share on other sites

:hippy::hippy:

Well it's been a while og på den ene side ret store ændringer og alligevel er meget jo det samme, drømmene intakte; træning, naturen, bjergene... som noget af det jeg virkelig nyder. Det er mig. 

Siden maj udfordret af pendlerliv da jeg har fået nyt job vest på. Var i starten supergod til at få puttet løb ind i mellem nogle af stationerne, svømmet derude, hoppen på løbebåndet. Ja og så i en periode, hvor alt var meget presset, ja der var det bare nemt at tage direkte hjem fra Banegården. 

Nu er jeg så kommet i gang via gode træningsaftaler x 2 ugentlig med personlig træner og så også ugentligt svømme pas med seje Spinderella.

Luftveje har sjældent haft det så godt og er koffeinfri (i denne omgang) på dag 64. Desuden blevet meget bedre til at være effektiv om morgenen, pakken rygsæk og kunne godt tænke mig at genoptage løb eller cykling noget af vejen = genialt at udnytte transporten.

Har dog også lært, at træningsfri dage faktiske er ret gode når det kommer til restitution og byggen på.

Skal til at reducere chokolade forbruget = huske at sætte låget på kitchen safen, som jeg efter Gregers´ præsentation anskaffede mig. Og ja jeg har holdt øje med Jeres logs men bare ikke lige været logget ind til at kommentere. Kommer rundt og hilser på og håber, at loggen her igen kunne være noget af det, der lige fik mig til at finde lidt ekstra motivation. Absolutely needed. Har tilgengæld aldrig tidligere værdsat det SÅ meget, når jeg får trænet. 

Træning d 9.1

Sent eftermiddags pas med PT 

Vil ikke gå i detaljer her til en start men masser af supersets, bentema i dag og afslutningsvist 8 x 1 1/2 min med prowler skiftende med dødløft. Uhhh det var hårdt men godt. 

Nå skal ud og trille havregrynskugler = et forsøg på lidt sundere sødt alternativ og så kun fyldt med enkle ingredienser. 

Vi får se, hvor det ender, sov godt MOL :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share