Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Update

Uhhhh som tiden dog flyver ... Dog forholdsvist hurtigt at opdatere.

Den sidste uge i april tror jeg, at det blev til 2 langsomme løbeture og en enkelt hjemmestyrke session.

Den 1.maj gik jeg så fra Alken til Silkeborg = 40 med god veninde. Der er en meget fint markeret rute fra Århus til Silkeborg = meget nem at følge og med ufatteligt smukke udsigter over søer, åer og skov undervejs. De første 30 k gik rigtig hurtigt i nærmest march tempo og de sidste 10 blev så temmelig hårde og særligt da terrænet nede omkring Silkeborg er meget kuperet. Uhhh det var hårdt. Jeg var (som vanligt) ikke god til at spise/drikke undervejs, så var fuldstændigt ødelagt da vi nåede frem til hotelværelse. Dog super fin og god oplevelse alligevel. Masser af skønne vandre muligheder i DK.

Ugen efter blev det til jog på kursus torsdag og så jog lørdag + 1.session med supercoach søndag :hippy: trods forsigtigt udgangspunkt var jeg alligevel øm i mandags og også tirsdag. Tirsdag lykkedes det mig så dog alligevel at få jogget 30 min på løbebånd, onsdag fri og så torsdag mere træning med super coach + langsom jog rundt til nogle ærinder ca 5 k. Fredag morgen havde jeg held med at komme op og med tidligt tog, dvs at jeg nåede 30 min på løbebånd i mit nye Mekka DGI huset i Herning. Nåede jo lige at melde mig ind inden seneste lockdown men aldrig at få det brugt. Der er også skønne svømme muligheder og hold træning, så håber, at det kan hjælpe med til at reducere antallet af nul dage. En dag som i fredags gør det ikke så meget, at jeg kommer træt hjem og kollapser på sofaen, når jeg bare har haft den gode følelse af at være glad og i gang fra morgenstunden. Håber også stadig, at energien kunne være for opadgående ovenpå COVID 19. Har i øvrigt investeret i D + C vitamin, Zinc og Q10 da jeg læste, at det skulle være godt mod senfølger og har besluttet mig for at prøve at genoptage lugteskole, da jeg stadig er ekstremt træt af, at fx syltet ingefær smager/lugter af klorin. Har også haft været nede og prøve at dufte til ny duft "Vanilla vibes" fra Juliette has a gun, som skulle passe til mit stjerne tegn fisken (når astrologien siger det, så må det være rigtigt) - well men gav op da jeg jo ikke rigtig kunne dufte noget alligevel og det så var spild af penge. 

I går morges dobbelt spin med 2 gode instruktører, hvor særligt time nr 2 med M, som jeg husker fra før lock down, var ubeskriveligt hård. Mine øjne sved pga al den salte sved og jeg måtte kæmpe for at blive i zonerne. Også selvom, at jeg havde nedjusteret FTP betydeligt. Anyhow super dejligt at være i gang og i eftermiddag mere træning med supercoach. 

Guess that's it. Håber at I trives derude og passer godt på Jer selv og hinanden fortsat.

Jeg har i øvrigt ikke ændret log titel men tvivler meget meget stærkt på, at det skal lykkes mig at komme afsted. I øjeblikket beder Frankrig folk om at blive væk og der er karantæneregler + at det vist heller ikke gør noget, at jeg kommer lidt i form inden at jeg skal vandre nogen steder overhovedet.

:hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 16.5

Styrke 

PT med super coach J

Startede med squat supersættet med skrå brystpres

Så bænkpres supersættet med glute Sbridges

Lille cirkel med 4 øvelser ab wheel, push ups og så 2 ben øvelser, som jeg ikke kan navngive korrekt lige nu. Den ene squat med det lille firkantede stativ som du står inde midt i og den anden en øvelse, hvor du læner dig tilbage med fødderne i spænd i lille maskine og så rejser dig op igen og retter kroppen ud. Hvis evt læsere har et bud, så er de velkomne. Bilder mig ind at have hørt det beskrevet som hack henholdsvis scissor squat men kan ikke få det til at passe når jeg googler. 

Anyhow 3 runder med initialt 40 sek pr øvelse og 15 sek pause. Arbejdstiden blev så forkortet men stadig hårdt og jeg har mærket mine mavemuskler dejligt lige siden.

Tilsidst lat pull downs = dejlig afsluttende og lidt mild øvelse.

Mandag restitution. Havde ellers både en booket spinning time og løbeskoene med i tasken, så at jeg havde kunnet løbe i Herning da tiden fløj fra at nå tog i tide til spin. Well nogle gange er det også godt at slappe af. Vil dog gerne arbejde på at nedbryde den mentale barriere for aftentræningen. Har det ofte så!!! meget bedre når jeg får trænet og sover også bedre.

I går tirsdag var jeg meget tidligt oppe og til møde i Middelfart. Lidt køresyg og træt da jeg kom hjem i løbet af eftermiddagen men fik, apropos ovenstående, smidt mig selv til træning og det var bare sådan en helt anden aften.

Træning d 18.5

Styrke light

Stram op time = kroppen arbejdet igennem på en mild måde. Var fra 19.15 til 20.10 og det gik jo fint med at få en rugbrødsmad da jeg kom hjem, se lidt "Outlander" og så i seng. Har downloadet "Synctuituon" = ikke min første sove app men tegner meget lovende. Havde for nogle år siden en der hed Brain synchronization med nogle særlige lyde og den faldt jeg i søvn til prompte. Er også glad for Calms app = fantastiske historier til at falde i søvn på men har stadig haft tendensen til at vågne ved 2 tiden. Well ikke i nat, så nu får vi se. Heller ikke i tvivl om, at gårsdagens træning gjorde en forskel.

I aften mere træning med super coach og så må jeg se, hvad jeg når de næste dage. Skal til sent møde på vores nye supersygehus i morgen, så regner med at sove ude i Herning og så kunne nå noget træning der.

Dejlig dag til Jer derude :hippy: 

Overvejer i øvrigt https://mammutmarch.dk/55-km-marsch/koebenhavn/  tror ikke, at det bliver til rejser i år og så kan det jo være meget godt med de små ture. 

Link to comment
Share on other sites

På 19/5/2021 at 14:48 , Gregers TF skrev:

Den her?

 

Lige nøjagtigt kære Gregers men tror ikke, at træner ville være tilfreds med udførelsen. Den anden øvelse var trap bar squat, så nu er jeg lidt mere med. Det er virkelig virkelig dejligt at være i gang med coach igen og synes faktisk ikke, at mit niveau er helt så dårligt som frygtet. Siger nok snarere noget om, at jeg havde noget et rigtig pænt niveau i efteråret, end at min vedligeholdelsestræning hjemme, har haft været noget at skrive hjem om. Kan mærke, at træner er meget seriøs og har nogle solide overvejelser omkring, hvordan vi griber træningen an de næste måneder/perioder og det er meget inspirerende. Så tydeligt for mig, at træningen virker og det uden, at jeg har haft været i nærheden af skader 7-9-13. Jeg var jo dårligt i gang med hjemmetræningen på stuegulvet, førend at jeg havde smadret min højre skulder og ikke kunne lave solhilsner, bænkpres, eller andet der involverede skulderen = det meste. 

Ellers lille update 

Onsdag aften super træning med coach, torsdag + fredag blev nuldage. Endte alligevel med at tage hjem til mig selv torsdag og fredag nåede jeg kun lige hjem fra arbejde og i bad inden hyggelig aftale med god træningsven E. Fik en del rosé vin, så lidt træt lørdag morgen men alligevel en times dejlig spin + 30 minutters langsomt løb. Søndag fabelagtig træning med supercoach inkl Hack squat og så 30 minutters langsomt løb.

Selvom, at jeg har haft været 100 % fortaler for lock down og at vi selvfølgelig stadig skal være forsigtige, så er der noget helt kolossalt befriende i, at vi pludselig måtte være 50 mand til spinning. Sikke en skøn stemning og fed måde at tilbringe lørdag morgen på. Tiden fløj og jeg var godt gennemarbejdet. 

Er landet i "Droughtlander" efter at have afsluttet sæson 5 af Outlander = fantastisk, fantastisk serie og ja sidste sæson bød blandt andet på denne skønne sang. Dog  i forbindelse med en meget lang og uhyggelig scene men spillede umådeligt fint sammen. 

Skal i øvrigt også til at finde på ny log titel for har ikke meget tro på, at jeg kommer ud at rejse til sommer men ikke lige nu et godt forslag.

Stay strong derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 24.5

Løb

Ca 45 minutters roligt løb very nice..

Hjemme igen sad jeg og surfede Kipling/Topas vandre ture men er godt nok svært at forudse, hvordan tingene vil være når EU COVID pas kommer på banen. Lige nu ikke rigtig muligt at rejse nogen steder hen. 

Nå vil også kunne nyde bare at have god tid til træning, søvn og noget sund mad...

:hippy: Stay strong derude 

Link to comment
Share on other sites

15 timer siden, Bjergtrold skrev:

Træning d 24.5

Løb

Ca 45 minutters roligt løb very nice..

Hjemme igen sad jeg og surfede Kipling/Topas vandre ture men er godt nok svært at forudse, hvordan tingene vil være når EU COVID pas kommer på banen. Lige nu ikke rigtig muligt at rejse nogen steder hen. 

Nå vil også kunne nyde bare at have god tid til træning, søvn og noget sund mad...

:hippy: Stay strong derude 

Ja, det er sgu svært at regne ud, hvor tingene lander henne. Jeg følger en tidligere prof-rytter på de sociale medier, og han pakkede for nogle dage siden bilen og tog til Norditalien, for nu kunne han ikke holde det ud længere. Nu skulle der cykles og vandres i Dolomitterne. Han ER godt nok vaccineret , men fortalte, at på hele bilturen gennem Tyskland og frem til hotellet i Italien var der ikke én gang, han blev afkrævet coronapas.

Hvad vandreture angår, har du jo udforsket egnen omkring Silkeborg, og den er vel - sammen med Bornholm - noget af det bedste herhjemme. Men det er altså ikke helt sammenligneligt med de mere spektakulære steder i udlandet.

Jeg delte for noget tid siden kontor med en, der sammen med sin mand startede et rejsebureau bygget på vandre- og cykelture i ind- og udland. Jeg aner ikke, hvordan de har overstået coronakrisen, og hvordan de griber den kommende sæson an. Men de var måske også værd at tjekke ud:

https://www.wildrovertravel.dk/

 

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

På 25/5/2021 at 09:17 , Henrik S. skrev:

Ja, det er sgu svært at regne ud, hvor tingene lander henne. Jeg følger en tidligere prof-rytter på de sociale medier, og han pakkede for nogle dage siden bilen og tog til Norditalien, for nu kunne han ikke holde det ud længere. Nu skulle der cykles og vandres i Dolomitterne. Han ER godt nok vaccineret , men fortalte, at på hele bilturen gennem Tyskland og frem til hotellet i Italien var der ikke én gang, han blev afkrævet coronapas.

Hvad vandreture angår, har du jo udforsket egnen omkring Silkeborg, og den er vel - sammen med Bornholm - noget af det bedste herhjemme. Men det er altså ikke helt sammenligneligt med de mere spektakulære steder i udlandet.

Jeg delte for noget tid siden kontor med en, der sammen med sin mand startede et rejsebureau bygget på vandre- og cykelture i ind- og udland. Jeg aner ikke, hvordan de har overstået coronakrisen, og hvordan de griber den kommende sæson an. Men de var måske også værd at tjekke ud:

https://www.wildrovertravel.dk/

 

:hippy: Tusind tak superløber. Masser af skønne ture. Der ser fantastisk ud. Min vanlige bjergmakker er rejst til katastrofeområdet i DR Congo, så hvis jeg skulle noget ville det blive gruppeture. Havde kig på en i start juli i Italien og med kommende EU Corona pas, så var der måske en chance. Well hælder nok stadig mest til, at det hele er lidt for usikkert. Og vi kommer til at være få mand på afdelingen henover sommeren, så selv hvis jeg bare ragede en sommerforkølelse til mig, så vil det stadig være træls at have været i et orange land. Synes tilgengæld at træning her hjemme tegner rigtig fint og inspirerende. Ved ikke om jeg skal se det som en kompliment, eller snarere  mordforsøg men supercoach har lagt ambitiøs plan. Lige nu med Metabolisk stress tema, som jeg godt kan læse, har haft været mere omdiskuteret i de senere år men forskelligt pres, på forskellige måder skader nok aldrig. Nyder virkelig at kunne være afsted til træning. Ugen indtil nu. 

Mandag

Løb 45 minutter

Tirsdag

Stram op på hold

Onsdag

1.træningssession med ny protokol med supercoach

Først squat supersettet med noget dumbell pres over hovedet

Så hack squat 6 set, 12 -15 gentagelser med non lock out

Chest pres i maskine lige som ovenfor 6 set, forholdsvist let og mange gentagelser

Til sidst seated leg curl same procedure.

Totalt ud af kroppen oplevelse og coach var ekstremt begejstret for 1) at jeg ikke protesterede 2) bare døde langsomt

Torsdag

Restitution

Fredag

Spinning 1 time og 20 minutters løb

Lørdag

Spinning 1 time og 30 minutters løb

Senere i dag mere træning med super coach og så får vi se, hvad ugen bringer. Er i gang med marathon opgave. 

Stay strong derude i det dejlige solskin.

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

På 30/5/2021 at 10:16 , Bjergtrold skrev:

 

Til sidst seated leg curl extension same procedure.

 

Skal huske at rette til leg extension for i søndags havde jeg dræber øvelsen leg curl, hvor du  ligger på maven og bøjer ben op mod baller. Uhhh igen på den grimme måde med mange sæt/gentagelser og korte (30 s) pauser. Inden da squat super sættes med dumbell pres over hovedet. Bagefter bænkpres super sættet med stivbenet dødløft med dumbells + bands, så det ikke var min håndstyrke, der blev begrænsende. 

Tilsidst prowler frem og tilbage med initialt 90 kg på og så 5 kg af pr runde af ialt 7 runder af 75 sekunders varighed. De første stort set uden pause da slæde var ekstremt tung at skubbe i starten.

I går var jeg i træningstøjet fra morgenstunden og nåede tog til tiden mht at nå til booket spinning time men krop var KVÆSTET, så blev restitution i stedet. Nu har træner truet med 75 minutters træning i morgen og max test i squat :devil: så i dag blev det bare til lille jogge tur rundt i kvarteret til forskellige ærinder. 

Jeg har opdaget, at Ruby rejser samarbejder med Exodus = et britisk rejsebureau og faktisk har 2 vandreture med internationale grupper på programmet svarende til min tidlige ferie. Dels en på Korsika, som nu er gult område på Udenrigsministeriets kort og dels en til Picos de Europa = fantastisk område i Nordspanien, som min rejseguide fra Stok Kangri turen bor i. Well begge rejser indebærer en hel del transport + hotel tid førend, at jeg overhovedet når frem. Og det er altså, hvadenten det skal være til Ajaccio, eller Bilbao. Når vandreturen kun er 1 uge, så er det meget at skulle bruge dage i lufthavne, toge og på transit hoteller i begge retninger. Når jeg kigger på de smukke billeder fra turene, så frister det nu alligevel og tænker, at det kunne være super fedt at rejse med folk fra resten af verden i en internationalt sammensat gruppe. Nå vi får se. Har købt nye googles og meldt mig ind hos Yoga stream igen, så dejlig svøm og yoga herhjemme er heller ikke at kimse af. 

NB skulle lige undersøge noget med noget transport og landede så på en officiel spansk hjemmeside med vigtig information men kun på spansk. Well det er et godt eksempel på, at det ikke er så let at rejse i de her tider, som det var engang.

We'll see. Jeg ved ikke om det er mit Q10 + vitamin mix tilskud men dagens lugtetest gik bedre end tidligere. Identificerede alle dufte rigtigt med det samme. Har opdaget, at "muskelvarmer" mest lugter af Eucalyptus, så den er lidt nem at falde i på men ellers meget tydeligere forskellige dufte = meget positivt.

Nå søde drømme til Jer derude. Jeg skal tidligt op og afsted.

:hippy: 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 2.6

Styrke 

PT med super coach J, temaet at få fornemmelse af mit squat niveau

Inden lock down og måske helt tilbage til før min sidste COVID infektion, fik jeg 4 gentagelser med 65 kg. I går 5 gentagelser med 60 kg og inderst inde nok følelsen af større overskud. Egentlig skal der jo ikke være overskud på en max rep test men meget ydmyg overfor øvelsen. Syntes samtidig, at det virkelig løftede min fornemmelse af at være stærk/fit da vi kom godt i gang med squat i efteråret. Det hører med til historien, at min squat teknik/styrke initialt var så rystende dårlig på min første session med PT nogensinde, at vi faktisk i en lang periode slet ikke kørte squat. 

Derefter Hacksquat i maskine 45 kg, 5 sæt af 10 gentagelser med 30 sekunders pause

Så bænkpres supersettet med glutebridges inkl kombi af sandsæk og 24 kg´s håndvægt i skødet.

Til sidst prowler, 6 runder med overhead dumbell press 8 stks med 8 kgs håndvægte indimellem. Husker ikke tidsintervallet men fik lidt pause. Prowler startede på 90 kg, så 80, 70, 65 og så blev vi vist der.

Svedig men god omgang. Sov supergodt i nat og var udhvilet da jeg vågnede af mig selv lidt i 4. 

Med den form for højkvalitets træning har jeg egentlig mest lyst til bare at være herhjemme for noget ro og regelmæssighed. Det er desuden ret få lande, der har haft tilsluttet sig EU passet foreløbigt, så synes godt nok, at der er mange hvis'er og så'er i forhold til at rejse lige nu. 

Nå landskabet er mørkt, fyldt med tung regn og jeg har set lyn, nu hvor jeg triller ud mod Herning. 

Dejlig dag til Jer derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 3.6

Løb

30 minutters jog FW Dalgas Avenue

Nogle gange er det de små ting, der gør en forskel. Havde således løbetøj på fra morgenstunden og fik lille powernap i tog.

Fristende bare at være taget hjem men så fedt at få rørt mig. Hører Spotify playliste der hedder “Electronic Circus” = super fed musik (for mig) og rigtig flow træningsmusik.

Må se om det kan lykkes igen i dag :hippy: 

God weekend til Jer!!

Link to comment
Share on other sites

På 4/6/2021 at 07:19 , Bjergtrold skrev:

Må se om det kan lykkes igen i dag :hippy: 

Well i går endte så med at være en dag, hvor jeg var alt for træt og sulten da jeg endelig var på vej hjem med toget og desuden faldt i søvn i sofaen med "Lucifer".

I dag var den store belønning så ovenpå tastatur marathon, at jeg skulle løbe + med havdyp. Well og så lykkedes det mig at falde over mine egne ben i skovbunden og flå hånd og knæ noget op. Ikke noget som skulle/kunne syes og har prøvet at rense så godt som muligt. Stadig for blodigt til, at jeg orkede havvand, så vendte bare om og fik skyllet det værste blod af ved cykelrensestation. Inden jeg kom helt hjem fik jeg tanket lidt lækkert hos Købmanden inkl til et enkelt glas rosé. Dulmer jo smerter helt fantastisk. Godt nok ikke meget super motionist over mig længere. Spiser også nogle salt skruer. 

Sjovt nok havde jeg lige tænkt på den gang, hvor jeg klarede skærene på 3.8 km havsvøm og 180 km bjergcykling i Nice og så ugen efter kom alvorligt til skade med min arm herhjemme nede ved en af broerne ved stranden nær Marselisborgskoven og måtte syes med en masse sting.

Well bare endnu en reminder om at være taknemmelig, så længe at kroppen vil være bare lidt med og prøve at få det bedste ud af det.

Den spanske region "Principado de Asturias" er i øvrigt blevet gul på Udenrigsminesteriets kort/rejsevejledning men synes stadig, at der er kollosalt mange hvis'r og så'r inkl i forhold til særregler mht indrejse, så håber virkelig, at jeg for engangs skyld kan holde fast i beslutning om at være hjemme og hygge mig/træne, sove etc.

Dejlig weekend til boardet :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 6.6

Styrke

Bootylicious = træning på hold FW Dalgas Avenue 55 min

Yoga

Hatha knapt en time igen FW Dalgas Avenue

Var jo umådeligt lang tid siden men virkelig dejligt. 

:hippy: 

Nu tidligt tog mod Herning og stadig lidt tastatur marathon... well that´s life sometimes.. Fik købt en masse "intelligent" plaster = Mepilex på apoteket i går = plejende, blødt, hænger ikke i dejligt plaster og nej jeg har ikke aktier i firmaet men gør en stor forskel. Fik også købt en masse chlorhexidin for grundig rens af sår. Nu må vi se. 

Dejlig dag/uge til boardet 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Update

Uhhhh det er vildt som de sidste uger har haft været fløjet. Ikke så mange pas dog men høj, høj kvalitet i træningen. Har virkelig haft oplevet glæden ved at møde op til personlig træning og kunne give den gas. Lige nu er super coach nødt til at justere fordi jeg egentlig er stærkere end vi regnede med. No problem!.

Well uge vis var det

Uge 23

Tror bare, at det var styrke med PT onsdag og søndag og så et enkelt løbepas lørdag, 30 minutters langsomt

Uge 24

Styrke med PT onsdag, Bodyfit lørdag, Bootylicious søndag

Uge 25 - det er jo så nu og træningsferie her hjemme, så omsider rum til at give lidt mere gas 

Træning mandag d 21.6

Styrke

Abattack og Ass Attack en time i alt = very nice. Trænede ikke tungt da jeg vidste, at jeg skulle træne med coach i dag

Løb

30 minutters langsomt løb

Træning tirsdag d 22.6

Styrke

Dejlig træning med super coach 

1. pas Hack squat i maskine

6 sæt af 8 gentagelser med 45 sekunders pause, 52.5 kg

2.pas row i særlig maskine, husker ikke antal kg super sættet med rumænsk dødløft med stativ, som jeg ikke lige husker hvad hedder. Vi endte på de 50 kg 10 gentagelser 

3. pas

Chest press i maskine 6 runder af 8 gentagelser, de sidste to med ekstra vægt, initialt 17.5 kg på hver side, kan ikke huske hvor meget ekstra der kom på.

4. pas

Leg ekstensions 6 runder af 9 gentagelser initialt med 30 dimser og de sidste 2 35 - det går meget bedre med den her maskine. Forlårene skriger ikke længere vildt. 

Dejlig træning. I morgen mere af slagsen. Skal nok nå at blive mere træt og skal måske notere ned i bog, så jeg bedre kan huske. 

Løb

20 minutters langsomt løb

Vil rigtig gerne have føjet både lidt yoga og svøm ind i programmet men i går faldt jeg i søvn på sofaen med Netflix i stedet for yoga og er en ren bade and, så plaske baske, skal være med meget ydmygt approach. 

:hippy: stay strong derude 

Link to comment
Share on other sites

"Lige nu er super coach nødt til at justere fordi jeg egentlig er stærkere end vi regnede med."

He he, det der er et luksus problem. (Jeg er bare misundelig).

 

Ang. at vente på bjerge. Den eneste jeg kender der tager på vandretur i år, tager en tur op i fjeldene i grønland. Men ok, han bor der, hvilket gør det en del nemmere.

 

Link to comment
Share on other sites

På 22/6/2021 at 11:53 , vestjyden skrev:

"Lige nu er super coach nødt til at justere fordi jeg egentlig er stærkere end vi regnede med."

He he, det der er et luksus problem. (Jeg er bare misundelig).

 

På 22/6/2021 at 13:56 , Gregers TF skrev:

Ja, den slags problemer er vist lige til at overkomme at tackle :wink:

:hippy: tak begge og ja nogen gange kan vi blive positivt overraskede :weight_lift:

På 22/6/2021 at 11:53 , vestjyden skrev:

 Ang. at vente på bjerge. Den eneste jeg kender der tager på vandretur i år, tager en tur op i fjeldene i grønland. Men ok, han bor der, hvilket gør det en del nemmere.

Og ja på sin vis så har der pludseligt åbnet sig nogle muligheder men jeg er nu alligevel glad for bare at hygge mig herhjemme og slappe af + træne.

Det var/er jo fint med styrken men i går til Bikram (hot) yoga havde jeg så 90 minutters frit udsyn til, at jeg vist også har haft bulket lidt rigeligt op på det seneste. Altså  synes, at jeg har haft kunne passe tøj som fx jeans etc men har bestemt ikke den form jeg havde for nogle år siden. Nu har der også haft været lock down etc etc - jeg har stadig ikke lyst til at blive slave af vægten igen men må holde lidt igen med mit overforbrug af superflyers og prioritere at få trænet. 

Vigtigst super super dejligt at være til yoga igen og mødte søde gode mennesker. Elsker simpelthen at træde direkte ud på havnefronten i aftenlyset ovenpå den ekstreme varme, brusebad og tilbage til livet igen.

Træning d 22.6 fortsat 

Yoga

90 minutters Bikram yoga. Super stiv men syntes, at jeg var god til at holde vejrtrækningen rolig og lige så stille lade kroppen løsne op. 

Træning d 23.6

Styrke

Endnu et morgenpas med super coach bestående af 4 gode blokke

1.Squat - 4 sæt med pause i bunden først 2 og siden 1 sekund, tiltagende vægt og tilsidst 47.5 kg, I think....

2. Glutes bridges - 6 sæt af 9 gentagelser 45 sekunders pause 

3. Bænkpres - 4 sæt med bølge variation vekslende mellem 12 og 8 gentagelser. Ramte 8 gentagelser på 45 kg = 2 gentagelser mere end i sidste uge

4. Prowler vekslende med skulder pres med håndvægt 8 kg 8 gentagelser,  i alt 6 runder. Initialt 92.5 kg på og så blev presset gradvist lettet.

Yoga

90 minutters dejlig Bikram = lidt mere flexibel end i går men laaang vej 

I går aftes tænkte jeg den crazy tanke, at jeg kunne cykle direkte ned til yoga efter morgentræningen.. og slog det så straks hen.... well og så var det jo bare muligt og mega lækkert. 

Kasserede 4 pakker superflyers og må se om jeg ikke kan holde alt det sukker fra døren.... 

I know you have heard it before men igen 90 minutter foran spejl med meget lidt tøj på gør en forskel.... 

Stay strong derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

:cry3::nono:

Well one of those tough days, hvor jeg i morges måtte erkende, at jeg i går eftermiddags, aftes og og så stadig i morges, ja faktisk havde rigtig meget astma. 

Som eventuelle læsere vil vide, så elsker jeg virkelig Bikram yogaen men siden åbningen i 2008, så er det jo talløse gange, at jeg har haft måttet gøre denne erkendelse. Jo jo mine luftveje har det grundlæggende meget, meget bedre nu men åbenbart, kun når jeg ikke bliver eksponeret for noget. Og livet er bare for kort til astma. Jeg har virkelig svært ved at nyde nuet og være aktiv, når jeg først bliver bevidst om min vejrtrækning, tudserne i halsen,  begynder at rømme mig etc. Well havde jo nået at købe klippekort, ekstra tøj, skridsikkert håndklæde, etc etc. Well nytter ikke noget. FW har jo noget heatwave halløj yoga, som tidligere fungerede ok for mig, så måske værd at prøve. En af mine alltime yndlingsinstruktører Mariam har også en masse yoga hold på Jens Baggesens vej og jeg tager jo ikke skade af at skulle cykle lidt her i ferien. Og tøjet har jeg allerede haft brugt på skøn løbetur i dag. Havde pakket badetøjet men det var lidt halvskyet og sådan, så var bare ikke super fristet. Til gengæld føltes benene stærke for en gang skyld (og lidt ømme). 

Træning d 24.6

Løb

10 k Blommehaven t/rt 

Very nice, ikke hurtigt men dejligt og skønt at løbe udenfor. Et dejligt plaster på såret ovenpå det med mine luftveje

:hippy: 

I morgen tidlig mere tortur med super coach - can't wait 

 

Link to comment
Share on other sites

På 25/6/2021 at 16:42 , Henrik S. skrev:

Øv, super surt med den astma. Fik du ikke sprøjter mod det på et tidspunkt?

Mange tak superløber :hippy: Og jo blev vaccineret mod græs, birk og bynke og tror helt sikkert generelt, at det har haft hjulpet. Skimmelsvamp og dyrehår er stadig totalt kryptonit for mine luftveje. På Bikram yoga stedet var der jo en hund en periode men jeg er ikke sikker på, at det den. Dog er der stadig en måtte ved indgangen, som er fyldt med hundehår. Meget mere sandsynligt er det nok, at det er hele setuppet med varme, sved og store mængder fugt... det korte og det lange i hvert fald, at jeg skal sørge for ikke at blive eksponeret. Det har været dejligt de sidste dage at kunne få luft. 

Træning d 25.6

Styrke

PT med supercoach. Husker ikke alle detaljerne men var godt gennemarbejdet og følte mig virkelig sund og stærk da jeg kørte ud i formiddagen. Var så på vinbar med en af mine bjergvenner fredag eftermiddag og selvom, at jeg kun drak 3 glas vin, så følte jeg mig totalt smadret hele dagen i går. 

Blev dog til lille løbetur

Træning d 26.6

Løb

5 k, langsom jog

Træning d 27.6

Styrke

Mere morgen cirkus med super coach

1.pas

Hack squat, 6 runder med 8 gentagelser, 45 sekunders pause, til sidst lastet med 60 kg, nice men ikke så, at jeg var ved at dø

2.pas 

Siddende kabel row supersettet med db laterals 4/5 kg, 12 gentagelser på hver, 4 sæt i alt, pres men ikke ulideligt

3.pas

Kabel chest pres vekslende med bryst pres i maskine, hvor coach stod og lagde ekstra modstand på for den totale pectoralis udtrætning. Det var voldsomt trods halvandet minuts pause mellem de 2 back to back øvelser

4.pas

Prowler, 5 runder af 75 sekunder med bølgeprincip .. 100, 70, 90, 80 og 60 kg, gik overraskende godt... 

Tydeligt, at jeg får god restitution, mad, søvn og ikke træningsmæssigt i øvrigt er overbelastet. Kunne godt være fristet af lidt jog, eller ganske lidt svøm men nu får jeg se, hvad jeg når. 

Dejlig dag til Jer derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 28.6

Løb

40 minutters jog med lidt mere alm løb til sidst. Very nice. Var ellers tilmeldt spin men havde en lidt usædvanlig dag, hvor jeg var i Herning og sørge for noget. En rigtig god dag og kom afsted i tide men pga togbus mellem Skanderborg og Århus nåede jeg alligevel ikke frem. 

Træning d 29.6

Styrke

PT med supercoach 

1.pas

Squat først let opvarmning og derefter 2 runder med 45 kg, 2 sekunders pause i bunden og 8 gentagelser, de næste 2 var med 50 kg og så 1 sekunds pause i bunden. 

2.pas

Glute bridge i maskine (Bootimizer) 12 gentagelser, vægt ? - supersættet med dødløft med trapbar 45 og efterfølgende 60 kg også 12 gentagelser, 

3.pas

Brystpres i maskine 4 runder 6-8 gentagelser, vægten endte på 50 kg, ind imellem pull up i maskine 9 gentagelser, forholdsvist let

4.pas

Leg extension i maskine

8 gentagelser, 6 runder med 45 sekunders pause imellem, 40 dimser tror ikke at det er kg men måske pund (lb?) Anyhow MERE :devil: end sidst, så går i den rigtige retning. 

I morgen sidste pas med super coach i nok lidt mere end en uge pga sommerferie planer. Bliver nok godt med lidt restitution fra den helt hårde træning men samlet set har det haft været gået helt over forventning. Jo jeg har haft været træt ind imellem men har grundlæggende bare haft følt mig stærkere og stærkere. Følelsen af bare at syre til og være udmattet, som jeg i en periode havde ovenpå COVID infektion, ja den synes jeg slet ikke er så dominerende mere. Very nice.

Var jo ellers begyndt at glæde mig til 27 grader og strandferie her hjemme i Århus men nu tegner det noget anderledes inkl brug for Goretex regntøjet i morgen. 

Stay strong derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 30.6

Styrke

Pas med PT aka super coach J

1. Hack squat 62.5 kg, 6 runder af 8 gentagelser med 45 sekunders pause. Umiddelbart noget tungere end sidst men kunne nok i virkeligheden godt have været tungere endnu :devil:

2. Seated row med kabel supersættet med laterals dels i kabel og dels med små håndvægte på de sidste 2 ud af 4 runder. Mere avanceret end jeg nogensinde før har trænet men sjovt og effektivt.

3. Stående kabel i flyers supersættet med push ups, 3 runder, udmattende men godt

4. Prowler igen med bølge vægt, 5 runder af 75 sekunder; 100, 70, 90, 80 og 60 kg

Meget dejlig afrunding på mange gode sessioner i løbet af de sidste uger. Der har haft været tryk på og super coach bad mig om ikke at forcere alt muligt. Well men det kommer jeg heller ikke til. Vil dog alligevel glæde mig til trænings bussen kører igen sidst på næste uge. 

Spin

50 minutter med gode gammel instruktør D, som er tidligere elite MTB rytter og som altid har haft timer, som har haft været mega gode

Egentlig helt rart, at den nye holdsal i FW Scan er helt anderledes end den gamle men stadig træning midt i en byggeplads. 

Selvom at jeg justerede FTP undervejs, så var cykel nok alligevel ikke helt hårdt nok indstillet men ok for i dag. Fik sved på panden.

I morgen svøm med gl tri veninde = totalt badeandsprojekt (for mit vedkommende) men så får jeg da taget lidt hul på det. 

Synes pludselig, at jeg rent faktisk kan smage min yndlings Earl Grey fra Pukka, så tror omsider, at det går lidt fremad med lugte/smagssans. Dog også sådan, at jeg med et kan lugte min underbos meget hvidløgs inficerede mad. 

Nå dejlig dag til Jer derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 1.7

Svøm

:bubblebath::bubblebath::bubblebath:

Fantastisk at være på svømmestadion igen og gik meget bedre end frygtet. Tror at jeg svømmede omkring 700-800 m men føltes godt og som om, at noget af det gamle "Total Immersion" teknik hang fast. Sauna desuden åben og der var varmt og skønt. 

Ville virkelig håbe, at jeg kunne få listet nogle flere plaske baske pas ind. Bagefter Glad mad og hygge med tri veninde J. 

Senere i dag ab og ass attack = korte intense sessioner men passer fint.

Dejlig dag og snart weekend til boardet :hippy: 

I øvrigt været super vild med "Lucifer" med gode elementer både fra "The Sopranos", "The Mentalist" "Sherlock Holmes" - god underholdning og jeg mener absolut, at Tom Ellis ville være et godt bud på den nye James Bond, som foreslået i video med klip fra serien

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 2.7

Styrke

Ass attack 25 min

Ab attack 25 min

Hurtigt overstået og ikke super hårdt men stadig god træning og kan godt mærke, at kroppen stadig restituerer ovenpå den hårde træning med super coach

Træning d 3.7

Styrke

Bodyfit i FW = very nice men stadig men let vægt på stangen. God fornemmelse af også at få arbejdet med mindre muskler + mave og ryg. Desuden skønt med et helt fyldt hold. Jo Delta varianten er her og det er jo ikke slut endnu, men hvor er det fantastisk at være lidt på vej mod normale tilstande. Føler mig så taknemmelig.

Løb

30 minutter langsomt på løbebånd men endte op i 5.27 min/km, uden at det føltes helt håbløst. 

Det er meget svært at forklare den følelse af manglende udholdenhed, som jeg har haft haft i en længere periode... well men håber virkelig, at den er på vej væk,  ligesom følelsen af min lugtesans, der omvendt vender tilbage. 

Hjemme følte jeg mig så inspireret, at jeg gik i gang med at mixe juli workout playliste. Det ender med, at de fleste numre kommer fra Fritz Kalkbrenners "Melodic House & Techno 2021", så måske jeg bare kunne have lyttet til den. 

Er ved at forberede tur til Sjælland med veninde/familie hygge, inkl planer om en del rygsæk løb og så har jeg bestilt hjemtur med Nordic Seaplanes torsdag morgen og det bliver meget spændende. Mange inkl min familie har allerede himmelvendte øjne over det her med, at jeg dukker op svedig og med rygsæk men what the h.., hvis det er det der gør, at jeg får trænet, samtidigt med, at jeg er social og hygger mig... well what´s not to like :hippy: 

Senere mere løb enten før eller efter Bootilicious hos FW Dalgas Avenue.

Stay strong derude :hippy: 

Og et af de federe tracks fra ovennævnte playliste, hvis man kan lide den slags musik. Synes, at der er elementer af "Blissys Grove" fra Faithless, som er et af de numre som jeg aldrig bliver træt af.. well er nok ikke for alle 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 4.7

Styrke

Bootylicious

1 time inkl med elementer for overkrop, ryg og mave - very nice men kørte ikke tungt 

Løb

30 min 

Stille og roligt og så alligevel med et lidt højere gennemsnitstempo end lørdag. Stadig meget langt fra tidligere men det vigtigste at være i gang igen.

Senere i dag ab og ass attack og så lidt mere løb :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

På 2.7.2021 at 11:08 , Bjergtrold skrev:

I øvrigt været super vild med "Lucifer" med gode elementer både fra "The Sopranos", "The Mentalist" "Sherlock Holmes" - god underholdning ...

Ja, den er faktisk ikke uden evner. Det går over stok og sten, når forbryderne - bogstavelig talt - har fanden i hælene.

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share