Sign in to follow this  
dmollysh

Kettlecross

Recommended Posts

Hep hey.

Har i dag været til Kettlecross for anden gang. Umiddelbart synes jeg at det virker som om det er vældig godt - får pulsen op og inkluderer mange flerledsøvelser.

Men jeg er ingen træningshaj, så jeg vil gerne høre hvad mere forstandige folk synes om Kettlecross...

Dmollysh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan du beskrive mere konkret hvordan en time kunne være opbygget, hvilke øvelser og rep/sæt-antal i kører?

Det er desværre ingen garanti for effektiv træning at den foregår med en kettlebell i hånden eller er noget med cirkeltræning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har i tidligere tider trænet en del Hardcore i FitnessDK, og da jeg så, at den lokale Fitness World havde fået Kettlecross på programmet, meldte jeg mig til en time i den tro, at det var noget lignende.

Det var en massiv skuffelse i forhold til mine forventninger. Den største kettlebell var 8 kg, hvilket ikke lovede godt for den styrkeprægede træning. Og ganske rigtigt: Hele timen holdt vi et højt tempo, kørte sindssygt mange gentagelser af alle øvelser, fik et minimum af instruktion i teknikken og lavede i det hele taget kropsvægtøvelser, hvor kedlerne nærmest var med som en eftertanke.

Ønsker man konditionstræning og muskeludholdenhed, er Kettlecross et godt bud. Ønsker man fokus på tunge løft og eksplosive high-rep øvelser som f.eks SS snatch-test og tunge swings samt at arbejde med core-stabilitet, er det i det store og hele spild af tid.

Jeg kommer ikke igen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak for jeres svar :4thumbup:

CoqRouge har ret i at det er godt til at få pulsen op - men ja, der er sygeligt mange gentagelser - alt det squat var ved at tage livet af mig :crazy: - og det er først i dag jeg ikke har djævelsk ondt i lårene (og træningen var i søndags).

At der ikke er så tunge kettlebells betyder for nuværende ikke så meget for mig da jeg er så slatten at jeg alligevel ikke kan løfte noget særlig tungt. Men jeg ville klart hellere lave færre gentagelser med tungere vægt.

Hm - der er vist ingen vej uden om at sammensætte et styrkeprogram selv og svinge træningspisken over egen nakke:devil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this