Skulderskade - Genoptræning påbegyndes (spørgsmål hertil)


IllNath
 Share

Recommended Posts

Goddag alle derude.

Jeg er en 18 årig fyr, der i de seneste år har været meget glad for bodybuilding (vægtløftning generelt). Dette resulterede dog i August 2010 i en skulderskade, efter et dårligt(og tungt) løft, i bænkpres. Smerten kom dagen efter og følte som en meget voldsom syrende og meget øm fornemmelse inde såvel som front i skulderen. På daværende tidspunkt beslutter jeg mig da for, at jeg vil holde en pause. 3 uger efter er skaden fuldstændig den samme. Træning af skulder, bryst og nogle bestemte tricepsøvelser samt få rygøvelser, er blevet umulige at fuldføre grundet smerter. Hvis jeg i længere tid har min arm roteret indad, giver det smerter, plus jeg ikke kan sove/ligge på siden.

For at undgå en lang, lang beskrivelse, vil jeg gøre det så kort som muligt med hvad der skete efterfølgende: Flere langvarige pauser i håb om, at skaden går væk,

Flere besøg hos privat fysioterapeut, et besøg hos fysioterapeuter på ortopædk.klinik på hospital, og senest (7. december 2011) besøg på privathospital ved en skulder specialist. Skaden er der stadig!.

Dog kommer der (formentligt; det vil tiden vise) et gennembrud i dette lange forløb ved mit besøg hos skulderspecialisten i december:

Han vurderer ud fra ultralyds-scanninger, at jeg har en betændt bicepssene (TENDINITIS M BICEPS BRACHII). Grundet min økonomi har jeg ikke råd til at betale for yderligere fys. behandlinger, og da vælger lægen at give mig en henvisning til denne hjemmeside: www.sportnetdoc.dk - Jeg går da ind og læser om min skade da jeg nu har besluttet mig for, at der skal komme en ende på det her halvandet års lange skadeshelvede!

http://www.sportnetdoc.dk/injury/14-07.htm lidt generelt om skaden.

http://www.sportnetdoc.dk/rehab.htm

http://www.sportnetdoc.dk/retrain/14-07x1.htm og her om det "første trin" i min genoptræning.

Her kommer spørgsmålene:

Hvor tit (hvor mange gange om ugen) skal jeg lave disse øvelser? Skal jeg lave dem alle? Skal jeg lave dem før, under eller efter mit træningspas? Er der et bestemt antal gentagelser? Hjemmesiden opfordrer til videre træning af ikke-skadede muskler, men kan dette give komplikationer i form af ubalance i kroppen? (f.eks. for stærke arme forhold til skulder osv)

Denne proces er enorm vigtig for mig, især fordi skaden det seneste halvandet år, har afholdt mig fra at lave nogen som helst fremgang i min træning. Jeg har valgt at sige nej til en binyrebarkhormon behandling og det står jeg ved.

MVH IllNath.

ps. Hvis noget står uklart omkring min skade, vil jeg selvfølgelig gerne uddybe :)

Link to comment
Share on other sites

hvis det er en biceps tendenit, vil det gøre mest ondt når du træner biceps !

Det var også der jeg tænkte, men biceps er intet problem. Det er kun et problem hvis jeg eksempelvis kører frontskulderen fremad, hvilket man jo generelt ikke bør. Hvis der kommer vægt på skuldrene og jeg skal træne bryst er det slemt. Ud fra beskrivelsen i de links jeg henviste til, lyder det dog meget som om jeg er diagnosticeret korrekt.

Link to comment
Share on other sites

Ud fra de symptomer du beskriver (i indlæg#1) lyder det mere som det kunne være en betændt slimsæk bursa subacrominalis i kombination med en ikke optimal arbejder rotator-cuff.

Det vigtigste er at du i din træning, ikke laver øvelser der fremprovokerer smerte. dvs. alle øvelser der provokerer skaden skal undgås.

Edited by Vastus
Link to comment
Share on other sites

Ud fra de symptomer du beskriver (i indlæg#1) lyder det mere som det kunne være en betændt slimsæk bursa subacrominalis i kombination med en ikke optimal arbejder rotator-cuff.

Det vigtigste er at du i din træning, ikke laver øvelser der fremprovokerer smerte. dvs. alle øvelser der provokerer skaden skal undgås.

En betændt slimsæk var faktisk også det jeg fik diagnosticeret ved et af de første fys forløb... gad vide hvilken genoptræning jeg så skal foretage mig..

Link to comment
Share on other sites

nå ok så du har fået diagnosen en gang før, hvad sagde fysioterapeuten dengang?

Det var en fys på et hospital. Efter noget tids ultralyds-scanning, sagde hun, at det formentlig var en betændt slimsæk. (Så ret voldsomt ud på skærmen) og jeg skulle kontakte min (private) fys. Men ham havde jeg allerede været ved tidligere 8nogle måneder før), og de øvelser han gav mig stemte ikke overens med de øvelser, som fys'en på hospitalet gav mig. Det var derfor jeg kontaktede min læge, der så henviste mig til Hamlet Privathospital, ved en skulderspecialist, som så siger at det er en betændt bicepssene. Jeg føler mig temmelig lost og ekstremt frustreret over det.

Det virker dog som om, at jeg har symptomer for begge ting.. generelt rotation gør ondt af h' til, skulder og bryst træning er udelukket og jeg kan ikke ligge (sove) på siden. Trækøvelser over skulderhøjde giver også lidt problemer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share