Sign in to follow this  
hoodrobin

Vallepulver vs. Mælkeintolerans

Recommended Posts

Det her kommer nok til at lyde lidt mærkeligt, men jeg har en mistanke om at valleprotein ikke virker på mig pga mælkeintolerans/allergi. Allergien var mere tydelig da jeg var mindre og jeg kan i dag sagtens indtage mælk uden reaktion. Men spørgsmålet er om jeg kan optage næringsstofferne i proteinpulveret...det er jo ikke gratis. Nogen der har erfaringer med noget lignende? Evt andre alternativer til valle foruden soja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis man har betydelig laktoseintolerans optager man praktisk taget ingenting, - det løber i bogstaveligste forstand lige igennem!

Gode standardkvaliteter Whey Concentrate såsom Prolab, Danlab eller Viking, volder kun de færeste problemer, men er man ekstremt sensibel, kan man evt. anvende Whey Isolate, som kun indeholder ganske mikroskopiske mængder laktose.

CFM Whey Isolate fra Danlab indeholder f.eks. kun 0.2g pr. servering, - og det kan man IKKE "få børn af".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har aldrig hørt eller set om mælkebaseret proteinprodukter uden laktose og er der et firma der reklamerer med at deres mælkebaseret proteinprodukt indeholder 0,000% laktose er jeg sikker på at det er løgn, men hvis dette er tilfældet er det af så dårlig kvalitet at jeg vil holde fingrene væk fra det.

De fleste firmaer oplyser slet ikke laktoseindholdet i deres produkter, mens nogle skriver at deres produkt er 95-98% laktosefrit.

Æggehvideprotein indeholder ingen laktose.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VP2 fra AST-SS er godt nok et Whey Isolate, men ikke desto mindre er den helt laktose fri, så det findes altså Carina og VP2 kan man, hvis ikke kalde dårlig kvalitet! Jeg mener nu også at twinlab har noget men det er jeg ikke helt sikker på, men jeg kan undersøge det hvis det har interesse?

Edited by Bent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Bent.

Hvad er så de 3,527% kulhydrater som er i produktet svarende til 1 gram per. 28,35 grams servering ?

Hvis du tænker på Triple Whey Fuel fra Twinlab så indeholder vanillevarianten 4,05% kulhydrater svarende til 1 gram per. 24,70 grams servering.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu er det jo ikke lige sådan at kulhydrater er det samme som laktose!! Nå....

Så prøv lige igen! vi snakker om mælkesukker ikke om sukker. Bare fordi man ikke kan tåle laktose så kan man da faktisk spise slik som der er masser af sukker. Det er jo ikke ligefram det samme som sukkersyge vel dåååhr....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu er det jo sådan at der er smag i protein pulver og sødestoffer. I cacao er der lidt kulhydrater og lidt i sødestofferne VP2 har rigtig cacao i sig så der er altså ingen laktose i så undskyld at jeg har ret!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

SOMEDOG

"JS-->> Jeg mener helt sikkert, at der findes produkter helt uden laktose i var det ikke en ide at personer med intolerens gik efter dette?"

Alt er relativt, - i princippet kan man jo filtrere osv. et utal af gange, - det eneste, der er sikkert er, at det bliver uhyggeligt meget dyrere!

Hvor langt man skal ned for at få lov til at kalde det laktosefrit, tror jeg IKKE, der er faste regler for, - jeg har IKKE umiddelbart kunnet finde nogen data på andre end Danlab, - i reglen ligger Whey Concentrate kvaliteter på 1-3g pr. servering og isolate kvaliteter på 0.2 - 0.5, men har du oplysninger om konkrete produkter, der har 0.00000 g pr. servering, er det da godt at få med for fuldstændighedens skyld, selvom det INGEN forskel gør i praksis!

For selv ekstremt laktoseintolerante individer er f.eks. 0.2g problemfrit og at betegne som laktosefrit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

JS-->> Det du skríver kan måske have sin rigtighed, jeg ved det ikke! ;) Jeg har nu, efter at have læst "Bent´s" indlæg, checket VP2 fra AST og kan finde at de skriver at det laktose frit og det hænger jo så også godt sammen med det, du nævner omkring pris, for VP2 er jo et ret dyrt produkt! :D :tongue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoodrobin: Jeg er også laktoseintolerant til en vis grad, men jeg tror nu ikke at jeg har problemer med at optage valle-proteinerne. Jeg har da hvert fået en del mere sul udenpå mine små muskler efter jeg er begyndt at tage tilskud af valleprotein. :tongue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this