Tilbage i sadlen - med ben lavet af glas og usselhed


Schroinx
 Share

Recommended Posts

23/8 Hygge MTB

Undskyld fod, men det er doktorens ordre. Der er ikke så meget at bemærke, tog den med ro, men er i ufattelig dårlig kondi. Foden fulgte fint med, men kroppen blev træt. Det var kun når jeg stod op at det kunne mærkes. Stoppede ude ved Moesgaard Strand, og da jeg skal videre er jeg på vej ned af en bakke, men ombestemmer mig og lige der vælter jeg. På venstre side. Så nu gør foden ondt igen. Merdé.

http://www.movescount.com/moves/move38900676

Link to comment
Share on other sites

Tak, Gregers. Det gik heldigvis ikke så slemt, som jeg havde frygtet i lørdags. Foden er meget bedre i dag.

25/8 Lidt løb

Cirka 3 km mest med ømhed, men uden smerter. Jeg har lidt at lære med at tape foden rigtigt op. Pulsen lå oppe over 160 ved 6:45-7:00/km, så jeg er i dårlig form :-P

Mit Ambit strejker, så link senere.

Edit: Nu med link

http://www.movescount.com/moves/move39145030

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

Halløj,

Bare en hilsen :-)

Trist med alle skavankerne. Jeg håber, at du snart er ovre dem - og ikke behøver at tage hensyn hele tiden.

Kan du egentlig lide at svømme? At træne med KB's? De kunne evt. være en mulighed til lidt ekstra pulstræning, mens der skal skånes lidt på andre fronter??

Mvh Tina

Link to comment
Share on other sites

26/8 13k hygge mtb

Det gik bedre end i lørdags. Fik også trænet på vippebrættet og lidt udstrækning af anklen. Jeg skal have fundet en bedre sportstapepusher, for med den fart jeg får brugt en rulle tape, bliver jeg hurtigt fattig som en kirkerotte. Kunne mærke løberiet fra i går, men ikke kriminelt. Dejlig dag i skoven og meget mere overskud end i lørdags.

http://www.movescount.com/moves/move39145045

Link to comment
Share on other sites

Halløj,

Bare en hilsen :-)

Trist med alle skavankerne. Jeg håber, at du snart er ovre dem - og ikke behøver at tage hensyn hele tiden.

Kan du egentlig lide at svømme? At træne med KB's? De kunne evt. være en mulighed til lidt ekstra pulstræning, mens der skal skånes lidt på andre fronter??

Mvh Tina

Hej Tina :-) Det heler igen og det er det gode ved det. Jeg er allerede i gang med at give foden lidt udfordringer. Jeg kan godt lide at svømme, men kommer sjældent afsted her når det er lyst om aftnen. Men det er en god ide, når nu jeg ikke kan løbe så meget som jeg gerne vil :-) KBs har jeg ikke ret meget erfaring med, hverken som puls eller styrke. Er det godt?

Jeg sad lidt og kiggede på ham her i stedet for. Kropsvægtsøvelser.

http://www.bodybuilding.com/fun/al-kavadlo.html#articles

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

27/7 Squatdag

Warmup: 6:00@1510

Chins: 543444

Pistols på boks: -

Single leg squat: 4x8xbw

Benchpress: 4x7x60

Mave/hofteøv: 3x8

Military: 4x45 3x5x40

SL Goodmornings: -

Front Squat: -

Det er svært at komme afsted/igang igen. Jeg tror at jeg prøver at flytte op i DGI huset, da det ligger meget tættere på. Så er der mindre transport. Det er også billigere, men jeg ved ikke hvad de har at vægtstænger. Og så vil jeg skære lidt i øvelserne. Der er flere jeg ikke har lavet i lang tid, selvom at jeg har dem stående. Prioritet er at få foden ok, og så øge mobiliteten i anklen, og komme tilbage styrkemæssigt til der hvor at jeg var inden ferien. Men det er ikke så meget det mangler.

Dagens træning var rimelig. Foden øm, så jeg koncentrerede single leg squat om at lave dem med kropsvægt. Jeg bemærkede at jeg ikke kommer langt nok frem over venstre ben i forhold til det højre pga den manglende mobilitet. Jeg prøver at strække det lidt, men det er ømt hvor ledbåndet har givet sig, og jeg ved ikke hvor meget jeg kan give den. Slap og en svedig dag.

Og så sad jeg og surfede rundt efter et par ekstra løbefutter. Wiggle er godt nok blevet dyr. Bike24 er noget billigere. Men jeg kan ikke lige blive enig med mig selv. Så et par sacony nede i løberen som var lidt en mellemting med 3mm drop og lidt mønster. Kan være jeg skal prøve dem. Det bragte mig også forbi chainreactioncycles som har udsalg, og de der lækre Mavic inferno vinter bibs var nedsat til under halv pris, så de endte i kurven. Og der var også lige en let isoleret vest, som både kan gå til løb og mtb her på de kølige efterårsdage. Og strømper. Så de billige bibs til en plovmand endte på 1200. Hov :-P

Link to comment
Share on other sites

1/9 Dødløftdag

Varmop: 6:00@1460

Mobiliy ankel: Tjek

Chins: 54433

Dødløft: 4x110 677x100

BOR m lockout: 4x8x40

Single leg calf raises: 4x8

Barbell Lounges: lidt med kv

Dips: 4x8

Back Squat: 3x10x50

På trods at en uheldig bevægelse i lørdags til middelalderfestival, så gik dagens træning ok. Kan mærke det på indersiden af achillessenen og det ledbånd i foden der er forstrukket. Squat er kraftigt begrænset af foden. Chins er stadigvæk ringe, og det samme er dl. 100kg :-P Der er to lyspunkter i dagens træning, nemlig at jeg havde overskud og motivation til at lave alle øvelserne, og at jeg nåede 4x8 i dips.

Edit: jeg lavede 4x10 i dips den 23/6, men derfor er 4x8 nu stadigvæk anstændigt når kampvægten siger 100kg eller deromkring og jeg er noget slap i det.

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

2/9 Genopløb 5,4k

Ikke meget at bemærke. Lidt ondt i foden. Tog den med ro. Løb lettere end sidste gang, konditionen er bleve bedre, men der er lang vej endnu. Solen skinnende og der var søde løbepiger at kigge på nede langs strandvejen. En dejlig tur i efteråret :-) Jeg har ikke fået købt nye løbefutter endnu. Skal passe lidt på foden, så vil tage mtb'en lidt mere ind de næste måneder, end jeg har gjort i foråret.

http://www.movescount.com/moves/move39703525

Jeg har opsagt mit medlemskab af Århus Crossfit, da DGI huset ligger tættere på og jeg jo egentlig bare vil styrketræne. Jeg sparer lidt på kontingentet 180 vs 350 om måneden. Nu håber jeg bare at de har nok dips stativer og vægtstænger og ellers må jeg vende tilbage til ÅCF eller vælge Spartan.

Kreatinloadingen er startet. Jeg håber det hjælper lidt på slapheden om et par dage. Solgte prutpulveret og resten af ZMA.

Sover ikke så godt for tiden. Vågner om natten og det går noget tid inden jeg falder i søvn igen. Jeg undrer mig også over om en evt sammenhæng mellem timingen af måltider og hvornår man falder i søvn. Men det er slut med ipad inden sengetid, som et forsøg.

Link to comment
Share on other sites

3/9 Squatdag

Warmup: 6:00@1425

Mobilitet: tjek

Chins: 55444

Pistols på boks: -

Single leg squat: 4x8xbw

Benchpress: 3x8 6 x60

Mave/hofteøv: 2x8 2x6

Military: 3x6x40 4x6x40

SL Goodmornings: -

Front Squat: -

Ondt i foden i går aftes og ømhed i dag, men var det for meget med fem km? Hm, tja, måske.

Slap og ondt i foden. Nogen gange. Flere steder. Military var sørgelig forestilling.

Men trænede udenfor i solen :-) Og sov bedre.

Og lidt vægt. Ikke meget at bemærke.

post-7536-0-98479100-1409746022_thumb.jp

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

Har tidligere også døjet med smerter og inflammation i akillessenerne. Og du skal passe på med de der hælkapper. Jeg lægger konsekvent et snit ned i hælkappen fra oven og ned på mine løbesko, så de ikke klemmer på akillessenen. Den øverste del af hælkappen har ingen praktisk funktion, når man løber.

Link to comment
Share on other sites

Jeps, de får lige "det blide snit". Så hakker hælkappen ikke længere ind i den bløde del af akillessenen, hvor det kan irritere og give inflammation. For mig har det ingen betydning for funktionaliteten, når jeg løber, de sidder stadig lige godt fast.

Her er et billede af mine Inov-8, der har fået snittet. Du skal lige se bort fra trevlerne. De stammer fra det ekstra bånd, som man kan trække skoen på med og er ikke en del af hælkappen som sådan. Det er bare trevlet op efter at være blevet skåret igennem.

Det skal siges, at jeg ikke har gjort på mit seneste skoindkøb, fordi mine akillessener er ved at være modstandsdygtige igen, men hvis jeg mærker det mindste, så få de også kniven. Skoene, altså, ikke senerne ;)

post-52761-0-11083000-1409818278_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

8/9 4,5k

Hoppede uden om styrketræningen. Kom bare ikke afsted, så det endte med en løbetur og styrke i morgen. Jeg prøvede at løbe uden tape og det ok. Jeg har svært ved at træde igennem på venstre forfod når man sætter af, men mon ikke det kommer. Jeg lavede lidt udstrækning inden, og syntes at vendte har mistet yderligere mobilitet. Desværre tkan jeg mærke strækket i det jeg tror er det ledbånd som er blevet forstrukket, så jeg er lidt nervøs for hvor meget jeg må gøre ved det. Jeg tænker måske at i stedet strække ud to gange om dagen og se om det hjælper.

http://www.movescount.com/moves/move40195563

Har bestilt nye løbesko. Endte med Inov-8 Trailroc 245, da de minder meget om mine Roclites med kun 3mm drop og ikke ret meget affjedring.

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

9/9 Restitutionstur 3k

Jeg havde lige færdiggjort opvarmningen og første sæt af chins da jeg måtte smutte. Merde. Så det blev i stedet løb mens at rugbrødet var i ovnen plus 10 min på balancebræt og ankeludstrækning. De nye futter er kommet og de er fine, men ikke helt så fleksible som mine yndlings Roclite og selvom de vejer det samme, føles det som en tungere sko. Jeg tror at sålen beskytter mere. Men de virker fine alligevel. Ikke de store problemer, lidt ømhed over anklen foran på ydersiden. Restitutionsløb.

Jeg har desuden fundet en løbeklub som løber man, ons og søndag næsten uden for min dør. Den vil jeg prøve, for de er yngre og jeg undgår at skulle ud til Risskov. Desværre løber de interval søndag kl 10. As if....

http://www.movescount.com/moves/move40286007

Så dl dag i morgen. God træning i dag.

Link to comment
Share on other sites

10/9 Tempo med Runaar

Styrketræningen i formiddags glippede pga for lidt søvn og en frokostaftale, så alternativerne var enten mtb eller prøve at løbe sammen med Runaar folkene. Valget faldt på det sidste og det var godt. Havde tænkt 5k i 6:45 eller 6:30, men langsomste gruppe var 6:00, så jeg tog et sats på at lortet holdt. Det gjorde det og det var en ganske fin tur på 30 min inkl røde lys. De starter nede fra skanseparken, så det er 200m fra hvor jeg bor. De fleste er lidt yngre eller på alder med mig, og mange søde piger. Mon ikke jeg kommer igen ;-) Lækker tur. Gav den lidt gas, men der var reserver tilbage, også til at løbe lidt spurt til sidst. Ramte puls 195 helt til sidst. Måske skal jeg justere min makspuls, som jeg tror ligger omkring 198. Det kan godt være at den er et par slag højere.

http://www.movescount.com/moves/move40358747

Stræk og balancebræt.

Dejlig træning. I morgen må løbefutterne have en pause.

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

12/9 Dødløftdag

Varmop: 6:00@1540

Mobiliy ankel: Tjek

Chins: 5444

Pistols: -

Dødløft: 7665 x100

BOR m lockout:

Single leg calf raises:

Barbell Lounges: -

Dips:

Back Squat:

Yay! Kom afsted til styrketræningen. Slap som jeg ved ikke hvad, og så faldt jeg i snak med Tina, som havde løbet Skagen ultra 30km, efter dl. Og så kom jeg ikke videre. Men jeg fik dl'et lidt og chinnet selvom at det var noget slask. Men Skagen ultra var åbenbart en rigtig god oplevelse og Rune fra RW, blev samlet nummer to på 60k og Mette, hans trainee, nummer 10 også på 60k. Hun har løbet lidt over et år, så det er lidt imponerende.

Har meldt mig til trailtræning i morgen med RW for at presse foden lidt og se hvad den kan. Den opfører sig jo nærmest eksemplarisk uden tape og i minimalistsko. Jeg er også kommet til at tilmelde mig til dirtytrail i Silkeborg på 10km i starten af oktober. Ups.

God weekend derude.

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share