Vejen mod elite cykling


AlexanderBojsen
 Share

Recommended Posts

Løbsberetning sidste weekend - Slagelse og Ringsted

Hermed to lidt kortere og lettere forsinkede løbsberetninger fra sidste weekend.

Lørdag var der cykelløb i Slagelse. Ruten i Slagelse er hård og tilmed kører de fleste lige en ekstra omgang i forhold til, hvad man plejer. B-klassen skulle køre 136 km i det bakkede terræn. 

De første 10 minutters tid gik nedad, og man kunne godt fornemme på feltet, at det ville blive en lang og hård dag. Der var nemlig ingen der angreb de første km, som der ellers plejer. Dog gik der ikke meget mere end de 10 minutter før angrebene kom. Og så blev de ellers bare ved den næste halve times tid. Det korte af det lange er, at to grupper får revet sig løs og smelter sammen. Pludselig er vi i undertal i denne gruppe, som jeg sidder i. Vi har kun en enkelt Amagermand med i udbruddet, der tæller omkring 15 mand og er 3 fra Amager i forfølgergruppen på 11-12 mand. Vi får etableret et samarbejde, men det går ikke rigtig stærkt. Nicolai, som har givet mig et lift til Slagelse, spørger om vi ikke bare skal udgå, men jeg foreslår, at vi lige giver den en omgang til før vi giver op. Og så giver vi den ellers gas, og vi henter faktisk mere og mere ind på dem. Da der er omkring 40 km tilbage er der kun 30 sekunder op til dem, og vi kan jævnligt se dem. Med cirka 25 km tilbage får vi endelig hentet dem, men det har taget på kræfterne, og vi er allesammen ved at være småristede. Nicolai prøver med et fremstød, men desværre kommer der en 5-mandsgruppe af sted uden Nicolai og jeg. Filip, der havde ligget i 14-mandsgruppen, var lidt pigesur over, vi ikke havde en Amagermand med i den 5-mandsgruppe, og ja, det er da også mega ærgerligt, men vi var alle ved at være ristede, men vi var simpelthen nødt til at prøve at lukke hullet op til ham og den 14-mandsgruppe, så vi var flere Amager tilstede. 

Jeg angriber sammen med en Hammelfyr med omkring 3-4 km tilbage, og vi får et hul. Jeg er faktisk uanende om, at der 'kun' er fem mand foran os. Jeg tror, der er 6-7 mand, så derfor tager jeg nogle lidt for lange føringer sammen med ham og lader ham gå forbi mig på de sidste 500 meter. Dermed bliver jeg først til ingenting, altså en 7. plads. Tilmed virkede min chip ikke, så jeg har ikke engang fået registreret det ene point.

 

Ringsted

Med lettere trætte ben drog vi igen af sted til cykelløb om søndagen. Denne gang i Ringsted. En rute der passer mig bedre og er lidt kortere. Derfor satsede jeg hele butikken på at ramme udbruddet. Derfor kører jeg med i alt, hvad der kan virke sandsynligt, og hvad jeg kan. Efter 20 min. har jeg en NP på 370, og jeg kører derfor tæt på maks. 

Efter en 30-35 minutter dør angrebene mere og mere. Feltet bliver mere og mere træt, og det gør jeg også. Nicolai og jeg er dog gode til at gå med i rykkene på skift, selvom vi er ved at blive trætte. Efter cirka 45 minutters kørsel får jeg revet mig fri sammen med fire andre som den sidste. Herefter kører vi rulleskift på fuld drøn, og da vi efterhånden har fået et okay hul, tager vi føringer. 

Jeg ved ikke, om det er cykelløbet fra dagen før, der stadig sidder i benene, eller om jeg er overmatchet. Jeg bliver dog nødt til at sidde over engang i mellem for at holde med hjem. Til sidst må jeg næsten sidde over en hel omgang, og jeg er derfor blot glad, hvis jeg kan holde den med hjem i udbruddet. De begynder heldigvis først at rykke på hinanden med 3-4 km tilbage, og det ender i en spurt mellem de 4, hvor jeg er helt død. Dermed får jeg dog min første top 5, hvilket jeg også er tilfreds nok med.

 

Et par hårde cykelløb overstået, hvor jeg endelig fik ramt udbruddet. Det går bedre og bedre, og nu er der gadeløb med samkørsel i A-klassen i morgen. Det glæder jeg mig til at køre. 

Link to comment
Share on other sites

Tillykke med 3 pladsen i dag! Kan se at du er oppe på 14 point i B, så hvis du fortsætter burde der være rigelig tid til at nå 32 point og A klassen i år. Hvad tænker du selv om det? Vil du gerne rykke op i A, eller vil du bare blive i B? :)

Edited by EJorgensen
Så du havde 14 og ikke 12 point :)
Link to comment
Share on other sites

På 24. apr. 2016 at 20:22 , EJorgensen skrev:

Tillykke med 3 pladsen i dag! Kan se at du er oppe på 14 point i B, så hvis du fortsætter burde der være rigelig tid til at nå 32 point og A klassen i år. Hvad tænker du selv om det? Vil du gerne rykke op i A, eller vil du bare blive i B? :)

Jo tak, det var også et hårdt løb med sidevind hele tiden og utrolig irriterende Team Soigneur, der blev ved med at presse den igennem hele løbet. Men ja, jeg rykker op, hvis jeg har point nok. Men jeg har ikke travlt med at rykke op. Hvis jeg ikke når det i foråret bliver det bare i løbet af efteråret, det er helt fint. :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
2 timer siden, Henrik S. skrev:

Tillykke med i dag. Det går da vist "ret godt"? :beerchug:

Jo, tak for det, Henrik. Følger du med på resultatlisten? :laugh:

Ja, statistisk set går det godt, når der er samkørsel med A-klassen. Der har været samkørsel tre gange i år, og alle tre gange er jeg kommet i top 3 i B-klassen og top 10 i A-klassen. Stadig lige 11 point op til A. Så det bliver nok i løbet af efteråret. :smile:

Link to comment
Share on other sites

12 timer siden, AlexanderBojsen skrev:

Følger du med på resultatlisten? :laugh:

 

Jeg er lige inde at kigge fra tid til anden :bigsmile:

Der er også nogle enkelte navne fra ABC og Birkerød, jeg lige skal tjekke en gang imellem. Der motionerede jeg jo lidt fra 2005-10.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Status for 2016-sæsonen

yf1VkYg.jpg

(Forrest i udbruddet til ABCs cykelløb)

Det er nu lang tid siden, jeg sidst har skrevet herinde, så nu kommer der en lille opdatering på status d.d. 

I løbet af sommeren sagde jeg op som spinninginstruktør for at kunne få nogle bedre kvalitetstræningspas og være med til cykelløb om lørdagene uden at skulle bede om fri. En beslutning jeg bestemt ikke har fortrudt, selvom jeg syntes det var lækkert at få penge for at træne. Dog fik jeg i marts måned også et studierelevant job i et advokatfirma, hvor jeg har rigeligt med timer. Heldigvis er det forholdsvis fleksibelt, og jeg kan derfor stadig bruge tid på træningen.

Resultatmæssigt er det gået rigtig godt.
Triathlon: Jeg lavede halv ironman, Deloitte Øresund, i slutningen af juni, hvor jeg kom under de 5 timer, som var målet. Jeg lavede den fulde distance ironman på cirka 11 timer og gennemførte, hvilket var målet. Svømningen og cyklingen gik rigtig godt, og det var kun løbet, hvor jeg havde lidt udfordringer, men til gengæld var det den fedeste stemning. Generelt en rigtig fed oplevelse.
Cykling: I B-klassen fik jeg to 2. pladser, to 3. pladser, en 4. plads, et par 5. pladser og et par 6. pladser. I alt nåede jeg at få 36 point i B-klassen. Og ja, jeg skriver 'nåede', da man kun skal have 32 point for at rykke op i A-klassen, så jeg har besluttet at lade mig rykke op. Selvom jeg egentlig ikke havde et decideret mål om at rykke op i A, men blot have det sjovt i B-klassen, var det alligevel nåede jeg gerne ville, når jeg nu var så tæt på. At det er lykkedes er dog alligevel over forventn

Denne weekend er der de sidste to løb for denne sæson, Tønder og Bov. Der er knap 100 tilmeldte, og det bliver dermed noget nær en Post Cups-lignende (døds)oplevelse. For mig handler det derfor KUN om overlevelse og suge så meget erfaring til mig inden næste år. 

For ja, målet næste år er at gå et skridt op i cyklingen og kunne være med i A-klassen og kunne gøre det godt. For at kunne nå det mål har jeg bl.a. fået en træner, der ligger et fast program til mig. Han hedder Rasmus og har i denne sæson kørt for Team Soigneur, været på podiet til Post Cup samt kørt Post Danmark Rundt. Han har desuden tidligere kørt i Amager, og vi har derfor trænet en del sammen tidligere, så vi kender hinanden rimelig godt. Derudover skal jeg på træningslejr tre uger fra midten af januar og igen lidt over en uge i starten af marts. Men tankerne for næste år skal jeg nok uddybe i et senere indlæg. :smile:

Men uanset hvordan det går denne weekend har det været en rigtig god sæson. Jeg har opnået mine mål og begynder allerede nu at sætte mig nye mål og se fremad mod off-season samt næste sæson. Planen er at opdatere herinde lidt oftere henover vinteren ligesom sidste vinter. 

Edited by AlexanderBojsen
Link to comment
Share on other sites

Cool, og tillykke med de 36 point og sorte rygnumre! Ingen tvivl om at skridtet derop er stort, men du har trods alt hørt til nogle af dem der har kørt hurtigst i B, så indlæringskurven bliver forhåbentlig ikke så hård. Bliver spændende at følge med henover vinteren og frem mod sæsonstarten næste år.

Er der planer om team, eller kører du den som ACR rytter?

Link to comment
Share on other sites

11 timer siden, Kermit skrev:

Cool, og tillykke med de 36 point og sorte rygnumre! Ingen tvivl om at skridtet derop er stort, men du har trods alt hørt til nogle af dem der har kørt hurtigst i B, så indlæringskurven bliver forhåbentlig ikke så hård. Bliver spændende at følge med henover vinteren og frem mod sæsonstarten næste år.

Er der planer om team, eller kører du den som ACR rytter?

Tak for det. :smile:

Ja, du har nok ret, men jeg frygter alligevel det værste. Kørte Tissø med samkørsel med A, hvor jeg fik røvfuld. :smile:

På nuværende tidspunkt vil kun et konti-team være interessant. Der er nogle 'dcu-teams' i A-klassen, der har rygte for at 'opsamle' dem, der ikke er kommet på konti, men det afviser jeg, som det ser ud lige nu. Jeg er meget glad for ACR, så jeg bliver der, medmindre jeg skulle være heldig at få tilbud fra et konti.

Edited by AlexanderBojsen
Link to comment
Share on other sites

På 20/9/2016 at 15:42 , AlexanderBojsen skrev:

Status for 2016-sæsonen

yf1VkYg.jpg

(Forrest i udbruddet til ABCs cykelløb)

Det er nu lang tid siden, jeg sidst har skrevet herinde, så nu kommer der en lille opdatering på status d.d. 

I løbet af sommeren sagde jeg op som spinninginstruktør for at kunne få nogle bedre kvalitetstræningspas og være med til cykelløb om lørdagene uden at skulle bede om fri. En beslutning jeg bestemt ikke har fortrudt, selvom jeg syntes det var lækkert at få penge for at træne. Dog fik jeg i marts måned også et studierelevant job i et advokatfirma, hvor jeg har rigeligt med timer. Heldigvis er det forholdsvis fleksibelt, og jeg kan derfor stadig bruge tid på træningen.

Resultatmæssigt er det gået rigtig godt.
Triathlon: Jeg lavede halv ironman, Deloitte Øresund, i slutningen af juni, hvor jeg kom under de 5 timer, som var målet. Jeg lavede den fulde distance ironman på cirka 11 timer og gennemførte, hvilket var målet. Svømningen og cyklingen gik rigtig godt, og det var kun løbet, hvor jeg havde lidt udfordringer, men til gengæld var det den fedeste stemning. Generelt en rigtig fed oplevelse.
Cykling: I B-klassen fik jeg to 2. pladser, to 3. pladser, en 4. plads, et par 5. pladser og et par 6. pladser. I alt nåede jeg at få 36 point i B-klassen. Og ja, jeg skriver 'nåede', da man kun skal have 32 point for at rykke op i A-klassen, så jeg har besluttet at lade mig rykke op. Selvom jeg egentlig ikke havde et decideret mål om at rykke op i A, men blot have det sjovt i B-klassen, var det alligevel nåede jeg gerne ville, når jeg nu var så tæt på. At det er lykkedes er dog alligevel over forventn

Denne weekend er der de sidste to løb for denne sæson, Tønder og Bov. Der er knap 100 tilmeldte, og det bliver dermed noget nær en Post Cups-lignende (døds)oplevelse. For mig handler det derfor KUN om overlevelse og suge så meget erfaring til mig inden næste år. 

For ja, målet næste år er at gå et skridt op i cyklingen og kunne være med i A-klassen og kunne gøre det godt. For at kunne nå det mål har jeg bl.a. fået en træner, der ligger et fast program til mig. Han hedder Rasmus og har i denne sæson kørt for Team Soigneur, været på podiet til Post Cup samt kørt Post Danmark Rundt. Han har desuden tidligere kørt i Amager, og vi har derfor trænet en del sammen tidligere, så vi kender hinanden rimelig godt. Derudover skal jeg på træningslejr tre uger fra midten af januar og igen lidt over en uge i starten af marts. Men tankerne for næste år skal jeg nok uddybe i et senere indlæg. :smile:

Men uanset hvordan det går denne weekend har det været en rigtig god sæson. Jeg har opnået mine mål og begynder allerede nu at sætte mig nye mål og se fremad mod off-season samt næste sæson. Planen er at opdatere herinde lidt oftere henover vinteren ligesom sidste vinter. 

Der er sgu gang i dig! Fedt!

Jeg har selv tidligere taget skridtet fra B til A, om end det efterhånden er otte år siden. Som du sikkert allerede ved, så bliver der i A kørt cykelløb på en helt anden måde. Meget mere taktisk. Og når det går stærkt, så går det sgu stærkt ;-) 

Mit råd til dig når nu du skal til at køre A, er at tage det som det kommer. De første par cykelløb deroppe er noget af en omvæltning i forhold til hvad man er vant til ved at køre i B. Så brug lige et par cykelløb til at vænne dig til det - og lad være med at forcere træningen alt for meget. Det gjorde jeg - og for at være helt ærligt, så kørte jeg stærkere før jeg forcerede. Er man stærk nok til at vinde i B, er man også stærk nok til at sætte med rundt i A. 

Held og lykke! 

Link to comment
Share on other sites

På 27. sep. 2016 at 17:47 , pastapartydk skrev:

Der er sgu gang i dig! Fedt!

Jeg har selv tidligere taget skridtet fra B til A, om end det efterhånden er otte år siden. Som du sikkert allerede ved, så bliver der i A kørt cykelløb på en helt anden måde. Meget mere taktisk. Og når det går stærkt, så går det sgu stærkt ;-) 

Mit råd til dig når nu du skal til at køre A, er at tage det som det kommer. De første par cykelløb deroppe er noget af en omvæltning i forhold til hvad man er vant til ved at køre i B. Så brug lige et par cykelløb til at vænne dig til det - og lad være med at forcere træningen alt for meget. Det gjorde jeg - og for at være helt ærligt, så kørte jeg stærkere før jeg forcerede. Er man stærk nok til at vinde i B, er man også stærk nok til at sætte med rundt i A. 

Held og lykke! 

Nå, okay. Det var lige da jeg var ved at holde pause. Nåede du at opnå nogle resultater i A-klassen?

Ja, Tønder og Bov har jeg som nævnt tidligere også bare taget for at få erfaring og bare prøve at sidde med. Især fordi rigtig mange af de stærke ryttere var med, så man skal lige vænne sig til, at det er noget anderledes end B-klassen. 

Link to comment
Share on other sites

Tønder og Bov cykelløb

Det er nu nogle dage siden, at jeg kørte mine to første cykelløb som A-rytter, og jeg har fået det hele lidt på afstand og evalueret lidt.

Lørdag.

Det var selvfølgelig med ærefrygt, at jeg stillede til start. Eneste Amagerrytter blandt ca. 100 tilmeldte heriblandt store navne som Carbel, Würtz, Guldhammer, vinderen af Post Cuppen, Troels Vinther, og mange andre. Ja, man følte sig lidt overmatchet, og ved startlinjen tænkte jeg da lidt, hvad laver jeg her blandt dem. Som mange ved er der altid sidevind til cykelløbet i Tønder samt en brostensstrækning på 750 meter - faktorer der nok skal skabe et hårdt cykelløb.

Jeg stiller mig ved startlinjen i rimelig god tid for at være med fremme fra starten. Starten går, og det er ikke fordi, at jeg ligger i den røde zone fra starten, det går faktisk ganske fint. Problemet er mere de mange albuer og skubben og masen. Der bliver ikke givet nogle fribilletter til en sølle Amar-rytter. Normalt har jeg ikke det store imod skubben, fordi jeg med mine efterhånden 80 kg og forholdsvis store overkrop i forhold til de små A-ryttere, sidder rimelig solidt på min cykel. Men feltet virker overnervøst i forhold til, hvad jeg er vant til. I løbet af de første 15 minutter er folk ved at styrte hvert andet minut. I mine øjne kører de lidt med hovedet under armen og vil hellere end gerne risikere et brækket kraveben mod at vinde et par placeringer i feltet. De andres kørsel gør også mig ret nervøs, hvilket jeg ellers normalt ikke er.

Jeg ender derfor rimelig hurtigt bagerst i feltet. Og det er fint nok til at starte med, tænker jeg faktisk. Lige få rystet den værste nervøsitet af mig, og så vil jeg jo heller ikke risikere at ryge på røv og albuer og ikke kunne køre dagen efter. Bagerst i feltet er der slet ikke nogen boksen med andre, men til gengæld er risikoen for, at der opstår huller, som man pludselig skal forsøge at lukke, meget stor. Ikke nogen ideel position, men en nødvendighed på det tidspunkt, føler jeg.

Som frygtet og stærkt forventet rammer vi sidevinden, og feltet bliver hurtigt presset ud, så vi ligger en og en langs rabatten. Hele tiden frygter jeg, at nogle ryttere foran mig ikke kan holde hjul, og jeg er nødt til at skulle lukke hullet, selvom jeg allerede er i rød zone. I løbet af den første omgang, der tager ca. 35 min., kører vi 48,4 km/t i gennemsnitsfart. Jeg har 280 watt i gennemsnit og ca. 330 i normalized power. Altså ikke vildt meget anderledes end i B-feltet hvad angår watt. Forskellen er bare, at i stedet for at være helt fremme og lave huggene, ligger jeg bagerst og kæmper med næb og klør for at bide mig fast på rytteren foran mig, så der ikke kommer hul. Set i bakspejlet ville jeg da ønske, at jeg havde kræfter nok til at køre mig frem og kæmpe mig frem i viften forrest, men det var jeg slet ikke indstillet på. Det havde jeg slet ikke styrken til.

Selvom det bare er sindssyg hårdt hele vejen igennem som cykelløbet skrider frem, bliver jeg ved med at kæmpe. Det er meget en mental kamp om at holde smerten ud, og fortsætte, selvom man har lyst til at lave hullet og udgå (hvilket mange andre gør). 

På et tidspunkt på 2. omgang bliver feltet splittet i tre grupper. Jeg i bagerste, desværre. Alle tre grupper får lavet vifte, og her er jeg godt klar over, at jeg er nødt til at gå med frem og tage føringer for ikke at blive skivet. Og da jeg får kæmpet mig med frem i rulleskiftet, er det lige så hårdt at ligge der, som at ligge bag ved, men man bliver bare ikke skivet. Dog tror jeg, at en del bliver skivet bagerst og må udgå på dette tidspunkt, for vi kører virkelig til nu! De to bagerste grupper smelter sammen og forrest er en gruppe på 15-20 mand, tror jeg. Jeg når aldrig at registrere, hvor langt foran de er, og hvem der er i gruppen. Jeg har rigeligt at gøre med at hænge på. Jeg går så meget med i rulleskiftet som muligt. Engang i mellem laver jeg den fejl at tænke: "Åhhh, jeg er træt. Jeg lader mig glide lidt ned i feltet for at slappe lidt af", og pludselig hænger man blandt de sidste 4-5 ryttere helt ude i grøften og kæmper med næb og klør bare for at sidde med.

Webike-holdet, der har Septebercups-trøjen, er blevet fanget lidt uheldigt, da bl.a. førertrøjen sidder i samme gruppe som mig. Derfor er de konstant med oppe i rulleskiftet, så man skal hele tiden være med og være vågen. Efter cykelløbet fik jeg at vide, at vi længe kun lå 40-45 sekunder efter de forreste. Brostensstykket gør heller ikke cykelløbet lettere for mig. Jeg er hele tiden nervøs for at mine dunke ryger af cyklen (og jeg har jo ikke nogen følgebil) eller at min cykel vil gå i stykker. 

Da vi rammer 1000-meter for sidste gang har jeg haft så meget smerte i kroppen, og det hele er ved at gå i kramper. Jeg kan godt se, at vi ikke får hentet de forreste, så jeg lader mig glide ned igennem feltet og kører alene det sidste stykke i mål, men glad for at jeg ikke blev sat før. I alt er der kun lidt under 50 ud af 100, der gennemfører løbet.

Søndag.

Efter gårsdagens barske omgang var det ikke fordi, jeg var super motiveret. Det ville sikkert blive endnu en dag, hvor det ville blive møj-hårdt. Igen ca. 100 mand til start. Der gik rygter om, at ruten er blevet lavet mere kuperet end de andre år, og ingen kender derfor ruten helt. Flere bakker plejer ikke at være til min fordel. 

Da starten er gået kommer en Webike-rytter op på min side og spørger "Hvor kom du lige fra igår?". Han mente, at jeg tog nogle virkelig hårde føringer i rulleskiftene igår, selvom vi alle var trætte. Det var da altid noget, at andre tænker det, tænker jeg.

Igen ryger jeg dog rimelig hurtigt ned bagerst i feltet. Feltet er igen ret nervøst og på første omgang er der dog også et par styrt. Dog registrerer jeg det slet ikke på samme måde som i B-klassen. Fordi feltet er så stort og farten lige det højere, er det en konstant høj susen fra højprofilshjulene. Når vi fx kører forbi målstregen kan jeg derfor slet heller ikke opfange, hvad der bliver sagt med tid osv. 

Jeg når ikke at se så meget af, hvad der sker i front på de første par omgange. Dog er cykelløbet slet ikke lige så hårdt på samme måde. Der er lidt sving hist og pist og et enkelt sidevindsstykke over et par km, hvor der er nogle stykker, der hver gang bliver skivet, fordi man lige skal klemme ballerne sammen nede bag ved.

På et tidspunkt efter ca. 45 minutters tid går feltet fuldstændig i stå. Vi er helt nede og køre 30 km/t. Der er 'åbenbart' kommet et udbrud af sted, og alle de store hold har fået en mand med. Jeg ser endda en enkelt rytter stå af for at tisse. Haha, noget jeg slet ikke er vant til, men noget der SLET ikke gør mig noget!

Efter 10 minutters tid mere går farten dog gevaldigt op igen. Webike-rytterens kompliment giver mig dog selvtillid og på et tidspunkt her ser jeg endda mig selv sidde helt fremme og prøve at angribe med sammen med de store drenge. Dog uden det nogensinde bliver til noget særligt. 

Sådan fortsætter vi i lang tid. Der kommer nogle få ryttere af sted, og så bliver de hentet igen. Et kort sidevindsstykke hvor der hver gang er nogle, der bliver skivet osv. 

Til sidst rammer vi opløbet for sidste gang med et par stykker ude foran. Jeg har dog ikke de store forhåbninger. Dels er jeg ved at være træt, og dels er opløbet med et skarpt sving 200 meter før målstregen. Ikke noget jeg vil risikere denne dag. Der er da også lige ved at ske styrt på opløbet inden svinget. Jeg ender i alt som nummer 30-et-eller-andet ud af de 100, hvilket jeg er ganske tilfreds med. Selvom jeg slet ikke føler, at der var den samme konstante høje fart som om lørdagen, har vi alligevel 45 km/t i gennemsnitsfart. Noget helt andet end jeg er vant til.

Alt i alt en weekend med rigtig god fart på og hvor rigtig mange måtte blive sat og udgå. Men jeg gjorde alt for, at det ikke skulle ske for mig. Det var rigtig sjovt at prøve at være med blandt de hurtigste A-ryttere i Danmark.

Nu er jeg klar til næste sæson, hvor jeg i stedet for at ligge bagerst i feltet gerne skulle ligge forrest. 

Edited by AlexanderBojsen
Link to comment
Share on other sites

Spændende at læse om for en, der selv en gang drømte om at få debut i A-klassen (det var så i yngre stenalder).

Din debut er da mere end godkendt. Når næste sæson begynder, vil jeg tro, at det giver stor mental styrke at vide, at du har siddet med hele vejen rundt og ikke blev sat på første runde. Du ved med dig selv, at du kan følge med, og det er da afgjort en styrkeposition at begynde fra i forhold til, hvis du var blevet slagtet efter få kilometer.

Så tillykke med det. Det tegner spændende :beerchug:

PS: 80 kg er alligevel en del at få med op over bakkerne. Har du planer om at gå en vægtklasse ned i næste sæson, eller vil du bevare vægten og det punch, der følger med at have lidt mere vægt at lægge bag?

Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, Henrik S. skrev:

Spændende at læse om for en, der selv en gang drømte om at få debut i A-klassen (det var så i yngre stenalder).

Din debut er da mere end godkendt. Når næste sæson begynder, vil jeg tro, at det giver stor mental styrke at vide, at du har siddet med hele vejen rundt og ikke blev sat på første runde. Du ved med dig selv, at du kan følge med, og det er da afgjort en styrkeposition at begynde fra i forhold til, hvis du var blevet slagtet efter få kilometer.

Så tillykke med det. Det tegner spændende :beerchug:

PS: 80 kg er alligevel en del at få med op over bakkerne. Har du planer om at gå en vægtklasse ned i næste sæson, eller vil du bevare vægten og det punch, der følger med at have lidt mere vægt at lægge bag?

Ja, undervejs var jeg også selv overrasket over, hvor mange der blev sat. Så helt enig i at det giver lidt selvtillid.

Jo, 80 kg er lige i overkanten. Jeg vil gerne ned omkring de 75-76 kg til foråret, men det er også noget jeg lige skal have planlagt med min træner. Jeg skal helst heller ikke miste mine max-watt, da det er min eneste chance for at kunne køre podie i A-klassen, fordi det er min force.

Link to comment
Share on other sites

Status efter pause

Små to uger er gået siden jeg sidst rigtig har kørt på raceren. Det har været en lang sæson fra april til slutningen af september med behov for en rimelig konstant god form - lige fra sæsonstart til sæsonafslutningen. 

Vigtigst med pausen har været at komme lidt væk fra raceren for rent mentalt at kunne koble lidt af. Alligevel har jeg været en enkelt gang på raceren indendørs en times tid for at tjekke hometrainer-grejet. Derudover har jeg styrketrænet to gange samt løbet en enkelt mindre tur. 

Det har faktisk været overraskende svært at holde helt pause fra raceren. Især efter Tønder og Bov som var mine første to A-løb var motivationen høj. Og det er lige som om, at når man siger til hjernen "Det må du ikke!", så vil hjernen det rigtig gerne. Fuldstændig det samme som når man pludselig begynder at tænke over ens kost og tænker, at man ikke må spise noget slik.

Planen med pausen var ikke at miste så meget form, men som sagt mere at komme væk fra cyklen, da jeg er bange for at miste motivationen, hvis jeg bruger alt for meget mental energi fortsat henover efteråret på at fokusere lige så meget om cykling, som jeg har gjort henover sæsonen. 

I morgen er vi nogle stykker, der triller et par timer, så der er plads til mad og drikke om aftenen, hvor vi afholder licensrytterfest. Generelt er planen i oktober nok mere at bygge en base op og lave noget klassisk zone 2 og lidt 3-arbejde inden jeg begynder på lidt flere intervaller i november og så starte med at tænke lidt mere over, hvad jeg indtager. Derudover starte styrketræningen op, hvilket jeg planlægger at gøre to gange om ugen henover vinteren. Men alt det skal jeg nok vende tilbage til. 

Link to comment
Share on other sites

Tanker om forberedelserne til næste sæson efter møde med træneren

I dag har jeg afholdt et lille møde med min træner for at få styr på det næste gode stykke tid, snakke lidt om sæsonmål samt dele nogle af de overvejelser, som jeg selv havde. Nu har jeg haft ham som træner i cirka en måned, og det tegner til at blive et rigtig godt samarbejde, men jeg kendte ham jo også allerede ret godt inden da, og vidste at det godt kunne blive et rigtig fint samarbejde. 

Først og fremmest evaluerede vi i forhold til nogle af de svagheder, som jeg følte jeg havde særligt i foråret, og hvad det kunne skyldes. Med afsæt i det har vi overordnet planlagt vinterens og forårets træning. Kort fortalt synes jeg, at noget af det, jeg har manglet, har været at være helt klar til cykelløbene allerede i april. Dels de mange konstante ryk, dels længden på cykelløbene. I A-klassen vil dette blive endnu værre, da intensiteten er højere og længden længere, så forberedelserne skal være ordentlige. 

Derfor er noget af det, som vi har planlagt at køre mængdeture på +4 timer allerede fra starten af november. Noget han iøvrigt også ville anbefale frem for DCU's anbefaling, hvor der øges rigtig meget fra februar til marts. Istedet ville vi hellere vænne min krop til 4-timers ture allerede start november, så den er klar til at øge endnu mere henover januar, februar og marts (med nogle +5-timers ture). 

Derudover snakkede vi om de mange ryk i cykelløbene, hvilket vi ville forberede ved at køre vo2max henover hele vinteren for at undgå, at den falder for meget. Mit vo2max niveau er generelt lidt lavt, hvis jeg gerne vil gøre mig gældende i A-klassen i forhold til min FTP samt eksplosivitet. 

I forbindelse med dette var vi også inde på weaknesses kontra limitations. Man har ofte en tendens til at fokusere meget på sine svagheder og derfor forsøge at forbedre dem for at blive halvt god til det hele. Det kan nogle gange være bedre at fokusere mere på at forbedre ens styrker, hvilket i mit tilfælde vil være spurter og efterhånden også 1-minuts, da det vil gøre, at jeg i stedet for fx at ville kunne køre måske nogle top 5-placeringer hjem i A-klassen, vil jeg kunne køre på podiet med muligheden for at vinde cykelløb. Men det nytter heller ikke noget at være rigtig eksplosiv, hvis man er blevet sat inden finalen. Derfor vil fokus henover vinteren være på at hæve min FTP en smule, vedligeholde min vo2max samt give mig mere styrke ved at styrketræne, hvilket på sigt også skulle gøre mig endnu mere eksplosiv. Vi kommer til at planlægge mine TSS-point ret nøje henover vinteren og foråret for at sørge for at min fitness (long term stress) er høj (over 100), men at min stress balance samtidig ikke er for lav i slutningen af april, hvor jeg gerne vil være rigtig godt kørende. 

Noget af det der overrasker mig lidt, men som jeg skam ikke har noget imod er, at jeg skal styrketræne to gange om ugen her i oktober og tre gange om ugen i november. Et ønske fra min side har dog været at holde fri en gang om ugen fast, men det ville være meget fordelagtigt for mig at fokusere ekstra meget på styrke i november, og så derefter begynde at løfte tungere og tungere og med færre gentagelser. 

Et ønske fra mig har også været at tabe mig lidt, hvilket han også ville anbefale. Dog var han meget påpasselig i forhold til, om jeg kom til at tabe det for hurtigt. Han har tidligere erfaret nogle tabe sig 3-4 kg. på en uge mod at miste 5-10 watt i FTP, fordi de mister lidt muskelstyrke, hvilket måske kan være fint nok, hvis man kører i bjerge. Dog tager mange de 3-4 kg på igen efterfølgende, hvilket ofte er fedt og væske, og dermed får de ikke øget de 5-10 watt igen, men vejer blot 3-4 kg ekstra igen. Derfor er der meget fokus på, at jeg ikke må tabe mig for hurtigt og risikere at det går ud over min styrke. Så alt hvad jeg indtager, taster jeg ind på min app, som synkroniserer med TrainingsPeaks, hvor han kan se det. Så nu kan han se, når jeg spiser for meget kage og chokolade. :blush:

Det var iøvrigt sjovt at få delt lidt watt-tal med en A-rytter, som allerede leverer det, som jeg drømmer om og også få lidt insiderviden i hans watt-tal og vide, at på nogle punkter er jeg slet ikke så langt fra ham - men på andre mangler jeg stadig noget.

Men vi er begge to rigtig optimistiske. Snart begynder det hårde arbejde for alvor, og så håber jeg bare, at jeg bevarer motivationen og fokus samt holder mig ude af alt for meget sygdom og skader. Så skal det nok gå hen og blive rigtig godt til foråret, er jeg sikker på. :smile:

Edited by AlexanderBojsen
Link to comment
Share on other sites

11 minutter siden, Henrik S. skrev:

Spændende overvejelser. Interessant, at der alligevel skal så meget vægttræning til.

Ja, det er noget, som der vil være meget fokus på henover vinteren, fordi det vil have mange fordele for mig. Også ift. at jeg for nogle år siden har haft lidt med knæet. Men man skal lige vænne sig til at styrketræne flere gange om ugen. :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Har lige været noget fraværende fra loggeriet, men fik lige læst op på det hele. Godkendt indsats i sæsonafslutningen! Det er fandme flot, og vidner jo bare om at du har gjort det rigtigt i løbet af sæsonen, og blevet bedre. Ingen tvivl om at lidt kærlig hånd fra en træner kan være med til at give dig en guide til hvad der skal gøres, så du "kun" skal holde fokus på at træne. Håber motivationen kan holdes vinteren over, og at niveauet stiger! Jeg glæder mig i hvert fald til at læse med!

Link to comment
Share on other sites

Lidt oktober-evaluering

14714496_1672146876409647_80857653977829

Oktober måned er overstået. Starten af oktober har jeg allerede logget lidt om. 

Efter pausen er jeg så småt igen. Og selvom det 'kun' var to ugers pause, hvor jeg endda fik sneget to små træningspas ind, kan det godt mærkes på formen. At holde 280 watt i mere end 5 minutter kunne mærkes og ses på pulsen, der lynhurtigt skyder i vejret. Heldigvis har motivationen været der igennem hele oktober måned, og selvom jeg hurtigt mister formen, kan jeg også mærke, at den alligevel ikke er så langt væk, når man først kommer ordentligt igang igen.

I oktober måned er det blevet til lige omkring 35 timer på rammen. Derudover 9 timers styrketræning. Overordnet set fint i forhold til at jeg først rigtigt startede efter pausen d. 8 oktober. 

Cykling

I forhold til sidste år har oktober måned bestået af en del zone 2 træning (udholdenhedstræning) med fokus på at få bygget en god base ved bl.a. allerede nu at køre nogle et par 4-timers ture med udholdenhed som fokus. Derudover har jeg kørt lidt medium og fx lidt styrkeintervaller (4 x 5 min. med kadance mellem 50 og 60 i zone 3/medium). I forhold til sidste år kan jeg godt mærke, at formen ikke er samme sted, og det er meget underligt ikke at køre spinning og fuld gas intervaller mv. Men det skulle gerne gøre mig stærkere i forhold til udholdenhed og træthed efter 2 timers cykelløb, hvilket har været en af mine små svagheder i 2016. 

Det sjove i forhold til sidste år er, at jeg kan 'tracke' meget mere og nørde meget mere data, fordi alt bliver uploadet (hvorimod spinning ikke bliver uploadet og analyseret). Derfor kan jeg se, at jeg i oktober måned har trænet 15,5 time i z2 (udholdenhed), ca. 5,5 time i z3 (medium) og ca. 1,5 time i z4 (AT). Det er rimelig meget efter planen. 

Som noget nyt efter jeg har fået træner holder vi også øje med min PMC (performance management chart). Jeg er ikke ekspert i den, men vi går efter at min fitness (skiba long term stress, hvilket fortæller noget om, hvor god form man er i) skal være over 100 i april måned, men samtidig uden at min stress balance er alt for langt nede (min friskhed). I slutningen af oktober var min fitness på 58,8, hvilket er efter planen, men den burde øges i løbet af november måned. 

Meget af min træning foregår på hometraineren med Zwift kørende (som på billedet), da det er det, der holder min motivation oppe bedst muligt og så med lidt fjernsyn til osv. 

Styrketræning

I forhold til styrketræningen har fokus være på at vænne min krop til det igen. Jeg har dog lidt on/off henover sommeren styrketrænet og derfor var tilvænningen også rimelig kort. I løbet af oktober har jeg langsomt løftet tungere og tungere og færre gentagelser. Her til sidst i oktober har jeg været nede på 4 x 6 gentagelser. Øvelserne er skiftevis front squat, dødløft, étbens benpress, step-ups og backsquat. Generelt øvelser jeg ikke har lavet helt vildt meget førhen. Derudover en del core-øvelser som fx ab-wheel rollouts, planke, sideplanke, back extension, knæ til albuer på bold/trx og faldskærm. Min core er rimelig stærk, og når jeg laver alm. planke er det ofte enten 1 x 3,5 min. eller 3 x 2,5 min., og når jeg laver ab wheel rollouts er det 3 x 11 (her i slutningen af oktober). 

I backsquat er jeg her i slutningen af oktober kommet op at løfte 82,5 kg, i dødløft 67,5 kg (passer lidt på ryggen), i frontsquat 65 kg (jeg er ikke så mobil og har lidt svært ved den) og i étbens benpress 73 kg. Særligt i back squat og étbens benpress er målet, at jeg i løbet af november måned skal forbedre mig en del, og allerede i oktober har jeg løftet tungere og tungere. Jeg skulle gerne løfte 10-20 kg. tungere om et par måneder i back squat. 

November måned

I november måned kommer jeg allerede til at blive introduceret til lidt vo2max, da det var lidt en af mine svagheder i 2016, og noget som min krop er lang tid om at bygge op. Derudover mere medium frem for kun udholdenhed, men stadig med nogle 4-timers ture for at fastholde noget længde. Derudover fast styrketræning 3 x om ugen, så dermed ikke rigtig nogle specifikt hviledage i november måned. Men det skal jeg nok logge om i løbet af start december. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share