Hvad siger MOL folket til dette?


CykelMyggen
 Share

Recommended Posts

Arne> Jeg tror nu ikke vi er så meget uenige. Selvfølgelig vil der være nogle, for hvem overvægten skyldes fysiske, metale, eller endda medicinske årsager. De personer har jeg bestemt ikke noget problem med at de får hjælp.

Men som JS også er inde på, så er det ikke videre sandsynligt at folk gennem de sidste 50år skulle være blevet mere syge. Årsagen til fedmeepidemien skal nok findes andetsteds.

Det jeg synes man har set i programmer som fx farvel fedt er, at de fede, i stort omfang, ikke selv tager ansvaret for deres fedttab. Man fornemmer at de, i nogle tilfælde, forsøger at udvise vilje osv, men at det bare er bluf, som i tilfældet med Merethe tro jeg det var. Og hun brokkede sig vildt over at hun ikke tabte sig osv.... Efter nogle programmer krøb hun så til korset og indrømmede at hun snød helt vildt med sin kost. Det var først efter at hun havde ERKENDT at hun behøvede at tabe sig, at det begyndte at hjælpe. Det er så nok her vi muligvis er uenige. Jeg synes ikke man skal pakke folk ind i vat, og klappe dem på ryggen, hvis de vejer 140kg og kun formår at tabe 100gr på en uge. Eller at undlade at påpege det, når de ligefrem tager på. De ved jo udemærket at det de gør er forkert, men gør det alligevel.

Om det hjælper noget at konfrontere dem med det, ved jeg ikke, men det kan ikke være dårligere end den tilgang man hidtil har brugt, som i høj grad har spillet totalt fallit.

Der skal nok nye boller på suppen, og JS har nok ret at det moderne menneske, både normal og overvægtige skal lære at tage ansvaret for sig selv, og ikke forlade sig på at alle mulige andre, behandlere osv, nok skal klare ærterne for dem.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Craw - nu nærmer vi os hinanden lidt - men ikke helt :)

Der er forskel på at klappe folk på ryggen på den ene side - og lade dem sejle deres egen sø på den anden. Jeg var en gang i en diætist gruppe hvor folk bare "blev klappet på ryggen" - selv om de tog på og efter 5 ugers undevisning stadig ikke kunne forstå at "lidt mayonæse" kunne betyde noget. Der hold jeg op med at komme - det var ubrugeligt og forstemmende - og ja - spild af resourcer. Anderedes senere - nogle læger fortalte mig rådt for usødet at jeg ikke havde en chance hvis jeg ikke gjorde noget radikalt. Det var ok i og med at min nuværende træner hankede op i mig kort efter og sagde - nu gør du sådan og sådan- og så ellers svingede pisken hårdt i 1 års tid. Hvis jeg klynkede - ja så lød det "det må du tale med veninderne om" - det kunne han sige fordi han vidste at jeg havde god opbakning i vennekredsen. Hvis et eneste element havde manglet - de ærlige læger, min træners indsats - samt ditto fra familie og venner havde manglet - ja så var det ikke lykkedes. Selv om jeg både har indsigt i fysiologi, er nogenlunde velbegavet og er omgivet af gode mennesker. Så der er brug for både "slag og kram" - i meget forskellige doser alt efter hvem man har med at gøre. Det er ikke nok at sige "så tag dig dog sammen" - men det skal også siges!

Link to comment
Share on other sites

Enig med Craw og JS. Dette er i langt højere grad et spørgsmål om personligt ansvar end noget som helst andet. Problemet er at store dele af den danske befolkning ikke er opdraget til at tage personligt ansvar, men i stedet lægger det i hænderne på diverse behandlere og branchefolk der forsøger at omsætte deres viden til personligt gevinst (hvem nævnte Arne Astrup ?). Jeg ser også PBM som værende impliceret i den branche.

Men, uanset hvad - så er det uacceptabelt at fremture med floskler om at motion ikke slanker. Det er noget vrøvl.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

En rigtig spændende tråd, som jeg lige ville banke frem i køen igen, da der er mange interessante pointer.

Jeg er enig i, at det slet ikke altid er nok bare at motionere for at opnå et vægttab. Fokus må og skal rettes mod kosten.

Derudover er der også et par JS-udtalelser, der er lige til hall of fame. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Tak til Ugh Togoth, havde ikke læst denne tråd før, og synes den er rigtig spændende med mange interessante pointer. En kommentar:

JS skriver at der ikke er belæg for at psykiske lidelser er eksploderet. Det kan jeg love dig for, at der er, om ikke andet bliver psykiske lidelser anderkendt for hvad de er nu, og det bliver anderkendt at behandling er nødvendig.

Personligt er jeg vokset op med, at psykiske lidelser er noget der sker for 'de få andre', ikke for 'normale mennesker', men i de sidste par år er det gået op for mig, at det ikke er tilfældet.

Jeg er i psykologisk og psykiatrisk behandling for dyb depression og har efterhånden indset at en masse af mine problemer, blandt dem min vægt og især forholdet til min vægt og krop, er dybt forbundet med problemer i min opvækst etc der bare aldrig blev taget hånd om. Hvis der var blevet gjort andet end at foreslå 'du skulle måske begynde at spille fodbold/håndbold/badminton' (great! når man overvejer at jeg er totalt boldmongol fordi jeg har dårligt dydbesyn) i min skoletid, ville jeg højst sandsynligt have færre problemer med at være mig end jeg har i dag (ja, jeg ved det lyder dumt, men er ikke sikker på, hvordan jeg ellers skal formulere det).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share