Større vægttab


Misspeace
 Share

Recommended Posts

Hej!

Jeg er en pige på 18 år som er 156 cm og vejer 89 kg, hvilket vil sige jeg skal tabe 25 kg. Skal veje mellem 50 og 60 kg, men har problemer med at komme igang med træning. Det meste fedt sidder på mine lår og min bagdel. Men jeg har 2 dårlige knæer og min læge og sygehuset anbefaler at jeg ikke overanstrenger dem ved træning. Når jeg cykler, løber og bruger ro-maskine får jeg store smerter og kan ikke gå dagen efter selvom jeg kun bruger 15-20 min på det.

Hvad skal jeg gøre?? :(

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hvis dine knæ er i så ringe forfatning som du skriver, så må det da være muligt at få nogle kompetente mennesker til at kigge på dem og forhåbentlig få gjort noget ved sagen.

Når du ønsker et vægttab (nærmere bestemt fedttab), så kan du dreje på TO knapper:

- Energiforbruget = motion

- Energiindtaget = mad

Det bedste er som regel at dreje på begge knapper :) , men da du pt tydeligvis er forhindret i at dyrke nævneværdig motion må du vende fokus på din kost.

Så gå lidt på opdagelse i forumet "kost og kosttilskud" og læs især FAQ'erne øverst.

Og lige en ting til sidst.

Placeringen af dine fedtdepoter skal ikke have betydning for dit valg af træning. Hvis du laver motion der kræver fedtforbrænding eller hvis du bare spiser mindre end du bruger, så skal kroppen nok selv finde ud af hvor den får fedtet fra. Rækkefølgen depoterne bliver taget i er genetisk og hormonelt bestemt og helt uafhængigt af hvilke muskler der skal bruge energien. Punktslankning er en myte - det kan simpelthen ikke lade sig gøre ;)

Link to comment
Share on other sites

Der ER blevet kigget på mine knæer men da jeg er på SU og har egen lejlighed har jeg ikke råd til at betale 200,- for fysioterapi hver gang, har været til det 4 gange og fået øvelser som ikke har virket, disse har jeg brugt siden marts måned uden resultat. Jeg vil ikke mindske størrelen på mine bryster, kan dette undgåes?

Link to comment
Share on other sites

Prøv at finde en motionsform, som ikke giver dig problemer med knæene - eksempelvis svømning.

Dernæst er det kosten som skal justeres... det er en sand jungel derude, og (ked af det) alverdens piller og lignende vil ikke gøre megt nytte for dig. Prøv i stedet at spise en velbalanceret diæt med et kalorieunderskud.

Hvor meget har du læst om kost og ernæring tidligere? Med mængden du vil tabe, kan det virkelig godt betale sig, at sætte sig fornuftigt ind i tingene. Der findes flere sider med opskrifter og færdiglagte slankeprogrammer ala "Tab 20 kg på 8 uger" og lignende - men fælles for dem alle, er at de ikke holder en bjælde af løfterne.

Lær tingene fra bunden af - det er trods alt en livsstilsændring du står overfor ;)

dolfzine har en artikelserie, hvor der startes fra scrap, hvorefter der bygges på. Derudover så findes der nogle glimrende opskrifter som inspiration på siden af Shelly Shinton

Jeg vil ikke mindske størrelen på mine bryster, kan dette undgåes?

Moder natur har det afgørende ord her - måske... måske ikke.

Link to comment
Share on other sites

Trist at høre, men hvis øvelserne ikke har hjulpet, så har lægerne/fyssen vel ikke gjort deres arbejde godt nok. Ved du hvad der er galt med dine knæ?

Brysterne er fedtvæv, så hvis du taber dig, og gør dette tilstrækkelig effektivt, så kan der også godt ryge noget af barmen. Hvornår det sker (i forhold til din fedtprocent) bestemmer din krop og det er meget svært at sige noget konkret om.

Fandt lige følgende på oestrogen.dk:

"Det er surt, men det er sandt. Et af de første steder på kroppen, der bliver mindre af en slankekur, er dine bryster. Nu er du advaret."

Så må du spørge dig selv, hvad vil du helst? Have dit nuværende brystmål OG størrelse eller en slankere figur inkl. en lidt mindre barm.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har forsøgt på at tabe mig i 2 år, jeg har gået i motionscenter hvor jeg fik hjælp af en instruktør, men tog 5 kg på istedet for at tabe mig, og svømning har ikke hjulpet med vægttab indtil nu. jeg svømmer 2-3 timer ugentligt. Har ændret mad vaner, går ca. 1 time hver dag. Men da alt jeg er blevet anbefalet ikke hjælper prøver jeg jo denne side. Men får de samme råd. Har prøvet alt muligt, det ligger desuden til familien at være overvægtig vi har 3 familie medlemmer på min mors side som vejer over 120 kg

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke holder dit madindtag under skarpt opsyn, så kan flittig motion sagtens øge din appetit så du spiser mere end før, og derved er du ligevidt i målet om at opnå energiunderskud.

Det er fint du har kigget på din kost og ændret madvaner (nu ved jeg jo ikke hvad det så konkret består i, men jeg går ud fra det er til det bedre), MEN spiser du stadig FOR MEGET sker der intet med din vægt, sund kost eller ej.

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiser havregryn med skummetmælk til morgenmad, så frugt om formiddagen,rugbrød uden smør med feks. kylingebryst fra den grønne slagter, frugt igen(æbler, pærer, bananer osv..), så aftensmad typisk ris, pasta eller kartofler uden sovs eller meget lidt, grøntsager og nogen gange kød. Dette er blevet anbefalet af en vægtkonsulent jeg havde for et års tid siden.

Link to comment
Share on other sites

Det lyder meget fornuftigt sådan umiddelbart, men som sagt hvis mængden ikke er tilpasset dit forbrug, så kommer du ingen vegne med sund kost alene. Det kunne også lyde lidt som om du får for lidt protein, men det er svært at sige hvis du ikke kender mængderne af det du spiser.

Spiser du aldrig søde sager eller drikker sodavand og alkohol?

Link to comment
Share on other sites

Lutter gode råd fra de to herre! :)

Som sagt: Så få lige et præcist overblik over dit fødeindtag ved at notere det punktligt (gramangivelse af ALT) i 2-3 dage.

Herefter er det bare at finde en kosttabel og gribe ud efter lommeregeneren og - voila!!! - du har dit daglige fødeindtag.

Link to comment
Share on other sites

Så er det frem med køkkenvægten og målebægret - hvis du er i et kcal underskud, så vil du også tabe dig. Problemet er, at du spiser for meget som det er nu (ellers ville du tabe dig). Nu sidder jeg straks og frygter anorektiske tilstande i den anden ende, men sultekure er heller ikke vejen frem - kroppen er alt for kompleks til at det er løsningen.

Start med linket til dolfzine jeg lagde i sidste indlæg - der er tonsvis af solid og god information i artikelserien.

Motion er sekundær ved vægttab - det primære er kcal indtag vs. forbrug.

Link to comment
Share on other sites

Rent teoretisk er det utrolig simpelt... som allerede skrevet handler det om at forbrænde flere kcal end du indtager... men i praksis er det en helt anden sag da vi er mennesker og ikke maskiner... mennesker fristes i det daglige... både du og jeg... udfra det du har skrevet lyder det som om du spiser fornuftigt men det hjælper bare ikke hvis du ikke taber dig... prøv at veje al den mad du spiser.. ligefra grønsager og frugt til chokolade osv... det kan lyde ekstremt men det er bare et spørgsmål om tilvænning... vej dig evt mandag morgen i en given uge... resten af ugen vejer du så al den mad du indtager og væske (vand undtaget selvfølgelig) og regner ud hvad du har indtaget af kcal hver dag i ugen og samlet i ugens løb... er din vægt status quo jamen så har du ramt ligevægts-indtag... har du taget på har du indtaget for mange kcal og skal derfor nedjustere dit kcal-forbrug... har du tabt dig kan det værre det er passende... dog skal det siges at det ikke er skide-sundt at tabe sig for hurtigt da kroppen er en tilpassende organisme og derfor kan/vil gå over i en survival-mode med nedjustering af stof-skifte og andre fysiologiske ubehageligheder der i værste fald kan medføre at du tager hele skidtet på igen og måske lidt til... men som MaxP siger så start med at læse alt hvad du kan komme i nærheden herinde på MOL.. især FAQ-erne er guld værd.. dem finder du i øverst i kost og kost-tilskud... skriv jævnligt i din log hvordan det går så kan vi andre være med til at hjælpe og evt få øje på noget du selv har overset... held og lykke :)

Link to comment
Share on other sites

Herefter er det bare at finde en kosttabel og gribe ud efter lommeregeneren og - voila!!! - du har dit daglige fødeindtag.

Har selv med stor glæde brugt kostprogrammet fra All Natural Det er gratis og gør det nemt og overkommeligt at holde øje med hvad du spiser.

Hvis du så samtidig guffer dig igennem de FAQ´s der er i kost forummet herinde, så er du kommet et godt skridt på vejen.

De artikler Cillius henviser til er bestemt også anbefalelsesværdige!

Mads :swim:

Link to comment
Share on other sites

Hmm for langsom er jeg... med fare for at blive overfaldet tror jeg godt du kan smide det point-skema og tilhørende planer fra vægt-konsulenterne langt væk... det har åbentbart ikke hjulpet dig alligevel... regn med de rigtige enheder kcal/Kj ... når du siger du vejer din mad hvad gør du så udover det??? skriver du det ned eller hvordan... hvis du ikke taber dig er det fordi du indtager for meget i forhold til hvad du forbrænder... det er ikke for at lyde hård men det er bare et simpelt fact :)

Link to comment
Share on other sites

Undskyld hvis det lyder hårdt, men hvad forventer du at få af råd?

Vi gør et ærligt og reelt forsøg på at hjælpe.

Jeg skal ærligt indrømme at jeg ikke har kæmpet med overvægtsproblemer så jeg kan ikke sætte mig ind i hvordan man tænker i en sådan situation.

Jeg kan godt se det må virke frustrerende at du har kæmpet med dette problem i flere år og hver gang du søger hjælp et nyt sted får du samme råd. Men det kunne jo tyde på der er noget galt med din måde er efterleve disse råd på uden at du måske selv er helt klar over det.

Når du nu alligevel vejer din mad, så gør dig selv den tjeneste at regn i reelt kalorieindtag, ikke mystiske pointsystemer og andet pjank.

Edited by MaxPower
Link to comment
Share on other sites

Hej Misspeace

Den allerbedste kur er en diabeteskur. Du kan få den hos lægen.

Du må der spise (så vidt jeg husker):

4 alm kartofler

180 g kød (incl. pålæg)

½ æg

100 g frugt

2 skiver brød

30 g smør/olie/margarine

1/4 liter mælk

OG alle de grøntsager du overhovedet kan stoppe indenbords.

Man er ikke sulten når man følger ovenstående, men spørg din læge om vægten af det forskellige. Jeg kan ikke huske hvor meget pasta/ris man evt. kan erstatte kartoflerne med.

Link to comment
Share on other sites

Hej Misspeace

Den allerbedste kur er en diabeteskur. Du kan få den hos lægen.

Say what???? hvordan kan du så skrå-sikkert udtale dig om det ene er bedre end det andet??? det handler ikke om en "kur" men en livstils-ændring... det undrer mig lidt at så mange mennesker nu (her på MOL) har prøvet at hjælpe hende og give hende nogle brugbare værktøjer til hvordan hun kan komme igang så kommer du med en diabetes-kur der ifølge dit udsagn skulle være "det bedste"... jeg ved ikke om du selv kan se det men det holder altså ikke ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg beklager, hvis jeg har brugt ukvemsord.

Du kan da også kalde den en diæt eller med et moderne ord "livsstil". Hvis man har diabetes er det altså ikke en 4-ugers sag, men sådan som man skal spise resten af livet.

Hvis du har set længere oppe i tråden, fortæller misspeace at hun spiser, som det anbefales.

Derfor ville jeg hjælpe med et forslag, der kan afgrænse mængderne af det anbefalede.

Det er ret nemt, kræver lige en uges tilvænning og ligger vel egentlig ret tæt op af dit eget indlæg ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er enig i at du skal prøve at veje og tælle kalorier og derved få et mindre kalorie indtag. Her er dog en let måde at sikre at man både er mæt og ikke får for mange kalorier: Køb grønssagsblandinger, det fylder så meget at man ikke kan spise for meget rent kalorie mæssigt. Og nu tænker du nok; "Øv grønsager det er da kedeligt". Det kan det også være, men hvis man supplerer med soya, engelsksovs, lidt flåede tomater, fedtfattigt dressing eller whatever. Så er det altså en af de bedste kalorie fattige måltider man kan få.

Link to comment
Share on other sites

Jeg beklager, hvis jeg har brugt ukvemsord.

Du kan da også kalde den en diæt eller med et moderne ord "livsstil". Hvis man har diabetes er det altså ikke en 4-ugers sag, men sådan som man skal spise resten af livet.

Hvis du har set længere oppe i tråden, fortæller misspeace at hun spiser, som det anbefales.

Derfor ville jeg hjælpe med et forslag, der kan afgrænse mængderne af det anbefalede.

Det er ret nemt, kræver lige en uges tilvænning og ligger vel egentlig ret tæt op af dit eget indlæg ;) 

Hmm jeg får bare nervøse anfald når nogen siger dit og dat er det bedste... jeg kan også selv finde på det og jeg hader når jeg gør det... ingen har patent på sandheden hellere ikke herinde på MOL selvom det nogen gange kan fremstå sådan... men nu kaldte du det jo selv en kur... noget andet jeg bed mærke i du skrev nemlig
Hvis du har set længere oppe i tråden, fortæller misspeace at hun spiser, som det anbefales.

Derfor ville jeg hjælpe med et forslag, der kan afgrænse mængderne af det anbefalede.

Så går jeg udfra du henviser til dette

Du må der spise (så vidt jeg husker):

4 alm kartofler

180 g kød (incl. pålæg)

½ æg

100 g frugt

2 skiver brød

30 g smør/olie/margarine

1/4 liter mælk

OG alle de grøntsager du overhovedet kan stoppe indenbords.

Jeg synes det råd virker ret underligt... ville du give dette råd til både mænd og kvinder uanset hensyntagen til evt forskel i fedtfri masse stofskifte etc???

Edited by Zoa
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share