Større vægttab


Misspeace
 Share

Recommended Posts

Nu skal det ikke udvikle sig til mundhuggerri for og imod en specifik "kur" - lad os holde det oprindelige spørsmål i fokus.

Spis det rigtige - spis mindre af det og motioner - der er ikke nogle genveje - det er ikke let og nemt - sorry. Som andre har sagt - hvs du ikke taber dig, så er det fordi du spiser for meget. Den er ikke længere.

Jeg vil dog lige bemærke følgende: Jeg er selv type II diabetiker - de principper man så skal spise efter, ligner meget en fornuftig kost når man gerne vil tabe sig - der skal bare spares nogle Kcal. Der er ikke tale om en så specifik angivelse som der er fremkommet her.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

_> Zoa

Det nævnte er hvad en type 1 diabetisk kvinde blev anbefalet at spise i starten/midten af 80érne. Når jeg udtaler mig lidt for skråsikkert er det fordi jeg selv har prøvet denne kur/diæt og har rigtig gode erfaringer med den. Primært p.g.a. begrænsningen af frugt.

-> Arne

Kuren er fra midten af 80'erne og er vist rettet mod type 1 diabetes. Dengang havde man vist ikke så gode muligheder for insulinregulering som nu.

Hvis det ikke er for meget besvær, kan du så ikke nævne hvad anbefalingerne er idag?

Edited by bls
Link to comment
Share on other sites

Belline

Lige nøjagtigt - nu behøves MissPeace hverken at læse en 120 siders lang velskrevet artikel serie omkring "the basic" vedr. kost og ernæring. Hun behøves heller ikke tage stilling til en masse forbruger valg nede i det lokale supermarked, for alle fødevarene hun skal have, står alligevel på listen BLS pastede.

Savner sku JS og hans sammenligninger med fækalie diæten :lol:

MissPeace

Du kommer ikke undenom at skulle sætte dig ned på din flade - læse og forstå problemstillingerne vedr. sund og velbalanceret kost. Du kommer heller ikke undenom at skulle veje alle dine fødevarer, indtil dit øjemål er blevet kørt i tjeck.

Der er lavet en god mængde undersøgelser på opfattelsen af portionstørrelsen blandt overvægtige og alm. bygget personer. Det viser sig i mange af undersøgelserne, at den opfattede portionstørrelse i relation til ligevægtsindtaget er væsentlig større hos de overvægtige. Dvs. de øser mere mad på tallerkenen, i den tro det matcher deres ligevægtsindtag.

Samtidig er det også mit største problem med vægtvogternes system - man kommer ikke undenom en periode, hvor maden skal vejes og måles, for på den måde at give en god fornemmelse af de reelle mængder.

Men hvad, måske BLS' uhyggelige diæt fjerner yderligere 2-3 kg fra dig... held og lykke.

Link to comment
Share on other sites

Cilius, hvad er der uhyggeligt ved det jeg nævnte?

Er det ikke lige præcis hvad man bliver anbefalet alle steder fra? Skær ned på kulhydrat og fedtindtag, spis mange grøntsager og en passende mængde kød.

Misspeace fortæller jo selv at hun svømmer og dyrker nogen styrketræning, men det virker da ikke som om hun er elitesportsudøver.

Selvfølgelig er det da fint hvis hun gerne vil sætte sig ind i alt omkring kost, men det kan jo være at hun også har andre værdier i tilværelsen.

Den nævnte kur/diæt/livsstil giver et et stabilt vægttab hos overvægtige kvinder på 1-1½ kg om måneden (n=3) data not published.

Link to comment
Share on other sites

Er det ikke lige præcis hvad man bliver anbefalet alle steder fra?
I grove træk muligvis.

Men det er HELT i skoven at anbefale specifikke mængder som en "kur" der virker for alle. Og selvom Hun har fortalt hendes mål kan du stadig regne med at kunne gætte hendes ligevægtsindtag.

Den nævnte kur/diæt/livsstil giver et et stabilt vægttab hos overvægtige kvinder på 1-1½ kg om måneden (n=3) data not published.

Hvordan skal det forståes? At undersøgelsen kun er lavet med 3 forsøgspersoner?

Link to comment
Share on other sites

-> Max Power

Det er personlige erfaringer i bygget på de 9 måneder jeg, min søster og min mor fulgte denne kostplan, som fi fik af lægen.

Der er ikke tale om en eller anden ugebladskur.

Jeg postede den kun til misspeace, som et godt råd.

I andres råd er meget gode og rigtige, men hvis det var mig der stillede det spørgsmål og fik de svar ville min umiddelbare reaktion være: DET KLARER JEG ALDRIG, og så gå hen og tage mig en ekstra mad for at komme lidt ovenpå igen.

Edited by bls
Link to comment
Share on other sites

Selvfølgelig er det da fint hvis hun gerne vil sætte sig ind i alt omkring kost, men det kan jo være at hun også har andre værdier i tilværelsen.

Jeg vil i den anledning MEGET gerne henvise til artiklen JSC postede - link - omkring motivation og ønsket om at nå sine målsætninger. Hvis hun ikke har lysten til at sætte sig ned og oplyse sig selv, så er målet slet slet slet ikke realistisk. Det er samtidig grunden til jeg hader færdigsyede diæter. Brugeren kan simpelthen undgå at skulle udføre en eneste selvstændig tanke - og hvad sker der så når personen stopper med diæten... WUUUZZZZZZZ tilbage til status quo igen, for personen har INTET lært om korrekt ernæring mv.

Link to comment
Share on other sites

Tak for alle jeres råd og svar. Selvom det er de samme som jeg fik for et år siden, hvor jeg kun har tabt 4 kg... Men tak alligevel...

Og vil da prøve den kostplan

Helt ærlig - og det er megningen du skal være HELT ærlig!!! Holder du så din diet? Underligt at det virker for alle andre at holde sig i kcal underskud, dyrke motión og tabe sig...

Måske skulle du prøve at gøre dig lidt mere umage - desuden er et vægttab på 4 kg dog stadig et vægt tab

- MP -

Link to comment
Share on other sites

Cilius jeg giver dig helt ret. Lysten til at sætte sig ind i tingene kan dog være større hvis man først selv har set at de virker. Lidt en ægget og hønen problematik. Teori først og praksis bagefter er bedst for nogle, det omvendte virker bedre for andre.

Hvis man følger en given diæt i et år og opnår et vægttab på en 12 kg er det vel også godt.

Link to comment
Share on other sites

bls, jeg kan skam godt se det ikke er en standard ugebladskur, og jeg tvivler heller ikke på at du har haft resultater med den.

Det ændre dog ikke ved at dine 9 måneders erfaring om hvor meget DU skal have af de forskellige ting kan misspeace ikke bruge til ret meget, fordi hendes ligevægtsindtag kan være helt anderledes end dit.

Hvor mange kalorier er der i øvrigt i den plan du postede og og hvad er energifordelingen?

I andres råd er meget gode og rigtige, men hvis det var mig der stillede det spørgsmål og fik de svar ville min umiddelbare reaktion være: DET KLARER JEG ALDRIG, og så gå hen og tage mig en ekstra mad for at komme lidt ovenpå igen.

Umiddelbart virker det jo nemt og rart bare at få stukket en kostplan i hånden og så følge den. Hvis det første - og måske lidt overvældende - indtryk der rammer én, skræmmer dig væk, så VIL du det måske bare ikke NOK, men er egentlig tilfreds med sofaen og en ostemad ;)

Men det vil i de fleste tilfælde være at gøre folk en bjørnetjeneste, mener jeg. Hvis du ikke LÆRE hvordan fornuftig kost sættes sammen holder det ikke i det lange løb. Du regnede vel heller ikke med at lave på samme kostplan resten af dine dage? ;)

Damn, i er hurtige :)

Edited by MaxPower
Link to comment
Share on other sites

-> Maxpower

Planen er taget fra min hukommelse. Den er ikke udregnet specielt til mig, men til alle kvinder(med diabetes). Det var før energifordelingens tid og jeg mener (du må ikke hænge mig op på det her for det er mange år siden) at der gennemsnitligt indtages 1800 kcal pr dag. Det svinger selvfølgelig for man må spise alle de grøntsager man vil (det har vist noget med det umiddelbart tilgængelige sukker at gøre).

Mht min reaktion har du helt ret. Jeg tror ikke at jeg ville blive lykkeligere hvis jeg var slank (selv om det nok var sundere).

Den kostplan var hvad diabetikere i 80'erne havde udsigt til at leve på resten af sine dage.

Link to comment
Share on other sites

Nu er det jo en diabetes kur BLS og jeg har ikke diabetes faktisk fejler jeg intet udover min overvægt. Da jeg gik til lægen og spurgte om hjælp for 2 år siden fik jeg stukket en folder i hånden med 3 gymnastiske øvelser og et vægtskema og ik en skid andet. For han sagde at de ikke kan lave en direkte kostplan til overvægtige. Så har ærlig talt lidt svært ved at stole på læger. Jeg regner efter pointsystem nu men uden held. Jeg skal bare kunne lave mad til kun mig, for min kæreste er lidt undervægtig og rører ikke grønt. Hvilket faktisk er svært. Jeg har fået at vide af psykologer og terapeuter at min overvægt kan skyldes min fortid og ting som jeg fortrænger, hvilket jeg synes er én gang bræk, men hvem ved om det er sandt?

Og jeg spiser faktisk en del mindre end de andre jeg kender. tager feks. 2 kartofler, en masse grøntsager og ikke ret meget kød. Hvor de andre tager en del mere kartofler, sovs og kød. Før i tiden spiste jeg stort set aldrig, jeg spiste salat til middag og aftensmad og det var det. Hvilket så åbenbart gav mig overvægt. Jeg kan aldrig spise kl. 6 om morgenen så min morgenmad bliver kl. 9 med frugten.

Kan se der er kommet mange svar hvor i diskuterer en del. Den ene kur er ikke bedre end den anden, så længe man ikke tager pulver og pille kure. For de virker ikke spor. :blink:

Link to comment
Share on other sites

I forbindelse med vægttab for folk med letpåvirkeligt stofskifte (falder mærkbart ved manglende fødeindtag), så er der 3 vigtige ting at huske (det er vist ikke tydeliggjort nok i de tidligere indlæg):

Måltidsfrekvens, måltidsfrekvens og måltidsfrekvens :)

Spis et lille, fornuftigt sammenskruet måltid hver 3. time (eller så snart/helst inden du føler sult). Måltidet skal ideelt set indeholde protein, sunde fedtsyrer og lidt langsomt optagelige kulhydrater, men man kan også klare sig med ½ bøtte fromage frais.

Vigtigst for undgåelse af kcal overskud er fravær af energitætte fødevarer (sunde fedtsyrer undtaget), særligt med hurtigt optagelige kulhydrater og mættet fedt.

Jeg spiser havregryn med skummetmælk til morgenmad, så frugt om formiddagen,rugbrød uden smør med feks. kylingebryst fra den grønne slagter, frugt igen(æbler, pærer, bananer osv..), så aftensmad typisk ris, pasta eller kartofler uden sovs eller meget lidt, grøntsager og nogen gange kød. Dette er blevet anbefalet af en vægtkonsulent jeg havde for et års tid siden.

Forslag:

Morgenmad: Fint nok.

Frugt om formiddagen: Kyl den ud og spis et mere varieret måltid (eller fromage frais, hvis det skal være nemt).

Middag: Kyl rugbrødsskiven ud og lav en kyllingesalat i stedet.

Frugt om eftermiddagen: Se frugt om formiddagen

Aftensmad: "Nogen gange kød og altid ris/pasta/kartofler" :freaked:

Altid (magert) kød og kun sjældent ris/kartofler/pasta (i nævnte rækkefølge). Og så masser af grøntsager og noget salat med sundt fedt som salatolie.

Godnat mad: ½ bøtte fromage frais eller måske et stykke kylling, du har stegt tidligere på dagen.

Og så selvfølgelig ingen eller kun få "fristelser".

I stedet for skivepålæg fra den grønne slagter, kan du gå i Fakta og købe 900 g kyllingefilet til en 30-40 kr, stege og krydre det og skive det ud til pålæg :)

Vedr. knæene: Ønsk dig chondroitin og glucosamin i julegave (det er lidt dyrt, men det styrker ledbrusk ganske udemærket - søg evt. efter info på slidgigt.dk o.l.; det billigste fås på getbig.dk).

Vedr. brysterne: De bliver mindre med et fedttab. En fordel i længden - der er jo også noget som hedder tyngdekraft, og den er hård ved store bryster ;)

Link to comment
Share on other sites

Havregryn med skummet til morgenmad er en diætmæssig katastrofe efter min mening. Der er alt, alt for mange kalorier i det til en pige, punktum. Havregryn er godt, men lav havregrød af det, selvf. med vand og evt lidt sødemiddel, og spis så noget magert protein til, så som fromage frais eller lidt kylling el. lign.

Link to comment
Share on other sites

Jamen jeg har ikke store bryster, de er som de skal være. Og Armoured female det skal jo være til at have råd til med et meget lille madbudget da vi faktisk lever 2 personer for 2500-3000 i måneden. Derfor går jeg efter priser på pålæg og kigger på hvor meget fedt der er. Normalt ville jeg ikke giver mere end 15 kr for pålæg. Min kæreste er godt nok undervægtig men han spiser ikke sundt derfor skal jeg også tage hensyn til at han kan få det han vil have på hans madpakke.

Link to comment
Share on other sites

Min kæreste er godt nok undervægtig men han spiser ikke sundt derfor skal jeg også tage hensyn til at han kan få det han vil have på hans madpakke.

Nej, det skal han f..... selv. Du skal ikke spille hans mor, det er ikke så godt i længden, og det er synd for dig, hvis han får lov at lægge det ansvar over på dig.

Link to comment
Share on other sites

Derfor går jeg efter priser på pålæg og kigger på hvor meget fedt der er. Normalt ville jeg ikke giver mere end 15 kr for pålæg.

Du giver 15 kr for en bakke pålæg med 100-150 g skivet kyllingebryst i, når du kan få 900 g for 30 kr, hvis du bare steger det og skiver det selv??

En bøtte fromage frais (rækker til 2 mellemmåltider) koster 8 kr. i Netto.

jsc: Morgenmaden må meget gerne være det mest energirige måltid på døgnet, også "for en pige". Selvom jeg krydrer mine havregryn+skummetmælk med honningristede chokolademüsli :drool: , så taber jeg mig alligevel ;)

Edited by Armoured female
Link to comment
Share on other sites

JSC han laver selv hans madpakke.... men han rører ikke mad fra den grønne slagter, grøntsager o.l. han køber stort set altid pålækker pga. tykkelsen på skiverne. Men vi har fælles madpenge så der skal både være råd til grønt til mig, kylling, mad til ham. Jeg synes selv fromage frais smager af L... så det er nok ik lige det jeg vil spise.

Link to comment
Share on other sites

Derfor går jeg efter priser på pålæg og kigger på hvor meget fedt der er. Normalt ville jeg ikke giver mere end 15 kr for pålæg.

Du giver 15 kr for en bakke pålæg med 100-150 g skivet kyllingebryst i, når du kan få 900 g for 30 kr, hvis du bare steger det og skiver det selv??

En bøtte fromage frais (rækker til 2 mellemmåltider) koster 8 kr. i Netto.

jsc: Morgenmaden må meget gerne være det mest energirige måltid på døgnet, også "for en pige". Selvom jeg krydrer mine havregryn+skummetmælk med honningristede chokolademüsli :drool: , så taber jeg mig alligevel ;)

Selvf, men det hele skal jo lægges sammen tilsidst, og hvis man spiser det ekstra om morgenen, er der det mindre til resten af dagen.

Link to comment
Share on other sites

Jsc: Yup, og så spiser man blot mindre (kulhydrater) resten af dagen. Morgenmaden er det eneste måltid, hvor jeg med glæde gufler kulhydrater - det + stærk kaffe er et must for et B+ menneske som jeg :)

Glemte lige post-workout mealen, der bæller jeg self. også kulhydrater med min cacao ;)

Ms. Peace: Du har ret i, at fromage frais i sig selv smager af lort (ikke at jeg nogensinde har spist lort).

Forslag:

Rør det op med fun light saftevand - så smager det af yoghurt.

Angels opskrift med ahornsirup og valnødder eller mandler og lidt vaniljesukker er også fin, men så ryger der kulhydrater med (sirup'en) :)

Konsistensen bliver OK når man har rørt i det i et minuts tid.

Edited by Armoured female
Link to comment
Share on other sites

-> Misspeace.

Jeg har heller ikke diabetes (fik ovenikøbet målt det tidligere på året) og betragter mig selv som et raskt menneske (bortset fra at jeg er er meget forkølet lige nu ;) ).

Jeg forstår godt din aversion mod lægers "hjælpsomhed". Den kur jeg fik påduttet ufrivilligt for en 3-4 år siden bevirkede at jeg faktisk tog på (undgå fedt og ellers kan du bare spise, især pasta og ris :thumb_down: ), så lægens råd er nogle gange afhængigt af "modetendenser"

Selvfølgelig er det svært at tabe dig når din kæreste åbenbart ikke vil spise grøntsager. Du må til at bruge lidt kvindelist. Noget med "hvis du virkeligt elskede mig....." eller hvis det er dig der laver mad, så lav en lækker wokret med masser af grøntsager, og hvis han ikke vil have det kan han jo se hvad køleskabet ellers frister med. Du skal se, han dør nok ikke af sult.

Link to comment
Share on other sites

Hej Misspeace,

jeg MAATTE bare sende dig et indlaeg - jeg haaber du ser det.

For jeg har vaeret i PRAECIS samme situation som dig, med baade knae-problemer (bloed brusk - ja, pisseirriterende), og samboende for-tynd kaereste, og laaaaaang tids slankekur der ikke hjalp.

Her er nogle ting der endelig hjalp mig - jeg tabte 25 kg paa 5 mdr - maaske kan de hjaelpe dig ogsaa. Det her er selvfoelgelig enormt subjektivt, men jeg tabte mig foerst da jeg langt om laenge satte ALT ind paa at tabe mig. Efter at have spildt AAR paa at goere ting 80% rigtigt - det er ikke nok!!.

1. Du maa planlaegge din mad uden hensyn til din kaereste. Det kan godt virke haardt umiddelbart, men lad ham selv koebe mad dvs. supplere "din" mad op med hvad han ellers vil have. Det er for meget at have ansvaret baade for ens egen "slankekur" og en andens mad - det er svaert og tidskraevende nok at planlaegge for sig selv. (og husk det er midlertidigt).

2. Planlaeg mad for 2-3 eller flere dage af gangen! Spis lidt (2-300 cal) hver 3-4 time, ialt 5 gange. Eller spis evt. et stoerre (400 cal) maaltid tidligt paa aftenen, hvis du foretraekker det. Men spis ikke mere end 1200-1300 calorier. Proev at finde nogle sunde ting du kan li' at spise, og saa spis "ren mad" - dvs frugt, koed, groentsager - hvad der er nogen der kalder "stenalder-mad". :bigsmile: Og spis sjaeldent (og mindre maengder) "tilberedt" mad, dvs. broed, pasta, sovse osv. Brug masser af krydderier. Men altsaa, det er bare noget der har hjulpet mig, spis hvad der passer dig bedst, saa laenge du ved hvor mange kalorier du indtager hver dag. Og soerg for at faa groentsager.

3. Dyrk styrketraening! Det hjaelper! Og brug TUNGE vaegte, faa gentagelser (evt. 8) og 3-4 sets af hver oevelse hver gang (evt, 10, 8, 6, 12 gentagelser med variende vaegt). Traen kun de store muskelgrupper (laar, baller, skuldre, etc) og evt. arme (biceps, triceps) - for det er det der giver noget. Lav evt to prgrammer som du veksler imellem, en til overkroppen og en til underkroppen. Soerg for at dyrke konditionstraening ogsaa, evt veksl mellem svoemning, cykel og gaa-ture - og gaa/svoem TIL! Du skal kunne maerke det.

Traen hver dag hvis du kan - 5 dage serioest, 2 dage mindre serioest, f.eks. gaa en 1/2 time, etc.

Styrketraening virker virkelig!! Laes artikler om kvinder og styrketraening her paa sitet.

Mange motionscentre starter folk (laes: piger!) med for mange gentagelser og for lidt belastning. Og ja, saa hjaelper det overhovedet ikke. Du skal virkelig arbejde! (og selvfoelgelig udfoere oevelserne korrekt for at undgaa skader).

Og hvis du styrker dine laar-muskler, aflaster og hjaelper du dine knae! Dvs. faerre smerter.

4. Du bliver noedt til at goere det her for fuld kraft! Det er svaert naar man bor sammen med sig kaereste og gaar til fester. Men du kommer til at spilde AAR - jeg spildte 10 aar - hvis du ikke satser alt. Planlaeg evt. at drikke to glas vin til fester. IALT. Det er ca. 200 cal. Regn dem med i dit kalorie-regnskab. Og saa start igen med motion og slankekur naeste morgen. Laer at sige nej til gruppe-pres naar folk (og din kaereste) proever at faa dig til at spise og drikke mere med dem - det er DIG der er for tyk, og dig der kommer til at leve med det bagefter, ikke dem. Alternativet til at gaa paa kur og dyrke motion, er at vaere for tyk og ked af det i fremtiden. Eller at blive tykkere. Tro mig!

Jeg haaber virkelig du proever nogle af disse ting. Jeg ville oenske jeg havde vidst det her for 10 aar siden. Skriv hvis du har spoergsmaal. Held og lykke!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share