Håndledsstøtte

Har du problemer med stive eller svage håndled fordi du har slidgigt, leddegigt eller blot har behov for støtte omkring din hånd, så kan du herunder se de mange muligheder for håndledsstøtte.

Slidgigt kan være utrolig smertefuldt, især når dine led kommer i yderpositioner og det er her en håndledsstøtte kan hjælpe dig. Der findes mange forskellige variationer af håndledsstøtter, vi har samlet alle de forskellige muligheder herunder. 

Håndledsstøtte til træning

Det er blevet enormt populært at bruge håndledsstøtte til mange forskellige former for træning, de mest populære er styrketræning og crossfit.

Her under kan du se de mest populære håndledsstøtter til træning fra danske forhandlere.

[move_product_here num=2]

[move_product_here num=1]

[move_product_here num=3]

Håndledsstøtte med skinne

Det kan være en god ide at vælge en håndledsstøtte med skinne hvis man ikke har behov for 100 % mobilitet i håndledet.  En håndledsstøtte med skinne er nemlig den mest optimale måde at aflaste dit håndled på og sørge for at du ikke komme til at få yderligere smerter.

 

Der findes forskellige former for håndledsstøtter med skinne. Du kan få nogle som er lavet i plast som er elastiske og nogle som er med en metalskinne der ikke er særligt fleksibel. Det skal ikke ses som en ulempe at bruge en metalskinne, da det giver rigtig god mening at fiksere håndledet meget hvis du har mange smerter.

 

Håndledsstøtte til natten

Har du mest behov for at støtte om natten, for bedre kan kunne få en god og stabil nattesøvn. Så skal du vælge en god håndledsskinne som støtter og varme din hånd.

 

Håndledsbind og støtte i dagtimerne

Har du mest behov for støtte til dit håndled i løbet af dagen, så skal du bruge et støttebind til håndleddet. Et støttebind fungere bedre end en skinne i dagtimerne, da men ofte har brug for mere bevægelighed om dagen. Et støttebind er også utrolig let at justere med dens velcrolukning, så du konstant er sikret at dit støtte bind sidder optimalt. Samtidig giver det dig også muligheden for nemt at tage det, hvis du eksempelvis skal vaske hænder. Et godt håndledsbind vil afhjælpe dine smerter og give dig den støtte, du har brug for.

[move_product_here num=4]

Har du brug for ekstra støtte?

Det er muligt at købe nogle håndledsstøtter der giver ekstra meget støtte, dette anbefaler vi kun til personer med meget svage håndled. Da det er vigtigt at du hele tiden sørge for at holde dit håndled i gang, for at konstant aktivere dine sener og muskler.

Hvad kan senerne fejle?

Der er forskellige former for senelidelser:

 

Seneskedebetændelse, senehindebetændelse og seneskedehindebetændelse: Alle tre tilstande er betændelse i den hinde eller seneskede, som ligger omkring senen.

Seneskedebetændelse kaldes også tendovaginit og kan opstå i seneskederne omkring hånd- og fodled.

Senehindebetændelse kaldes også peritendinit og kan opstå i hinderne omkring senerne i resten af kroppen.

Udtrykket seneskedehindebetændelse er et hyppigt brugt udtryk for irritation omkring senerne til hænderne.

 

Senebetændelse: Hvis der er betændelse inde i senerne bruges betegnelsen senebetændelse (tendinit). Hvis betændelsen varer i længere tid, kan der dannes arvæv eller andre forandringer inde i senen, som bliver fortykket. Der kan også dannes bruskvæv eller forkalkninger inde i eller omkring senen. En sådan sene er mere stiv end normal, og der kommer lettere smertefulde småbristninger inde i senen ved belastninger. Sådanne forandringer ses for eksempel i skuldersener, achillessener eller knæsener. I disse tilfælde er der ikke længere tale om en egentlig inflammation, og tilstanden betegnes nu som “tendinose”. Tilstanden kan oftest ikke behandles med medicin, men med træning. Lægen kan evt. henvise til fysioterapi. I en del tilfælde er det stedet, hvor senen sidder fast på knoglen, som er syg.

Smerter fra senerne men sene og omgivelser er normale: Man kan have smerter og ømhed af senerne, uden at der er noget sikkert galt med senerne. Dette forekommer for eksempel ved diffuse smerter, hvor smertetærsklen er generelt nedsat.