Himalayasalt – Undgå forhøjet blodtryk

Fri fragt
Forhandler:Helsehelse.dk
Himalayasalt 385gr fra Urtekram
52 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
Biogan Fin Himalayasalt - 500 G
24 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
Biogan Grov Himalayasalt - 500 G
24 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Himalayasalt fint fra Biogan - 500 gram
24 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Himalayasalt fin i dåse Sonnentor - 120 gram
39 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Himalayasalt Fint - 500 gram
25 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Himalayasalt Groft - 250 gram
18 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Himalayasalt fint - 250 gram
18 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Himalayasalt Groft - 500 gram
25 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
Himalayasalt til kværn - 500 g
24 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
Biogan Himalayasalt fin - 500 g
24 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
Himalayasalt fint - 1kg
51 kr.
Til Shop

Du har garanteret set det i flere forskellige madmagasiner, sundhedsblade eller blogs på nettet. Himalayasaltet med den karakteristiske farve har taget verden med storm og er kommet for at blive. De mange helbredsmæssige fordele forbundet med det smukke, mineralrige salt er nemlig mange.

For millioner af år siden blev urhavene tørret ind af en meget insisterende varm sol. Saltet herfra indeholder derfor alle de mineraler, der fandtes i havene, dengang hvor menneskelig forurening lå nærmest uendeligt langt ude i fremtiden.

Himalayasalt er et produkt heraf. Det populære salt har mange sundhedsmæssige fordele, som du ikke finder i almindeligt bordsalt. Blandt andet gør det underværker for sit blodtryk!

Hvad er Himalayasalt?

Himalayasalt stammer fra Nepal, hvor det for 250 millioner år siden faktisk var hav. Der er altså tale om havsalt fra dengang, havet var nærmest helt rent – før menneskelige forurening og spild. Denne form for salt indeholder mange værdifulde mineraler, din krop har brug for.

Himalayasalt siges at være den reneste form for salt, der findes. Det har en smuk, lyserød farve, der skyldes alle de mineraler, det indeholder fra naturens side. Faktisk indeholder Himalayasalt hele 84 forskellige essentielle mineraler.

Hvilke fordele er der ved at spise Himalayasalt?

Det lyserøde Himalayasalt indeholder som sagt mange gode mineraler og næringsstoffer, der er gode for din krop. Kalcium, sulfater, zink, magnesium, jod og jern er blot nogle af dem. Det giver naturligvis en masse fordele for din krop. Her får du et kort overblik over fire af de vigtigste af dem:

  1. Himalayasalt hjælper med at afgifte din krop. Sammen med et glas vand bidrager Himalayasalt til at udrense giftstoffer fra din krop. Dette gør din milt, lever og dine nyrer i stand til at rense dit blod endnu mere effektivt.
  2. Himalayasalt sænker dit blodtryk. Skifter du fra normalt natriumsalt til havsalt, vil det på længere sigt føre til, at dit blodtryk sænkes. Dette skyldes ganske enkelt, at du får mindre natrium end før.
  3. Himalayasalt hjælper dine muskler. Havsalt optages hurtigere i blodet end almindeligt salt. Derfor kan det hurtigere forsørge dine muskler med mineraler og forny dem.
  4. Himalayasalt hjælper ved problemer med bihuler og åndingsbesvær. En så simpel kur som Himalayasalt opløst i varmt vand kan effektivt reducere irritation både i dine bihuler og dine åndedrætsorganer. Eksempelvis kan åndedrætsbesvær såsom astma afhjælpes herved.

 

Hvorfor skal jeg spise Himalayasalt frem for normalt salt?

Helt generelt er det naturligvis vigtigt, at du opretholder saltbalancen i din krop. Så længe du drikker nok vand, er salt derfor essentielt for din krop og mange af dens funktioner. Specielt hvis du træner og sveder meget, er det ekstra vigtigt, at du får noget salt også.

Men hvad er så fordelen ved Himalayasalt frem for normalt salt, tænker du nok. Svaret er, at der på det nærmeste er tale om to så forskellige produkter, at sammenligning virker absurd.

Almindeligt bordsalt består af natriumklorid – et stof vi i forvejen får ti gange for meget af i forhold til anbefalingerne. Kroppen har desuden ikke kun brug for natriumsalt. Også kaliumsalt, magnesiumsalt, selensalt, jodsalt og mange andre slags salte er vigtige at få. Alle disse findes imidlertid i havsalt! Derfor er Himalayasalt – det ypperste inden for havsalte – langt sundere end almindeligt salt.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]