Hulahopring (Guide)

Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Titan Life Hulahopring 1,5 kg
189 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:BilligFitness?
Hulahopring med vægt 0,75 kg
129 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:BilligFitness?
Hulahopring med vægt 1,2 kg
149 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:BilligFitness?
Hulahopring med vægt 1,5 kg
179 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:BilligFitness?
Hulahopring med vægt 1,8 kg
199 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Den Intelligente Krop
Powerhoop Hulahopring Deluxe
499 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Den Intelligente Krop
Powerhoop Hulahopring Slim
300 kr.
Til Shop

Du måske har svunget med hulahopringe som barn og tænker, at det kunne være den perfekte form for træning for dig. Det kan også nemt være tilfældet, da du træner alle mavens samt flere af ryggens muskler, når du svinger ringen rundt om livet. Men er det nok motion til, at du kan tabe dig af det?

Træning med hulahopring er en “core” træning, hvor du arbejder med ryggen, maven, ballerne og dine lår. Du kan rent faktisk forbrænde 500 kalorier, hvis du bliver ved med at svinge ringen rundt i en times tid.

Men det kan være udfordrende at få ringen til at svinge til at starte med. Derfor er det ikke den klassiske plastik hulahopring, som du ser i træningscenteret. Det er en tungere udgave, som gør det nemmere at svinge den rundt. De fleste kaldes for Powerhoop og de er nemme at træne med både hjemme i stuen samt oppe i fitnesscenteret.

Forhåbentligt kan vi hjælpe dig i gang med denne sjove træningsform, ved at svare på en lang række spørgsmål, som de fleste (nybegyndere) sidder med.

Hvilken hulahopring skal jeg vælge?

Som du sikkert ved, så findes der forskellige varianter af hulahopringe. Forskellen ligger i vægten. I princippet så skal du vælge vægten efter din egen kropsvægt. Hvis du er nybegynder, så bør du overveje en af de lettere hulahopringe. Hvis du allerede har været i gang et stykke tid, kan du med fordel vælge ring ud fra følgende oversigt:

Kropsvægt

Hulahopring vægt

Mindre end 50 kg.

1,2 kg.

50 – 60 kg.

1,5 kg.

Over 60 kg.

1,8 kg.

Hvis du er øvet og i god form

2,2 kg.

Mænd

2,2 kg.

Hvilken slags træning er hooping?

At træne med hulahopringen kaldes også for hooping og er en form for pulstræning. Den kan erstatte en joggingtur, løbetur, powerwalking, stepklassen eller en aerobic time. Du vil sikkert være så fokuseret på at holde ringen kørende, at tiden flyver afsted.

Virker hulahopring-træning?

Svaret er ja! Selvom det er en simpel øvelse, så kræver hooping, at der er en præcis koordination mellem flere muskler i din krop. På samme tid kræver det, at du holder et vist tempo, for at ringen ikke falder ned til jorden. Derfor forbrænder du en del energi, når du træner med hulahopringen.

Udover de åbenlyse forbedringer, som du kan se i løbet af mindre end en måned, så kan du også stole på diverse undersøgelser. University of Waterloo i Canada har blandt andet offentliggjort en undersøgelse, som beviser, at de tunge hulahopringe hjælper med at gøre taljen mindre. Selvsamme undersøgelse fra University of Canada fastslår, at du forbrænder væsentlig flere kalorier, hvis du sender ringen den modsatte vej af, hvad du normalt foretrækker.

Er hooping ikke kun for kvinder?

Ligesom i yoga og pilates er der mange fordomme om, at det kun er kvinder, der træner med hulahopringe. Men du kan sagtens opleve at se mænd træne med powerhoops oppe i det lokale fitnesscenter. Dog er det rigtigt nok primært kvinderne, som benytter sig af denne form for træning og de gør det gerne – også under graviditeten. Det giver den en nem og god måde at få motion på, der ikke skader fostret og måske tilmed virker sjovt for barnet.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]