Kædeskærm

En kædeskærm er en lille praktisk detalje, der ikke desto mindre gør en stor forskel for dig og din cykel. Kædeskærme passer nemlig både på din cykelkæde – og på dig. Desuden koster en kædeskærm ikke ligefrem en bondegård og der er derfor god grund til at skaffe dig en, hvis den ikke allerede sidder på cyklen.

Kædeskærmen er måske ikke den første del af cyklen, du tænker på. Ikke desto mindre har den en ganske essentiel funktion, der øger din cykels levetid markant.

Kæden på din cykel er jo en vigtig faktor i at få hjulene til at køre rundt og dig til at komme fremad. Derfor er der så meget desto mere grund til at passe godt på den og her er en kædeskærm det perfekte valg.

Udvalg af kædeskærme fra danske forhandler

Fri fragt
Forhandler:Cykelexperten.dk
Promovec Kædeskærms Batteri 8,7AH
3999 kr.
Til Shop

Hvad er en kædeskærm?

Kædeskærmen er den skærmende del, der sidder rundt om kæden på din cykel. Den er som regel sort eller metalfarvet, lavet af plastic og ligner set fra siden et lille ”p”. Kædeskærme kan også være lavet i aluminium eller stål.

Kædeskærmens primære funktion er at beskytte din kæde. Kædeskærme kan både være lukkede, så de på det nærmeste indkapsler din kæde og åbne, så de kun er på kædens ene side.

Hvilke fordele er der ved en kædeskærm?

Som nævnt består din kædeskærms job i at beskytte din kæde. Det vil sige, at den forhindrer grene og sten – eller dine lange bukser eller kjole – i at sætte sig fast i din kæde. Det kan nemlig hurtigt resultere i, at du vælter på cyklen.

Kædeskærmen skærmer også din kæde mod vind og vejr. Det øger din kædes holdbarhed og bevirker, at det varer længere, før den begynder at ruste. En kædeskærm er derfor en rigtig god investering for dig, der holder af dig cykel.

Kan jeg selv montere min kædeskærm?

Du kan – afhængigt af typen – i princippet godt selv montere din kædeskærm. Det er dog et lidt beskidt arbejde, der kan involvere nogle rigtig sorte fingre. Ikke desto mindre er det ikke et besværligt stykke arbejde.

Såfremt der følger anvisninger med, når du køber din kædeskærm, så følg disse. Følger der derimod ikke anvisninger med, er der heldigvis råd at hente. Både på internettet med dets mange hjemmesider og hos cykelhandleren.

Findes der kædeskærme til alle slags cykler?

Det korte svar her er: Ja, det gør der. Derfor er der også en kædeskærm, der passer til dine behov. Uanset om du har en racercykel, en mountainbike, en damecykel, en herrecykel eller er på jagt efter kædeskærme til dine børns cykler.

Et godt råd er at måle, hvor stort et tandhjul din kædeskærm skal dække, samt hvor monteringshullerne til kædeskærmen sidder på cyklen. Er du i tvivl om, hvordan dette gøres, så spørg din lokale cykelhandler til råds.

Hvilken kædeskærm skal jeg vælge?

Du skal naturligvis vælge kædeskærm efter den type cykel, du ejer. Der kan være forskel på, hvilken størrelse kædeskærm forskellige modeller af cykler kan have. Derudover skal du også vælge kædeskærm ud fra, hvilket materiale du ønsker dig.

Vælger du plastic, er det en god idé at finde en, der er lavet af fleksibelt og holdbart plast. På denne måde undgår du, at den flækker, når det er frostvejr eller når din cykel vælter. Vælger du derimod aluminium, er den mindre diskret, men til gengæld meget slidstærk. Der er således nok at vælge imellem, så du skal helt sikkert finde dig en kædeskærm, der passer dig.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]