Kettler crosstrainer test

Kommer du heller aldrig afsted til fitnesscenteret, eller kunne du bare godt tænke dig at kunne træne hjemmefra? Så kan du med fordel anskaffe dig en Kettler crosstrainer, der sikrer en effektiv træning af hele kroppen.

Her kan du læse vores store crosstrainer guide, hvor vi har sammenlignet alle mærker.

Nedenfor finder du en præsentation af tre forskellige crosstrainere fra Kettler. Her skiller Kettler Rivo 4 sig ud, da du med denne maskine har de bedste muligheder for at tilpasse den til den helt perfekte træningsposition for dig.

Kettler Axos Cross P – god til prisen

Kettler Axos Cross P er en rigtig god crosstrainer til prisen. Den er til dig, der ønsker at træne moderat, og som foretrækker, at der er forskellige modstandsniveauer og træningsprogrammer at vælge mellem.

For eksempel får du med denne Kettler crosstrainer 12 forskellige programmer til træning og 16 forskellige modstandsniveauer. På den måde kan du helt selv styre, hvordan din træning skal være fra dag til dag.

Her har du gode forudsætninger om at komme i form og få en flot figur. Den maksimale belastning er på 130 kg., og crosstraineren har en svingmasse på 14 kg. Det gør, at du får en skånsom og ensartet bevægelse under træningen, hvilket aflaster dine led. Kettler crosstraineren har en skridtlængde på 38 cm og er både udstyret med håndpuls og LCD display.

Derudover har den en brugerhukommelse på op til 4 personer, så hele familien kan bruge den og samtidig gemme sine indstillinger. Displayet viser både hastighed, kalorier, puls, tid og distance.

Crosstraineren måler 132 cm i længden, 62 cm i bredden og 169 cm i højden, og den vejer 57 kg. Den kræver dermed ikke ret meget plads, og den vil derfor kunne være i de fleste hjem.

 • God til hobbymotionisten
 • Velegnet til hele familien
 • Passer ind i de fleste hjem.

Kettler Rivo 4 – individuel tilpasning

Med denne Kettler Rivo 4 crosstrainer får du gode muligheder for at træne derhjemme, som det passer dig. Maskinen kommer med justerbare ståplader, og du kan derfor justere dig frem til den helt perfekte position på maskinen, som passer til lige netop dig. Takket være den individuelle tilpasning får du absolut mest ud af din træning.

Crosstraineren er udstyret med en computer med 10 foruddefinerede programmer og 15 modstandsniveauer. Derudover viser computeren alt det, du har behov for at vide, mens du træner, herunder både kalorier forbrændt, puls, tid og distance.

Computeren er den lille udgave af Kettlers ”Advance” computer, og her kan du styre både bremsen og modstanden på mellem 1-15 via ”Push’N Turn”-knappen, som du finder på computeren. Du har med andre ord rigtig gode muligheder for at tilpasse denne Kettler crosstrainer til lige præcis dine behov og dine ønsker for din træning.

Computeren byder ligeledes på en brugerhukommelse på 4 brugere samt en gæst, hvilket også gør denne crosstrainer særligt velegnet for hele familien.

Maxbelastningen er på 130 kg., og du får en svingmasse på 14 kg., hvilket sikrer dig, at du får en behagelig og glidende bevægelse under træningen.

Maskinen har følgende mål (l x b x h): 132 x 62 x 169 cm.

 • Crosstrainer for hele familien
 • Gode individuelle indstillingsmuligheder
 • Få mest muligt ud af din hjemmetræning.

Kettler Unix 2 – kraftig crosstrainer

Her får du en Kettler crosstrainer i et stilrent design med mulighed for en manuel justerbar belastning på 1-8. Med en Kettler Unix 2 får du en kraftig crosstrainer, der har et ekstra tungt svinghjul på hele 18 kg.

Den er særligt velegnet til dig, der først og fremmest er på udkig efter en god og effektiv crosstrainer, men som ikke nødvendigvis behøver en tilhørende computer med mange forskellige valgmuligheder.

Crosstraineren kommer nemlig med Kettlers egen Basic computer, der dog trods alt kan vise både puls, kalorieforbrænding, distance, rpm, hastighed og tid. Pulsmålingen foregår via de indbyggede pulshåndtag, men vær opmærksom på, at målingen ikke er helt præcis, selvom den giver dig en ide om, hvordan din puls ligger under træningen.

Computeren har ikke baggrundsbelysning, men til gengæld er der en indbygget tablet-holder over den, så du har mulighed for at se film, serier eller høre musik, mens du træner derhjemme.

Maskinens maksimale brugervægt er på 150 kg., og den er derfor velegnet til den tunge vægtklasse. Crosstraineren måler 144 cm i længden, 56 cm i bredden og 152 cm i højden. Du får dermed en lille, men kraftig crosstrainer, som de fleste kan finde plads til i hjemmet.

 • Ekstra tungt svinghjul på 18 kg.
 • Til dig der ønsker en kraftig crosstrainer uden behov for en masse lir
 • Tablet-holder
 • brugervægt på 150 kg.

Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Når du skal vælge en crosstrainer, er det vigtigt, at du starter med at gøre op med dig selv, hvad dit behov helt konkret er. Hvad er formålet med, at du vil anskaffe dig en crosstrainer? Du har måske allerede en gammel model, som du har været glad for, og som du nu ønsker at skifte ud med en nyere og mere avanceret model.

Det kan også være, at du kender crosstraineren fra fitnesscenteret og ønsker at springe turen til fitnesscenteret over og i stedet for træne derhjemme.

Når du har fundet ud af, hvad dit behov helt konkret er, så er det også nemmere at finde ud af, hvad du skal kigge efter på de forskellige modeller.

Er det for eksempel vigtigt for dig, at maskinen har nogle programmerede træningsprogrammer, som du kan følge, så kan du med fordel vælge Kettler Axos Cross P eller Kettler Rivo 4, som begge har installerede træningsprogrammer og flere forskellige modstandsniveauer.

Ved du på forhånd, at du ikke kommer til at bruge træningsprogrammerne, kan du i stedet for overveje at investere i Kettler Unix 2, hvor du får en kraftigere crosstrainer for pengene.

Skal hele familien kunne bruge crosstraineren, kan det være en fordel at vælge enten Kettler Rivo 4 eller Kettler Axos Cross P, som begge har en indbygget brugerhukommelse på mindst 4 personer.

Du bør også være opmærksom på den maksimale brugervægt, når du vælger crosstrainer, så du vælger en maskine, der er konstrueret til at kunne holde til din vægt.

Derudover er det også vigtigt, at du vælger en model, som sikrer, at du får en effektiv træning. Derfor er det særligt vigtigt, at du vælger en model, som du har mulighed for at indstille til lige netop din størrelse og dit behov, så du får mest muligt ud af din træning og undgår skader, og her kan du med fordel vælge Kettler Rivo 4.

Hvad er fordelene ved en crosstrainer?

Der er mange fordele ved at benytte sig af en Kettler crosstrainer. Her har du nemlig mulighed for at træne hele kroppen, og dermed får du trænet alle musklerne, hvor du med for eksempel et løbebånd primært træner underkroppen.

Crosstraineren giver dig en skånsom og effektiv konditionstræning, og den er derfor rigtig god til dig, som ønsker at skåne dine led mest muligt, samtidig med at du får en effektiv konditionstræning. Det kan for eksempel være, at du har gamle skader, som du skal tage hensyn til, når du træner, og her er en crosstrainer ideel, fordi den ikke giver stød op gennem kroppen.

Fordi den træner hele kroppen, får du en flot figur, og du forbruger også mange kalorier under træningen, hvilket hjælper dig med et eventuelt vægttab.

Ting du skal være opmærksom på, når du bruger en Kettler crosstrainer

Når du bruger en Kettler crosstrainer, skal du være opmærksom på, at du står korrekt, og hvis du vil have mest muligt ud af din træning, skal du også anvende håndtagene, så armene også bliver trænet. På den måde får du mest muligt ud af din konditionstræning.

Derudover skal du være opmærksom på, hvilket modstandsniveau du sætter maskinen på, da det har en stor betydning for din træning.

I den forbindelse kan det være en god ide at kigge efter lige netop modstandsniveauet, når du skal vælge crosstrainer, da du på den måde undgår at vælge en model, der for eksempel ikke har et højt nok modstandsniveau til dit behov.

Konklusion på de nævnte crosstrainere

Som en konklusion på denne guide får du her en rangering af de tre omtalte crosstrainere:

 1. Kettler Rivo 4
 2. Kettler Axos Cross P
 3. Kettler Unix 2

Kettler Rivo 4 indtager førstepladsen, og det skyldes, at det er den maskine, der har de bedste individuelle tilpasningsindstillinger, samtidig med at du her får en Kettler crosstrainer, hvor du har mange forskellige træningsprogrammer og modstandsniveauer at vælge mellem. Derudover er det også den af maskinerne, der har brugerhukommelse til flest personer, hvilket er en rigtig stor fordel, hvis hele familien skal bruge maskinen.

Kettler Axos Cross P indtager andenpladsen, fordi du her får en rigtig god allround Kettler crosstrainer til en god pris. Den har mange træningsprogrammer og modstandsniveauer, og så er den god til hobbymotionisten, som de fleste af os er.

Kettler Unix 2 indtager tredjepladsen, og det skyldes, at du her får en meget effektiv crosstrainer, men uden træningsprogrammer.