Motionscykel test – Se alle de bedste modeller her

​I denne guide vil vi hjælpe dig til at vælge den helt rigtige motionscykel til dit fitness behov. Du vil gennem vores video guide nemt få forklaret hvad du skal være opmærksom på, så du ikke ender med at købe en motionscykel du ikke bliver glad for.  Det vigtigste når man købe en motionscykel, er trods alt at man får den brugt.

Der er mange fordele ved at have et motionsredskab stående derhjemme. Det er altid tilgængeligt, og du kan træne når som helst, det passer dig. Overvejer du at anskaffe dig en motionscykel af rigtig god kvalitet, så kan du med fordel benytte dig af denne guide.

Du bliver her præsenteret for fem af de bedste motionscykler på markedet. Af de nævnte motionscykler skiller især Proteus Vantage V10 sig ud som den absolut mest professionelle. Guiden vil gøre det nemmere for dig at vælge den model, som passer bedst til dit behov.

 

Motionscykel test – Her er de bedste og mest solgte modeller på det danske marked

 

icon
<? echo $title; ?>
98/100 Bedømmelse
Abilica Stream UB VIII – Bedst til prisen

En solid og veludstyret motionscykel, som har meget at byde på, selv om den ikke fylder alverden. Den har en maksimal brugervægt på 130 kg. Det komfortable sæde er indstilleligt, og via Bluetooth kan du styre din træning ved hjælp af fx en iPad. Du kan tilkøbe et pulsbælte og dermed kunne opnå en endnu mere effektiv pulstræning.

Alt i alt vil du med denne model få en motionscykel, som er både solid og alsidig, til en yderst skarp pris.

 

Du kan læse den fulde anmeldelse af Abilica Stream UB VIII her. 

Hvorfor er denne model bedst?

16 modstandsniveauer

12 træningsprogrammer

Bluetooth kommunikation

Kan indstilles, så den står helt plan

Passer til hele familien

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
3.995,00 3.995,00 Læs mere
Researched Sources
14
Kilder undersøgt
Reviews Considered
25
Anmeldelser gennemgået
Hours Researching
12
Timers dataindsamling
Products Evaluated
5
Produkter anmeldt
 • Kettler Axiom
  Kettler Axiom
  Denne Kettler Axiom motionscykel er af utrolig høj kvalitet, stabil og kan opnå en modstand på hele 600 watt. Hvilket betyder at alle og dygtige cykelryttere, kan få noget ud af træning på denne motionscykel. Kettler Axiom kommer lækker gelsadel og har et unikt styr, der gør oplevelsen optimal for de alle brugere. Denne model kan også holde til en personvægt på helt op til 180 kg., hvor mange andre motionscykler ''kun'' kan klare 120-130 kg. Klart den bedste model på markedet til under 10.000 kr.
  • Kan holde til en personvægt på 180 kg
  • Lækker gelsadel
  • Smart styr, der gør det muligt med en stor variation af greb.
  • Flot display
  ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
  8.902,00 8.902,00 Læs mere
  9.995,00 9.995,00 Læs mere
 • Titan Life Athlete B55
  Titan Life Athlete B55
  Justerbar sadel og håndtag og mange gode funktioner. Motionscyklen er forsynes med transporthjul, hvilket gør den nem at flytte på. Her får du en god og solid cykel til prisen, som er enkel, flytbar og meget brugervenlig. Til dig, der ikke har brug for mange tekniske programmer.  
  • 15 modstandsniveauer
  • 25 programmer
  • Motor: 2,0 hk
  • Enkel og brugervenlig
  • Maksimal brugervægt: 120 kg
  • Uden mange tekniske programmer
  ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
  2.378,00 2.378,00 Læs mere
  2.599,00 2.599,00 Læs mere
  2.999,00 2.999,00 Læs mere
  4.199,00 4.199,00 Læs mere
 • Masterfit TP200
  Masterfit TP200
  Masterfit TP200 er en motionscykel som er meget brugervenlig, og dermed nem at anvende for alle aldre. Modstanden reguleres på displayet og du får hele 32 modstandsniveauer. Det digitale display viser tydeligt de vigtigste informationer for din træning, som tid, distance, modstand og kalorier forbrændt. Sædet kan justeres både horisontalt og vertikalt, hvilket giver mulighed for at finde den helt korrekte siddestilling. Der er indbygget pulsmåling i håndtaget, så du kan følge din puls når du træner. Adapter til cyklen medfølger.
  • Super skarp pris
  ForhandlerPrisLeveringTotalprisLæs mere
  abilicaonline.dk-30%3.49503.495Læs mere
 • ODIN B8
  ODIN B8
  Motionscykel fra ODIN med mange muligheder, velegnet til en meget stor målgruppe. Først og fremmest er ODIN B8 Motionscykel en kondicykel bygget på en kraftig konstruktion. Dette er med til at give motionscyklen stabilitet og gør det muligt med en maksimal brugervægt på 150kg. Den maksimale brugervægt kommer alle til gode, også selvom du kun vejer 60kg - Den høje maksimale brugervægt på 150kg giver dig en stabil motionscykel, som vil være et rigtig godt udgangspunkt for at opnå en effektiv træning. Ældrevenlig motionscykel: Er du på udkig efter en motionscykel, som skal være brugervenlig og nem at betjene, så er du kommet til det rigtige produkt. ODIN B8 Motionscykel giver dig en kondicykel med lav indstigning og brugervenlige display knapper. Displayknapperne måler 3,5 x 2cm og har store billeder af knappens funktion. Dette gør computeren ekstra brugervenlig, sammenlignet med andre motionscykler på markedet. Derudover er det vigtigt at vælge en motionscykel med lav indstigning (22cm), da det kan være bøvlet at træde ind i en motionscykel med højere indstigning. Dette er eksempelvis også en fordel i forbindelse med genoptræning. Har du eksempelvis et skadet ben, som skal genoptrænes, er det en stor fordel, at du ikke skal overbelaste benet ved indstigningen. Der er tænkt på detaljen og der gives meget ekstra for pengene ved denne ODIN B8 Motionscykel.  
  • Ældrevenlig motionscykel
  ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
  6.999,00 6.999,00 Læs mere
 • TITAN LIFE PRO B44
  TITAN LIFE PRO B44
  TITAN LIFE PRO B44 - en professionel kvalitetsmotionscykel. Kvalitetscyklen har en ydeevne og fleksibilitet der er passende til enhver effektiv træning. Sadlen er yderst behagelig og fin justerbar. Konsollen er konstrueret med en indvendig blæser med henblik på at skabe en god brugeroplevelse og sikre en bekvem træning ved længere pas.
  • Professionel kvalitetsmotionscykel
  ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
  7.999,00 7.999,00 Læs mere
  8.604,00 8.604,00 Læs mere
 • BH Bike Exercise I Nexor
  BH Bike Exercise I Nexor
  BH Bike Exercise I Nexor Motionscykel er en motionscykel specielt designet til træning i hjemmet. BH Bike Exercise I Nexor Motionscykel er af god kvalitet og derfor særligt effektiv for både begyndere og træningsentusiaster. Motionscyklen BH Bike Exercise I Nexor har LCD-skærm med hele 13 faste træningsprogrammer og 24 forskellige niveauer, og du kan derfor altid presse dig selv uanset dit træningsniveau. På BH Bike Exercise I Nexor Motionscykels LCD-skærmen kan du se: - Hastighed - Tid - Distance - Puls - Antal forbrændte kalorier - RPM Derudover har BH Bike Exercise I Nexor Motionscykel også 4 HRC-programmer, som hjælper dig med at træne i forskellige pulszoner. BH Bike Exercise I Nexor Motionscykel er desuden en meget komfortabel motionscykel med XXL anatomisk saddel og mulighed for både vandret og lodret justering af sadlen. BH Bike Exercise I Nexor Motionscykels mål: Længde: 101 cm Bredde: 55 cm Højde: 142 cm Med BH Bike Exercise I Nexor Motionscykel følger desuden 1 måned adgang til BH by Konimap, der giver dig muligheder for at cykle omkring 40.000 forskellige ruter over hele verden.
  • 24 forskellige niveauer
  ForhandlerPrisLeveringTotalprisLæs mere
  Apuls.dk-23%6.34906.349Læs mere

 

 

Hvad skal du først og fremmest gå efter?

I forhold til, hvilke egenskaber ved en motionscykel, som du skal vægte højest, når du skal vælge en, så er der naturligvis nogle individuelle hensyn at tage.

Helt generelt kan man dog sige, at det er vigtigt, at cyklen er solid. Den skal stå godt og solidt på gulvet, også når du virkelig giver den gas. Desuden er det vigtigt, at den kan justeres i størrelsen. Den skal kunne indstilles helt individuelt, sådan at den kommer til at passe helt perfekt til dig.

Cyklen bør være justerbar flere steder

Det vil sige, at den bør kunne indstilles i højden ved hjælp af sadlen, styret skal også være justerbart og endelig skal du også kunne indstille pedalerne. På den måde kan cyklen indstilles, så den passer perfekt til brugeren. Det er forudsætningen for, at du får det optimale ud af din træning.

Sadlen bør også være blød og komfortabel at sidde på.

Hvordan vælger jeg den rigtige motionscykel?

Når du skal træffe det endelige valg i forhold til en motionscykel, så er der flere parametre, du kan bruge som pejlemærker. Måske har du et prisloft, som du skal tage hensyn til. måske går du målrettet efter den motionscykel, der er af den absolut bedste kvalitet. Måske skal du bruge motionscyklen som et led i din genoptræning. Måske leder du bare efter en cykel, der kan bruges tilfredsstillende af en glad motionist.

Tænk eventuelt på dit nuværende træningsniveau. Cyklen bør passe til det og også kunne passe til, at dit niveau stiger efterhånden. Sæt her nogle realistiske forventninger.

Anbefales til elitesportsmanden

Hvis du er elitesportsmand eller en virkelig habil motionist, så bør du nok kigge nærmere på en Proteus Vantage V10 motionscykel. Den vil bestemt kunne leve op til dit niveau og til dine forventninger til, hvad en professionel motionscykel til hjemmebrug bør kunne.

Det er også den, du med fordel kan vælge, hvis du bare går målrettet efter det bedste, du kan få – uanset dit niveau.

Anbefales til den gennemsnitlige motionist

Er dit niveau mere moderat, og har du ikke behov for de mange smarte finesser, så kan du frit vælge imellem de fire øvrige motionscykler, som denne guide nævner.

Synes du, det er interessant at kunne følge med i dine præstationer digitalt, så kan du for eksempel vælge enten Abilica Stream UB VIII eller Proteus Vantage V10, som begge har den mulighed indbygget, fordi du kan kommunikere med den via Bluetooth. Er det ikke så vigtigt for dig, så vil de øvrige tre modeller være glimrende valg.

Anbefales til hele familien

Er I flere i familien, som kommer til at bruge motionscyklen, så vælg gerne for eksempel Kettler AXOS Cycle P, som kan have op til fire brugere tilknyttet.

Vælg i det hele taget den motionscykel til hjemmebrug, som passer bedst til dit og eventuelt andres niveau. Det er den, du får mest gavn og glæde af.

Konklusion på guidens nævnte motionscykler

Ifølge denne lille guide så vil en rangliste i forhold til deres kvalitet komme til at se således ud:

Abilica Stream UB VII tager førstepladsen, fordi den prisen og kvaliteten er i top. Der er ikke tale om en professionel motionscykel, men du får utrolig meget for pengene og er du ikke super bruger. Så er dette klart det bedste valg for dig.

Nr.2 er Kettler Axiom, som netop er til super brugeren. Her er der tale om en utrolig holdbar motionscykel med mange forskellige indstillingsmuligheder, da samtidig kan holde til en personvægt på 180 kg. Skal du gå all in, på  en super motionscykel. Så er dette valget.

 

Nr. 3 er Titan Life Athlete B5. Det er den billigste kvalitets motioncykel du kan få hos danske forhandlere og med en pris på under 3.000 kr. er det svært at gå galt. Der har dog ikke samme kvalitet som de 2 andre. Men alt i alt en rigtig god starter cykel.

 

Gode steder at købe motionscykler

Abilicaonline.dk​

Fitnessgruppen.dk

Apuls.dk

Gode råd til køb af motionscykel

En motionscykel skal give en god træningsoplevelse

De billigste cykler giver en dårlig træningsoplevelse fordi de har et ujævnt tråd på motionscyklen – specielt når der skal mere belastning på. Det kan sammenlignes med at løbe i vådt sand med træsko på. Desuden har de billigste motionscykler ofte en dårlig siddestilling og går hurtigt i stykker. Man skal virkelig være motiveret for at holde det ud i det lange løb. Kettler motionscykel har længe været klart de bedste på markedet. Men der er kommet rigtig mange gode nye spillere ind, især Abilica er blevet utrolig populære, på de seneste. Motionscykel eller kondicykel, er der forskel? Både og, de fleste eksperter vil sige at en kondicykel er beregnet til ældre mennesker, da de er lettere at komme af og på. Men i almindelig tale, kender de fleste ikke forskel på det. Skal du bruge din motionscykel derhjemme, er det vigtigt at vurdere hvilken formål og behov du har. Er det en fast aften rutine du skal bruge den til, er har den til formål at blive taget frem engang imellem, så skal du vurdere om du skal have en som ikke fylder det store. Mange overvejer om de enten skal købe en motionscykel eller en crosstrainer, dette er en smagsag. Dog fylder en motionscykel ofte en del mindre. En crosstrainer har dog ofte, en smule flere funktioner.

 

Kig på svinghjulet

Svinghjulet skal helst veje mindst 8 kg. Jo tungere svinghjul, desto mere jævnt tråd. Cykler af kettler spinning-typen har ofte svinghjul der vejer 16-18 kg. De billigste af denne slags er dog ofte udstyret en bremse der er så dårlig, at fordelen ved det tunge svinghjul ikke mærkes. Der er mange fordele ved et tungt svinghjul, den vigtigste er at  du får en langt bedre oplevelse, så det kan godt være du tænker: jeg skal have en motionscykel der er nem at stille væk. Men hvis du ikke bruger din motionscykel, så giver det ikke rigtigt mening. Et godt svinghjul er ofte med til at øge oplevelsen markant.

Kig på bremsesystemet

Med nogle få undtagelser skal motionscyklen helst have en magnetisk bremse. Dog kan visse dyrere mærker som f.eks. Monark fungere fint med et mekanisk bremsesystem. Bremsesystemet betyder meget for hvorledes trådet opleves og dermed den samlede træningsoplevelse. Billige motionscykler har et billigt magnetisk bremsesystem. De produkter vi har udvalgt, har alle et kvalitets magnetisk bremsesystem.

Er du ambitiøs, så gå efter et ergometer

Hvis du gerne vil træne systematisk er det en fordel at cyklen kan vise belastningen i watt. En cykel der kan det kaldes for et cykelergometer. Watt-visningen muliggør også at man kan eksperimentere med nogle af de konditest der findes her på Motion-online. Hvis man ønsker at kalorietællingen på kondicyklen skal være rimelig nøjagtig er det også nødvendigt at købe en ergometercykel. Disse produkter koster dog også en del mere end en motionscykel, men det kan sagtens være pengene vær, hvis man bruger flere timer på den. Titan har nogle rigtig finde ergometercykler, og er et anerkendt mærke. Vi har kun har gode oplevelser med titan, da de laver cykler der kan tåle lidt af hvert, både i forhold til belastningen og i forhold til svinghjulet. Titan er klart et af de mærker vi anbefaler. Har du spørgsmål om ergometer cykel, så tag fat i deres kundeservice. 

Indbyggede træningsprogrammer er ikke vigtigt

Om cyklen har en masse indbyggede træningsprogrammer er ikke så vigtigt, da man nemt kan få hjælp til træningsmetoder andre steder. F.eks. fra artikler her på Motion-online eller ved at spørge i foraene. Træning og programmer, kan gå hånd i hånd med motivation. Det vigtigste er jo at du bruger din nye motionscykel. Ønsker du at bruge mange timer på din motionscykel, så kan det give mening at have lidt programmer til at motivere dig. 

 

Køb en tung cykel

Jo mindre og lettere cyklen er, desto dårligere er den sandsynligvis. God solid mekanik fylder og vejer. Vægt er utrolig vigtig faktor, da det ikke nytter noget du sidder og hopper rundt, når du skal træde til. Det giver bare en dårlig oplevelse. Vægten er ofte også fundet bundet med hjulet vægt, hvilke giver en bedre fornemmelse når du træder i pedalerne. Der er flere fordele ved en tungere cykel, en af dem er at der ofte er flere modstandsniveauer, hvilket gør du kan styre din hastighed op og ned. Prisen på cyklen, handler om kvaliteten og de mange mærker. Derfor bør du altid købe kvalitet. Det gør det alt bare sjovere at træne med flere forskellige modstandsniveauer, når man ved udstyret er iorden.  

Køb på nettet hvis du ved hvad du vil have

Man kan sagtens købe en cykel på nettet. Man får et stort udvalg og kan sammenligne priser. Problemet er selvfølgelig at man ikke kan prøve cyklen på forhånd. Selvom man har udvidet returret ved køb på nettet, så er det mildt sagt ikke nogen fornøjelse at skulle returnere en kondicykel. Så specielt ved køb over nettet er det vigtigt at rådføre sig med en person der har forstand på træningsudstyr. Det er vigtig at fokusere på kundeservice, da der kan opstå spørgsmål i forbindelse med opsætning eller brugen af motionscyklen. Så giver det ikke mening at have spare 22 kr. på fragt, hvis en anden shop havde ydet en langt bedre service. Søg på nettet og find ud af om den shop du overvejer, levere god kundeservice. Dog kan vi sige at alle de shop vi har brugt til denne guide levere god og stabilservice, da de ellers bliver fjernet fra listen. 

Stil cyklen et godt sted

Når du har købt cyklen, så sørg for at stille den et sted hvor du får den brugt. Det kan f.eks. være foran fjernsynet, ved den gode udsigt ved vinduet, eller ved stereoanlægget med den gode træningsmusik lagt klar. En model der kan foldes sammen og skubbes ind bag i klædeskabet ender som regel med aldrig at komme ud.

 

Her under kan du se en oversigt over andre relevante artikler:

Vores artikel omkring kondicykler: Læs den her.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]

Kommentarer:

Thomas Villadsen: Ved køb af indendørs træningscykel overvej flg.: Skal den kunne måle præcist, være holdbar, ergonomisk korrekt, uden/med støj fra skive/lejer/ped aler, mulighed for reservedele og billig! Disse parametre kan ikke fås i én og samme cykel. Hvis korrekt ergonomi og holdbarhed, så køb en spinningcykel af dansk fabrikat. Hvis watt skal måles så er det en Monark (dog er den elendig at køre på og dyr!). Hvsi den skal være billig så gå i harald Nyborg og forvent en levetid (og en dårlig cykeloplevelse i tillæg)på cyklen måske 2-3 mdr. Tjek pedan for ny eller brugt i DBA/gul&Gratis. Har man en cykel i forvejen, så kam man jo få ruller eller et ergometer til montage på baghjul til brug i hjemmet og så kan man jo se på Touren samtidigt .;-)
Gerd Alstrup: Jeg søger en kondicykel i god kvalitet og til rimelig pris. 48-484054
Rasmus Mortensen: Man behøver ikke at være rig for atårå en god cykel. Jeg har lige købt en brugt Monark ergomedic (ergometercykel ) som den på billedet. Der var ingen tvivl om, det var sådan en jeg ville have. Så efter 2 timer på nettet fandt jeg en brugt på dba.dk til 1100 kr, med bedre saddel end det originale.
Steen Hansen: Tak for dine råd om ikke at købe for billigt, det lyder lige som at købe for billige begynder guitar, hvem gider spille på noget der ikke stemmes!!
M.B.Hansen: :sad: det er ikke cykler for en pensionist det er alt for dyrt.
Maiken Karup: Hey! Jeg er på su og har helt sikkert ikke råd til de dyre cykler og kan heller ikke få en tung motionscykel op på 3. sal... Så er man dømt til at være doven og fed eller er der en billig motionscykel der dur somewhere? På forhånd tak. Mvh, Maiken
yo: det vil sige man skal købe en motionscykel til 10.000-20.000 så er motionscentret billigere. ha ha. tror i folk er millionære eller sådan noget?
anni stamer: jeg mangler en kondicykel der kan klappes sammen og taget med i en camper. på forhånd tak
Frede Olsen: Jeg s
Draagekrik: Kan nogen forklare mig den helt eksakte forskel p