Myggenet

Myggenet er ikke kun noget, vi har hængende til pynt over børnesengene. Myggenet kan ligefrem være med til at redde din sommer i haven eller vandretur i naturen. Hvad end du har brug for net til afskærmning inde i boligen eller et net der skal en tur med i vildmarken, findes der en løsning for dig.

Undgå de blodsugende myg

De fleste af os nyder godt af varme sommerdage- og nætter. Grill på stranden eller bål i haven er nogle af favoritaktiviteterne ved den danske sommer. Dog er der intet som blodsugende myg, der kan ødelægge den gode stemning – ikke blot mens de er i aktion, men også i dagene efter, hvor man må døje med store røde myggestik, der kløer og svier. Det kan derfor være en stor investering at købe myggenet af den ene eller den anden slags, så man bedst muligt kan helgardere sig mod de blodsugende myg.

Et myggenet er et must til vandreturen eller teltturen

Et af de steder, du ofte vil møde myg, er når du er på vandretur eller telttur i naturen. Myg lever ofte i nærheden af våde områder som søer, sumpe eller vandløb, hvor de har mulighed for at lægge deres æg. Skal man slå lejr i et fugtigt skovområde eller nær en sø, kan man derfor næsten altid være sikker på, der er myg i de varme sommermåneder.

Skal man afsted i naturen med overnatning, er det derfor nødvendigt at have et myggenet med. Dette er især en god idé, hvis man sover i shelter, bivuak eller hængekøje, hvor man ikke er naturligt afskærmet for myg, som man vil være med mange telte.

Her skal du gøre brug af imprægnerede myggenet

Et imprægneret myggenet er imprægneret med en gift, der holder myggene væk. Ofte kan de indeholde kemikalier, man helst ikke skal komme i kontakt med med huden, og det anbefales derfor også at holde dem væk fra børn. Et imprægneret myggenet anbefales derfor kun, hvis du skal rejse et sted, hvor der er farlige myg. Dette kan være steder, hvor du kan støde på malariamyg eller denguemyg. Da disse myg kan føre farlige sygdomme med sig, er det derfor vigtigt, at man er optimalt beskyttet mod dem, selvom der er behov for net, der indeholder giftige stoffer.

Er dit myggenet blot til brug i Danmark, anbefales det ikke, du benytter imprægnerede net, da der ikke findes farlige myg i Danmark. Mange af de imprægnerede net, er til og med også ulovlige at benytte i Danmark, men må kun købes med det formål at skulle benyttes på rejser i områder med farlige myg.

 

Fordele og ulemper ved imprægnerede net

Imprægnerede myggenet er ofte noget, der deler vandende. Denne type net rummer både en del fordele og ulemper, og man skal derfor gøre op med sig selv, hvor vigtigt det er med et imprægneret net, før man investerer i et.

Fordele:

  •         Holder sygdomsspredende myg væk mens du sover
  •         Er nemme og lette at have med på rejsen
  •         Er ofte simple at hænge op

Ulemper:

  •         Må ikke komme i nærkontakt med hud
  •         Må ofte hverken pakkes ud eller vakses i Danmark
  •         Anbefales ikke til børn

 

Myggenet til alle slags brug

Myggenet er ikke blot noget, man har behov for, når man skal ud i naturen. Myg kan også hærge i helt almindelige hverdagssituationer og hjemme i stuerne, og det kan derfor være nødvendigt at skærme af for de små dyr på hjemmefronten, lige så vel som på teltturen eller rejsen.

Net til døren

Et net til døren kan ofte købes i form af en ”ekstra dør”, der sættes på bagsiden af den almindelige dør. Med et net til døren, kan man have hoveddøren stående åbent og lufte igennem, mens nettet stadig slutter tæt, og sørger for, ingen myg kommer indendørs.

Net til vinduer

Myggenet til vinduer fås i flere forskellige størrelser, så der er et at købe, uanset størrelsen på dit vindue. Med net til vinduerne, behøver du ikke bekymre dig om at have vinduer stående åbne, hvis der skal luftes ud. Ligeledes forhindrer de heller ikke lys i at komme ind, da de mange små huller i nettet stadig lader lys slippe igennem – men ikke myg.

Net til sengen

Myggenet til sengen er et populært valg hos især børn. Dette kan være en stor fordel i sommertimerne, hvis der soves med åbne vinduer på grund af varmen. Med et myggenet kan børnene få lov at sove i frisk luft, uden at blive ædt op af myg. Ikke nok med nettet beskytter mod myg, skaber det også et hyggeligt rum omkring sengen, der for mange børn er en stor glæde, både som pynt eller hvis der skal leges hule.

Net til barnevognen

De fleste af os kan klaske en myg eller jage den væk, hvis den sværmer om hovedet på os. For de helt små, er det desværre ikke en mulighed, og det er derfor en god fra en start at sørge for, myggene ikke kan komme i nærheden af dem.

Heldigvis findes der myggenet, der er lavet til barnevognen, så mindre børn kan være i fred for myg, mens de tager middagslur. Nettene til barnevognen fungerer på samme måde som et regnslag, og trækkes hele vejen rundt om vognen, så ikke myggene kan slippe ind nogen steder.

Myggefri i haven

Et af de steder, myg kan være mest generende, er i vores egne haver. Til tider kan det være ulideligt at sætte sig i haven, hvis de små bæster hærger. Heldigvis findes der flere løsninger på myggenet til haven, der gør, at du kan nyde både morgenkaffe og aftensol, uden at blive generet af dyrene

  •         Myggenet til pavillon: Nogle pavilloner fås med myggenet, der kan påsættes som vægge. På den måde kan du placere havemøbler, lyskæder mm. inde i pavillonen og skabe et hyggeligt rum i haven, uden at blive ædt op af myg
  •         Myggenet til parasollen: Hvis du ønsker på let vi at få afskærmet for myg i haven, kan du købe en model, der kan påsættes på parasollen. Her kan du have både bord og stole under parasollen, hvor myggenettet vil hænge rundt om parasollens sider, og sørge for myggene ikke slipper ind til dig
  •         Diverse former for myggenet: Langt de fleste typer at myggenet, man kan købe, er lavet til udendørs brug. Uanset hvilket net, du har investeret i, kan det derfor som regel benyttes i haven uden problemer

Flueforhæng mod myg

Flueforhæng benyttes, som navnet antyder, for at undgå at fluer kommer indendørs. Dog kan disse også benyttes som erstatning for myggenet til døre. Ved at sætte disse op, forhindrer du i lige så høj grad, at myg kommer ind, som du forhindrer, fluer kommer ind.

Hold myggene væk med fluenet til mad

Hvis du ikke blot vil beskytte dig selv, men ligeledes din mad mod myg, når du sidder udenfor og spiser i de varme sommeraftener, kan det være smart at tildække maden. Da myg går efter steder, de kan suge blod, vil de sjældent sværme om din mad, som man eksempelvis kan opleve med fluer. Dog kan de sagtens finde på at placere sig på maden. For at undgå dette, kan man nøjes med at købe fluenet til maden, der blot kan placeres hen over osten eller kagen. Disse kan fås i forskellige størrelser, så de både kan passe til mindre tallerkener eller større skåle og fade.

Simple net med magneter

Hvis du ønsker en let og hurtig afskærmning af døre og vinduer, så du slipper for myg, kan du købe myggenet med magneter. På den måde har du også mulighed for let at fjerne nettet i de kolde måneder, hvor du ikke er plaget af myg.

Når du køber en model med magneter, vil der både være påsat en magnetstribe i kanten af myggenettet, samt på dørkarmen eller rundt i kanten af vinduet. På den måde kan myggenettet let sidde fast, så myggene ikke slipper inden for, og kan igen hurtigt tages af, når ikke du ønsker at have tildækket døre eller vinduer med net.

Myggenet i metermål for en smart løsning

Det kan være en fordel at købe myggenet i metermål, hvis man skal i gang med sit eget projekt til afskærmning af myg. Dette kan eksempelvis være, hvis man vil have afskærmet en terrasse eller man vil forsøge sig med selv at lave net til døre eller vinduer. Ofte fås nettet i metermål til forholdsvis billige priser, og er let at have med at gøre, hvad end man skal hægte det fast eller sy det om.

Beskyt dig selv, hvis du skal arbejde i myggebefærdede områder

Myggespray

En af de bedste midler, for at undgå at blive stukket af myg, er myggespray. Myggespray sprayes direkte på huden, og modevirker, at myggene har lyst til at sætte sig på dig og suge blod.

Der findes flere forskellige typer af myggespray. Nogle er en del giftigere end andre, og anbefales primært, hvis du skal udenlands, hvor der lever farlige myg. Ligeledes anbefales det også, at disse primært sprøjtes på tøj og i hår, og at du i stedet sørger for at dække din krop til med tøj, så ikke myggene kan komme i nærheden af din hud.

Andre myggespray er mindre giftige, og kan sagtens sprøjtes direkte på huden og benyttes i de danske sommeraftener, hvor man blot vil undgå at blive dækket til med de kløende myggestik.

Myggedragt

Myggedragten er en beklædning, du kan tage på, som dækker hele din krop. Dette er en heldragt, hvor ansigtet er skærmet med et net, så du har mulighed for at kigge igennem. Dragten er en god idé til dig, der arbejder i områder, der er hærgede af myg. Med en myggedragt kan du bevæge sig rundt i områder med myg hele dagen, uden de kan komme i kontakt med din hud og stikke dig.

Kom is på, når skaden er sket

Har du ikke formået at få helgraderet dig ordentligt mod myggene og har alligevel erhvervet dig et par myggestik, er der heldigvis også noget du kan gøre, for at mindske kløen.

Der findes en masse midler, man kan købe, som siges at lindre kløen ved myggestik. Dog er der ikke for alvor noget at gøre, når først de små insekter har suget sig fast. At købe cremer og salver i dyre domme kan derfor næsten ikke betale sig. Dog kan ganske almindelige isterninger hjælpe på hævelsen og bedøve kløen for en stund. Dette er væsentligt billigere end diverse midler, og kan være med til at lede opmærksomheden væk fra den irriterende kløe.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]