Protein pandekager (Færdig mix) gør hverdagen både sund og sød

Vi kender allesammen de gode gammeldags pandekager fra børnefødselsdage, hyggelige stunder hos bedsteforældrene og Rasmus Klump! Traditionelt er pandekager en sød dessert, men nu er der kommet et sundere alternative, der samtidig giver dig et ekstra proteintilskud til din træning.

Træner du seriøst, har du brug for et ekstra proteintilskud i hverdagen for at få dine musklerne til at vokse. Men selv om du kan få proteinpulver i rigtig mange forskellige smagsvarianter, kan det blive trættende i længden at drikke det ekstra proteintilskud. Men heldigvis sniger proteintilskud sig ind i flere og flere madvarer og kan også fås som ekstra lækkert færdigblandet mix til pandekager.

Hvorfor er protein pandekager bedre end almindelige pandekager?

Den mest simple årsag til at proteinpandekager er bedre end almindelige pandekager, skyldes det høje indhold af protein. Det er nemlig vigtigt at indtage et passende niveau af proteiner i hverdagen, især hvis du træner eller dyrker anden form for sport. Ved at starte dagen med denne lækre morgenmad eller tage en pandekage eller to til dessert eller som mellemmåltid, hjælper du dine muskler med at vokse.

Er det sundt at spise proteinpandekager?

Det er i hvert fald sundere end de almindelige pandekager fyldt med sukker. Det er også et godt alternativ til dig, der er på kur, men stadigvæk gerne vil forkæle sig selv i ny og næ.

Helt præcis hvor sunde dine proteinrige pandekager er kommer naturligvis an på, hvad du kommer i pandekagerne udover det, der findes i den færdige blanding. Samtidig afhænger sundheden også af, hvad du bruger til at stege pandekagerne i.

Tager det lang tid at forberede?

Protein-pandekager købes som en færdigmikset blanding, hvor du bare skal tilsætte vand. Ryst eventuelt blandingen i det samme bæger, som du bruger til din proteindrik og hæld den ud portionsvis på den varme pande. Så tager det ikke meget længere tid at tilberede, end det tager at stege pandekagen.

Vælger du en gang proteinpandekager til morgenmad, tager det naturligvis lidt længere tid at tilberede, end at hælde mælk over nogle cornflakes. Men har du travlt, kan du vælge at stege protein-pandekagerne dagen før og så varme dem om morgenen.

Findes der protein pandekager uden proteinpulver?

Er du ikke vild med tanken om at bruge proteinpulver til dine pandekager, kan du i stedet anvende et mere proteinrigt mælkeprodukt som f.eks. skyr og komme ekstra æg i pandekagedejen. Det giver nogle tykkere og mere Rasmus Klump-agtige pandekager.

Alternativt kan du også komme små stykker eller strimler bacon i pandekagedejen og stege med. Det giver en velsmagende mere madpandekageagtig spise, der kan spises uden andet tilbehør end den indbagte bacon.

Hvilket tilbehør kan jeg anvende?

En af de mest populære kombinationer er protein-pandekager med banan. Bare mos bananen sammen med pandekagemikset og tilsæt lidt vand. Det giver nogle lækre proteinrige bananpandekager.

Andre vælger at bruge det som fyld inden i pandekagerne. Du kan også opnå den samme Rasmus Klump-agtige effekt som før omtalt, ved at anvende skyr i stedet for vand. Prøv også at fylde dejen med lækre bær. Eller hvad med proteinpandekager med hytteost? Der er masser af sunde kombinationer at vælge imellem!

Velbekomme!

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]