Er du på udkig efter et godt motionsredskab til hjemmebrug, er en motionscykel et rigtigt godt valg. Den fylder ikke ret meget at have stående, er altid klar ti en cykeltur, og så får du trænet både styrke og motion på den. Vi har også anmeldt nogle af Proteus motionscykler i vores store motionscykel test

Går du efter den gode kvalitet, vil du blive yderst tilfreds med en Proteus motionscykel. I denne guide bliver du præsenteret for tre forskellige modeller. Alle tre Proteus motionscykler er af en virkelig god kvalitet – alligevel skiller især Proteus JBC-800 sig positivt ud.

Proteus Vantage V10 – den professionelle motionscykel

Her får du en Proteus motionscykel, der er både solid og fleksibel. Dens kvalitet er helt i top, den har mange anvendelige funktioner, og du kan kommunikere med den via Bluetooth. Dette er en motionscykel i absolut topkvalitet.

Den er velegnet til alle brugere – lige fra dig, der skal genoptrænes og til dig, der er en særdeles habil sportsudøver.

Fakta om Proteus Vantage V10:

 • Vægt: 56 kg.
 • Mål: 110 x 62 x 146 cm.
 • 16 modstandsniveauer
 • 22 træningsprogrammer
 • Kommunikation via Bluetooth

Denne Proteus motionscykel bruger ikke strøm, så du kan placere den hvor som helst i hjemmet. Den har en maksimal brugervægt på 150 kg., hvilket betyder at de fleste kan benytte den. Proteus Vantage V10 er desuden justerbar, så den kan tilpasses den enkelte bruger.

At du kan kommunikere med den via Bluetooth er en ekstra motivationsfaktor for mange.

Kort sagt har du her en motionscykel til hjemmebrug, som kan tilfredsstille den krævende motionists træningsbehov og også med stor fordel kan bruges i forbindelse med genoptræning. Dels har den meget fleksible træningsmuligheder, og dels har den en lav indstigning.

Proteus JBC-800 – motionscykel med Google Streetview

Med en Proteus JBC-800 motionscykel får du virkelig value for money. Selve cyklen er af den absolut bedste kvalitet, og den har mange og variable træningsmuligheder. Desuden kan du via dens display tage på cykeltur rundt omkring i verden. Det kan du via Google Streetview. Det giver en ekstra dimension til din træning.

Dens svinghjul på 9 kg. gør, at den står godt og solidt i underlaget. Du kan kommunikere via Bluetooth med cyklen og ved at koble dit device på, kan du følge med i alt vedrørende din træning. Det er en ekstra motivationsfaktor.

Denne model er velegnet til en bred målgruppe – og også den seriøse sportsudøver får en passende udfordring på den.

Fakta om Proteus JBC-800:

 • 32 modstandsniveauer
 • 24 træningsprogrammer
 • Kan kommunikere via Bluetooth
 • Har en indbygget blæser
 • Med Google Streetview

Alt i alt får du her en motionscykel, som er af en virkelig høj kvalitet. Selv den krævende sportsudøver bliver udfordret på den. Velegnet til den meget seriøse motionscyklist.

Proteus PEC-1915 – god til prisen

Denne model er en både god og billig Proteus motionscykel. Udstyrsmæssigt har den en begrænset kapacitet, men der er det vigtigste. For begynderen og den let øvede motionist kan den give rigeligt med udfordring.

Dens svinghjul på 8 kg. gør, at den står godt og solidt i underlaget. Både dens computer og selve cyklen er meget brugervenlig, så her kan alle være med.

Leder du efter en motionscykel uden nogen dikkedarer, som er nem at bruge og som kan give dig en god træning derhjemme, så er en Proteus PEC-1915 det gode bud.

Fakta om Proteus PEC-1915:

 • Svinghjulets vægt: 8 kg.
 • 8 belastningsniveauer
 • Simpel computer, der viser fx: puls, hastighed, tid, distance og kalorier
 • Velegnet til begynderen og den let øvede

Her får du altså en simpel Proteus motionscykel, som alligevel kan alt det, som begynderen og den let øvede motionist har brug for. Den er meget brugervenlig, og den kan give dig god træning af puls og styrke på dit niveau.

Når du skal vælge imellem Proteus motionscyklerne

Du har nu stiftet bekendtskab med tre af de mest solgte modeller. Når du skal vælge, hvilken model du skal have stående derhjemme, så er der flere kriterier, du med fordel kan lægge ind over.

Du får absolut mest ud af din træning, hvis den motionscykel du vælger, passer til dig. Det handler først og fremmest om dit træningsniveau, men også et kriterie som cyklens elektroniske udstyr kan betyde noget for dit valg.

Dit træningsniveau

Se realistisk på dit træningsniveau og vælg en motionscykel ud fra det. Er du absolut begynder, eller er du i et genoptræningsforløb, så er det måske ikke nødvendigt at vælge den allermest avancerede model.

Omvendt bør du vælge en motionscykel med en vis tyngde og en vis modstand, hvis dit træningsniveau er meget højt. Så vil du ikke få så meget ud af at træne på en begyndercykel.

Anbefales til begynderen

Er du helt ny inden for træning i det hele taget, eller er du af en eller anden årsag svækket, så bør du finde en motionscykel, der matcher dit niveau. Så får du mest ud af din træning.

I forhold til de tre nævnte Proteus motionscykler i denne guide vil du have stor gavn af at vælge en Proteus PEC-1915. Den er tilpas simpel at bruge og at indstille, så derfor passer den fint til dig.

Anbefales til den øvede bruger

Er dit træningsniveau noget højere end begynderens, vil du fint kunne få den fornødne modstand i både Proteus Vantage V10 og Proteus JBC-800. Begge disse Proteus motionscykler kunne give dig de passende udfordringer og give din træning noget progression.

Synes du også, at det er interessant at følge med i din trænings-data, så er det klart spændende for dig, at cyklen kan kobles til dit device.

Anbefales til den krævende motionist

Er dit træningsniveau over gennemsnittet, så vil du kunne få gode udfordringer på både Proteus Vantage V10 og på Proteus JBC-800. På dem begge kan du i den grad give den gas med din træning, og med deres mange træningsprogrammer og modstandsniveauer vil du altid blive udfordret.

Desuden kan du følge med i din træning via dit eget device, hvilket er en stor ekstra motivationsfaktor for mange sportsudøvere.

Konklusion på guidens nævnte Proteus motionscykler

I forhold til de tre motionscykler, som omtales i denne guide, kan de ranglistes på denne måde:

 • 1. Proteus JBC-800
 • 2. Proteus Vantage V10
 • 3. Proteus PEC-1915

Når Proteus JBC-800 tager førstepladsen, så skyldes det blandt andet, at den har flest træningsprogrammer og flest modstandsniveauer. Det er også et plus, at den er koblet op på Google Streetview, og at du kan kommunikere med dens computer via Bluetooth.

På en forholdsvis tæt andenplads ligger så Proteus Vantage V10. Det gør den, fordi den har lidt færre træningsprogrammer og modstandsniveauer. Desuden kan du kommunikere med den computer via Bluetooth, men du får ikke Google Streetview med i pakken.

På en tredjeplads ligger Proteus PEC-1915. Det gør den, fordi dens målgruppe er begrænset, og fordi den har et begrænset antal belastningsniveauer.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

? Er Proteus motionscykler pengene værd?

Som med alle andre mærker er der både gode og dårlige modeller. Men vi ville ikke vælge Proteus, hvis vi skulle vælge ny motionscykel.

? Hvordan ligger Proteus prismæssigt i forhold til andre mærker

Proteus producere primært motionscykler i mellemklassen. Det vil sige at de ikke er helt billige eller helt i den dyre ende.

? Hvor kan man købe en Proteus motionscykel

Det er blevet meget svært at finde dansk forhandler af Proteus, da der findes så mange bedre mærker.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *