Siddepude

Med mange stillesiddende arbejdstimer hver dag er du i stor fare for at skabe unødvendige gener og smerter i din ryg såvel som din lænd. Det er gener og smerter, der nemt kunne være undgået! En ergonomisk korrekt siddepude er nemlig alt, hvad der skal til for at forebygge eller lindre den slags problemer.

Alt for mange undervurderer, hvor meget en god siddepude reelt betyder for komforten og sundheden, når du sidder ned i mange timer hver dag på arbejde. Rent faktisk kan den rigtige siddepude nemlig gøre en kæmpe forskel for din holdning og dermed dit fysiske velbehag.

Uanset om du har smerter i ryggen eller i lænden eller du indtil videre er sluppet for disse gener, er der derfor god grund til at købe en siddepude. Læs med her for at blive rustet til at foretage det rette valg og glæd dig til den mærkbare forbedring!

 

Liste over siddepuder fra danske forhandlere

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Hvad er en siddepude?

En siddepude er en pude, som du placerer på din stol for at få en bedre holdning, mens du arbejder, spiser, læser eller andet. Uanset hvor du sidder, er det nemlig vigtigt, at du sidder godt. At sidde godt er dog ikke ensbetydende med at sidde korrekt. Det kan en siddepude hjælpe dig til at gøre. En god siddepude understøtter nemlig din ryg og lænd, så du ikke bliver øm eller oplever smerter som følge af mange stillesiddende timer eller hele arbejdsdage.

Hvilke slags siddepuder findes der?

Der findes faktisk mange forskellige slags siddepuder, som er designet til at passe til specifikke behov. Der findes f.eks. siddepuder med luft, siddepuder med en skrå hældning, runde siddepuder, firkantede siddepuder og siddepuder både med og uden betræk. Der er således nok at vælge imellem.

Et godt råd lyder derfor: Vælg din siddepude alt efter, hvor du vil bruge den mest. De fleste siddepuder kan dog som regel anvendes på flere forskellige steder. Det vil sige, at du ikke behøver at investere i et helt arsenal af forskellige typer, men kan tage den med rundt.

Hvad er fordelene ved at bruge en siddepude?

Der er mange fordele ved at anvende en ergonomisk korrekt siddepude. Som nævnt støtter siddepuder din ryg og lænd, men det er langt fra alt, du får ud af at bruge en siddepude.  Derudover opnår du nemlig også:

  • En bedre og mere korrekt holdning, når du sidder.
  • Større komfort.
  • Forebyggelse og lindring af smerter i ryg og lænd.
  • Aflastning af din rygsøjle.
  • Mindskede spændinger og smerter.

En siddepude er således en forudsætning for at få en god og sund holdning, mens du arbejder. Anvender du ikke en siddepude, kan det derimod resultere i smerter, gener og belastet ryg og lænd. Slutteligt kan endnu en fordel nævnes: Siddepuder er som regel billige! Prisen er derfor ingen grund til at lade være med at købe en.

Hvornår skal jeg bruge min siddepude?

Der er ingen, der siger, at du kun kan bruge din siddepude på arbejdet. Du kan tværtimod faktisk bruge din siddepude, hvor du end sidder henne og uanset, hvor længe du sidder der.

Tag derfor gerne din siddepude med i bilen, til spisebordet, i sofaen eller når du skal besøge venner eller familie. Der er nemlig ingen grund til, at du ikke også skal nyde godt af de ergonomiske fordele ved at bruge en siddepude, når du har fri.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]