Strandtelt

Solen titter frem, og sommeren står for døren. Snart er det tid til at støve badetøjet af, tage badedyret under armen og flygte til de danske strande. Det kan dog blive en udmattende fornøjelse, når alt øjet kan se er sand og vand, uden der er en eneste skygge at søge ly i.

Hos mange mennesker er det derfor blevet populært at investere i et strandtelt, da det skaber læ, samtidig med at det skaber skygge. Et strandtelt kan derfor også bruges i andre situationer. Det kan for eksempel være nyttigt til havefest, på campingturen eller til festivaler.

Hvad er et strandtelt?

Et strandtelt adskiller sig fra de gængse telttyper ved kun at have tre sider. Der hvor den fjerde side plejer at være, er der i stedet åbent. Det giver mulighed for at sidde i teltet, uden at du bliver afskærmet fra det omkringliggende miljø. Formålet med et strandtelt er at skabe skygge og dermed også beskyttelse mod solens stråler. Derudover skaber teltet læ for vind, sand, sol og eventuel mild regn. Det er en telttype, som især er populær blandt familier med små børn. Det giver nemlig de små tumlinger mulighed for at lege og sove i skyggen.

Pop-up teltet er nemt, let og praktisk

Et strandtelt kommer i mange forskellige farver og former. Oftest er det smalt og kuppelformet. Det kan dog også sagtens se ud på andre måder. Normalt har formen meget at skulle have sagt i forhold til valg af telt, da det har betydning for vindmodstand, vægt og apsis (teltets opbevaringsplads).

Der er meget, der skal overvejes når man køber telt, da det oftest skal bruges til beboelse i længere tid. Et strandtelt derimod skal kun bruges en enkelt dag af gangen og oftest i godt vejr. Derfor er det typisk nogle andre faktorer, der spiller ind, når man køber denne type telt.

Da man oftest har meget at slæbe på, når man skal på stranden, er det rart med et telt, som ikke fylder for meget. Derudover må det gerne være nemt at slå op.

Et Pop-up strandtelt dækker alle disse behov. Et pop-up telt til strandbrug kan fås i meget små størrelser, og det vejer derfor heller ikke særlig meget. Det er ubesværet at slå op, da du ikke behøver at bakse med teltstænger og teltdug. Teltet folder nemlig ud helt af sig selv. Du behøves ikke at løfte en finger. Det eneste du skal bekymre dig om, er hvem der kommer først i vandet.

UV strandtelt for ekstra beskyttelse mod solens stråler

Følger man Kræftens Bekæmpelses anbefalinger, bør man holde sig i skyggen mellem kl. 12 og 15. Det er den tid på dagen, hvor solens UV-stråling er stærkest. Et strandtelt gør det muligt for dig at søge ly i skyggen, i de timer på dagen hvor din hud er mest udsat. Det anbefales, at du vælger et telt med UV-beskyttelse. Det garanterer, at du er helt i sikkerhed, når du søger i ly under teltdugen.

Når du kigger efter strandtelte online, kan teltene umiddelbart se meget ens ud. Det betyder ikke, at kvaliteten også er det. Du bør derfor overveje, hvem der skal benytte teltet, og hvordan det skal anvendes. Hvis teltet bare bruges som læ for bølgernes brusen, betyder det måske ikke så meget for dig, at teltet har en høj UV-beskyttelse.

Skal teltet derimod bruges til afskærme små børn eller sart hud fra solen, bør du ikke tage nogen chancer. Vil du finde et telt, som med sikkerhed beskytter mod solens stråler, skal du kigge teltets UV-faktor. Den er for det meste oplyst på forhandlerens side. Det er meget normalt at støde på telte med en UV-faktor mellem 40 – 50. Det er dog muligt at finde telte med en endnu højere UV-faktor.

Det kan derfor anbefales, at du væbner dig med tålmodighed og gør din research ordentligt. Det er et spørgsmål om sikkerhed. Du bør undgå bare at vælge det flotteste og billigste telt.

Strandtelt til baby

Det er vigtigt at passe på sin hud uanset alder. Små børns sarte hud har dog brug for endnu mere beskyttelse, og det er ikke altid, at solcreme kan klare dette job alene. Strandteltet hjælper med at beskytte dit barn, når solen er på sit højeste, eller når det bliver tid til en lur. Det behøves altså ikke at være besværligt at tage til stranden med dit barn på armen.

Hvis teltet købes udelukkende med fokus på at beskytte dit barn, kan det virke unødvendigt at købe et kæmpe strandtelt. Der findes alternativer, som er lavet helt specielt til småbørn. Mange babytelte til stranden er multifunktionelle. Nogle af de mest populære telte er lavet, så de også kan bruges som rejseseng. Selvom du køber et telt med bund, bør du alligevel købe et lille liggeunderlag, så dit barn ikke træder på sten og andre skarpe sager.

Vælg strandtelte fra følgende mærker når du køber online

Er det første gang, at du køber et strandtelt, så får du her et overblik over nogle af de relevante brands på markedet. Følgende brands sælger godt udstyr, som ikke koster det hvide ud af øjnene. Alle disse brands tilbyder op til et eller flere strandtelte. Tilsammen repræsenterer de, mulighederne du har, hvis du leder efter et telt til flere mennesker.

Grand Canyon

Grand Canyon laver alt lige fra liggeunderlag til telte. De har fundet inspiration til deres produkter i den rå og ubeskyttede natur i Colorado River kløften i USA. Derfor er deres produkter slidstærke og af høj kvalitet. Grand Canyon producere alle former for telte, og derfor har de selvfølgelig også et lille udvalg af pop-up strandtelte.

Du kan vælge imellem den aflange model ‘WAIIKIKI’ eller det brede ‘VENICE’-telt. Grand Canyon strandtelte har det tilfælles, at de har en UV-faktor på 40 og kan rumme op til flere mennesker. Modellerne er perfekte til dig, der gerne vil have plads til hele familie.

Outwell

Outwells primære fokus er ikke på at skabe hardcore vandreudstyr. Derimod går de meget op i at skabe rammerne for familievenlig camping. Deres ønske er at inspirere familier til at komme mere ud i naturen. Derfor sælger de selvfølgelig også strandtelte i familievenlige størrelser. Hos Outwell får du rigtig meget telt for pengene. Derudover er et strandtelt fra Outwell et godt valg for dig, som ikke er til telte med alt for mange pangfarver og spræl.

Easy Camp

Mærket er opbygget af folk med en passion for udendørslivet. De har investeret personlige erfaringer og egen camping glæde i at udvikle deres produkter. Til forskel fra de andre brands har Easy Camp en hel produktlinje kun med strandtelte. Produkterne kommer i de smukkeste og mest friske retro farver, som passer perfekt ind i omgivelserne. Du kan vælge imellem strandtelte som ‘Beach’, ‘Coast’ og ‘Bay’. Du skal være meget uheldig, hvis du ikke kan finde et telt fra Easy Camp som matcher dine præferencer og behov.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]