Vandresokker

Specialdesignede sokker til vandring har ikke kun til formål at yde ekstra komfort ved at beskytte fødderne mod fodtøjet. Vandresokker er skabt til holde dine fødder veltilpasse ved at sikre en behagelig temperatur og ved at isolere mod kulde. Derudover er sokkerne med til at fjerne sved, så du undgår fugtige fødder.

Specialdesignede sokker til vandring findes i mange forskellige tykkelser, så der kan vælges udgave, der passer til individuelle præferencer, vandreforhold og klima.

Der findes forskellige udgaver på markedet, hvor særligt materialet har betydning for effekt og komfort. Du skal vælge udgave og materiale efter dine behov samt vandreformål.

icon
<? echo $title; ?>
96/100 Bedømmelse
Smartwool – PhD

Tynd teknisk sok til all-round outdoor-brug i varmt klima. Tætsiddende sok med let polstring under dine trædepuder samt ventilerede net-zoner. Denne sok fremstillet uden syninger i Indestructawool™ merinoulds-blanding for den bedste komfort og slidstyrke.

Hvorfor er denne model bedst?

Tætsiddende sok med let polstring

ventilerede net-zoner

fremstillet uden syninger

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
189,00 189,00 Læs mere
Researched Sources
9
Kilder undersøgt
Reviews Considered
6
Anmeldelser gennemgĂĄet
Hours Researching
7
Timers dataindsamling
Products Evaluated
5
Produkter anmeldt
 • SealSkinz - Super Thin Mid Strømper
  SealSkinz - Super Thin Mid Strømper
  100% vind- og vandtætte. Strømperne fungerer optimalt i miljøer hvor minimal isolering og vandtæthed er vigtigt. Strømpen er let og har temperaturregulerende og svedtransporterende egenskaber.
  • 100% vind- og vandtætte
  • Optimalt i miljøer hvor minimal isolering og vandtæthed er vigtigt
  • Er let og har temperaturregulerende og svedtransporterende egenskaber.
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Grejfreak.dk 349 0 349 Læs mere
 • 5.11 - Slip Stream OTC Sock
  5.11 - Slip Stream OTC Sock
  Kraftig vandresok i svedtransporterende og åndbart polyester. Disse sokker er designet til at give både støtte og det bedst mulige blodkredsløb i foden vha. kompression omkring svangen. Ekstra polstring på trædepuderne giver bedre stødabsorbering.
  • Svedtransporterende og ĂĄndbart polyester.
  • Giver bĂĄde støtte og det bedst mulige blodkredsløb i foden.
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Grejfreak.dk -23%99 0 99 Læs mere
 • Smartwool - Men's Hike Light Crew Sok
  Smartwool - Men's Hike Light Crew Sok
  Tynd all-round sok outdoor, som er særligt velegnet til moderat eller højaktivitets-vandring. Denne sok giver ekstra støtte i svangen ved hjælp af et elastisk bånd, som også holder sokken godt på plads på din fod. Sokken har let polstrede trædepuder og er fremstillet i merinoulds-blanding, som giver den bedste komfort hele dagen.
  • Særligt velegnet til moderat eller højaktivitets-vandring.
  • let polstrede trædepuder
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Grejfreak.dk -29%119 0 119 Læs mere
 • 5.11 - Level I 6" Sock
  5.11 - Level I 6
  Sokkerne indeholder flere kompressionszoner, der fungerer sammen med 5.11 Shock Mitigation System®, og de er designet til at være lette og udnytte kinetisk-absorbering for at forbedre din udholdenhed, hastighed og kontrol.
  • Indeholder flere kompressionszoner
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Grejfreak.dk 99 0 99 Læs mere

 

Hvorfor vælge vandresokker med merino uld?

 

De bedste vandresokker laves af uld som gennemgående materiale. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilke kvalitetsudgave du vælger, når du vil have de bedste vandresokker med maksimal komfort og varmeregulerende virkning.

Merino er en særlig god udgave af uld, som er det foretrukne materiale til produktion af tekstiler til udendørs brug.

Denne udgave af uld kommer fra merinofår, som i gennem flere århundreder har været opdrættet med henblik på at benytte deres fine uld til tekstiler.

Der er flere grunde til, at merino uld anvendes til fremstilling af beklædningsgenstande:

 • Tyndt og blødt naturmateriale
 • Temperaturregulerende virkning
 • Pladsbesparende materiale
 • Vandabsorberende

 

Modsat almindelig uld er merino uld ekstra tyndt, hvilket er en stor fordel, når naturmaterialet anvendes til sokker. Dette har både fysisk samt praktisk betydning. Ved brug af merino vandresokker skal der ikke købes ekstra store støvler, og sokkerne vil samtidig fylde mindre i en rygsæk eller daypack.

Derudover er materialet kendetegnet af at være væsentligt mere blødt sammenlignet med klassisk uld. Af denne grund foretrækkes merino uld af mange vandrer, som har brug for sokker, der føles komfortable på fødderne på selv lange vandringer.

Når du er ude at vandre, har det stor betydning, at du kan opretholde varme i fødderne selv under pauser eller i særlig kolde områder.

Merino uld er i stand til absorbere op til 35% af sin egen vægt, uden at sokkerne vil føles ekstra tunge eller fugtige. Selv under fugtige forhold, er merino ulden i stand til at generere varme.

Det er muligt at bære vandresokker af merino uld igennem flere dage uden risiko for lugtgener. Det særlige ved netop denne udgave af uld er, at det er lugtfrit. Det gør din vandring mere komfortabel og praktisk.

 

Sådan vælger du de bedste dame vandresokker

 

Når du skal vælge de bedste vandresokker, skal du gå efter de produkter, som kan yde dig den bedste komfort.

Sokker til vandring findes i både uld samt syntetisk materiale. Det anbefales at købe uld som følge af naturmaterialets svedtransporterende, lugtfrie samt varmeregulerende effekter.

Vandresokker skal købes hellere for små end for store.

Som kvinde skal du gå efter de produkter, som er designet til kvinder. Du finder denne model i mange størrelser, som spænder over mange størrelser i både Small (str. 34-37), Medium (str. 38-41) og Large (str. 42-45). Det er derfor muligt at finde dame vandsokker til enhver kvinde uanset højde.

Du kan benytte nogle overordnede retningslinjer, som kan hjælpe dig med at finde den rette model og udgave:

 • Sokkerne skal sidde tæt om fødderne
 • Sørg for at finde en model uden skarpe syninger
 • Vælg en udgave med ekstra polstring om henholdsvis hæl og forfod.

 

Vandresokker skal slutte tæt til foden, for at de er i stand til at yde den stabilitet og komfort, som de er skabt til. Det kan være en fordel at gå efter sokker, som er udviklet med ekstra elasticitet omkring anklen, så du kan få den mest ubesværede gang.

Under vandring skal fødderne være veltilpasse og have færrest mulige gener. Dette kan fås ved at vælge dame sokker uden skarpe syninger.

Der findes både højre/venstre-designede sokker samt sokker, som ikke er højre/venstre syede.

En dame sok med ekstra polstring under særlig hæl og forfod vil føles mere behagelig end sokker, der ikke har polstring. Den indsyede polstring er med til at absorbere stødene under vandring og kan derfor skåne knæene.

Særligt kvinder er udsat for trætte og væskefyldte ben, som blandt andet forårsages af gang. Der findes specialdesignede dame vandresokker med kompressionseffekt. Dette vil være en oplagt udgave at vælge, da kompressionen er med til at øge blodgennemstrømning i og omkring fødderne.

 

2 lags vandresokker til individuelle behov

 

Som udgangspunkt er langt de fleste vandresokker på markedet skabt til at blive brugt alene. Dog er det altid en god idé at undersøge, hvorvidt en model skulle være beregnet som enten ydersok eller indersok.

Der kan være klimamæssige samt personlige årsager til, at det foretrækkes at bære sokker i 2 lag med henholdsvis en indersok samt en ydersok.

Hvis der vandres i særligt kolde områder, vil en ekstra indersok være med til at holde på varmen i fødderne. Derudover kan en indersok afhjælpe problemer med tendens til vabler. Denne indersok kan være lavet af nylon og er beregnet til at skåne fødderne for friktionen mellem den bare hud samt ydersokken.

Det kan være en praktisk fordel at vælge at vandre med 2 lags vandresokker. Det er kutyme at have enten 2 eller 3 par sokker med på en vandretur. Når det ene par er i brug, er der mulighed for, at det andet par kan vaskes og blive tør igen til brug. Når der bæres en indersok, kan et ekstra par ydersokker undlades, da indersokkken således kan udskiftes i stedet. En indersok vil altid være særlig tynd, og det kan være praktisk at have tyndere sokker med, som fylder mindre i rygsækken.

Det er dog altid vandreforholdene samt de personlige behov, som skal afgøre, om det er nødvendigt med 2 lags sokker.

Når du skal købe 2 lags sokker, skal du være ekstra opmærksom på valg af størrelse.

Du skal købe både indersok samt ydersok, som begge vil sidde tæt til dine fødder. Typisk vil de tynde indersokker være mere stramme og faste i materialet. De tykke sokker giver sig generelt mere. Da der vil være forskel på sokker afhængig af producent og mærke, er det en god ide at orientere sig ekstra i forhold til størrelsesvejledningerne.

 

Vælg vandtætte vandresokker i høj kvalitet

 

I mange tilfælde kan det være en god idé at have mindst 1 par vandresokker med, som er vandtætte. Med disse kan der forceres våde terræner og vandres i regn, uden at fødderne bliver kolde og våde.

Vandtætte vandresokker er et populært valg, og denne udgave findes i mange designs og fra mange forskellige mærker.

Afhængig af trekking rute kan der være risiko for regn eller ustadigt vejr. Det er langt fra muligt at forudsige vejret, og selv i varme områder kan der være behov for vandtætte sokker.

Disse udgaver findes i mange modeller, som kan vælges i forhold til klimaforhold. Der findes både ankelsokker samt sokker med langt skaft.

Når du skal finde de bedste udgaver, skal du gå efter udgaver, som kommer med følgende specifikationer:

 • 100 % vandafvisende
 • Ă…ndbar
 • Fleksible i designs

 

Når du vælger en vandresok, som skal være vandafvisende, er det vigtigt, at du går efter modeller, hvor hele sokken er vandtæt. Den vandtætte sok skal være åndbar, så du ikke risikerer fugt omkring dine fødder. De fleste moderne udgaver på markedet for vandtætte vandresokker er åndbare.

Der findes vandresokker til mange formĂĄl og hensyn.

Til dig der har brug for ekstra stabilitet omkring vrist, anbefales det at vælge udgaver, som har støtte indbygget. Disse udgaver vil have en pasform med felter ved akillessene, hæl samt under fod, som vil give ekstra god beskyttelse.

Når du vælger en model med langt skaft, er det en komfortmæssig værdi at sørge for, at sokken har elasticitet omkring anklen. Herved får du maksimal fleksibilitet under vandring.

Når der vandres i kolde områder, kan det være en god idé at vælge vandtætte sokker med merinould på indersiden. Derved fås en vandafvisende sok med alle de positive effekter fra merinoulden.

Vandtætte sokker fås i størrelse S, M, L og XL.

 

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmĂĄl til noget, sĂĄ kan du sende mig en mail pĂĄ [email protected]