Cykelpumpe (Guide)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Er du den glade ejer af en cykel, kommer der garanteret et tidspunkt, hvor du får brug for at fylde mere luft i dækkene. Findes der ikke en offentlig cykelpumpe nær dig eller gider du ikke rende til cykelhandleren hele tiden, så køb din egen cykelpumpe. De er billige, nemme at bruge og så fylder de heller ikke meget. Læs med her og find ud af, hvilken cykelpumpe der er det rigtige valg for dig.

Uanset hvilken type cykel du har, har den brug for at få luft i dækkene fra tid til anden. En god cykelpumpe er derfor en investering, du ikke vil fortryde.

  • Inden du kaster dig over det store udvalg af cykelpumper i butikker og på nettet, bør du dog overveje følgende.
  • Hvor tit skal du bruge din cykelpumpe?
  • Skal du kunne tage den med dig eller kun anvende den derhjemme af og til?
  • Har du brug for også at få dit dæktryk at vide, når du pumper cykel?

Overvejelserne er mange, men når de først er gjort, er valget ikke svært.

Topliste over pumper fra danske forhandlere

Hvilke typer cykelpumper findes der?

Når du er på jagt efter en cykelpumpe, vil du oftest støde ind i følgende tre typer: minipumpen, fodpumpen og CO2-pumpen.

Minipumper er – som navnet antyder – nogle meget små cykelpumper. De fylder ikke meget og er nemme at have med. De kan endda monteres på stellet af din cykel.

Fodpumper er lidt større, er nemmere at pumpe med og har ofte et indbygget viserinstrument, der kan vise dig trykket i dækket. De er desuden den mest populære type cykelpumpe.

CO2-pumper anvendes især af cykelryttere og motionscyklister. De fylder luft i dine dæk ved hjælp af en lille CO2-patron – helt automatisk og på få sekunder. Du skal dog huske at købe ekstra patroner fra tid til anden.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger cykelpumpe?

Først og fremmest skal du sikre dig, at pumpen passer til ventilen på dine dæk. Hvis ikke det er tilfældet, vil pumpen ikke slutte tæt og dine dæk vil ikke blive pustet op.

Derudover skal du være opmærksom på, om pumpen opfylder dine behov. Har du brug for hurtig og automatisk betjening, er en CO2-pumpe en god idé. Skal det derimod være en pumpe, der giver dig dæktrykket, så vælg en fodpumpe. Har du omvendt brug for en pumpe, du kan tage med dig alle vegne, er en minipumpe det rigtige valg for dig.

Hvor tit skal jeg pumpe mine cykeldæk?

Der er ikke som sådan nogen regel for, hvor tit du skal pumpe dine cykeldæk. Det kommer nemlig meget an på, hvor ofte du cykler. Pump dine dæk efter behov. Cykler du meget, bør du således tjekke dit dæktryk regelmæssigt, måske endda en gang om ugen.

Det er desuden vigtigt, at du ikke pumper dine dæk for hårdt. Dette belaster dækket, så det med tiden revner. Undgå dette ved at læse det anbefalede dæktryk på siden af dine dæk og hold dig til dette. Så længe du overholder disse simple huskeregler, er du godt på vej til mange gode cykelture!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *