Cykelsko

Rate this post

Fri fragt over 299 kr.
Forhandler:Cykelpartner
Skoovertræk BBB Hardwear til flere typer cykelsko
249 kr.
Til Shop

Cykelsko lyder måske som noget fjollet noget. Når fødderne blot skal hvile på pedalerne virker det muligvis sært, at de skal have en bestemt slags sko på. Ikke desto mindre kan et par gode cykelsko gavne din cykling betydeligt og øge dine præstationer på cyklen og undgår skader.

Uanset om du cykler lange distancer, i bakket og mudret landskab eller blot til arbejde, er cykelsko en rigtig god idé. Cykelsko hjælper dig til at overføre kraften i dine bevægelser bedre, så du opnår bedre resultater med din cykling. Desuden kan du, når du bruger cykelsko, undgå skader som følge af forkerte bevægelser.

Gode cykelsko? Se udvalget herunder

Ofte stillede spørgsmål om cykelsko

Hvad er cykelsko?

Cykelsko er sko, der er designet til at blive brugt af dig, der cykler. De varierer i design og pasform såvel som formål. Dette skyldes, at der findes flere forskellige typer af cykelsko, så du kan få nogle, der passer til netop dine behov.

Hvilke typer cykelsko findes der?

Der findes faktisk cykelsko specifikt udviklet til nærmest alle former for cykling. Det vil sige, at du kan finde både cykelsko til mountainbike, landevejscykling, BMX og endda til pendling på cykel.

Det er derfor vigtigt, at du vælger din cykelsko ud fra den type cykling, du dyrker mest – også selv om det blot er turen på arbejde, der er tale om. På denne måde får du den bedste oplevelse og undgår også skader som følge af forkerte sko.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger cykelsko?

Når du vælger cykelsko, skal du være særligt opmærksom på to ting: komfort og pasform. Hvis disse to faktorer ikke spiller optimalt sammen, bliver du aldrig glad for at bruge dine nye cykelsko.

Derudover skal du være opmærksom på, at cykelskoene er rigtige for den type cykling, du dyrker. Der er som nævnt nemlig forskel på eksempelvis cykelsko til mountainbikes og cykelsko til landevejen.

Hvordan skal mine cykelsko sidde på mine fødder?

Dit nye par cykelsko skal naturligvis passe til formen af din fod. Det vil blandt andet sige, at dine tæer ikke må ramme spidsen af skoen, når du har den på. Pasformen af dine cykelsko skal derfor være som pasformen af en handske. De skal sidde tæt, men ikke for tæt og de må ikke være for små.

Med hensyn til komforten er langt de fleste cykelsko lavet sådan, at de sætter fokus på netop en behagelig pasform. Blandt andet er skoene som oftest vinklede, så du ikke kører i ottetaller med dine knæ. Derudover har de en god støtte under svangen og sørger for at sprede dine tæer godt ud.

Hvilke typer spænder findes der på cykelsko?

Der findes overordnet fire forskellige typer spændesystemer på cykelsko. Det er velcrospænder, drejespænder, klikspænder og snørebånd. Du kan få cykelsko med alle fire typer spænder til alle typer cykling.

Vælger du velcro, har det den fordel, at det er dejligt fleksibelt og fungerer, som det skal. Ydermere er det typisk den billigste type spænde.

Drejespænder hører til i mellemprisklassen. Det skyldes især, at de giver dig mulighed for at justere dine skos pasform nemt, mens du kører.

Denne fordel opnår du også med klikspændet. Det kan dog ikke lade sig gøre, når du vælger en cykelsko med snørebånd. Til gengæld kan du her justere spændingen henover din vrist.

Del artiklen: