Hvilken energibar er bedst? Få svaret her + hjemmelavet energibar opskrift

En Energibar er en bar med en høj mængde kalorier (energi), praktisk at bruge når der er brug for energi hurtigt, men der er ikke tid til et ordentligt måltid.

Afhængig af mærke, kan de variere i ingredienser.

Energibar - Se de mange muligheder​

Fri fragt
Forhandler:Cykelpartner
Atnu Energibar - Hindbær - 40 gram
12 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Woodshade Organics Korndog Energibar Ø (60 gr)
22 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Rømer Nøddemix Energibar Ø Glutenfri (40 gr)
16 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsehelse.dk
Korndog energibar 60 gr
17 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
9NINE Energibar Saltet Karamel (40 g)
14 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
9Nine Energibar Kakao & Orange (40 g)
16 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
ATNU Energibar Hindbær - 1 stk
10 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
ATNU Energibar Abrikos - 1 stk
10 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
Korndog energibar Ø - 60 g
22 kr.
Til Shop

Andre læste også


Motionscykel (Købsguide) - Løbebånd (Købsguide) - Fiskeolie - Quinoa

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Typer af energibarer

EnergibarNødder

De fleste energibarer har en vis form for nødder. Nødder er en stor kilde til energi – fedt, for det meste flerumættede og essentielle som omega-6 og omega-3, uden kolesterol. Fedt er, sammen med kulhydrater, det vigtigste “brændstof” for kroppen. Fedt vil blive brugt i længere, udholdenhedsaktiviteter.

Korn

Kilder af kulhydrater varierer afhængigt af mærket også. De fleste fibre er kulhydrater som vores krop ikke er i stand til at forbrænde og de kommer fra plantebaserede fødevarer som nødder, frugt eller korn.

Så nogle barer har korn – ris, hvede, havre, majs, og så videre. Hvilke kerner der vil være i baren afhænger af energibar typen, for eksempel vil glutenfri energibarer ikke indeholde hvede.

Frugter

Tørre frugter er ikke kun velsmagende, men de er også en stor kilde til hurtige fordøjelige kulhydrater – simple kulhydrater / sukker. Denne form for barer er fremragende som en kilde til “hurtig” energi til højintensitetstræning, hvor den primære energikilde er sukkerarter. Frugter er også rige på vitaminer og mineraler, så de kan øge mere energi til træning.

Proteinpulver

For at give en høj mængde af proteiner, har nogle energibarer protein tilsat i form af pulver, for det meste valle / kasein, hvis de ikke er veganske barer og for det meste ris hvis de er veganske barer.

Energibarer – som kan gavne mest?

Type af træning og egnede energibarer

Det sker meget ofte, at folk er nødt til at ‘køre’ fra arbejde til fitness, uden at have tid til at have et ordentligt måltid. Nogle af ‘bivirkningerne’ ved at træne uden at spise er – lav energi, hurtig træthed, dårlige resultater, svimmelhed, rysten, besvimelse og nedbrydning af muskler (muskel katabolisme) for at give energi fra egne proteiner.

Afhængigt af typen af træning, vil forskellige typer af energibarer anbefales.

Højintensitetstræning behøver for det meste hurtigt fordøjelige kulhydrater – sukker, og bedste kombination er sukker fra frugt (fruktose) og dextrose (glukose). For denne slags træning er der ikke behov for høje mængder af proteiner og fedt før træning. Efter træning er langsomt fordøjelige kulhydrater – stivelse, er stor kilde til energi. Derudover kræves proteiner og fedt også, så barer med denne type af ingredienser er mere passende.

Udholdenhed

Udholdenhed er den modsatte type træning af højintensitet, og der er behov for forskellige barer. For langvarig aerob aktivitet er langsomt fordøjelige kulhydrater det bedste valg. Også proteiner kan være højere end i prætræning for højintensitetstræning.

Restitutionsenergibarer, posttræning, bør have proteiner, fedt og igen langsomt fordøjelige kulhydrater. For udholdenhedstræning kan energibarer være den samme eller meget lignende før og efter træning.

Triatlon

En af de hårdeste fysiske aktiviteter har behov for energibarer, selv efter et ordentligt måltid og før træning. Og ikke kun før træning; energibarer bruges selv under træning især under konkurrencen, fordi det kan holde i mange timer (mere end 10 timer). Valget af barer vil afhænge meget af atleternes præferencer og de fleste af triatlonatleterne laver deres egne energibarer. Da disse stænger – under træning og konkurrence, vil være en komplet erstatning for måltider, er de nødt til at have alle makro- og mikronæringsstoffer.

Veganere

Der er en masse forskellige typer af veganske energibarer. Overvejende kilde til proteiner i veganske barer er risprotein. De er til gavn for veganere, der ikke er i stand til at indtage en ordentlig daglig mængde af protein. Nogle veganske barer kan have op til 20g af protein pr bar. Ikke kun proteiner, men også essentielle fedtsyrer, vitaminer og fibre.

Protein allergi

Veganske barer er fremragende for de mennesker, der har allergi for mælkeproteiner (de fleste af de mennesker, der har allergi for mælk har også allergi for sojamælk), fordi proteiner i veganske stænger kommer fra ris og nødder.

Lav fiber indtagelse

Energibarer kan være en stor kilde til fibre – nogle barer har op til 20 g (daglig anbefaling for kvinder er 25 g, for mænd 30g hvis i en alder af 50 og yngre). Mennesker der spiser mest kød har lavere indtag af fibre (fibre er en del af plantens cellevæg, som ikke findes i dyrets celler). En energibar med højt fiberindhold kan være en fantastisk løsning for disse mennesker.

Hjemmelavet energibar opskrift?

Hjemmelavet energibar opskriftIndgridienser 

50 gram hakkede pekannødder

50 gram havregryn

15 gram pinjekerner

15 gram hørfrø

30 gram brun farin

25 gram honning

100 gram smør

½ tsk. salt

4 tsk. vanillie extract

100 gram guldkorn (Morgenmads produkt)

25 gram tørrede tranebær

Fremgangsmåde

1.Forevarm ovnen til 180 C og gør en bageplade med bagepapir klar. Spred pekannødder, havregryn, pinjekerner, og hørfrø ud på pladen og bage ca 8 minutter eller indtil det dufter.  Tag det herefter over i en skål.

2. I en gryde, bringes sukker, honning, smør og salt i kog over medium varme. Det skal simre indtil sukkeret er opløst og en lysebrune karamel former sig, cirka 5 minutter. Fjern herefter fra varmen og rør vanille i.

4. Hæld karamel blandingen over bladningen fra ovenen.  Rør guldkorn og tranebær rundt i blandingen til det er jævn fordelt.

5. Brug herefter en bageform i rugbrøds størrelse, lig bagepapiret ned så det kommer op af siderne på formen, disse skal bruges som håndtag senere. Hæld blandingen i formen og spred det godt  ud i et jævnt lag.

6. Dæk formen med et andet stykke bagepapir og tryk ned for at komprimere barerne som meget så muligt. Lad blandingen henstå i ca. 2 timer, indtil den er hård.

7. Fjern  den øverste stykke bagepapir og brug “håndtagene” fra det andet stykke bagepair til forsigtigt at fjerne bladningen fra formen.

8. Herefter skæres blandingen op i 12 ligestore barer.

Velbekomme.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *