Gode råd ved køb af motionscykel – Kondicykel

Motionscykler eller kondicykler(Kald dem hvad du vil) er blever yderst populære til hjemmetræning og udbudet er som en følge deraf ganske overvældende. Hvad er godt nok – og hvad skal man i det hele taget kigge efter når man køber motionscykel? I denne artikel får du 10 gode råd og eksempler på gode og dårlige cykler.

En kondicykel er et oplagt hjemmetræningsredskab, specielt hvis man ikke har lyst til at gå i fitnesscenter eller løbetræne udenfor. Personer der overvejer at købe kondicykel, gør det som regel fordi de gerne vil i gang med motion og udgangspunktet er derfor ofte: “Hvor lidt træning kan jeg nøjes med?”. Dette udgangspunkt smitter naturligt af på indkøbet af det nye træningsinstrument og det er fristende bare at snuppe en billig model fra lavprisvarehuset.

Video guide til købe af motionscykel​

Top liste over bedste motionscykler fra danske forhandlere

Bedste motionscykel til prisen​

Masterfit TP200

Nem og brugervenlig model. Denne motionscykel passer til folk i alle aldre, da den er nem at komme af og på.

Cyklen har 32 modstandsniveauer og kan justeres så du sidder optimalt.

Kvaliteter: Brugervenlig - Lav indstigning- 32 modstandniveauer

Pris: 4.995 kr. - Tilbud 3.495 kr. (Spar 1.500kr.)

Sole B74 motionscykel

Sole er kendt for at være let, holdbar og brugervenlig og der Sole B74 i den grad også. Sole B74 har en lækker 7,5'' LCD skærm, som giver dig en lækker oversigt over din fedtforbrænding, puls og vælge mellem de mange træningsprogrammer.

Kvaliteter: LCD skærm - Meget holdbar - Stort udvalg af programmer

Pris: 8.995kr. - Tilbud 6.495 kr (Spar 2.500 kr.)

Abilica Stream Voyage

Denne model er ideel for rehabilitering og genoptræning efter skader. Da indstigningen på Abilica Stream Voyage er utrolig lav, så det er nemt at komme af og på cyklen. Cyklen har 32 modstandsniveauer og 12 forskellige programmer. Hvilket giver dig en mulighed for en stor variation i din træning.

Kvaliteter: Lav indstigning  - Mange programmer - Nem at tilpasse

Pris: 6.599kr. - Tilbud 4.995 kr (Spar 1.500 kr.)

Spirit Fitness CU800

Spirit CU800 har en Computer der drives af en generator så du selv generere den strøm, der er behov for også. Du har mulighed for at vælge mellem 40 modstandsniveauer som passer til alt fra nybegyndere til atleter. Cyklen har også en blød og behagelig saddel med dobbelt affjedring, samt et tungt svinghjul på 13,5 kg.

Kvaliteter: 40 modstandsniveauer - Genere selv strøm til skærm

Pris: 16.900kr. - Tilbud 10.900 kr (Spar 6.000 kr)

1

Køb ikke for billigt

Hvis du bare vil have en af de billigste modeller for at se om det overhovedet er noget for dig, så er det umiddelbare råd: lad være med at købe nogen. Du er ikke motiveret og den billige cykel vil give dig en dårlig træningsoplevelse. Du får hvad du betaler for. Hvis det handlede om en almindelig cykel ville du heller ikke forvente at få cykelglæde for 900 kr.

2

En motionscykel skal give en god træningsoplevelse

De billigste cykler giver en dårlig træningsoplevelse fordi de har et ujævnt tråd – specielt når der skal mere belastning på. Det kan sammenlignes med at løbe i vådt sand med træsko på. Desuden har de billigste cykler ofte en dårlig siddestilling og går hurtigt i stykker. Man skal virkelig være motiveret for at holde det ud i det lange løb.

3

Kig på svinghjulet

Svinghjulet skal helst veje mindst 8 kg. Jo tungere svinghjul, desto mere jævnt tråd. Cykler af spinning-typen har ofte svinghjul der vejer 16-18 kg. De billigste af denne slags er dog ofte udstyret en bremse der er så dårlig, at fordelen ved det tunge svinghjul ikke mærkes.

4

Kig på bremsesystemet

Med nogle få undtagelser skal cyklen helst have en magnetisk bremse. Dog kan visse dyrere mærker som f.eks. Monark fungere fint med et mekanisk bremsesystem. Bremsesystemet betyder meget for hvorledes trådet opleves og dermed den samlede træningsoplevelse. Billige cykler har billige bremsesystemer.

5

Er du ambitiøs, så gå efter et ergometer

Hvis du gerne vil træne systematisk er det en fordel at cyklen kan vise belastningen i watt. En cykel der kan det kaldes for et cykelergometer. Watt-visningen muliggør også at man kan eksperimentere med nogle af de konditest der findes her på Motion-online. Hvis man ønsker at kalorietællingen på kondicyklen skal være rimelig nøjagtig er det også nødvendigt at købe en ergometercykel

6

Indbyggede programmer er ikke vigtigt

Om cyklen har en masse indbyggede programmer er ikke så vigtigt, da man nemt kan få hjælp til træningsmetoder andre steder. F.eks. fra artikler her på Motion-online eller ved at spørge i foraene.

7

Køb en tung cykel

Jo mindre og lettere cyklen er, desto dårligere er den sandsynligvis. God solid mekanik fylder og vejer.

8

Køb på nettet hvis du ved hvad du vil have

Man kan sagtens købe en cykel på nettet. Man får et stort udvalg og kan sammenligne priser. Problemet er selvfølgelig at man ikke kan prøve cyklen på forhånd. Selvom man har udvidet returret ved køb på nettet, så er det mildt sagt ikke nogen fornøjelse at skulle returnere en kondicykel. Så specielt ved køb over nettet er det vigtigt at rådføre sig med en person der har forstand på træningsudstyr.

Bedste sted at købe kvalitets motionscykler online

Abilicaonline.dk

9

Stil cyklen et godt sted

Når du har købt cyklen, så sørg for at stille den et sted hvor du får den brugt. Det kan f.eks. være foran fjernsynet, ved den gode udsigt ved vinduet, eller ved stereoanlægget med den gode træningsmusik lagt klar. En model der kan foldes sammen og skubbes ind bag i klædeskabet ender som regel med aldrig at komme ud.

5 (100%) 2 votes

Del artiklen: