Power rack

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Styrketræning med et power rack er hurtigt blevet populært. Det skyldes uden tvivl den store alsidighed og effektivitet, som træning med en power rack tilbyder. Så ønsker du dig et redskab, der lader dig træne sikkert med tunge vægte derhjemme, er et power rack helt perfekt til dig.

Når du træner med tunge vægte, skal sikkerheden være i orden. Derfor er det normalt at træne denne form for vægtløftning med en makker.

Imidlertid kan det være, at du er interesseret i at kunne træne derhjemme og der har du måske ikke altid mulighed for at finde en, der kan aflaste dig. Her kommer power rack’et på banen!

Med et power rack kan du trygt og sikkert træne i dit eget hjem og opnå ligeså gode resultater som i fitnesscenteret.

Hvad er en power rack?

Et power rack er en form for stativ til en lang vægtstang. Power racks er ideelle for dig, der træner med tunge vægte derhjemme. Med et power rack behøver du nemlig ikke en såkaldt spotter – den person, der holder øje med dig under træningen og kan hjælpe dig med vægten, når det er nødvendigt. Et power rack leverer dermed 100 % sikker træning.

Rammerne i stativet kan du nemlig nemt og enkelt indstille sådan, at vægten ikke bliver tabt ned over dig, hvis du mister grebet om vægtstangen under træningen. På denne måde kan du presse dig selv helt til grænsen for, hvad du kan præstere rent fysisk – uden at frygte, at det ender med en tung vægtstang på brystet.

Hvordan bruges en power rack?

Et power rack er i og for sig en træningsstation til øvelser med en lang vægtstang. Du kan derfor i kombination med en træningsbænk anvende dit power rack til mange forskellige øvelser.

Du anvender et power rack således, at du først indstiller dit power rack efter din vægtstang og den øvelse, du vil foretage. Herefter placerer du din vægtstang i stativet. Så lægger du dig på din træningsbænk.

Du er nu klar til at tage fat i vægtstangen og kan begynde din træning, helt sikkert og så endda inden for dit eget hjems fire vægge.

Hvad kan jeg træne med en power rack?

Power racks er som nævnt beregnet til dig, der vil dyrke styrketræning med en lang vægtstang. Således er det oplagt at træne arme og bryst, når du bruger dit power rack.

Nogle power racks kommer derudover med en indbygget pull up bar, så du kan dyrke styrketræning med din egen kropsvægt såvel som vægttræning.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger power rack?

Når du vælger dig et power rack, er det naturligvis ikke ligegyldigt, hvilket du ender med. Det er blandt andet vigtigt, at du finder en model, der passer til de øvelser, du vil lave. Ønsker du at træne med tunge vægte, skal du derudover også sikre dig, at dit power rack kan klare belastningen. Ydermere skal du se på, om det pågældende power rack kan indstilles til at passe til bredden af de vægte, du anvender.

Sidst men ikke mindst skal du huske at beskytte dit gulv mod ridser og mærker fra dit power rack. Som regel har de nemlig gummifødder, der ganske vist beskytter dit gulv, men som kan smitte af. Køb derfor gerne en gulvmåtte, du kan have liggende under dit power rack.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *