Pulsbælte

Med et pulsbælte opnår du bedre føling med din træning og resultaterne af den. Pulsbæltets målinger af din hjerterytme sikrer dig nemlig konstant viden om din krops tilstand under træningen. På den måde kan du følge med i dine resultater og sikre dig, at du presser dig selv optimalt.

For rigtig mange motionister er et pulsbælte et helt uundværligt redskab under træningen. Et pulsbælte giver dig et godt indtryk af, hvor hårdt du presser din krop. Du kan derfor bruge et pulsbælte til at sikre, at din træning er tilpas hård. Samtidig kan du omvendt også sørge for, at de roligere træningspas ikke bliver for hårde.

Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Garmin Pulsbælte HRM-Run
849 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Garmin Pulsbælte HRM-Tri og HRM-Swim
1489 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Diving 2000
Garmin pulsbælte
899 kr.
Til Shop
1

Et pulsbælte er et bælte, du spænder rundt om din brystkasse. Her sidder det så og måler din puls, så du kan følge med i din krops tilstand under træning. På denne måde kan du presse dig selv til at få større udbytte af træningen og samtidig kan du følge med i dine fremskridt.

2

Hvordan skal jeg træne med et pulsbælte?

Når du anvender et pulsbælte, er det som oftest for at holde øje med, hvilken puls du når op på. Dette er for de fleste mest relevant i forbindelse med konditionstræning.

Pulsbælter egner sig derfor godt til træningstyper såsom løb, cykling og lignende. Du bestemmer selvfølgelig helt selv, hvornår du anvender dit pulsbælte, men udbyttet er altid størst ved konditions- eller cardiotræning.

3

Hvordan fungerer et pulsbælte?

Et pulsbælte spændes som nævnt rundt om din brystkasse. På selve bæltet sidder der så en pulsmåler. Denne pulsmåler består som regel af to felter, der registrerer signalerne fra dit hjerte.

Disse signaler bruger bæltet til at måle din puls. Målingerne som dit pulsbælte foretager, sendes herefter til det apparat, du har koblet dit pulsbælte op på.

4

Hvordan kan jeg følge med i mine træningsresultater med et pulsbælte?

Et pulsbælte kobles som oftest op til en app på din smartphone. Denne app tillader dig som udgangspunkt at se din puls og din forbrænding. Dette foregår som regel via tilkobling med Bluetooth eller ANT+.

Afhængig af modellen kan et pulsbælte dog også give dig megen anden information. Hvis du ikke har en smartphone, skal det dog ikke forhindre dig i at bruge et pulsbælte. Visse typer af pulsbælter kan nemlig også tilkobles et medfølgende ur eller din cykelcomputer, hvis du ejer sådan en. Således behøver du ikke nødvendigvis at have gang i din telefon, hver gang du skal træne.

5

Hvad skal jeg være opmærksom på med et pulsbælte?

Du skal altid sikre dig, at dit pulsbælte sidder stramt nok, når du træner. Ellers kan det ikke registrere signalerne fra dit hjerte og således ikke måle din puls. Se eventuelt den medfølgende manual for korrekt placering.

Derudover kan det hjælpe på målingen, hvis du inden træningen fugter de to målefelter på bæltet. Så fungerer de nemlig bedre og måler mere præcist fra starten.

Det er som regel nok, hvis du blot fugter en fingerspids og gnider de to felter let. Derudover er der ikke meget andet, du skal være opmærksom på, når du bruger et pulsbælte. Så køb dig et pulsbælte allerede i dag og nyd godt af de mange fordele, det giver dig i din træning.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]

Kommentarer:

Kenneth: Hej kan en pulsbælte rem vende forkert eller er det lige meget bare det sætter stramt til