Sandsæk

Effektiv boksetræning starter med det rette udstyr. Det er derfor langt fra ligegyldigt, hvilken sandsæk du vælger til din boksetræning. Sandsække kan nemlig se ud på mange forskellige måder. Både længe og vægt varierer naturligvis, men også hvordan du monterer din sandsæk kan være forskelligt fra model til model.

Boksetræning er en yderst populær form for motion. Er du også bidt af boksning og ønsker at kunne træne hjemmefra, er en sandsæk ideel for dig. Sandsækken kræver ikke meget plads og er heller ikke svær at montere. Til gengæld er den et træningsredskab, der giver resultater og sved på panden!

Sandsæk

Rigtig meget af din boksetræning foregår på en sandsæk - det er et fremragende redskab til at træne udholdenhed samt slagstyrke og -teknik.

1

Hvad er en sandsæk?

En sandsæk er et motionsredskab, der anvendes til boksetræning. Sandsække monteres typisk fra loftet, men enkelte modeller kan i stedet kræve montering på væg.

I så fald skal du sandsynligvis ud og investere i et stativ til at montere på din væg. Men uanset hvordan din sandsæk monteres, er den et enormt effektivt træningsredskab, der giver dig effektiv boksetræning inden for dit eget hjems fire vægge.

2

Hvordan bruger jeg en sandsæk?

En sandsæk er et velkendt redskab for mange, der boksetræner. Sandsækken er nemlig et af de mest populære træningsredskaber inden for boksningens verden. Dette skyldes ikke mindst, at sandsækken er forholdsvis nem at finde ud af at træne med.

Der er ikke så meget pjat med den. Når først den er monteret, kan du derfor med ro i sindet slå løs på din sandsæk og træne dine bokseevner.

3

Hvad træner jeg med en sandsæk?

En sandsæk bruges til boksetræning derhjemme. Derfor kan du i princippet træne en kombination af styrke og kondition, når du bruger din sandsæk. Vælger du en sandsæk i den lettere ende af skalaen, egner den sig bedst til konditionstræning.

Her kan du fokusere på at træne reflekser og hurtighed samt præcisionen af dine slag. Vælger du derimod en lidt tungere sandsæk, vil du kunne udføre mere styrkepræget træning.

4

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på, når jeg vælger sandsæk?

Når du vælger dig en sandsæk, skal du være særligt opmærksom på vægten. Dette er faktisk så vigtigt, at det har fået sit helt eget punkt her i gennemgangen.

Udover vægten af din sandsæk skal du dog også have in mente, hvor meget plads du har til den. Desuden skal du være helt sikker på, at du ikke vælger en sandsæk, der er for tung i forhold til, hvad dit loft - eller din væg - kan bære.

5

Hvor tung skal min sandsæk være?

I jagten på sandsæk er vægten ikke uvæsentlig. Som nævnt ovenfor sætter den blandt meget andet også rammerne for dit træningsfokus. Når du vælger sandsæk, er det derfor godt at have denne vigtige huskeregel i baghovedet.

En sandsæk bør som udgangspunkt veje omkring halvdelen af din kropsvægt. Derudover kan du regulere vægten af din sandsæk efter dit konditions- og ambitionsniveau. Jo tungere sæk, jo mere belastning oplever du.

På mange af de lidt dyrere sandsække er det muligt at justere vægten ved at hælde ekstra sand i eller omvendt tage lidt sand ud. Dette giver dig mulighed for at tilpasse sandsækken bedre til dig eller for at variere din træning.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]