Spinningsko (Guide)

Når du først har købt dig et par gode spinningsko, vil du garanteret spørge dig selv, hvorfor du ikke gjorde det noget før. Spinningsko optimerer nemlig din træning og øger samtidig din komfort, når du giver den gas på motionscyklen.

Uanset om du træner i fitnesscenter eller derhjemme, er det en god idé at købe dine egne spinningsko. På den måde er du nemlig sikker på, at de passer dine fødder og desuden slipper du for at skulle dele dem med andre.

Liste over spinningsko fra danske forhandlere 

Hvad er spinningsko?

Spinningsko er sko, der er særligt designet til at blive brugt af dig, der dyrker spinning. Spinningsko kan således bruges på motions- og træningscykler. Det særlige ved spinningsko er, at de har et system, der lader dig ”klikke” dem fast på pedalerne af en motionscykel. På denne måde sidder du godt fast, mens du træner og kan fokusere fuldt ud på din træning.

Hvordan kan jeg træne med spinningsko?

Der er naturligvis et helt klart formål med spinningsko, nemlig at de skal bruges til spinning. Du kan derfor bruge spinningsko, når du træner på en motions- eller træningscykel.

Det er en meget effektiv form for konditionstræning, hvor du kommer i bedre form og samtidig forbrænder en masse kalorier. Derudover er dine benmuskler naturligvis særligt i fokus, når du spinner.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger spinningsko?

I jagten på det par spinningsko, der passer dig bedst, skal du være enormt opmærksom på pasformen. Som regel kan du justere pasformen af skoene, så de er perfekte til dine fødders form.

Dog er det som regel sådan, at spinningsko skal være 1-2 numre større end dine normale sko. Dette skyldes ganske enkelt det faktum, at dine fødder udvider sig under træningen.

Derfor er det enormt vigtigt, at du ikke får fundet dig et par spinningsko, der er for små – særligt i bredden. Vælg desuden et par spinningsko med god ventilation.

Hvordan skal mine spinningsko sidde på mine fødder?

Du skal vælge et par spinningsko, der ikke strammer. De må faktisk hellere sidde lidt for løst end lidt for stramt. Den ekstra plads skal nemlig nok blive udfyldt, når dine fødder udvides under træningen.

Denne udvidelse sker på grund af den ekstra varme, du producerer, når du træner, og som pumper rundt i dit system. Derudover skal dine spinningsko også kunne justeres, så du er sikker på, at de sidder helt til. Spinningsko med en dårlig pasform vil nemlig hurtigt ødelægge din glæde ved træningen.

Hvorfor skal jeg bruge spinningsko?

Der er to gode grund til, at du bør bruge spinningsko. For det første har spinningsko den klare fordel, at du kan ”klikke” dem fast på pedalerne. Dette sikrer dig en bedre kraftoverførsel og en fuldstændig skridsikker træning.

Derudover skal du bruge spinningsko, fordi normale træningssko simpelthen ikke kan holde til at blive brugt, når du spinner. Det skyldes særligt, at du kommer til at svede en hel del under spinning. Derfor er spinningsko designet til at kunne klare at blive gennemblødt gang på gang på denne måde.

Rate this post

Del artiklen: