Tandbeskytter – Vær opmærksom på disse 5 ting

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


En tandbeskytter bør være fast inventar i din mund, hvis du er enten amatør- eller professionel bokser. Der er dog en del ting, du skal være opmærksom på, når du vælger din tandbeskytter. Læs mere om det klogeste valg her.

Når de store boksekampe kører over skærmen er det ikke unormalt at se slag, hvor blod og tandbeskytter flyver ud af munden. Det er i og for sig heldigt, for uden tandbeskyttere havde det været tænder, der fløj. Tandbeskyttere er uhyre vigtige som bokseudstyr, men det gælder om at vælge det helt rigtige par.

Hvorfor tandbeskytter?

Tandbeskyttere er ikke længere blot et valgfrit stykke udstyr, hvis du er professionel- eller amatørbokser. Det er nu lovpligtigt til alle boksekampe at bære tandbeskyttelse.

En tandbeskytter sørger kort fortalt for, at du ikke slår tænderne ud i næste boksekamp. Ligeledes beskytter den dine døde eller udsatte tænder for mere smerte.

Hvilken type tandbeskytter skal jeg vælge?

Når du kigger på tandbeskyttere er der et hav af forskellige muligheder, og det hele kan være temmelig forvirrende. Der er generelt 5 områder, som du bør tage stilling til:

  • Beskyttelsesform
  • Kvalitet
  • Komfort
  • Vejrtrækningsslot eller ej
  • Personlig støbning

Hvis du overvejer disse 5 ting inden du går ud og finder dig et sæt tandbeskyttere, kan valget ikke gå helt galt.

Hvad har beskyttelsesform at skulle have sagt?

Der findes to forskellige beskyttelsesformer: enkelt- og dobbeltbeskyttelse.

Enkeltbeskyttelse betyder, at tandbeskytteren kun sidder i overmunden og beskytter. Dette beskytter dine øverste tænder og ligeledes tænderne mod at støde sammen, men ikke de nederste tænder.

Dobbeltbeskyttelse er når der både sidder en tandbeskytter i over- og undermunden. Dette beskytter mod slag til kæben. Dette sikrer dine tænder bedre, men det kan være besværligt at trække vejret med dem i.

Hvorfor er kvalitet og komfort vigtigt?

Når du skal vælge tandbeskytter er kvalitet vigtigt – det er trods alt dine tænder, der er på spil. Ud over at høj kvalitet ofte betyder højere sikkerhed, hænger det ofte også sammen med komfort.

De fleste der har haft tandbeskyttere i ved, at det ikke er en dans på roser. Det kan være frygteligt ubehageligt – særligt hvis beskytteren er af lav kvalitet.

Så hvis du har planer om at bruge din tandbeskyttere i længere tid ad gangen kan det anbefales at gå efter komfort.

Hvad er et vejrtrækningsslot?

For at gøre det mere behageligt at bruge tandbeskyttere, vælger de fleste et par med vejrtrækningsslot.
Vejrtrækningsslot betyder at du kan trække vejret uden at åbne munden unødigt meget. Dette gør sig særligt behændigt for boksere, da en åben mund gør tænderne sårbare.

Hvis du gerne vil have optimal beskyttelse og komfort anbefales det altså, at du finder et sæt tandbeskyttere med vejrtrækningsslot.

Hvorfor skal tandbeskytteren støbes til mig?

Når en tandbeskytter støbes efter dit tandsæt giver det den mest optimale beskyttelse og komfort. Det lyder måske dyrt med en personlig støbning, men det koster faktisk ikke mere end en grydefuld vand.

Størstedelen af tandbeskyttere er nemlig udviklet i et materiale som gør, at du kan lægge det i kogende vand i kort tid og herefter tage i munden og bide sammen om – helt uden at brænde dig. Dette vil gøre, at tandbeskytteren former sig efter dit tandsæt. Når den er kold har du så en perfekt støbning af dit tandsæt.

 

Tandbeskyttelse handler om din sikkerhed, og du bør derfor aldrig gå på kompromis med det næstbedste. Brug tid på at vælge en tandbeskytter der er perfekt til dig og dine behov, og du vil ikke fortryde det.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Del artiklen: