Træningshandsker – Undgå vabler og hård hud, når du træner

Mange motionister, der dyrker vægttræning betaler for deres muskler med beskadigede, grimme hænder. Når du bruger træningshandsker til din vægttræning, undgår du både vabler og hård hud. Dette er dog ikke den eneste fordel, du kan hente ved at bruge træningshandsker. Læs blot med her.

Et par gode træningshandsker rummer mange fordele. Ikke blot skåner de dine hænder mod slid, de giver dig også et bedre greb og beskytter dig mod kulden, når du er udendørs. Der findes mange forskellige modeller og udvalget kan virke uoverskueligt ved første øjekast. Denne guide hjælper dig på vejen mod det rigtige valg.

 • Adidas Gloves Weight Lift Striped
  Adidas Gloves Weight Lift Striped
  At anvende træningshandsker, når du løfter tunge vægte i længere tid, er altid en rigtig god ide. På den måde kan du undgå vabler og eventuelle skader. Med disse træningshandsker fra tyske Adidas, er du netop sikrer et produkt, der forhindrer vabler og eventuelle skader. Adidas træningshandsker har et dobbelt lag af skumpolstring i håndfladen, hvilket sikrer maksimalt komfort, og som samtidig giver et rigtig godt greb. Derudover er der en sikker rem omkring håndledet, der giver ekstra støtte. Træningshandskerne er fingerløse,  hvilket sikrer den bedste fornemmelse af vægtstangen. Du spænder nemt træningshandserne med velcro løsning.
   Forhandler Pris Totalpris Læs mere
   309,00 309,00 Læs mere
   349,00 349,00 Læs mere
  • Casall Exercise Support Træningshandske
   Casall Exercise Support Træningshandske
   Svenske Casall er et af de mærker, man ikke kan komme udenom, når man snakker om moderigtigt yoga- og træningstøj til kvinder. Brandet har siden 1984 bevist, at træning og mode ikke udelukker hinanden, og derfor går Casall heller ikke på kompromis, når det kommer til kvalitet og design. Det brede udvalg til fitness, yoga og træning gør Casall til noget helt særligt.
    Forhandler Pris Totalpris Læs mere
    250,00 279,00 Læs mere
   • Harbinger Mens Pro - Sort
    Harbinger Mens Pro - Sort
    Et par vellavede hansker i læder og stof fra Harbinger. Håndfladen er skumpolsteret, der stadigt tillader at du kan bevare føling med vægtstangen. Fås i to forskellige farver - sort og grøn Detaljer • Dobbelt lædersyet håndflade beskytter hånd og vedligeholder føling med vægtstang • Åbne celle skumpuder på håndflade og fingre • Halv fingerlængde øger kontakten med gribeflade • Wrap-around tommelfinger beskyttelse • Dobbelt syet for at give øget holdbarhed • Fuldt justerbar lukning ved håndleddet
     Forhandler Pris Totalpris Læs mere
     75,00 75,00 Læs mere

    Hvad er træningshandsker?

    Træningshandsker er handsker specielt udviklet til dig, der er fysisk aktiv. Der findes flere forskellige typer træningshandsker, udviklet til forskellige former for motion. Hvad end du dyrker vægtløftning eller løber, er der derfor et par træningshandsker, der passer til dig.

    Hvilke slags træningshandsker findes der?

    Der findes faktisk mange forskellige slags træningshandsker, selvom du måske tænker, at det vel kan komme ud på et. Handskerne er nemlig oftest tilpassede til en bestemt form for motion, så de passer så godt som muligt til dine behov. Der findes eksempelvis både træningshandsker til vægtløftning såvel som til løb.

    Når du vælger træningshandsker til vægtløftning, skal du finde nogle, som giver god støtte, særligt til dine håndled. Denne type træningshandsker findes med eller uden fingre, så du selv kan vælge, hvor meget de skal dække. Træningshandsker til løb er som regel lavet af let materiale og beskytter dine fingre mod kulden.

    Hvad er fordelene ved at bruge træningshandsker?

    Det er som sagt en kæmpe fordel med træningshandsker, når du dyrker vægtløftning og andre motionsformer, hvor dine hænder arbejder – navnlig med tunge redskaber. Du undgår slid på din hud og dermed bliver vabler og hård hud ikke et problem.

    Derudover er der dog også den store fordel ved træningshandsker, at de giver dig et bedre greb. Og jo bedre greb du har, jo flere kilo kan du løfte. Intet forstyrrer nemlig et løft mere end følelsen af, at vægten smutter i dine hænder.

    Træningshandsker til løb har derimod den fordel, at de holder dine hænder varme, mens du er aktiv i kulden. Forfrosne fingre sætter nemlig hurtigt en dæmper på løbeglæden for selv de største entusiaster. Det lette materiale er desuden som oftest svedtransporterende.

    Hvornår skal jeg bruge træningshandsker?

    Det er helt op til dig selv, hvornår du bruger træningshandsker. Når det gælder vægtløftning, lyder et godt råd dog: Brug dem, når det er nødvendigt. Der er ingen grund til at anvende træningshandsker konstant, medmindre du føler behov for det.

    Således er de ikke nødvendige under din opvarmning. Til gengæld er de mere end blot en god idé, når du når til de tungere løft på skalaen. Her har dine håndled og hænder rigeligt brug for den støtte, de kan finde i et par træningshandsker.

    Angående træningshandsker til løb bør du begynde at bruge dem, lige så snart du mærker kulden prikke i fingrene på dine løbeture. I bund og grund er der altid tale om en individuel vurdering af, hvornår du skal bruge dem. Hav derfor altid dine træningshandsker i nærheden, når du træner, så du hurtigt kan finde dem frem.

    Casper Christiansen

    Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]