Yogamåtte (Guide) – Køb den rigtige første gang

At købe den rette yoga-måtte er ikke ligefrem raketvidenskab. Dog kræver det, at du holder dig visse ting for øje, så du får valgt den måtte, der passer præcist til dine behov. Eksempelvis skal du vælge den rette længde og bredde. Også tykkelse og tekstur kan variere og endelig har vi designet. Læs denne lille guide og få et hurtigt overblik, inden du køber din yoga-måtte.

Yoga stammer oprindeligt fra Indien, men er gennem de sidste mange år blevet mere og mere populært i den vestlige verden. Også i Danmark er der efterhånden mange yoga-dyrkere. Hvis du er en af dem eller blot nysgerrig på at blive det, har du brug for en yoga-måtte.

Gode yogamåtter fra danske forhandlere​

Fri fragt over 499 kr.
Forhandler:Med24
Træningsmåtte/Yogamåtte - Antrazit Grå - 180x60x0,5cm
159 kr.
Til Shop

Ofte stillede spørgsmål om yogamåtter​

1

Hvad er en yogamåtte?

Yogamåtter anvendes som underlag, når du dyrker yoga. Det er en særlig mindful form for træning, der giver både mental og fysisk velvære. Yoga-måtter fås i mange forskellige udformninger. Derfor er det vigtigt, at du husker at overveje, hvad du skal bruge den til, når du leder efter den rigtige.

En yogamåtte kan være fremstillet af vinyl, genanvendt gummi eller endda økologisk bomuld. Langt de fleste er dog fremstillet i PVC, hvilket giver den mest holdbare kvalitet.

2

Hvilke muskler og legemsdele kan jeg træne med en yogamåtte?

Der er i og for sig ikke nogen grænse for, hvad du kan og ikke kan træne med en yogamåtte. Yoga inkluderer nemlig et væld af forskellige flows og positurer og der kommer hele tiden nye til. Alle disse forskellige stillinger og rutiner træner forskellige dele af din krop.

Når vi taler yoga, er der dog som regel især fokus på smidighed. Derfor kan du med en yogamåtte komme hele kroppen rundt og få trænet smidighed såvel som udholdenhed.

3

Hvordan anvendes en yogamåtte?

En yoga-måtte fungerer som sagt som et behageligt underlag for dig, når du dyrker yoga. Mange af de positurer, du skal udføre i yoga, foregår nemlig på gulvet. For at skåne din krop og undgå skader er det derfor vigtigt, at du anvender en yogamåtte.

4

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på, når jeg vælger yogamåtte?

Når du vælger en yoga-måtte, skal du holde dig formålet for øje. Skal måtten ligge fast og give en solid base, når du udfører de forskellige yoga-øvelser, er det vigtigt, at du vælger en skridsikker måtte.

Ellers kan der nemt opstå skader eller du risikerer at falde, når du kommer ud i de mere ekstreme positurer. Desuden bevirker en skridsikker yoga-måtte, at du ikke skal anstrenge håndled og skuldre i stillinger som for eksempel ”hunden”.

5

Hvordan skal jeg behandle min yoga-måtte?

En yogamåtte er som regel ikke et krævende motionsredskab. Men nogle typer af yogamåtter behøver en form for pleje. Dette kan være en sporadisk aftørring med en klud vredet op i vand. Anvend dog ikke sæbe, når du aftørrer din yogamåtte. Dette kan nemlig gøre måtten glat.

Atter andre typer yogamåtter kan maskinvaskes. Det er derfor vigtigt, at du læser på produktet og finder ud af, hvad netop din yoga-måtte kræver af pleje.

6

Hvor lang skal min yoga-måtte være?

De fleste yogamåtter er 180 cm lange. Det er som regel nok til at sikre, at du ikke ryger ud over måtten, når du kaster dig ud i dine øvelser. Hvis du er meget høj, er det dog en fordel at vælge en lidt længere model.

Desuden kan langt de fleste mænd drage nytte af at vælge de bredere yogamåtter. Det er nemlig vigtigt, at du kan stå i en bredstående yoga-stilling, uden at dine fødder ender uden for måtten.

7

Hvor tyk skal min yogamåtte være?

Først og fremmest skal din yoga-måtte være behagelig at ligge på. En for tynd yogamåtte kan give ømme knæ og måske endda skader. Hvis din yoga-måtte er for tyk, kan det derimod betyde, at din balance under træningen forværres.

Typiske yogamåtter er 4-5 mm tykke. Det sikrer dig føling med gulvet og samtidig en lækker, blød måtte.

8

Hvorfor skal jeg købe en yogamåtte?

Hvis du går i fitnesscenter, har du sikkert mulighed for at låne en yoga-måtte. Det er dog langt mere hygiejnisk at have sin egen måtte med.

Når du køber din egen yogamåtte, kan du desuden selv vælge design, tykkelse og længde. Derudover har det også den klare fordel, at du kan træne derhjemme.

Heldigvis fylder en yogamåtte ikke alverden. Så når du har købt den, er den nem både at opbevare og have med dig, når du skal ud og træne.

5 (100%) 1 vote

Del artiklen: