En romaskine giver dig mulighed for at træne flere store muskelgrupper på samme tid, samtidig med at være mere skånsom for din led en eksempelvis et løbebånd.

Men hvor meget forbrænder man, når man træner på en romaskine og hvordan forbrænder man mest muligt. 

Tip: Hvis du overvejer at købe en Romaskine, så tjek lige vores store romaskine test.

Romaskine træning – Hvor meget forbrænder du?

 

Der er 3 ting som spiller ind når du skal vurdere hvor meget du forbrænder under din romaskine træning. 

 

  • Din vægt

Jo mere du vejer, jo mere forbrænder du også. Vejer du eksempelvis 90 kg. så vil du cirka forbrænde 340 kalorier på en halv times moderat romaskine træning. Hvis træner på præcis samme styrke, men vejer 55 kg. Vil du forbrænde 185 kalorier. 

 

  • 2. Hvor lang tid du træner

Det er jo klart, at jo længere tid du træner, jo mere forbrænder du. Det er dog vigtigt at forstå at det er bedre at dele dine træninger op i mindre træningspas op omkring en halv time pr romaskine træning. 

 

Grunden til dette er 2 grunde til

 

Den første grund er at du vil komme til at lave forkerte bevægelser, jo længere tid du træner. Jo længere tid du træner, desto mere træt bliver din krop, jo mere træt din krop er desto større chance er der får at dit fokus på teknik forsvinder. Når dit fokus på teknik forsvinder, er der langt større chance for at du får en skade. Som med alt andet træning, handler det ikke om at forbrænde så meget man kan på en uge. Men i stedet handler det om at være kontinuerlig i længere tid.

 

Den anden grund er at du vil ikke kunne holde samme intensitet på en træning på 2 timer, som du ville kunne på 4 træninger af en halv time. Du vil altså automatisk forbrænde mindre ved at køre et langt træningspas. 

 

  • Din intensitet

Jo hårdere du træner, jo mere vil du selvfølgelig også forbrænde. 

 

Her er en oversigt over hvor mange kalorier du forbrænder, ved en halv times moderat træning på romaskine.

 

Vægt 45 kg 56 kg 68 kg 76kg 85 kg 94 kg 103 kg
Kcl 159 199 239 279 318 358 398

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *