Motion-online.dk » Alle guides » Fitness » Fitnessmaskiner » Crosstrainer

Bedste Crosstrainer: Se top 10

(opdateret marts 2023)

Du er landet på Motion-online.dk, det helt rigtige sted at finde crosstrainere. Vi har udvalgt de 10 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 10 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på crosstrainere | ✅ Crosstrainer-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

På denne side

1: Sole E35 Crosstrainer

 • Dagens pris: 14900,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 23999,-, nu kun 14900,-.
  Du sparer 9099 kr. / 37 %
 • Fundet hos Abilica Online
 • Mærke: Sole

Vores første anbefaling er “Sole E35 Crosstrainer” fra mærket Sole.

Produktet er lige nu på tilbud hos Abilica Online hvor prisen er sat ned fra 23999,- til 14900,- – en besparelse på 9099 kr. / 37 %

Forhandlerens beskrivelse:
Sole E35 er fleksibel og meget brugervenlig.
Den er kåret som "Best Buy" af flere forbrugersider i USA. Testvinder Sole E35 er kåret som samlet "Bedst i test" i nordens største test af crosstrainere.
Se testen her Den nye 2020 model…

Se hos Abilica Online ❯❯

2: XTERRA Free Style 3.9e Crosstrainer

 • Dagens pris: 9900,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 14999,-, nu kun 9900,-.
  Du sparer 5099 kr. / 34 %
 • Fundet hos Abilica Online

Anden anbefaling har vi fundet hos Abilica Online, hvor du kan købe XTERRA Free Style 3.9e Crosstrainer til kun 9900,- kr.

 • Solid maskine på 70 kg
 • 46 cm skridtlængde for tilfredsstillende træning
 • Naturlig tråd for bedre træning
 • LED display med 15 indbyggede programmer
 • Mulighed for præcis pulsmåling.

Xterra Free style 3.9E er en af de lidt dyre crosstrainer modeller, der findes på markedet. Prisen hos de fleste forhandlere ligger lige knapt 6900 kr. Maskinen har vundet flere test, og dette gør den utroligt poplære i mellem folk der træner crossfit.

Xterra Free style 3.9E er en solid maskine på hele 70 kg og med hele 46 centimeter længde i skridtlængde, gør gøres denne til en maskine, som vil kunne tilfredsstille en hver. Maskinen er bygget så du opnår det mest naturlige tråd, hvilket giver en bedre træning.

Selve svinghjulet har en vægt på 8,6 kg, og som på mange andre crosstrainer er hjulet placeret forrest på denne model. Hvis du kender til crosstrainer modeller der ellers er på markedet, har andre der også har indbygget svinghjul forrest på maskinen, en mere naturlig løbebevægelse.

Det anbefaledes ikke at personvægten overstiges med mere end, 148 kg, hvilket os gør den brugbar for de fleste.

På selve displayet finder du hele 15 indbygget programmer, som kan give selv det mest rutinerede cross træner, sved på panden. Selve displayet er i LED, og har en meget nem brugeroverflade.

Din krop vil sagtens kunne mærke forskel i forhold til tidligere modeller, da denne model giver dig en mere effektiv træning, og er meget mere naturlig for din krop.

Udover selve LED displayet, er der indbygget pulsmåler i håndtagene, og der er mulighed for, at købe et pulsbælte og tilslutte det, hvis du ikke allerede har et, det ville give en mere præcis måling af din puls, og derved kan du opnå den bedste mulige træning.

Se hos Abilica Online ❯❯

3: Spirit CE800+ crosstrainer

 • Dagens pris: 22395,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 27990,-, nu kun 22395,-.
  Du sparer 5595 kr. / 19 %
 • Fundet hos Abilica Online

Næste anbefaling er “Spirit CE800+ crosstrainer”.

Dagens bedste tilbud på “Spirit CE800+ crosstrainer” har vi fundet hos Abilica Online hvor prisen lige nu er 22395,- kr.

 • 50 cm skridtlængde for løbende bevægelse
 • Indbygget generator kræver ingen strømkilde
 • Turbo Cooling Fan for ekstra intensitet
 • LED-skærm viser relevant træningsdata
 • Ni forskellige træningsprogrammer tilgængelige

Spirit CE800 crosstrainer er en frontdreven crosstrainer med en ellipseformet tråd og en skridtlængde på hele 50 cm. Denne skridtlængde sammen med det 14 kg tunge svinghjul giver en glidende bevægelse, der ligger meget tæt på løb. Dette gør træningen behagelig og får hurtigt pulsen op, samtidig med at der trænes musklerne i lår og baller.

En af de smarte funktioner ved denne crosstrainer er, at den ikke behøver at være koblet til en strømkilde, da den har en indbygget generator. Det er derfor brugeren, der producerer strømmen, hvilket kan give ekstra motivation til træningen, da maskinen stopper, hvis man holder pause.

Derudover er Spirit CE800 også udstyret med en “Turbo Cooling Fan”, som giver mulighed for at give den ekstra gas under træningen. Pedalerne har en to graders hældning indad, hvilket giver en mere komfortabel træning og mindre pres på knæ og ankler. Pedalerne er også polstrede, hvilket mindsker presset på fødderne.

Crosstraineren har en lyse LED-skærm, der viser alle relevante oplysninger under træningen, og giver en opsummering af træningen til sidst. Computeren viser tid, modstand, distance, kalorier, hastighed og puls, som bliver målt af følere, der er placeret i håndtagene.

Spirit CE800 har et stort udvalg af programmer, udover det manuelle program kan man vælge bakke, fedtforbrænding, cardio, styrke, interval, brugerdefineret, fit test og puls. Dette giver brugeren mulighed for alsidig træning og udfordring. Der er programmer, der vil opfylde alle behov, hvilket gør den ideel til brug i et virksomheds fitnessrum.

Crosstraineren vejer 114 kg og kan bære en maksimal personvægt på 200 kg. Den måler 198 x 60 x 170 cm (længde x bredde x højde), og har ni forskellige træningsprogrammer.

Se hos Abilica Online ❯❯

4: Bowflex Max Trainer M8i Crosstrainer

 • Dagens pris: 16875,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 20900,-, nu kun 16875,-.
  Du sparer 4025 kr. / 19 %
 • Fundet hos Abilica Online

Produkt nummer 4 på vores “crosstrainer-liste” er Bowflex Max Trainer M8i Crosstrainer som du lige nu kan købe for 16875,- hos Abilica Online

 • Effektiv helkropstræning på kun 14 minutter
 • Forbedret LCD/LED display og flere modstandsniveauer
 • Træner 80% mere overkropsmuskler end almindelige crosstrainere
 • Ideel til genoptræning eller mindre skader
 • Kompakt design og gratis app medlemsskab

Bowflex Max Trainer M8i er en innovativ crosstrainer, der giver dig en effektiv træning af hele kroppen på kun 14 minutter. Den nyeste model i serien har et forbedret LCD/LED display, nye håndtag og flere modstandsniveauer. Maskinen kan lære dine træningsmønstre og justeres til at presse dig mod dit maksimum. Du kan vælge mellem 6 træningsprogrammer og bruge Max Intelligence til at tilpasse dine træningsprogrammer perfekt til dit niveau, data og mål.

Bowflex Max Trainer M8i har et 14 minutters interval træningsprogram, som er specielt udviklet af Bowflex. Programmet sørger for at forbrænde en masse kalorier under træning og øge din efterforbrænding. På denne måde forbrænder du endda kalorier i døgnet efter træningen. Maskinen træner 80% mere overkropmuskler end en almindelig crosstrainer, hvilket giver dig en bedre full body workout.

Bowflex Max Trainer M8i er designet til at forbrænde så mange kalorier som muligt, mens den samtidig sørger for, at du næsten ingen belastning har på dine led. Dette gør den også ideel til genoptræning eller folk med mindre skader, da den lægger 200% mindre pres på led end ved løb i bare moderat tempo. Det unikke display viser dig hvor mange kalorier du forbrænder i minuttet, samtidig med at der bliver sat aktivitetsmål for dig under din træningssession.

Bowflex Max Trainer M8i er meget kompakt og kræver ikke meget plads. Den fylder en del mindre end de fleste løbebånd og crosstrainere, hvilket betyder, at der kan findes plads til den i stort set alle hjem. Maskinen har også en computer kontrolleret modstand, Bluetooth Smart, synkroniserer med den gratis Max Trainer app (Apple iOS og Android), håndpulsmåler, kombineret luft- og magnetmodstand, holder til tablet, transport hjul og baggrundsbelyst display.

Med Bowflex Max Trainer M8i får du også et års gratis medlemsskab til JRNY, som er Bowflex’ eget app univers fyldt med videoworkouts, både styrkeprogrammer og yoga med personlige trænere og med videoruter fra hele verden, så du kan træne dig igennem bjerge eller på landevejene i Frankrig. Det er også muligt at streame forskellige tjenester som Netflix mens du træner. Maskinen kræver en min. lofthøjde på 38 cm oveni din egen højde og kan bære en maks personvægt på 136 kg.

Se hos Abilica Online ❯❯

5: Bowflex Max Trainer M6i Crosstrainer

 • Dagens pris: 13995,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 16995,-, nu kun 13995,-.
  Du sparer 3000 kr. / 17 %
 • Fundet hos Abilica Online
 • Kombinerer crosstrainer og stepmaskine
 • Effektiv træning på kun 14 minutter
 • Kan forbinde sig til Bowflex JRNY™ app
 • Mere effektiv end almindelige træningsmaskiner
 • Ideel til hjemmetræning med minimal plads

Bowflex Max Trainer M6i crosstrainer er en innovativ træningsmaskine, der kombinerer fordelene fra en crosstrainer og en stepmaskine. Denne maskine er designet til at give en skånsom og effektiv træning, der er specialudviklet til kortvarig intensitetstræning. Ved at bruge Bowflex Max Trainer M6i crosstrainer kan du få en super effektiv træning af hele kroppen på kun 14 minutter!

Denne træningsmaskine har et fuldfarvet LCD/LED display, et robust håndtag og flere modstandsniveauer end den mindre Bowflex M3-model. Det mest unikke ved Bowflex Max Trainer M6i crosstrainer er, at den kan forbinde sig til den unikke Bowflex JRNY™ app, der følger med et års gratis medlemskab. Appen har mulighed for at lære dine træningsmønstre og derefter justere til at blive ved at kunne presse dig mod dit MAX! Appen er fyldt med videoworkouts, styrkeprogrammer, yoga med personlige trænere samt videoruter fra hele verden, så du kan træne dig igennem bjerge eller på landevejene i Frankrig. Det er også muligt at streame forskellige tjenester som Netflix mens du træner.

Bowflex Max Trainer M6i crosstrainer er meget kompakt og kræver ikke meget plads – kun et areal på 66 x 117 cm. Den er mindre end de sædvanlige crosstrainere og stepmaskiner, men giver dig maksimal effekt under træningen. På kun 30 minutter kan brugerne forbrænde op til 600 kalorier mere sammenlignet med andre træningsmaskiner.

M6i crosstraineren har 16 modstandsniveauer og fire programmer: Kalorieforbrænding, Fedtforbrænding, Trapper & Manuelt. Der er også mulighed for at registrere hele to brugerprofiler, så man hurtigere kan komme i gang med sin træning og gemte data.

Forskellen mellem Bowflex Max Trainer og en crosstrainer er, at du på Max Trainer træner 80% mere overkropmuskler end på en crosstrainer. På denne måde får du en meget bedre full body workout, hvor både ben, baller, core, skuldre og arme bliver trænet. Max Trainer er designet til, at du forbrænder så mange kalorier som muligt, mens den samtidig sørger for, at du næsten ingen belastning har på dine led. Dette gør den også ideel for folk med mindre skader eller til genoptræning, da den lægger 200% mindre pres på led, end ved løb i bare moderat tempo.

Det unikke display viser dig, hvor mange kalorier du forbrænder i minuttet, samtidig med at der bliver sat aktivitetsmål for dig under din træningssession. Dette er en rigtig god måde at øge motivationen for træningen og til at presse dig selv til det yderste. Det gør, at du virkelig kan se og mærke resultater. Du kan også synkronisere din træning til den gratis MAX TRAINER app, hvor du kan følge dine forbedringer og gøre brug af streaming af træningssessioner.

Bowflex Max Trainer M6i crosstrainer vejer 68 kg og kan bære en maksimal personvægt på 136 kg. Den måler 117 x 66 x 163 cm i længde, bredde og højde. Denne træningsmaskine er ideel til hjemmetræning, da den er kompakt og kræver minimal plads.

Se hos Abilica Online ❯❯

6: Abilica Premium FC BT Crosstrainer

 • Dagens pris: 11549,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 13900,-, nu kun 11549,-.
  Du sparer 2351 kr. / 16 %
 • Fundet hos Abilica Online
 • Mærke: Abilica
 • Stor og robust med 51cm skridtlængde
 • EMS og kraftig modstand for udfordrende træning
 • Justerbare skinner og pedaler i 5 niveauer
 • Bluetooth teknologi til brug af trænings-apps
 • Egnet til personer op til 200kg

Abilica Premium FC BT crosstrainer er en crosstrainer, der er specielt udviklet til mindre virksomheder og personer med høje krav til deres træning. Denne crosstrainer er stor og robust med elektromagnetisk modstand (EMS) og en skridtlængde på hele 51cm, hvilket gør den velegnet til selv den trænede bruger. Den ellipseformede tråd og kraftige modstand giver en udfordrende træning, der kan hjælpe dig med at nå dine træningsmål.

Abilica Premium FC BT er konstrueret med forstærket materiale, der kan tåle flere timers daglig brug. De justerbare skinner og pedalerne kan indstilles i fem forskellige niveauer, med gradvis øget modstand, så du kan ramme musklerne forskelligt og få mere ud af din træning. Med Bluetooth teknologi kan du bruge gratis apps som iConsole+ og Fit Hi Way, hvor du kan lave dine egne ruter i Google Maps og køre ruter, mens du ser billeder fra Google Streetview. Modstanden på crosstraineren vil ændre sig afhængigt af terrænet, du kører i, hvilket giver en mere varieret træning af forskellige muskelgrupper.

Abilica Premium FC BT crosstrainer er perfekt til kontinuerlig træning af forskellige muskelgrupper. Crosstraineren er også egnet til personer med en vægt på op til 200 kg og er udstyret med kraftige transporthjul i PVC, der gør det nemt at flytte den rundt. Det er dog vigtigt at huske at bruge en underlagsmåtte for at beskytte gulvet under crosstraineren.

Teknisk set vejer Abilica Premium FC BT crosstrainer 86 kg og har en længde på 177 cm, bredde på 65 cm og højde på 183 cm. Den har også 32 forskellige modstandsniveauer og 14 træningsprogrammer samt et vægt svinghjul på 9 kg. Det er vigtigt at bemærke, at Abilica Online ikke kan gøres ansvarlig for funktionaliteten af tredjeparts app’s eller programmer, og at brugeren selv er ansvarlig for kontakten til udbyderen af disse.

Se hos Abilica Online ❯❯

7: Abilica Journey BT Crosstrainer

 • Dagens pris: 8589,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 9695,-, nu kun 8589,-.
  Du sparer 1106 kr. / 11 %
 • Fundet hos Abilica Online
 • Mærke: Abilica
 • Elektronisk justerbar modstand med 32 niveauer
 • 12 træningsprogrammer til variation
 • Skridtlængde på 40 cm
 • Computer med Bluetooth og trådløs pulsmodtager
 • Maksimal brugervægt på 150 kg

Abilica Journey BT crosstrainer er en solid og pålidelig crosstrainer, der er ideel til hjemmetræning. Den elektronisk justerbare modstand giver dig mulighed for at vælge mellem 32 niveauer og tilpasse træningen til din individuelle fitnessniveau. Med 12 træningsprogrammer kan du variere din træning og udfordre dig selv på forskellige måder.

Crosstraineren har en skridtlængde på 40 cm, hvilket giver en god bevægelse og træningsudbytte for hele kroppen. Fodpladerne er kun 19cm over gulvet, hvilket gør den nem at bruge i hjem med lavt til loftet. Det 8 kg tunge svinghjul giver en stabil træning og en god modstand, når du ønsker at have en mere intens træning.

Du kan overvåge din puls under træningen på håndtagene eller ved hjælp af den trådløse pulsmodtager i computeren, hvor du også kan tilslutte et pulsbælte (tilkøb). Computeren er udstyret med Bluetooth, så du kan tilslutte din tablet eller smartphone og bruge den gratis applikation iConsole + Training. Her kan du styre modstandsniveauet, træningsprogrammerne og endda køre en tur i den “virkelige verden” med Google Street View. Det skal bemærkes, at appen kun fungerer med iOS 10.0 eller nyere eller Android 5.0 eller nyere.

Crosstraineren har en maksimal brugervægt på 150 kg og vejer 61 kg. Den har en længde på 145 cm, en bredde på 58 cm og en højde på 171 cm. For at beskytte dit gulv mod slid og skrammer, anbefales det at bruge en underlagsmåtte under crosstraineren.

Bemærk, at Abilica Online ikke kan holdes ansvarlig for funktionaliteten af tredjepartsapplikationer eller programmer, og det er brugerens eget ansvar at kontakte udbyderen af disse.

Se hos Abilica Online ❯❯

8: Spirit CE900 LED Crosstrainer

 • Professionel og robust crosstrainer
 • Smal skridtbredde og ergonomisk korrekt
 • Pulsmålere og pulsprogrammer
 • Tilpas træningen med 40 modstandsniveauer
 • Skridsikre fødder og unikt design

Spirit CE900 LED Crosstrainer er en professionel crosstrainer, der er designet til at give en effektiv og ergonomisk træning. Med en egenvægt på 180 kg og en maksimal brugervægt på 204 kg er den kraftig og robust nok til tungt kommercielt brug.

Crosstraineren har en smal skridtbredde på kun 53 cm og en skridtlængde på 53 cm, der giver en let og flydende træning. Skridthældningen på 2 grader sikrer en ergonomisk korrekt holdning og belastning af musklerne under træningen.

CE900 Crosstraineren er udstyret med håndpulsmålere og er kompatibel med pulsbælter, der bruger u-kodet frekvens. Pulsaflæsningen kan bruges til at tilpasse træningen til pulsen og til at benytte pulsprogrammer, der giver en dynamisk træning.

Computeren på Spirit CE900 LED Crosstraineren giver brugerne mulighed for at tilpasse træningen med op til 40 modstandsniveauer og 9 træningsprogrammer. Computeren har en stor LED-skærm med bagbelysning og er nem at navigere rundt i.

Crosstraineren har overdimensionerede fødder, der er belagt med skridsikker gummi, hvilket giver en god og sikker fornemmelse under træningen. Det unikke design giver et godt udtryk i centermiljøet, og Spirit’s 900-serie er det rigtige valg for det professionelle center, der ønsker det bedste til sine brugere.

Samlet set er Spirit CE900 LED Crosstrainer en af ​​de mest avancerede og holdbare crosstrainere på markedet og er ideel til professionelt brug i fitnesscentre og sportsklubber.

Se hos Abilica Online ❯❯

9: Kettler Optima 400 Crosstrainer

 • Dagens pris: 5999,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 10999,-, nu kun 5999,-.
  Du sparer 5000 kr. / 45 %
 • Fundet hos Fitnessshoppen.dk
 • Mærke: Kettler

Forhandlerens beskrivelse:
Optima 400 crosstrainer har et 14 kg svinghjul samt magnetisk bremsesystem med 15 niveauer og 250 Watt i max ydelse.
Den har en let og overskuelig compyter med 7 sprog og et display, der viser nuværende pulszone og ydelse i Watt.
Computeren har 10 Program…

Se hos Fitnessshoppen.dk ❯❯

10: Kettler Optima 200 Crosstrainer

 • Dagens pris: 5499,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 8999,-, nu kun 5499,-.
  Du sparer 3500 kr. / 38 %
 • Fundet hos Fitnessshoppen.dk
 • Mærke: Kettler

Sidste produkt på vores liste er Kettler Optima 200 Crosstrainer som vi har fundet til 5499,- hos Fitnessshoppen.dk.

Forhandlerens beskrivelse:
Crosstraineren har 15 modstandsniveauer at vælge imellem så du kan tilpasse din træning til præcist dine behov.
Desuden viser den smarte computer dig data såsom: Hastighed, kalorier, puls, omdrejningstal, afstand, træningstid.
Takket være Bluetooth tilkob…

Se hos Fitnessshoppen.dk ❯❯

58 yderligere crosstrainere

De 10 produkter ovenfor var vores udvalgte bud på den bedste crosstrainer i 2023 – men var det rigtige produkt for dig ikke blandt de crosstrainere vi havde udvalgt kan du også kigge blandt disse 58 crosstrainere:

Crosstrainere fra udvalgte mærker

På vores liste her har vi samlet de 10 bedste crosstrainere på tværs af alle mærker og brands. Men vi har også lavet lister for hvert brands, så for mere detaljeret information kan du klikke dig ind på disse lister og finde den helt rigtige crosstrainer til dine behov:

Købsguide til crosstrainere

Crosstraineren er efterhånden gået hen og blevet en af de mest populære maskiner i fitnessverden – og med god grund. Med en crosstrainer kan du nemlig få pulsen op og vægten ned. Det populære træningsredskab er derudover ikke bare effektivt og udbredt, det er også dejligt nemt at bruge.

Hvad skal du kigge efter, når du skal købe en crosstrainer? Få svaret i denne video.

Crosstraineren giver dig mulighed for enormt effektiv konditionstræning og kalorieforbrænding. Træning på crosstrainer er desuden optimalt for dig, der har skader, du skal tage hensyn til.

De stød, som opstår i dine led ved løb, er nemlig ikke til stede her, idet dine fødder hele tiden er i kontakt med pedalerne. Crosstraineren er med andre ord det perfekte træningsredskab for alle, der vil have pulsen og forbrændingen op.

Hvad er en crosstrainer?

En crosstrainer er på det nærmeste en blanding mellem et løbebånd, en kondicykel og en stepmaskine. På en crosstrainer har du både underkrop og overkrop i fuld gang. Du bruger en crosstrainer på den måde, at du placerer dine fødder på de to pedaler, der er beregnet hertil. Herefter indstiller du crosstraineren på den belastning, du ønsker. Til sidst tager du fat i håndtagene med hænderne og begynder så at bevæge dig.

Start i det små, når du første gang træner på crosstrainer. Herefter er det bare at tage fat i håndtagene og løbe derudad.

Hvad gør en crosstrainer?

En crosstrainer aktiverer som nævnt både din underkrop, når du kører benene frem og tilbage og din overkrop, når du holder fast i håndtagene. På denne måde er en crosstrainer det perfekte redskab til træning af hele din krop.

Typisk har crosstrainere bevægelige arme samt et fast greb i midten af maskinen. Du kan derfor veksle mellem at have dine arme med eller fokusere på træning af dine ben alene.

Hvad træner jeg med en crosstrainer?

Crosstraineren styrker dine ben og arme samt dine mave- og rygmuskler. Derudover træner du med en crosstrainer i høj grad din kondition. Det skyldes, at du aktiverer mange af kroppens muskelgrupper og træner således, at du får pulsen op. Herved bliver du udfordret på din fysiske kunnen og din respiration. Du træner derfor din kondition og kommer i bedre form.

Hvilke muskelgrupper trænes med en crosstrainer?

Når du bruger en crosstrainer, er der kun meget få muskler, der ikke aktiveres. Faktisk er mange af din krops store muskelgrupper i spil, hvilket vil sige, at hele din krop motioneres.

Naturligvis er der særligt fokus på arme og ben, når du træner med en crosstrainer. Derudover aktiveres også både dine mave- og rygmuskler.

Hvor effektiv er en crosstrainer?

Crosstrainere er særdeles effektive træningsredskaber. At træne på en crosstrainer er mindst lige så effektiv træning som løb, fordi du på en crosstrainer også får aktiveret dine arme. Desuden slipper du for de stød, din krop oplever, når du løber.

Crosstrainere er netop blevet populære på grund af deres store effektivitet. Derudover tilbyder crosstrainere mange muligheder for at variere din træning, så du kontinuerligt kan presse dig selv og nå nye mål.

Hvad er mest effektivt? – En crosstrainer eller en romaskine?

Såvel romaskiner som crosstrainere er effektive, når det gælder konditionstræning. Begge lader dig desuden træne såvel arm- som benmuskler og begge har særlige fordele.

Dog vurderes crosstraineren til at være den mest effektive af de to, når det gælder forbrænding. Du forbrænder simpelthen flere kalorier på en crosstrainer end på en romaskine, fordi du står op.

Til gengæld vinder romaskinen, når vi snakker styrketræning. Så er det navnlig det sidste, du går efter, er en romaskine det oplagte valg. Men er det din krops generelle sundhed, du ønsker at træne, skal du vælge crosstraineren i stedet.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger crosstrainer?

Når du er på udkig efter en crosstrainer, er der særligt 4 ting, du skal være opmærksom på:

 1. Hvilken type crosstrainer du ønsker.
 2. Skridtlængden på crosstraineren.
 3. Vægt og stabilitet.
 4. Håndstilling.

Hvilken slags crosstrainer skal jeg vælge?

Der findes overordnet set to forskellige typer crosstrainere. Der er de frontdrevne og de bagdrevne crosstrainere.

De bagdrevne crosstrainere kører på et hjul og bevægelsen i dem går derfor en smule op og ned. De frontdrevne kører til sammenligning i en mere lineær, naturlig bevægelse, der minder om almindeligt løb eller gang.

Det er en rigtig god idé at prøve begge typer crosstrainere, inden du køber en. Det er nemlig forskelligt fra person til person, hvilken type man bedst kan lide at træne på.

Hvilken skridtlængde skal min crosstrainer have?

I jagten på en crosstrainer kan du faktisk aldrig få en for stor skridtlængde. Uanset hvor høj eller lav du er, er det derfor altid værd at gå efter mottoet: ”Så langt ud som muligt”, når du vælger crosstrainer.

Når du går eller løber til dagligt, kommer du nemlig hurtigt op på en skridtlængde på 50 – 80 cm. Med en crosstrainer med stor skridtlængde får du derfor flere muligheder og kan træne flere muskelgrupper.

Vægt og stabilitet

Vægt og stabilitet er særdeles vigtige faktorer, der hænger sammen med, hvilken størrelse crosstrainer du vælger. Vægten og stabiliteten har betydning for, om din crosstrainer står godt fast og ikke bevæger sig, når du bruger den.

Når du træner på en crosstrainer, står du nemlig på den med din fulde vægt og trækker i håndtagene. Det belaster naturligvis din crosstrainer – og det skal den kunne holde til – og den må ikke flytte sig af dine bevægelser eller true med at vælte! Sætter du din belastning højt, er det derfor ekstra vigtigt, at din crosstrainer er stabil og ikke er til at rokke under brug.

Håndstilling

Håndtagene på crosstrainere kan variere fra model til model. Der er således nogle modeller, hvis håndtag har en buet ”øreform”. Dette giver dig mulighed for at trække godt igennem, når du træner. Desuden giver det dig mulighed for at vende dine hænder, da denne type håndtag giver dig flere forskellige grebsmuligheder.

Det kan være interessant for dig, der har specifikke ønsker eller behov vedrørende din træning. Som udgangspunkt er det dog tilstrækkeligt for de fleste med de klassiske håndtag.

Hvordan gør jeg min træning på crosstrainer hårdere?

På nogle modeller af crosstrainere er der en såkaldt hejse. Dette er en lille kleinmotor, der giver dig mulighed for at udføre bakketræning. Dette træner specifikt baller, læg og lår. På den måde kan du blive ved med at udfordre dig selv, selv når du for længst har vænnet dig til at bruge crosstrainere.

Derudover har de fleste crosstrainere en lille computer med træningsprogrammer, som du kan følge. Derved kan du presse dig selv hårdere, så du kan opnå bedre og bedre resultater. Ydermere har enkelt modeller mulighed for at blive tilkoblet en tablet, så du via en app kan køre nogle ruter, du selv laver eller følge nogle fastlagte træningsprogrammer.

Andre artikler som omhandler Crosstrainer

Crosstrainer program 10 uger – Savner du inspiration til din crosstrainer træning? Vi hjælper dig med at få motivationen tilbage med vores interval crosstrainer program.

Crosstrainer træning – Hvad vil det sige at træne optimalt på en crosstrainer og det er virkelig så vigtigt? Få svaret i denne artikel.

Crosstrainer muskler – Hvilke bruger du når du træner?

Crosstrainer tilbud – Aktuelle tilbud på gode crosstrainer.

Crosstrainer kalorier – Hvor mange kalorier forbrænder du på din crosstrainer træning?

Brugt crosstrainer – Guide til dig der ønsker at spare penge på en brugt crosstrainer.

Vægttab på Crosstrainer – Er en crosstrainer en god træningsmaskine hvis man gerne vil tabe sig? Ja, det er en super løsning. Her i denne artikel vil vi forklare dig hvorfor en crosstrainer er rigtig god, til dig der ønsker et vægttab.

Crosstrainer og fedtforbrænding – Crosstraineren er en af de absolutte bedste træningsmaskiner, da du har en høj forbrænding samtidig med at du kan holde til at være på den længere end de fleste andre træningsmaskiner.

Crosstrainer vs. løb – I denne artikel kigger vi på hvilken af disse træningsformer der er bedst.

Billig crosstrainer – hvad skal du være obs på

Som med de fleste andre ting, så får du også med crosstraineren hvad du betaler for. Men der findes et par modeller, hvor du faktisk får en virkelig lækker crosstrainer til en billig penge. Vi vil i denne artikel have fokus på de billige crosstrainere som rent faktisk er pengene værd og måske lidt til.

Når du kigger efter en billig crosstrainer så skal du være opmærksom på disse 2 ting.

 1. Vægt og stabilitet
 2. Skridtlængde
 3. Svinghjul

Vægt og stabilitet er utrolig vigtige for glæden du får ved at træne på din crosstrainer. Det kan nemlig hurtigt blive en rigtig øv oplevelse, hvis du står og gynger usikkert mens du træner. Derfor er det vigtigt at du vælger en crosstrainer med en vægt på minimum 40 kg. Vægten på en crosstrainer afhænger også af hvad du selv vejer, det vil sige jo tungere du, jo tungere skal din crosstrainer også være for at kunne modstå din bevægelse og forblive stabil.

Når man vælger en crosstrainer kan man aldrig få for stor skridtlængde, selv ikke hvis du ikke er særlig høj. Når man eksempelvis går eller løber kan ens skridtlængde komme på mellem 50-80 cm. Derfor er det vigtigt at du også ved crosstraineren har en så stor skridtlængde så muligt det giver dig flest muligheder i forhold til din træning.

Svinghjul hænger lidt sammen med vægten af selve din crosstrainer. Her fungere det på præcis sammen måde, jo tungere et svinghjul er, jo mere naturligt og lækkert føles det at træde rundt.

Brugt crosstrainer – kan det betale sig?

Når du køber en brugt crosstrainer er der flere ting du skal være opmærksom på, for ikke at komme til at købe katten i sækken. Vi har derfor lavet en liste til dig som ønsker at spare lidt penge på at købe en brugt crosstrainer, med de vigtigste ting du skal tjekke inden du køber.

Den første ting du skal holde øje med er hvem sælger er, dette er især hvis du køber af en privatperson.

Køber du af privat person så stil disse spørgsmål

Hvor gammel er modellen?

Sælger kan sagtens selv have købt en brugt model og det er derfor vigtigt for dig at vide hvornår modeller er fra. En crosstrainer vil selvfølgelig, ligesom alle andre træningsmaskiner få lidt fejl med tiden.

Har du stadig kvitteringerne?

Dette er vigtigt da du ikke ønsker at købe en stjålet crosstrainer og så du evt. kan benytte garantien, hvis der skulle opstå fabriksfejl.

Hvor meget er den brugt?

Dette er vigtigt, for der er nogle privatpersonen der har købt en crosstrainer men aldrig rigtigt fået den brugt og derfor har valgt at skille sig af med den. Er dette tilfældet, så kan du nogle gange lave en rigtig god handel.

Kommer den fra et ikke ryger hjem?

Røg sætter sig alle steder og du ønsker ikke at få en crosstrainer hjem der begynder at ose af røg når du benytte den.

Hvorfor sælger du den?

Der kan være mange grunde, men er det fordi en crosstrainer har nogle fejl og mangler så er det vigtigt for dig at vide dette endnu du betaler.

Hvis du skal købe en brugt crosstrainer at et firma (Demo model)

Der er rigtig mange forhandlere der sælger de demo modeller som de har haft stående fremme i deres udstilling. Dette er ofte rigtig lækre modeller som du kan få med en fornuftig rabat.

Du skal dog være opmærksom på at firmaet ofte fraskriver sig alt ansvar ved handlen, så du ikke har mulighed for at komme tilbage og brokke dig, hvis du skulle være så uheldig at der opstår fejl med din crosstrainer.

Fordelen ved at købe gennem et firma er at de ofte har sørget for at vedligeholde den korrekt. Ulemper er at rigtig mange forskellige mennesker der ikke har forstand på maskinen kan have brugt den forkert, hvilket kan give skader på sigt.

Crosstrainer mærker

Kettler Crosstrainer – i denne artikel finder du en præsentation af tre forskellige crosstrainere fra Kettler. Her skiller Kettler Rivo 4 sig ud, da du med denne maskine har de bedste muligheder for at tilpasse den til den helt perfekte træningsposition for dig.

Titan Crosstrainer – Der findes mange crosstrainere på markedet. Du bør naturligvis gå efter en af virkelig god kvalitet, når du er på udkig efter en. I denne guide bliver du præsenteret for to gode modeller fra Titan, som du kan være meget godt tjent med.

Reebok Crosstrainer Det tyske firma, Reebok, som har eksisteret lige siden 1958, er eksperter i produktion af motionsudstyr. Vælger du en crosstrainer fra deres sortiment, vil du være mere end godt kørende.

Inshape Crosstrainer Inshape producere træningsmaskiner i den billige ende af prisskalaen og bliver primært solgt via store danske kæder som Harald nyborg, Bilka og Coop.

Maxfit Crosstrainer Maxfit producere træningsmaskiner til begyndere, til meget billige priser. Dog føler vi at prisen desværre afspejler kvaliteten af max Crosstrainer og vi anbefaler ikke du investere dine penge.

Kilberry Crosstrainer – Kilberry er et discount mærke der primært blev solgt i store danske kæder som eks. Harald nyborg. Kilberry crosstrainer er ikke noget som vi personligt ville bruge penge på, da der findes så mange bedre alternativer på det danske marked.

Technogym Crosstrainer Technogym Crosstrainer er nok det mest benyttede mærke hos danske fitnesscentre. Det er maskine af en utrolig høj kvalitet der er bygget til at have en utrolig lang levetid trods heftigt brug.

Abilica Crosstrainer Abilica har længe været blandt danskernes favorit, når det kommer til valg af træningsmaskiner. Deres abilica Crosstrainer er ingen undtagelse, du får nemlig som altid høj kvalitet til en rigtig fornuftig pris.

Life Fitness Crosstrainer – Life fitness crosstrainer er en highend crosstrainer, som primært fokusere på at producere crosstrainer til Fitnesscentre. En Life fitness crosstrainer koster fra 20.000 kr og op til 95.000 kr.

Peak Fitness Crosstrainer – En Peak fitness crosstrainer er en dansk designet crosstrainer i en god kvalitet. Peak Fitness er et dansk brand der er ejet af Fitnessgruppen.dk, Peak fitness producere primært træningsudstyr til hjemmetræning.

Crosstrainer anmeldelser

Reebok ZR8 – En Crosstrainer til under 5.000 kr.

Kettler Axos Cross P – Denne crosstrainer model er desværre udgået

Sole E35 Crosstrainer – Den absolut bedste crosstrainer til prisen på det danske marked

Titan C55 – En Crosstrainer til blot 3.999 kr.

Reebok GX50 – Er udgået

Masterfit TP500 crosstrainer – Super lækker crosstrainer til under 5.000 kr.

FAQ – Mest stillede spørgsmål

Hvorfor er skridtlængden så vigtigt på en crosstrainer?

Skridtlængden afgøre hvor lange skridt du kan tage, det kan måske lyde ligegyldigt. Men det er meget irriterende kun at kunne tage små skridt.

Hvad vejer en crosstrainer?

De gode vejer fra 50 kg og op til 130 kg.

Hvad koster en god crosstrainer?

Du kan få en god crosstrainer fra omkring 5.000 kr. og op.