Pilates bold – Sådan undgår du at vælge den forkerte

På denne side har vi samlet et overblik over alt et du skal vide inden du køber en pilates bold.

3 mest solgte pilates bolde fra danske forhandlere

Hvad er en pilates bold

Er en oppustelig plastbold som er mellem 55-85 cm. Pilates bolden er skabt til at giver dig støtte og hjælpe med at træne med din egen kropsvægt. 

 

En Pilates bold er præcis det samme som en træningsbold, fitness bold, Yoga bold og motionsbold. De mange navne kommer kun fordi folk tror det er noget helt specielt udstyr der er lavet til lige præcis den sport, de finder interessant. 

 

Hvad er fordele ved en Pilates bold

Fordele ved en pilates bold er at den giver dig mulighed for at træne med kropsvægt, uden du behøver altid bruge hele kropsvægten. Pilates bolden kan altså være med til at justere sværhedsgraden af de øvelser du laver, så dine øvelsen enten bliver lettere eller hårdere. 

 

Pilates er specielt god til træning der er fokuseret mod din core, da du tit vil skulle fokusere på at skabe balance mens du træner. Hvilket er med til markant at styrke din core, altså din ryg og mave.

 

En anden fordel ved en pilates bold, er at den giver noget komfort når du træner. Nogle øvelser kan godt være ret hårde for din bagdel, ryg eller mave. Ved at bruge en pilates bold når du laver mavebøjningen, får du et langt blødere underlag og ligger altså ikke samme pres på din ryg og bagdel.  

 

Hvor meget skal en Pilates bold pumpes

En god tommelfingerregel er at en pilates bold cirka skal pumpes 90% op. Bliver bolden på alt for hårdt op, kan du risikere at bolden springer. På den anden side, må bolden heller ikke få for lidt luft, da dette kan medføre ubehag under din træning. 

 

Et lille trick:

Første gang du pumper din pilates bold op, så pump den kun op med 80% og lad den står en dag for at sætte sig. Pump så efterfølgende bolden op til de 90% procent. På denne måde giver du plastikken mulighed for strække sig i et roligt tempo og minimere derved chance for at den springer.

 

Pilates bold til arbejdet

Du har måske set nogle der sidder på en pilates bold mens de arbejder, men giver det mening? 

 

I store træk er svaret nej. Det giver ikke mening for dig at bytte din kontorstol ud med en pilates bold. Grunden til dette er at du simpelthen mangler den støtte til at sidde afslappet, som du får ved at vælge en kontorstol.

 

Der er dog et lille men. Det kan nemlig godt give mening i kortere perioder op til 15 min af gange, at bruge din pilates bold. På denne måde skader du ikke din ryg, da det er korte intervaller og du styrker samtidig din core, uden at overdrive det. 

Vedligeholdelse af en pilates bold

En pilates bold kræver meget lidt vedligeholdelse. De 2 vigtigste ting du skal gøre af, at tørre den af efter du har brugt den et par gange. Dette skyldes at hvis der sidde små sten eller andre små spidse objekter på bolden, får du tørret dem væk inden de laver. Den anden ting du skal gøre er at holde øje med lufttrykket. Med en kvalitets pilates bold, bør det ikke være så ofte. Måske en gang hver 2-3 måned alt efter hvor meget du bruger den. 

 

Kvaliteten

Kvaliteten på pilates bolde svinger en lille smule, men ikke meget. Det fleste bolde er lavet i en okay kvalitet, dog koster de fleste bolde også mellem 100-300 kr. 

 

Træningsøvelser med Pilates bold

Der findes et hav af træningsøvelser med en pilates bold. Derfor har vi valgt at lave en oversigt med alle de mange pilates bold øvelser her.

 

Herunder kan du se en hel træning på 20 minutter, hvor pilates bolden er i fokus.

Hvilken størrelse pilates bold skal jeg købe?

For at kunne få få den rigtige position, skal du købe en pilates bold som passer til din højde. Der findes fem forskellige størrelser. Den mindste er en bold med en diamater på 45 cm, mens den største er på 85 cm. Følg denne tabel for at vælge din pilates bold:

  • 45 cm i diameter hvis du er 150 cm høj eller lavere
  • 55 cm i diamater hvis du er mellem 151 og 177 cm høj
  • 65 cm i diamater hvis du er mellem 178 og 189 cm høj
  • 75 cm i diamater hvis du er mellem 190 og 205 cm høj
  • 85 cm i diamater hvis du er højere end 208 cm høj

Ønsker du mere info kan du se vores udvidet størrelses guide til pilates bolde her.

 

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]